Múzeumok Őszi Fesztiválja 2019 Debrecen, Déri Múzeum és kiállítóhelyei
Aquasztikus strandélmények a Lycium Hoteltől
Aquasztikus strandélmények a Lycium Hoteltől
Debreceni rendezvényhelyszín: Hotel Lycium - Kölcsey Központ
Debreceni rendezvényhelyszín: Hotel Lycium - Kölcsey Központ
Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2019 Debrecen, Déri Múzeum és kiállítóhelyei


A Déri Múzeum és a hozzá tartozó intézmények idén is csatlakoznak a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozathoz. 2019. szeptember 24. és november 8. között változatos programokkal várják az érdeklődőket a Déri Múzeumban, a Debreceni Irodalom Házában, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Déri Múzeum

Szkarabeusz útján - Családi nap
2019. szeptember 29. 10:00 - 12:00

Program típusa: családi program, kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás
Fedezd fel a Déri Múzeum sírkamráját és a légy figyelmes, mert minden fontos lehet lehet a rejtvények megoldáshoz és a kincs megtalálásához.
Légy kincsvadász! Vedd  fel a hátizsákod, minden amit benne találsz segít a kincs megtalálásában.  Kövesd a térképet, fejts meg a feladványokat és fedezd fel Egyiptom világát a Déri Múzeum egyiptomi kiállításában. A résztvevők találkozhatnak a Déri Múzeum híres múmiáival.

Belépőjegyek: 500 Ft/fő

A Kagán lovasa- Családi Nap
2019. október 12. 10:00

Múzeum: Déri Múzeum Múzeum adatai
Program típusa: családi program, időszaki kiállítás, kézműves foglalkozás, tárlatvezetés
Lépj közel egy igazi kagán lovashoz, ismerkedj meg az avarkor harcosainak mindennapjaival.
A magyarok számára, az avar nép azért is fontos, hiszen egyöntetűen vallják a kutatók, hogy az avar nép nagy számban érte meg Árpád népének honfoglalását, s épp emiatt-keveredve  egymás közt-mi is vérünkben hordozzuk az avar népet. Családi Napunkon a látogatók megismerkedhetnek az avar nép életmódjával és találkozhatnak egy életnagyságú kagán lovassal. Különleges régészeti kiállítást láthatnak , az avar kori leletekből. Szakmai előadásokkal és a gyerekeknek múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és kézműveskedéssel készülünk.

Belépőjegy:
Teljes áru belépőjegy: 600 Ft /fő
Kedvezményes belépőjegy: 300 Ft /fő

Tanárok napja a Déri Múzeumban
2019. október 12. 14:00 - 16:00

Program típusa: kötetlen beszélgetés, rendhagyó műhelyfoglalkozás
Regisztráció szükséges!
Múzeumpedagógiai évnyitó, Hajdú-Bihar megye pedagógusainak részére.
A meghívott pedagógusok közösség építő előadásokon és foglalkozásokon vehetnek részt, melyeken keresztül megismerkedhetnek a Déri Múzeum őszi programjaival és múzeumpedagógiai foglalkozásaival.

INGYENES PROGRAM!

Muzsikáló Munkácsy
2019. október 18. 17:00 - 18:00
Program típusa: időszaki kiállítás, tárlatvezetés
A program során Fodor Éva művészettörténész muzeológus tárlatvezetését a Trio Harmony zenei kísérete teszi még különlegesebbé a Déri Múzeum Munkácsy Másképp című időszaki kiállításban.
A Déri Múzeum Munkácsy Mihály születésének 175.  évfordulója tiszteletére rendezte sajátos képi világú tárlatát. A látogató a festő egykori párizsi palotája, a karzatos szalon és a műterem vendége lehet. A korabeli lapok beszámolói, a fennmaradt fotók, valamint Pataky László akvarelljei segítségével alakul át a múzeumi tér, amelyben tanúi lehetünk Munkácsy Mihály élete egy-egy érdekes eseményének. A kiállítás történeteket mesél, amelyek végül a Munkácsy Teremben található Trilógiához vezetnek.

Belépőjegyek:
Teljes áru belépőjegy: 600 Ft/fő
kedvezményes belépőjegy: 300 Ft/fő

Fák a városban- Védett természeti értékeink Debrecenben
2019. október 20. 09:00 - 12:00

Program típusa: családi program, rendhagyó tárlatvezetés, városnéző séta
Sétálj velünk a Déri Múzeumtól a Nagyerdőig és fedezzük fel Debrecen védett értékeit.
A program során meghívott vezetőnkkel Váradi Zoltán természetvédelmi mérnökkel járjuk be gyalogosan Debrecen belvárosát. Megkeressük a Déri Múzemtól a Nagyerdőig azokaz a védett fákat, fasorokat, melyeket a helyi rendelet természeti emlékekként felsorol. Az őszi lombhullatás időszakában a séta során levélgyűjteményt készítünk és sok fafajjal megismerkedünk.

INGYENES PROGRAM!

Óvodapedagógusok napja- Múzeumpedagógiai évnyitó
2019. október 21. 10:00 - 12:00

Program típusa: műhelyfoglalkozás
Regisztráció szükséges!
Múzeumpedagógiai évnyitó, Hajdú-Bihar megye óvodapedagógusainak számára.
A meghívott óvodapedagógusok megismerkedhetnek a Déri Múzeum őszi programjaival, múzeumpedagógiai foglalkozásaival.

INGYENES PROGRAM!

Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum

A hangosan hortyogó sárkány
2019. szeptember 24. - 2019. november 08. 10:00 - 15:00

Program típusa: kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás, tematikus foglalkozás
Regisztráció szükséges!
Egyik napról a másikra egy hatalmas sárkány vert tanyát a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás kapujában, és esze ágában sincs onnan elmoccanni.
Híres utazók tucatjai érkeztek hajóikon a meseudvarba hogy messzi országokból és régi korokból származó találmányokkal legyőzzék a sárkányt és szabaddá tegyék a bejáratot, de az árkádok alatti kellemes hűvösben hortyogó sárkányt egy sem tudta elkergetni. Most, hogy mind elbukott, a legkisebbek segítségét kérjük, hogy újra bejárható legyen a kiállítás. Míg a gyermekek a foglalkozás során egy- és hétfejű, jó és kevésbé jó, lelkes vagy épp lusta sárkányokkal találkoznak, addig az óvodapedagógusok a múzeumban folyó művészeti neveléssel ismerkedhetnek meg.

JEGYÁRAK:
Óvodásoknak: 300 Ft/fő
Iskolásoknak: 400 Ft/fő

Felfedezők kora és felfedezések helye
2019. október 04. 16:30 - 17:30
2019. október 04. 10:00 - 11:00

Program típusa: városnéző séta
Regisztráció szükséges!
Medgyessy Ferenc Életműkiállítása számos felfedezésre ad lehetőséget az érdeklődők számára.
A szobrász művészetét ismertető sétánk első állomása a művész műterme. Az itt elhelyezett szobrászeszközök alkalmazásmódjának bemutatása sok érdekes információval szolgál egy szobor megszületéséről. A sétánk második helyszínén audiovizuális eszközök segítségével megszemléljük az agyag, gipsz, bronz öntése és a kőfaragás technikája. A közös felfedezőútunk a kiállítótérben a művész-modell-műalkotás hármasának és Medgyessy Ferenc alkotási módjának bemutatásával zárul. A Medgyessy Életműkiállítás terében tett séta a köztéren található domborművek, körplasztikák megtekintésével folytatódik. Utolsó helyszíne a szobrász életművét bemutató rendezvényünknek a Déri tér, ahol elhelyezett négy allegórikus szobor ismertetésével zárjuk felfedező utunkat. Ezt a programot tervezzük a Medgyessy Ferenc Művészeti Gimnázium tehetséges növendékeivel is megismételni.

A szemléltetés pedagógiájának megjelenése a 21. századi művészeti nevelésben
2019. október 12. 14:00 - 15:00

Program típusa: rendhagyó múzeumbemutatás
Regisztráció szükséges!
A felfedezések korának leghíresebb pedagógiai gondolkodója Comenius. Szenzualista pedagógiájának középpontjába a szemléltetést állítja, ami nem csak módszer, hanem az ismeretszerzés elve is. Általa találkozik a diák a valós világgal. A múzeumi nevelésben a mai napig meghatározó ez a paradigma.
A digitális technológia megjelenésével és térhódításával pedig a 21. század pedagógusa a technikai eszközöket a szenzualista pedagógia szolgálatába tudja állítani. A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban folyó művészeti nevelésnek az egyik legősibb kézműves technika, az agyagozás képzi az alapját, ami fejleszti a kézügyességet és elmélyült figyelemre tanít. E kreatív folyamatot tudja megtámogatni a digitális technológia, aminek a segítségével a formázást és a mintázást hiteles személytől sajátíthatják el a gyermekek.

Debreceni Irodalom Háza

Ady COOL
2019. szeptember 24. - 2019. november 08. 10:00 - 15:00

Program típusa: múzeumi foglalkozás
Regisztráció szükséges!
Ady a 19. század költészetének megújítója, a magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja. A program során diákok a gamifikáció módszerének alkalmazásával Ady utazásainak helyszíneit követve fedezhetik fel a 19. század reformköltészetét.

Hivatás az életért. A mentés története
2019. szeptember 29. 14:00 - 16:30

Program típusa: tárlatvezetés
A Debreceni Irodalom Háza időszaki kiállító terében, ahol 1950 és 1972 között a mentőszolgálat működött, időszaki kiállítás mutatja a be a mentés és segélynyújtó eszközök történetét a kezdetektől napjainkig, melyet a tapasztalatokon alapuló felfedezések jellemeznek. Ehhez kapcsolódva Mentő nap-ot szervezünk tárlatvezetéssel, mentési bemutatóval, kézműveskedéssel.
Hazánkban a szervezett mentés első írásos dokumentuma az 1779. évi uralkodói utasítás, amely az életmentést mindenki számára kötelezővé tette . Ez ügyben újabb előrelépést jelentett az 1876. évi XIV. tc. Ebben rendelték el a mentés szervezeteinek létesítését. Ennek ellenére a segélynyújtással országszerte még hosszú ideig a rendőrség vagy a tűzoltóság foglalkozott. A fejlődés azonban rendkívül lassú volt. A holtpontról való elmozdulást jelentette, hogy a Magyar Királyi Államvasutaknál dr. Csatáry Lajos osztályfőnök 1882-ben megtervezi és megépítteti, majd szolgálatba állítja az első vasúti mentőkocsit. Magyarország első mentőegyesülete 1886-ban Temesvárott alakult meg. A Budapesti Önkéntes Mentőegyesület 1887-ben jött létre. A Debreczeni Mentő-Egyesület pedig csak 1906 júniusában alakult meg.

Szenzualista pedagógia a 21. században
2019. október 12. 10:00 - 12:00

Program típusa: előadás, rendhagyó múzeumbemutatás
Regisztráció szükséges!
A digitális technológia megjelenésével és térhódításával a 21. század pedagógusa a technikai eszközöket a szenzualista pedagógia szolgálatába tudja állítani. A Debreceni Irodalom Háza programjának keretében a pedagógusok megismerhetik a legújabb digitális fejlesztéseinket, melyek segíthetik a játékos tudásátadást.

A világ csodái, felfedezések egy irodalmi hagyaték kapcsán
2019.  október 22. 17:00 - 18:00

Program típusa: tárlatvezetés
Julow Viktor, a debreceni egyetem tanára, felvilágosodás irodalmának professzora 1982 januárjában hirtelen meghalt. Úgy vélnénk, hogy Julow Viktor számára a világ csodái elérhetetlen álmok voltak, amik könyvekből és a mozivászonról köszöntek rá. Mégis felfedezett egy világot az irodalom és az irodalom kutatása, tanítása nyomán, és ez a felfedezés barátok és kollégák, egyetemi hallgatók sorának adott reményt sok éven keresztül.
Ezeket a felfedezéseket mutatjuk be, osztjuk meg egymással a debreceni irodalmi gyűjteményben őrzött Julow Viktor-hagyatékból merítve forrásainkat, elképzelhetően Debrecen irodalmi emlékhelyeihez zarándokolva, vagy az irodalmi kiállításban, esetleg a botanikus kert fái között. Hogyan közelíthetünk ezekhez a felfedezésekhez? Hogyan közelíthetünk az irodalom értelmezéseihez? Az irodalom hogyan tehet érzékennyé a mélyebb felfedezésekre? Mit tanít az utókornak erről Julow Viktor életműve?

Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben

Kiemelt partner

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Múzeumok Őszi Fesztiválja Aquincumban 2020
Múzeumok Őszi Fesztiválja Aquincumban 2020
  • Budapest
  • III. kerület
2020.09.08. - 11.10.
Blaskovich Múzeum programok 2020
Blaskovich Múzeum programok 2020
  • Tápiószele
2020.01.01. - 12.31.

Érdemes felkeresni!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események