7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
Téged is vár Budapest legnagyobb augusztus huszadikai bulija a Városligetben!
Téged is vár Budapest legnagyobb augusztus huszadikai bulija a Városligetben!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
A vakáció alatt minden nap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.
A vakáció alatt minden nap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Múzeumok Őszi Fesztiválja Kecskemét 2018


A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018 programsorozathoz Kecskemét múzeumai is csatlakoztak, így 2018. október 1-november 11. között a Ráday Múzeum és a Kecskeméti Katona József Múzeum is várja az érdeklődőket változatos programokkal.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeuma programjai a Múzeumok Őszi Fesztiválján

Múzeumi Őszbúcsúztató - NÉPMESE NAPJA
2018. OKT 01. 10:00 - 16:00

A programokhoz ez évben is csatlakozik a Ráday Múzeum, emlékezve a református Benedek Elekre.
Programunkon városunk jelesei, közismert emberek mesélnek kedvenc meséikből a jelenlévő gyerekeknek. A meséket olvasó felnőttek mellé érdeklődő gyermekcsoportokat várunk.

Ingyenes program! Regisztráció szükséges!

16+ múzeumi találkozások – Társas színtér - A KULCSRA ZÁRT SZOBA TITKAI
2018. OKT 02. - 2018. NOV 11.

Rendhagyó tárlatvezetés a Muraközy János élete és festészete című kiállításhoz.
A tárlatvezetés az élő interpretáció segítségével ismerteti meg Muraközy János festőművész életének és munkásságának részleteit. Egy múzeumpedagógus által alakított történelmi személy, Muraközy Jánosné Gyenes Sára fogadja a látogatókat és vezeti körbe a kiállításban, vagyis a festő képzeletbeli titkos szobájában, mely a művész legféltettebb festményeit rejti.  Sok izgalmas, interaktív elem várható.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges egy héttel a kiválasztott időpont előtt.

JEGYÁRAK:
Jegyárak: 2000 Ft/csoport + a belépőjegy ára felnőtteknek 400 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 200 Ft/fő

LÁDAFIA - UTAZÓ MÚZEUM
2018. OKT 02. - 2018. NOV 11

Utazó múzeumunk foglalkozásaival felkeressük azokat az iskolai csoportokat, akik a távolság vagy időhiány miatt nem tudják felkeresni a múzeumot, de mégis szeretnének bepillantást nyerni a múzeumban őrzött értékekbe. Választható foglalkozások: • Ismeretlen arcok, különleges tárgyak – Barangolás a Muraközy János kecskeméti festőművész életét és munkáit bemutató kiállításban. (8-14 éveseknek) • Ragyogó ötvöstárgyak – Ismerkedés a Ráday Múzeum ötvöskincseivel és az ötvösművészettel (8-14 éveseknek) • Forradalmi hangulatban – Múzeumi óra októbertől a középiskolák 10-11. osztályos tanulói számára, Muraközy János ügyvéd, festőművész 1848-49-es haditetteiről, bujdosásának, majd felszabadulásának időszakáról.
A témától függően műtárgyakat, másolatokat, bemutatóanyagokat visznek a helyszínre, így lehetőségük nyílik a foglalkozás témájához kapcsolódó műalkotások közvetlen megfigyelésére, felfedezésére és a róluk való gondolkodásra.

JEGYÁRAK:
300 Ft/fő + a kézműves foglalkozások anyagöltsége, 100-500 Ft.

Regisztráció szükséges!

Múzeumi szünetelő - A KULCSRA ZÁRT SZOBA - NYOMOZÓS JÁTÉK
2018. OKT 05. 18:00 - 19:30

A játék során a hozzánk érkező 5-6 fős csapatok 19. századi rendőrök szerepébe bújva deríthetik fel Muraközy János festőművész szobájának és családjának titkait. Levelezések, naplórészletek és sok egyéb rejtély várja a nyomozókat.
A programra előzetes regisztráció szükséges legalább egy héttel a kiválasztott időpont előtt.

JEGYÁRAK:
Jegyárak: 2000 Ft/csoport + a belépőjegy ára felnőtteknek 400 Ft/fő, diákoknak és nyugdíjasoknak 200 Ft/fő

További időpontok: 2018. OKT 12. 18:00 - 19:30, 2018. OKT 26. 18:00 - 19:30

Mesterek és alkotók - EGY KECSKEMÉTI MŰVÉSZ AZ ÖNKÉNYURALOM KORÁBAN
2018. OKT 24. - 2018. OKT 27.

Általános iskola felső tagozatosai, különösen 7. osztályosok számára ajánljuk múzeumpedagógiai foglalkozásunkat, mely bemutatja Muraközy János kecskeméti festőművész alkotásait az önkényuralom időszakának történelmi eseményeihez kapcsolódóan.

JEGYÁRAK: 300 Ft/fő
Regisztráció szükséges!

London nagy múzeumainak kincsei egy magyar kémiatanár szemével 
2018. NOV 10. 10:30 - 12:30

Sándor Zoltán előadása a négy legnagyobb londoni múzeum kiállításaiban látottakról, tapasztaltakról – megfűszerezve a kémiai megközelítés különlegességeivel.

JEGYÁRAK: Diákjegy: 200 Ft/fő
Regisztráció szükséges!

Kecskeméti Katona József Múzeum programjai a Múzeumok Őszi Fesztiválján

Pincétől a padlásig - SZENZÁCIÓS KECSKEMÉTI ÖRÖKSÉGÜNK
2018. OKT 03. 15:00 - 16:00

A Pincétől a padlásig tematikával a Szenzációs kecskeméti örökségünk, vagyis a múzeum gyűjteményi tárgyainak különleges bemutatásával kívánjuk a múzeumba csalogatni a látogatókat, vagyis nemcsak az épület rejtett zugaiba, hanem a város eldugott, sokak számára kevésbé ismert épületekbe, az épületek alagsorába, a külvilág elől rejtett szegleteibe nyújtunk bepillantást. Kecskemét városa idén ünnepeli 650 éves fennállását. Ez alkalomból szeretnénk meghirdetni a Múzeumok Őszi Fesztiválján egy interaktív, a gyűjteményi darabok kézzelfoghatóságát is magába foglaló előadássorozatot, amely különböző megvilágításból, más-más helyszínen mutatja be a felnőtt lakosságnak a város helyi „Szenzációs örökségét”.
A Pincétől a padlásig tematikával a Szenzációs kecskeméti örökségünk, vagyis a múzeum gyűjteményi tárgyainak különleges bemutatásával kívánjuk a múzeumba csalogatni a látogatókat, vagyis nemcsak az épület rejtett zugaiba, hanem a város eldugott, sokak számára kevésbé ismert épületekbe, az épületek alagsorába, a külvilág elől rejtett szegleteibe nyújtunk bepillantást. Kecskemét városa idén ünnepeli 650 éves fennállását. Ez alkalomból szeretnénk meghirdetni a Múzeumok Őszi Fesztiválján egy interaktív, a gyűjteményi darabok kézzelfoghatóságát is magába foglaló előadássorozatot, amely különböző megvilágításból, más-más helyszínen mutatja be a felnőtt lakosságnak a város helyi „Szenzációs örökségét”. Akik az előadásokat prezentálják: Hajagos Csaba történész, Bezsenyi Ádám és Szalai Sándor gyűjteménykezelők, ifj. Gyergyádesz László művészettörténész, dr. Bereznai Zsuzsanna néprajzkutató, Mádai Norbert helyi gyűjtő

Tervezett előadások:

2018. okt. 3. szerda 15 óra „Kecskemét is kiállítja nyalka verbunkját”– A kecskeméti huszárok története Helyszín: Kecskeméti Rudolf Laktanya, ahol a múzeum és egy magángyűjtő, Mádai Norbert 48-as és huszár relikviát teszik közszemlére az előadás során

2018. okt. 10. szerda 15 óra „Az ég lehullhat, A föld megmozdulhat, Kiéghetnek a csillagok…” – A kecskemétiek helytállása az 1911 évi nagy földrengés idején. Helyszín: Kecskeméti Piarista Gimnázium, ahol bemutatásra kerül az alagsorban őrzött, még ma is működő földrengés-jelző készülék.

2018. okt. 17. szerda 15 óra „Sem magasság, sem mélység nem rettent” – Híres Kecskeméti olimpikonok (Kecskemét város jelmondata) Helyszín: Kecskeméti KTE pálya, és a Sporttörténeti kiállítás, ahol az érdeklődők múzeumi szakember közvetítésével első kézből tapasztalhatják meg a múzeum gyűjteményében fellelhető sporttörténeti relikviákat

2018. okt. 24. szerda 15 óra „A legjobbat, vagy semmit” – Kecskemét iparának története (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary) Helyszín: Volt Szigma - Ipartörténeti kiállítás, ahol az érdeklődők a városban készült Habselyem kombinétól a BRG magnetofonig szemrevételezhetik helyi gyárak késztermékeit és munkaeszközeit

2018. okt. 31. szerda 15 óra „A levéltárak porában és a múzeumok csöndjében is az élő embert kell keresni.” – Pincétől a padlásig a Kecskeméti Katona József Múzeumban. Helyszín: KKJM, ahol olyan terek, munkafolyamatok és gyűjteményi különlegességekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, ahol és amit eddig csak a beavatott múzeumi szakemberek ismerhettek.

2018. nov. 7. szerda 15 óra „Hozd vissza a tavaszt, a nyiló virágot, Hozd vissza a múltat, a szép ifjúságot” – Cifraszűr - subapiac – Cifrapalota összefüggések, kapcsolatok. Helyszín: Cifrapalota, ahol az érdeklődők nem vitrin mögött, szabadon beszélgethetnek a múzeum legújabb gyűjteményi darabjáról, a kecskeméti subáról, az épület mellett évtizedekik működő subapiacról és arról, hogy mi köze van a subának a Cifrapalotához.

Forrás: Múzeumok Őszi Fesztiváljának honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Hasonló ajánlatok

Hadházi Káposztás Napok 2019
Hadházi Káposztás Napok 2019
  • Hajdúhadház
2019. szeptember 13 - 15.
Tihanyi fesztiválok 2019
Tihanyi fesztiválok 2019
  • Tihany
2019. augusztus 17 - 20.
Kis-Duna Vízi Fesztivál 2019 Ráckeve
Kis-Duna Vízi Fesztivál 2019 Ráckeve
  • Ráckeve
2019. augusztus 16 - 20.

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
6000 Kecskemét , Több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Görgei kiállítás és hozzá kapcsolódó programok a Magyar Nemzeti Múzeumban - Az ismeretlen Görgei
Szürrealista kiállítás Dalítól Magritte-ig – Válság és újjászületés 1929-ben
Szinyei Merse Pál kiállítás 2019 Nyíregyháza
Időszaki kiállítás Budapesten az Iparművészeti Múzeum új szerzeményeiből a Várkert Bazárban
I. világháborús kiállítás Új világ született - Európai Testvérháború 1914-1918 címmel
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket