Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Hotel Lycium - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen szívében!
Hotel Lycium - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen szívében!
Debreceni Virágkarnevál 2018
Debreceni Virágkarnevál 2018
Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2018. Jegyvásárlás!
Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2018. Jegyvásárlás!

A Déri Múzeum és a hozzá tartozó intézmények idén is csatlakoznak a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozathoz. 2017. szeptember 25. és november 12. között változatos programokkal várják az érdeklődőket a Déri Múzeumban, a Debreceni Irodalom Házában és a MODEM-ben.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

2017. szeptember 25. - 2017. október 31. 10:00 - 18:00
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban -BELÉPÉS DÍJTALAN, KILÉPÉS BIZONYTALAN
Helyszín: Debreceni Irodalom Háza

Egy fénykép alapján Rejtő Jenőt 1938-ban még látták Salamon Béla és Karinthy Frigyes társaságában. Aztán felült egy Debrecen felé tartó vonatra, és eltűnt. Ha felkeresik a Debreceni Irodalom Házát, akkor egy izgalmas játék során talán nyomára lelnek.
Rejtő Jenőt 1938-ban még látták Salamon Béla és Karinthy Frigyes társaságában egy Siófokon készült fotó tanúsága szerint. Ezt követően felült egy Debrecen felé tartó vonatra, majd szőrén-szálán eltűnt. A szerkesztőségünkbe Fülig Jimmy beküldött egy levelet, melyből kiderül hová is tűnt el a magyar ponyvairodalom legnagyobb mestere. Azonban a levél külalakja miatt bizonyos szavakat képtelenek voltunk benne elolvasni. Arra kérjük hát olvasóinkat, jöjjenek el a Debreceni Irodalom Házába, keressék meg a hiányzó betűket a kiállítótérben, hogy kiegészíthessük Fülig Jimmy levelét, és így megtaláljuk az eltűnt írót.

Kedvezményes jegyár: 300 Ft/fő
Családi belépő: 1200 Ft/fő
Múzeumpedagógia iskolások számára: 400 Ft/fő

2017. szeptember 25. - 2017. október 28. 00:00 - 23:59
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban - IFJÚ MESTER KERESÉSE
Helyszín: Déri Múzeum

A Déri Múzeum ékszer tervező pályázatot hirdet minden kreatív alkotónak. Keressük az ifjú mestereket, hiszen a debreceni ötvösök országosan híresek voltak a 14. 15. században.
A pályázat ihletése Az Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából című kiállítás a Déri Múzeumban. A kiállítás 1065 tárgyat számlál köztük számos arany és ezüst ékszert.
A pályázók előzetes regisztrációval díjmentesen látogathatják a kiállítást inspiráció végett.
A pályázat beadási határideje 2017. szeptember 29.
Eredményhirdetés: 2017. október 15.
A bíráló bizottságban nemcsak ötvösművész kap helyet, hanem grafikus, régész, történész is.
Ingyenes program!

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!
E-mail: molnar.szilvia@derimuzeum.hu
Telefon: 0620 542 9958

2017. szeptember 26. 17:00 - 18:00
16+ múzeumi találkozások – Rejtély a múzeumban - ARANYTITKOK

Helyszín: Déri Múzeum

Rendhagyó előadás "Az ősi arany- és ezüstkincsek Romániából" című kiállításról.

2017. szeptember 30. 10:00 - 15:00
A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája - MÚZEUMPEDAGÓGIAI ÉVNYITÓ A DÉRI MÚZEUMBAN

Helyszín: Déri Múzeum

A résztvevő pedagógusok a Déri Múzeum és tagintézményeinek múzeumpedagógiai programjaival ismerkedhetnek meg.
A programot tárlatvezetésekkel és workshoppal színesítjük. Célunk, hogy közvetlenül, aktívan ismerkedjenek a múzeummal, a múzeumpedagógiával.
Ingyenes program!

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!
E-mail: molnar.szilvia@derimuzeum.hu,aranyi.fruzsina@derimuzeum.hu
Telefon: 06 20 542 9958

2017. szeptember 30. 10:00 - 12:00
A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája - MÚZEUMI WORKSHOP
Helyszín: Debreceni Irodalom Háza

A workshop keretén belül egy nem hagyományos pedagógiai módszer, a játékosítás múzeumi környezetben való megvalósításának egy lehetséges módját mutatjuk be az érdeklődő pedagógusoknak.
A technika térhódításának köszönhetően jelentősen átalakult a világ. Ez az átalakulás a különböző oktatási színtereken is tetten érhető. Ahogy a non-formális oktatási környezet szerepe mindinkább felértékelődik, úgy a múzeumoknak is lépést kell tudni tartaniuk ezzel a változással. Mivel a netgeneráció képviselői otthonosan mozognak az informatikai játékok világában, ezért az ilyen típusú környezet növelheti a motivációjukat, és hatékonyabbá teheti a tanulásukat. A számítógépes játékok működési mechanizmusa modellezhető nem elektronikus környezetben is, így a tanulás fókuszát irányíthatjuk olyan tartalmak felé, melyek a NAT, a kerettanterv illetve a helyi tanterv által meghatározottak. A diákoknak így egy általuk már megszokott és bevált módszerrel lesz lehetőségük elsajátítani a tananyagot. A workshop keretén belül egy ilyen, nem hagyományos pedagógiai módszer, az úgynevezett játékosítás múzeumi környezetben való megvalósításának egy lehetséges módját mutatjuk be.
Ingyenes program!

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!
E-mail: debirodalomhaza@gmail.com

2017. szeptember 30. 12:00 - 13:30
A lámpás én vagyok – Tanárok éjszakája - SZEREPCSERE

Helyszín: MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ

A Déri Múzeummal közösen szervezett múzeumpedagógiai évnyitón, a MODEM egy rendhagyó interaktív tárlatvezetésre és szakmai fórumra várják az érdeklődő pedagógusokat. A „Receptorok” című kiállítás többféle érzékszervet működésbe hozó műalkotásainak példáján a kortárs művészet különböző tantárgyi megfeleltetéseinek formáira és azok alkalmazására ismertetnek meg példákat.
Ingyenes program!

2017. október 07. 10:00 - 18:00
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! – Irodalmi (cool)túra - HÁZRÓL HÁZRA REJTŐ JENŐ NYOMÁBAN

Helyszín: Debreceni Irodalom Háza

Programunkban Rejtő Jenő és regényalakjai révén kínálunk lehetőséget egy kalandos irodalmi nyomozásra. A könnyed séta során a résztvevők a debreceni belváros nevezetes irodalmi emlékhelyeiről szereznek ismereteket.
Rejtő Jenő a magyar ponyvairodalom legolvasottabb szerzője. A regényei során megannyi kontinensen kalauzolta izgalmas idegenvezetésével kíváncsi olvasóit. Programunkban az író és regényalakjai által kínálunk lehetőséget a debreceni polgároknak és az ide látogató turistáknak, hogy részt vegyenek egy kalandos irodalmi nyomozásban. Célunk, hogy egy könnyed séta során a résztvevők játékos és szórakoztató módon szerezzenek ismereteket a debreceni belváros nevezetes irodalmi emlékhelyeiről: írói lakóhelyekről, irodalmi művek színtereiről. A séta Debrecen belvárosában indul, majd a Debreceni Irodalom Házában záródik, hol a látogató az irodalmi múzeumba lépve, a REJTŐzködő Irodalom időszaki kiállításunk megtekintésével zárja az irodalmi séta élményét.
Ingyenes program!

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!
E-mail: debirodalomhaza@gmail.com

2017. október 14. 10:00 - 13:00
A TANÁRI INSPIRÁCIÓ FORRÁSAI

Helyszín: MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ

Bodóczky István képzőművész, címzetes egyetemi tanár művészetpedagógiai előadásában a kortárs képzőművészet befogadását segítő pedagógiai módszereket ismertet és szakmai műhelymunkán lehetőséget teremt azok gyakorlati kipróbálására. Motivációs- és képolvasási gyakorlatok, korosztályi megfeleltetések, csoportmunkák szervezése konkrét példákon, a MODEM kiállításain keresztül.
Ingyenes program!

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!
E-mail: jelentkezes@modemart.hu

2017. október 15. - 17. 10:00 - 12:00
Mesterek és alkotók - ÖTVÖSMŰVÉSZET NYOMÁBAN
Helyszín: Déri Múzeum

A Déri Múzeum időszaki kiállításán Hajdú-Bihar megyében talált arany és ezüst leletek tekinthetők meg, melyek között igazi ötvös remekművek is megtalálhatók.
Az ősi arany- és ezüstkincsek Romániából kiállítás kapcsán a Kós Károly Szakközépiskola és Kollégium diákjai bemutatót tartanak az ötvös mesterségről. Az iskola diákjai tanulmányaik során elsajátítják az egyszerű ékszerek (gyűrűk, láncok, függők) és a bonyolultabbak (karkötők, brossok) tervezését és kivitelezését.
Oktatásukban kiemelt szerepet kap a tervezés, tanulóik a kötelező, szabvány feladatok mellett mindig elkészítik annak saját tervezésű változatát is.
Az Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából című kiállítás, a mai Románia területén − jelentős részben Erdély területéről − az aranyművesség kezdeti időszakától (a rézkortól, azaz a Kr. e. 5. évezred második felétől) a késői antikvitásig, illetve a korai középkorig (Kr. u. 6. század) előkerült legfontosabb, leglátványosabb és legértékesebb arany- és ezüstkincseket mutatja be. Az ötvösművészet különleges darabjaival találkozhatnak a látogatók.
A debreceni régészek az M35-ös autópálya nyomvonala régészeti feltárásán egy 12 év körüli kislány maradványaira és mindössze hét méterre egy női csontvázra bukkantak egy sírban.
Sírból préselt pártaveretek kerültek elő. A régészek a sírokból előkerült maradványokat Danutának és Malvinnak keresztelték. A kiállítás részeként megtekinthető az avar kori kislány és nő préselt veretekből készült pártája is.
Ezen a napon még többet megtudhatnak a két párta feltárásának részleteiről a Déri Múzeum régészének és restaurátorának az előadásából.
Ingyenes program!

2017. október 20. 15:00 - 16:30
MOZGASS MEG!

Helyszín: MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ

A program a kisgyermekekhez igen közelálló mese és a mesét életre keltő, megelevenítő bábok világára épül. A MODEM Blattner Géza bábművészetét bemutató kiállítása lehetővé teszi, hogy az óvodások számára összevont művészetpedagógiai és bábművészeti foglalkozások készüljenek. A pedagógusok megismerhetik ennek módszertanát és bábművészek közreműködésével részt vehetnek bábos gyakorlatokat tartalmazó műhelymunkában.
Ingyenes program!

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!
E-mail: jelentkezes@modemart.hu

2017. október 29. 10:00 - 12:00
EZÜSTPOR

Helyszín: MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ

A MODEM gyerekeknek szóló művészetpedagógiai programmal búcsúztatja az őszi szünetet. Bernát András képzőművész kiállításán a művész „ezüstporos, megfagyott gesztusai életre kelnek” és egy mese részévé válnak. Az alkotó nonfiguratív, absztrakt festményeinek struktúrája elősegíti a fantázia szárnyalását és inspirációt nyújt ahhoz, hogy a történetet átszövő játékos feladatok során ne csak a kezünk legyen ezüstporos.

2017. november 02 - 15.
Utazó Múzeum - REJTŐ ROADSHOW
Helyszín: Debreceni Irodalom Háza

A Debreceni Irodalom Háza Rejtő Jenő témájú REJTŐzködő Irodalom, időszaki kiállításának utaztatásával az ország jelentős egyetemvárosait járjuk be.
Célunk, hogy az egyetemi polgárok figyelmét az interaktív kiállítás által a múzeumunk felé irányítsuk.
Ingyenes program!

2017. november 09. 18:00 - 20:00
Irodalmi találkozások a múzeumban - AMIKOR A SZÉPÍRÓ REJTŐT OLVAS

Helyszín: Debreceni Irodalom Háza

Rendezvényünk témája, hogyan olvas egy szépíró. Hogyan olvassa Kemény István író Rejtő Jenőt? Nem az íróra vagyunk kíváncsiak, hanem belépve személyes szférájába az olvasó emberre.
Milyen elképzelések, gondolatok és érzések kötnek egyéneket a könyvekhez? S milyenek egy múzeumhoz? Képes-e a múzeum olvasásra biztatni, s képes-e az olvasási vágy múzeumba vinni.
Rendezvényünk témája, hogyan olvas egy szépíró. Hogyan olvassa Kemény István író Rejtő Jenőt? Nem az íróra vagyunk kíváncsiak, hanem belépve személyes szférájába az olvasó emberre.
Kiemelt célunk, hogy behozzuk a múzeumba azokat a felnőtteket, akik olvasnak, de idegennek érzik maguktól az irodalmi kiállításokat. Főleg azért, mert unalmasnak gondolják a vitrinbe kiállított kéziratokat és tárgyakat, a falakra festett szövegeket, a sok szöveget. Másik célunk, hogy e műfaj, a Rejtő-féle irodalom kedvelői előtt kinyissuk az ajtót a másféle irodalom felé. Kemény István művészete és személyisége alkalmas erre.

Kapcsolódó időpontok

2018.05.24. - 2018.09.23. MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ programok 2018
2018.05.27. Déri Múzeum programok 2018 Debrecen
Gyereknap - Éjszaka a Múzeumban
2018.05.01. - 2018.05.31. Debreceni Irodalom Háza és a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum programok 2018
2018.06.09. Déri Múzeum programok 2018 Debrecen
Kőbaltától a globalizációig - előadás
2018.06.12. Déri Múzeum programok 2018 Debrecen
Piramisok országában - kiállításmegnyitó
Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a ...


Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív ...
Találatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán ...


Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha ...