Debreceni rendezvényhelyszín: Hotel Lycium - Kölcsey Központ
Debreceni rendezvényhelyszín: Hotel Lycium - Kölcsey Központ
Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2019 Debrecen

2019.09.23. - 11.08.

A Déri Múzeum és a hozzá tartozó intézmények idén is csatlakoznak a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozathoz. 2019. szeptember 23. és november 8. között változatos programokkal várják az érdeklődőket a Déri Múzeumban, a Debreceni Irodalom Házában, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban és a MODEM-ben.

Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum

Óvodapedagógusok napja - A HANGOSAN HORTYOGÓ SÁRKÁNY
2019. SZEP 23. - 2019. NOV 08.

Egyik napról a másikra egy hatalmas sárkány vert tanyát a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás kapujában, és esze ágában sincs onnan elmoccanni.
Híres utazók tucatjai érkeztek hajóikon a meseudvarba hogy messzi országokból és régi korokból származó találmányokkal legyőzzék a sárkányt és szabaddá tegyék a bejáratot, de az árkádok alatti kellemes hűvösben hortyogó sárkányt egy sem tudta elkergetni. Most, hogy mind elbukott, a legkisebbek segítségét kérjük, hogy újra bejárható legyen a kiállítás. Míg a gyermekek a foglalkozás során egy- és hétfejű, jó és kevésbé jó, lelkes vagy épp lusta sárkányokkal találkoznak, addig az óvodapedagógusok a múzeumban folyó művészeti neveléssel ismerkedhetnek meg.

JEGYÁRAK:
Óvodásoknak: 300 Ft/fő
Iskolásoknak: 400 Ft/fő

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk! - Felfedezők kora és felfedezések helye
2019. OKT 04. 10:00 - 12:00, 14:30 - 16:30

Medgyessy Ferenc Életműkiállítása számos felfedezésre ad lehetőséget az érdklődők számára.
A szobrász művészetét ismertető sétánk első állomása a művész műterme. Az itt elhelyezett szobrászeszközök alkalmazásmódjának bemutatása sok érdekes információval szolgál egy szobor megszületéséről. A sétánk másokdik helyszínén audiovizuális eszközök segítségével megszemléljük az agyag, gipsz, bronz öntése és a kőfaragás technikája. A közös felfedezőútunk a kiállítótérben a művész-modell-műalkotás hármasának és Medgyessy Ferenc alkotási módjának bemutatásával zárul. A Medgyessy Életműkiállítás terében tett séta a köztéren található domborművek, körplasztikák megtekintésével folytatódik. Utolsó helyszíne a szobrász életművét bemutató rendezvényünknek a Déri tér, ahol elhelyezett négy allegórikus szobor ismertetésével zárjuk felfedező utunkat. Ezt a programot tervezzük a Medgyessy Ferenc Művészeti Gimnázium tehetséges növendékeivel is megismételni.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

Tanárok napja - A szemléltetés pedagógiájának megjelenése a 21. századi művészeti nevelésben
2019. OKT 12. 14:00 - 15:00

A felfedezések korának leghíresebb pedagógiai gondolkodója Comenius. Szenzualista pedagógiájának középpontjába a szemléltetést állítja, ami nem csak módszer, hanem az ismeretszerzés elve is. Általa találkozik a diák a valós világgal. A múzeumi nevelésben a mai napig meghatározó ez a paradigma.
A digitális technológia megjelenésével és térhódításával pedig a 21. század pedagógusa a technikai eszközöket a szenzualista pedagógia szolgálatába tudja állítani. A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban folyó művészeti nevelésnek az egyik legősibb kézműves technika, az agyagozás képzi az alapját, ami fejleszti a kézügyességet és elmélyült figyelemre tanít. E kreatív folyamatot tudja megtámogatni a digitális technológia, aminek a segítségével a formázást és a mintázást hiteles személytől sajátíthatják el a gyermekek.
REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

Debreceni Irodalom Háza

16+ Felfedezők nyomában! - Ady COOL
2019. SZEP 24. - 2019. NOV 08.

Ady a 19. század költészetének megújítója, a magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja. A program során diákok a gamifikáció módszerének alkalmazásával Ady utazásainak helyszíneit követve fedezhetik fel a 19. század reformköltészetét.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

Kiemelt tematika: Tudományos találkozások a múzeumban - Hivatás az életért. A mentés története
2019. SZEP 29. 14:00 - 16:30

A Debreceni Irodalom Háza időszaki kiállító terében, ahol 1950 és 1972 között a mentőszolgálat működött, időszaki kiállítás mutatja a be a mentés és segélynyújtó eszközök történetét a kezdetektől napjainkig, melyet a tapasztalatokon alapuló felfedezések jellemeznek. Ehhez kapcsolódva Mentő nap-ot szervezünk.
Hazánkban a szervezett mentés első írásos dokumentuma az 1779. évi uralkodói utasítás, amely az életmentést mindenki számára kötelezővé tette . Ez ügyben újabb előrelépést jelentett az 1876. évi XIV. tc. Ebben rendelték el a mentés szervezeteinek létesítését. Ennek ellenére a segélynyújtással országszerte még hosszú ideig a rendőrség vagy a tűzoltóság foglalkozott. A fejlődés azonban rendkívül lassú volt. A holtpontról való elmozdulást jelentette, hogy a Magyar Királyi Államvasutaknál dr. Csatáry Lajos osztályfőnök 1882-ben megtervezi és megépítteti, majd szolgálatba állítja az első vasúti mentőkocsit. Magyarország első mentőegyesülete 1886-ban Temesvárott alakult meg. A Budapesti Önkéntes Mentőegyesület 1887-ben jött létre. A Debreczeni Mentő-Egyesület pedig csak 1906 júniusában alakult meg.
Tanárok napja - Szenzualista pedagógia a 21. században

Tanárok napja - Szenzualista pedagógia a 21. században
2019. OKT 12. 10:00 - 12:00

A digitális technológia megjelenésével és térhódításával a 21. század pedagógusa a technikai eszközöket a szenzualista pedagógia szolgálatába tudja állítani. A Debreceni Irodalom Háza programjának keretében a pedagógusok megismerhetik a legújabb digitális fejlesztéseinket, melyek segíthetik a játékos tudásátadást.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

Kiemelt tematika: Tudományos találkozások a múzeumban - A világ csodái, felfedezések egy irodalmi hagyaték kapcsán
2019. OKT 22. 17:00 - 18:00

Julow Viktor, a debreceni egyetem tanára, felvilágosodás irodalmának professzora 1982 januárjában hirtelen meghalt. Úgy vélnénk, hogy Julow Viktor számára a világ csodái elérhetetlen álmok voltak, amik könyvekből és a mozivászonról köszöntek rá. Mégis felfedezett egy világot az irodalom és az irodalom kutatása, tanítása nyomán, és ez a felfedezés barátok és kollégák, egyetemi hallgatók sorának adott reményt sok éven keresztül.
Ezeket a felfedezéseket mutatjuk be, osztjuk meg egymással a debreceni irodalmi gyűjteményben őrzött Julow Viktor-hagyatékból merítve forrásainkat, elképzelhetően Debrecen irodalmi emlékhelyeihez zarándokolva, vagy az irodalmi kiállításban, esetleg a botanikus kert fái között. Hogyan közelíthetünk ezekhez a felfedezésekhez? Hogyan közelíthetünk az irodalom értelmezéseihez? Az irodalom hogyan tehet érzékennyé a mélyebb felfedezésekre? Mit tanít az utókornak erről Julow Viktor életműve?

Forrás: Múzeumok Őszi Fesztiválja honlapja


2019.09.23. - 2019.11.08.
Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerTalálatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán túl, a húsimádók mellett a zöldségimádók, a liszt a tej és a tojásra érzékenyek is választhatnak az ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Hasonló ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Három esős nap, Richard Greenberg darabja. Nyári előadás a Hadházi Szabadtéri Fesztiválon
Hadházi Szabadtéri Színházi Fesztivál 2019
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket