Debreceni rendezvényhelyszín: Hotel Lycium - Kölcsey Központ
Debreceni rendezvényhelyszín: Hotel Lycium - Kölcsey Központ
Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018 Debrecen


A Déri Múzeum és a hozzá tartozó intézmények idén is csatlakoznak a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozathoz. 2018. október 1. és november 11. között változatos programokkal várják az érdeklődőket a Déri Múzeumban, a Debreceni Irodalom Házában, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban és a MODEM-ben.

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018 Debrecen
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

MODEM

Dizájn kontra művészet
2018. OKT 06. - 2018. OKT 28.
17:00 - 16:00

október 6. 17 óra Klasszikusok egy kortárs dizájner szemével Rendhagyó tárlatvezetés az Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig című kiállításon.  helyszín: MODEM, 2. emeleti kiállítótér  

október 7. 10-18 óra Finisszázs az Impressziókon Záró programok, kurátori és rendhagyó tárlatvezetések az Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig című kiállításon. helyszín: MODEM, 2. emeleti kiállítótér  

október 11. 17 óra Dizájntúra Debrecenben A cívisváros épített örökségei és legújabb épületei egy kortárs építészeti trendeket követő építész szemével. Tárlatvezetés a város épületeiben, dizájnos épületei között, a szabadban. (rossz idő esetén október 18-án) helyszín: belváros    

október 12. Kreatív kontra művészet Vitaindító Debrecen kreatív iparágában érintett társaságai és a kortárs képzőművészet képviselői között. Együttműködő partner: a Dizájnterminál helyszín: MODEM, multimédiaterem  

október 13. Dizájnrezisztencia Összefoglaló és felvezető a dizájn és képzőművészet, dizájn és tervezett alkotás szembenállásával, illetve együttélésével foglalkozó nemzetközi művésztelep 2018-as munkájából és terveiről. Prekonferencia prekoncepciók nélkül - a novemberi országos dizájnkoferencia előzeteseként helyszín: MODEM, multimédiaterem  

október 13 és 27. között Művészetről és művészettel gyerekeknek Művészeti foglalkozás 6-10 év közöttieknek helyszín: MODEM művészetpedagógiai terem  

október 14. 16 óra Finisszázs Záróprogramok a kortárs izraeli videoművészeti kiállításon helyszín: MODEM, 3. emeleti kiállítótér  

október 16. 10-18 óra: Dizájnvásár a Debreceni Egyetemmel közösen helyszín: MODEM belső kert (eső esetén a fogadótér)  

október 16. 18 óra: Kerekasztal a Debreceni Egyetem szervezésében helyszín: Zöld kilincs művészeti kávézó  

október 18-19. 18 óra: Dizájnfilmek – vetítés helyszín: Zöld kilincs kávézó  

október 23. és november 1. között Ezek a legszebb éveink? Kurátori és művészi tárlatvezetés a fenti címmel látható kiállításon helyszín: MODEM, földszinti kiállítótér  

október 28. 16 óra Finisszázs Záróprogramok Benczúr Emese kiállításán helyszín: MODEM, 2. emeleti kiállítótér

Debreceni Irodalom Háza

Utazó múzeum - REJTŐ JENŐ SZOLNOKON
2018. OKT 01. - 2018. NOV 11.

„Van egy igazi nevem, és van egy álnevem. Egyiket sem tudom pontosan.”
Reich Jenő, P. Howard, Gibson Lavery, Rejtő Jenő. Négy név, egy igazi és három ál, rejtőzködés gyanánt. Igazából egyikről sem tudunk túl sokat. Ki lapulhat-e nevek mögött? Milyen ember, író alkotott két évtized alatt közel félszáz regényt, akire ráaggattuk a magyar ponyvairodalom legnagyobb alakjának címkéjét? Ezekre a kérdésekre keressük, és találhatjuk a választ egy szórakoztató nyomozás kíséretében a Debreceni Irodalom Háza időszaki kiállításán, mely a talányosnak ígérkező REJTŐzködő Irodalom név mögött lapul.

A lámpás én vagyok – Tanárok napja - MOZGÁSFEJLESZTÉS MÚZEUMI KÖRNYEZETBEN
2018. OKT 20. 10:00 - 13:00

A múzeumok igyekeznek módszertani eszközeiket folyamatosan bővíteni, hogy a látogatói csoportok lehető legszélesebb rétege számára kínálhassanak tartalmas, fejlesztő kikapcsolódási lehetőséget.
A Mesés (B)irodalom új időszaki kiállítás kapcsán egy újabb, múzeumi környezetben tabunak számító terület, a mozgás szerepe kerül előtérbe. Ennek az eljárásnak ugyanis nemcsak az eltérő képességű gyermekeknél, hanem minden gyermeknél fontos szerepe van a hatékony írás-, olvasás tanulásban. Ennek múzeumi környezetben történő fejlesztésére mutatunk be a program keretében jó gyakorlatot.

Regisztráció szükséges!

Irodalmi találkozások a múzeumban - MESÉS IRODALOM
2018. NOV 10. 15:00 - 17:00

Boldizsár Ildikó író, mesemondó, meseterapeuta művei bemutatásán keresztül a mesélés fortélyaiba avatja be a szülőket.
A Debreceni Irodalom Háza Mesés (B)irodalom kiállításához kapcsolóan célunk felhívni a figyelmet arra, hogy a mesén keresztül találkoznak először a kis gyerekek irodalmi szövegekkel és már ez az első találkozás is formálja a jellemüket, személyiségüket, kulturális érdeklődésüket.

Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum

Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! – Örökségi barangolás - BELVÁROSI EMLÉKSÉTA
2018. OKT 05. 14:30 - 16:00

A családok évének keretén belül a debreceni születésű és ezer szállal Debrecenhez kötődő művész, Medgyessy Ferenc és családja emlékét elevenítjük fel.
Programunkkal a szobrász halálának 60. évfordulójáról emlékezünk meg. Belvárosi sétánk során Alma máterében, a nagyhírű Református Kollégiumban és a város közterein álló műveit, azok születésének történetét ismerhetik meg az érdeklődők. A program iskolás csoportok és családok számára kínál tartalmas és élményszerű kikapcsolódási lehetőséget a helyi értékek megmutatásával.
Indulás: Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum udvara (Péterfia utca 28.)
A séta körülbelül 1-1.5 órát vesz igénybe.

Ingyenes program!

Óvodapedagógusok Napja - MASZATOLJ, SZÍNEZZ, RAJZOLJ!
2018. OKT 16. - 2018. OKT 19. 10:00 - 15:00

A kis Medgyessy Ferenc már alig várta, hogy megérkezzen a cirkusz Debrecenbe. De az előadás előtti napon az állatok valahogy kiszabadultak, és most éhesen és félve bolyonganak az utcákon. Találjuk meg együtt őket a kiállítás segítségével!
Meddgyessy Ferencre nagy hatással volt a cirkusz. Ez rajzain is megmutatkozik. A program a művész állatokat ábrázoló rajzain és szobrain keresztül igyekszik megismertetni a gyerekekkel az alkotás folyamatát, az óvodapedagógusok pedig betekinthetnek a Medgyess Ferenc Emlékmúzeumban folyó művészeti nevelésbe.

JEGYÁRAK: 200 Ft/fő

A lámpás én vagyok – Tanárok napja - A NON-FORMÁLIS OKTATÁSI TEREK SZEREPE A FORMÁLIS NEVELÉSBEN
2018. OKT 20. 13:00 - 14:00

A múzeumok szerepe a formális nevelésben egyre hangsúlyosabb. A program során a pedagógusok számára bemutatjuk a legújabb módszertani innovációkat, melyeket a múzeumban az elmúlt időszakban meghonosítottunk.
A múzeumok szerepe a formális nevelésben egyre hangsúlyosabb. Ezzel párhuzamosan erősíteni kell az információáramlást a múzeumok és az iskolák között, hogy a pedagógusok is megismerhessék azokat a módszertani lehetőségeket, melyeket a múzeum tartogat a számukra. A program során a pedagógusok számára bemutatjuk a legújabb módszertani innovációkat, melyeket a múzeumban az elmúlt időszakban meghonosítottunk.

Regisztráció szükséges!

Déri Múzeum

16+ múzeumi találkozások – Társas színtér - SZARMATA ÉS GERMÁN RITUÁLÉK NYOMÁBAN
2018. OKT 06. 10:00 - 14:00

Szarmata és germán rituálék nyomában Tematikus nap a „A Vikingek előtt”...Harci áldozat a mocsárból (Illerup Ådal) című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan A korszak fegyvereinek és leleteinek bemutatása, előadások, tárlatvezetések és múzeumpedagógiai foglalkozások

JEGYÁRAK:
Diákjegy: 300 Ft/fő
Felnőtt jegy: 600 Ft/fő

Pincétől a padlásig - CSODAKAMRA A PINCÉBEN
2018. OKT 10. 16:30 - 18:00

A wunderkammer (csodakamra) a reneszánsz idején alakult ki a korábbi, ritkaságokból és egzotikus tárgyakból álló gyűjteményekből. A Déri Múzeumban berendezett csodakamrában különleges üveg- és ásványgyűjteményünkből válogattunk. A nagyközönség csak ritkán láthatja a kiállítást, mely az épület pinceszintjén található. A programban Fürtös György ásványvadász segítségével ismerkednek a látogatók az ásványok különleges világával és múzeumpedagógiai foglalkozáson is részt vehetnek.

JEGYÁRAK:
Diák: 300 Ft/fő
Felnőtt: 600 Ft/fő

Regisztráció szükséges!

Óvodapedagógusok Napja - MÚZEUMPEDAGÓGIAI ÉVNYITÓ
2018. OKT 15. 10:00 - 12:00

A meghívott óvodapedagógusok megismerkedhetnek a Déri Múzeum őszi programjaival, múzeumpedagógiai foglalkozásaival. Minden félében különböző múzeumpedagógiai foglalkozásokból választhatnak az óvodapedagógusok, így már év elején informálódhatnak a múzeum következő ajánlatairól.

Ingyenes program! Regisztráció szükséges!

A lámpás én vagyok – Tanárok napja - MÚZEUMPEDAGÓGIAI ÉVNYITÓ
2018. OKT 20. 10:00 - 16:00

A meghívott pedagógusok megismerkedhetnek a Déri Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásaival a 2018/2019-es tanévre szólóan. Bemutatjuk, hogyan lehet hatékonyan segíteni az iskolai ismeretanyag átadását a múzeumi órákkal. Szeretnénk, ha az iskolai csoportok nem csak szezonálisan vennék igénybe a foglalkozásokat.

Ingyenes program! Regisztráció szükséges!

16+ múzeumi találkozások – Társas színtér - „TALÁLKOZTAM SOÓ REZSŐVEL ÉS A SIVATAG NÖVÉNYEIVEL IS.”
2018. OKT 25. 16:30 - 18:00

Papp László biológus, a DE Botanikus Kertjének igazgatója „Találkoztam Soó Rezsővel és a sivatag növényeivel is.” címmel tematikus tárlatvezetést tart a „A piramisok országában” időszaki kiállításban. Soó Rezső a Debreceni Egyetem tanszékvezetőjeként fő feladatának a hazai növénytársulások kutatását, elemzését és megismertetését tekintette, de utazásai során Egyiptomban is járt.

JEGYÁRAK:
Diák: 300 Ft/fő
Felnőtt: 600 Ft/fő

Mesterek és alkotók - RÉGI FAZEKASOK NYOMÁBAN
2018. NOV 10. 10:00 - 14:00

Párhuzamosok találkozása - A magyar népi kerámia emlékei két magángyűjteményben címmel nyílik augusztus 17-én új időszaki kiállítás a Déri Múzeumban. Az összesen több mint 4000 darab műtárgy legnagyobb hányada a magyar népi kerámiaművesség körébe tartozik. A két gyűjtemény válogatott darabjainak együttes-párhuzamos bemutatásakor több száz olyan népi fazekas munkával találkozhatnak a látogatók,amelyek eddig kiállításokon még soha nem szerepeltek. Ezen a napon a résztvevő, Magyar Zita fazekas népi iparművész együttműködésével megismerkedhetnek a fazekas mesterséggel és kipróbálhatják a fazekas korongok működését. Barangolhatnak a kerámiák motívumvilágában különböző kézműves feladatokon keresztül. Elsősorban iskolai csoportok jelentkezésére számítunk.

JEGYÁRAK:
Iskolai diákcsoportoknak 200 Ft/fő

Regisztráció szükséges!

Forrás: Múzeumok Őszi Fesztiválja honlapja

Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben


Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben
Találatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán túl, a húsimádók mellett a zöldségimádók, a liszt a tej és a tojásra érzékenyek is választhatnak az ... Bővebben


Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Kiev City Ballet - Rómeó és Júlia előadás a Kölcsey Központban 2019. Online jegyek!
Campus Fesztivál 2019. Online jegyvásárlás!
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket