Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 Debrecen, Déri Múzeum és kiállítóhelyei
Debreceni rendezvényhelyszín: Hotel Lycium - Kölcsey Központ
Debreceni rendezvényhelyszín: Hotel Lycium - Kölcsey Központ
Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Wellness hotel az erdő közepén Debrecen közelében
Wellness hotel az erdő közepén Debrecen közelében

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 Debrecen, Déri Múzeum és kiállítóhelyei


A Déri Múzeum és a hozzá tartozó intézmények idén is csatlakoznak a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozathoz. 2020. szeptember 28. és november 11. között változatos programokkal várják az érdeklődőket a Déri Múzeumban, a Debreceni Irodalom Házában, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Déri Múzeum

2020. október 17. 16:30 - 19:00
ALFÖLDI CÍVIS JÁRÁS

Belvárosi séta, melynek útvonalát a Déri Múzeum helytörténeti kiállítása ihlette.
Hiánypótló sétával készültünk, melyen a bölcsőtől a sírig sétálunk: először a Déri Múzeum legendáit ismerjük meg, majd utunkat a Nagytemplom, Régi Városháza érintésével az ősi Kossuth utcán folytatjuk, egészen az egykori Nagy Református temetőig. A túra résztvevői komplex módon ismerkedhetnek meg a cívisek világával: különböző tudomány és kutatási területek eredményeinek segítségével, melyhez a Déri Múzeum helytörténeti kiállítása lesz sorvezetőnk. Egy túra azoknak, akik szeretnének a függöny mögé nézni!

JEGYÁRAK:
Program díj: 600 Ft, melynek megvételére a Déri Múzeum pénztárában lesz lehetőség.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

2020. október 27- 30. 10:00 - 12:00
TÁVOL ÉS KELET

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának idei jelmondata: Távol és közel.. az őszi szünet napjaiban Távol és Kelet címmel hátizsákos barangolásra invitáljuk a családokat a Déri Múzeum Japán kiállítási egységébe. A bő egy órás program során a családok megismerhetnek a Déri Múzeum japán gyűjteményével, ezáltal kicsit a japán kultúrával is.

JEGYÁRAK:
Felnőtt: 600 Ft

Gyermek (6-18 év): 300 Ft

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

2020. november 8. 10:00 - 14:00
BOTANICA HISTORICA KIÁLLÍTÁS ÉS TEMATIKUS NAP

A szomszédolás keretén belül a Déri Múzeum vendégül látja a Természettár Botanica Historica kiállítását.

A kiállításon kilenc nagy növényrajzoló összesen 90 darab munkája tekinthető meg A/3-as méretű kép formájában. A tárlat az 1600-as évektől egészen az 1930-as évekig készült növényrajzokat mutatja meg, a képek mellett pedig egy rövid életrajz is olvasható az alkotókról. Ezek a rajzok azért nagyon fontosak, mert abban a korban a fényképezőgép mint olyan még nem létezett, viszont már akkor is javában íródtak a nagy természetrajzi könyvek, melyekben gyönyörű alkotások formájában elevenednek meg a növények, ráadásul kiválóan használhatók például ma is a botanikai ismeretek megszerzéséhez. Tematikus napon (2020.11.08.) a látogatók a Természettár vezetőjének (Váradi Zoltán) előadását hallgathatják meg, és ehhez kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt.

INGYENES PROGRAM!

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum

2020. október 6. - 2020. október 9. 10:00 - 15:00
HA NEM HISZED, JÁRJ UTÁNA!

Az állatok világnapja kapcsán Medgyessy Ferenc állatokat ábrázoló szobraival és domborműveivel ismerkedünk meg, kiemelt figyelemmel a medvére, aminek alakja köré mesét szervezünk. A gyermekek e mese révén kerülnek közelebb a szobrászművészethez és az így megjelenített állatokhoz. A mese fordulatait követve segítenek rajtuk. Végül a foglalkozás tárgykészítő tevékenységgel zárul.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

2020. október 16. 17:00 - 18:00
UTAZÁS TÉRBEN ÉS IDŐBEN - KALANDOZÁS MEDGYESSY FERENC SZOBRÁSZ ÉLETE ÉS MŰVÉSZETE VILÁGÁBAN

A térben és időben tett kalandozás során a legismertebb debreceni művész, Medgyessy Ferenc életét és művészetét kívánjuk bemutatni egy városi séta során.
A szobrász művészetét ismertető program első állomása a művész műtermének rekonstrukciója. Az itt elhelyezett szobrászeszközök alkalmazásmódjának bemutatása sok érdekes információval szolgál egy szobor megszületéséről. A sétánk második helyszínén audiovizuális eszközök segítségével megszemléljük az agyag formázását a bronzöntés és a kőfaragás technikáját. A kiállítótérben a művész-modell-műalkotás hármasának és Medgyessy Ferenc alkotási módjának bemutatásával zárul.

A Medgyessy életmű-kiállítás terében látható köztéri szobor előzmények, vázlatok és tervek megtekintése után az épület árkádja alatt elhelyezett szobrok keletkezéstörténetnek bemutatásával folytatódik a séta. Majd kilépve a múzeumból a köztéren található domborművek, körplasztikák megtekintésével folytatódik a program. Utolsó helyszíne a szobrász életművét bemutató rendezvényünknek a Déri tér, ahol elhelyezett négy allegorikus szobor ismertetésével zárjuk a szobrász alakjának felidézését. A séta során a kiállításban elhangzó ismeretanyag felhasználásával egy művészeti technika, a szobrászat különleges világával is megismerkedhet az érdeklődő.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

2020. október 17. 10:00 - 12:00
KÉPZŐMŰVÉSZETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A PEDAGÓGIÁBAN

A program keretében óvodapedagógusokkal és pedagógusokkal közösen keressük azokat a kapcsolódási pontokat, melyek mentén a képzőművészeti szempontok megjelenhetnek mind az óvodai nevelésben, mind az iskolai oktatásban.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

Debreceni Irodalom Háza

2020. szeptember 29. - 2020. október 08. 10:00 - 15:00
A CSOKONAI KÜLDETÉS

Csokonai Vitéz Mihály rövid ám annál fordulatosabb életútja gazdag lehetőséget biztosít egy izgalmas múzeumi nyomozásra.
A program során a már meglévő tudást aktiváljuk, és új tudáselemekkel egészítjük ki egy olyan interaktív program keretében, ami ráirányítja a figyelmet Csokonai életének váratlan eseményeire s egyszersmind arra, hogy ezeket a helyzeteket hogyan vészelte át a költő.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

2020. október 21. 12:00 - 14:00
A NÉPMESÉK SZEREPE A PEDAGÓGIÁBAN

Egy pedagógusok és óvodapedagógusok számára megrendezett workshop keretén belül keressük a különböző, formális és non-formális oktatási színtereken a didaktikai lehetőségeket a népmesék nevelő hatásának kibontakoztatására.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

2020. október 22. 17:00 - 18:00
A SZÖVEGÉRTELMEZÉS MIBENLÉTE, AZ IRODALOMTANÍTÁS INNOVÁCIÓJA

Az élményközpontú irodalomtanításról, a szövegértelmezés mibenlétéről beszélgetünk a Studia Litteraria a Debreceni Egyetem Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének Műértelmezés című lapszáma alapján, továbbá az IROM (Irodalomtanítás Innovációjának Országos Műhely) tagjaival.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben

Kiemelt partner

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Debrecen TOP szállás