Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 Szeged
Szálljon be az új Arteonba, engedje, hogy lenyűgözze az elegáns beltér és az intuitív kezelhetőség!
Szálljon be az új Arteonba, engedje, hogy lenyűgözze az elegáns beltér és az intuitív kezelhetőség!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Szilveszteri programajánló
Szilveszteri programajánló

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 Szeged


A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020. évi programjai Szegeden is várják a múzeumlátogatókat a Móra Ferenc Múzeumban és a Napsugaras Tájházban.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Móra Ferenc Múzeum, Szeged, Roosevelt tér 1-3.

2020. szeptember 29. 14:00 - 17:59
MÚZEUMI IMAGE FILM KÉSZÍTÉSE

Mutasd meg Te milyennek látod a múzeumot!
Fontos, hogy minden korosztály így a középiskolások is magukénak érezzék a múzeumot és a benne található kiállításokat. Ezért a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében egy közös ötlet börzére várjuk a +16-os korosztályt. Szeretnénk közösen elkészíteni velük a múzeum új image film forgatókönyvét, majd velük együtt elkészíteni.

INGYENES PROGRAM!

2020. szeptember 30. 10:00 - 12:59
UGYANÚGY- FOGYATÉKKAL ÉLŐK A MÚZEUMBAN

A Móra Ferenc Múzeum mindig is fontosnak tartotta, hogy a fogyatékkal élő emberek is ugyanolyan múzeumi élményben részesüljenek, mint egészséges társaik.
Így több éve folyamatosan együtt dolgozik a szegedi Vakok és Mozgássérültek Intézetével. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében a múzeum egy szakmai napot szervez a fogyatékkal élők számára, ahol audioguide-ok, és különféle telefonos applikációk segítségével mutatja be és teszi interaktívvá a sérült emberek számára.

INGYENES PROGRAM!

2020. október 3., 17., 24., 31., november 7., 15:00 - 17:59
KILÁTÓTÓL A VÁRBÖRTÖNIG

Barangoljunk közösen a felújított Móra Ferenc Múzeum felújított épületét!
A séta során a látogatók megismerkedhetnek a Máté Bence gyönyörű fotóival kiegészített megújult természettudományi tárlattal, ahol egy virtuális patakba is besétálhanak majd az érdelkődők. A természetkedvelő és természetvédő Móra Ferencet mutatja be egy igazán természetközeli, digitális játékokkal színesített tárlat. Valamint a séta során a Várban megismerhetik a látogatók az egykori vár és az árvíz történetét, Rózsa Sándor és a boszorkányok titkait is. A Kultúrpalota tetején kialakított kilátóban egy különleges eszköz, egy kronoszkóp várja az érdeklődőket. Ebbe belenézve az 1870-es évek szegedi belvárosa tárul a látogatók szeme elé. A kilátó előterében egy kamarakiállítás mutatja be az egykori szegedi belvárost, valamint a Móra Ferenc Múzeum történetét.

JEGYÁRAK:
Móra Ferenc Múzeum:
teljes árú: 1.590 Ft
diák/ nyugdíjas: 990 Ft
családi (2 felnőtt 2 gyermek): 4.490 Ft
Vár Épület:
teljes árú: 1.190 Ft
diák/nyugdíjas: 790 Ft
családi (2 felnőtt 2 gyerek): 3.490 Ft
Sétáló jegy:
teljes árú: 2.490 Ft
diák/nyugdíjas:1.490 Ft
családi (2 felnőtt 2 gyermek): 6.990 Ft
Móra Ferenc Múzeum Kilátó:
teljes árú: +700 Ft
diák/nyugdíjas: +500 Ft
családi (2 felnőtt 2 gyermek): +2000 Ft

2020. október 5. 10:00 - 16:59
ÁLLATOK VILÁGNAPJA

Egész napos rendezvényre várjuk Szeged város általános iskolás diákjait, melynek középpontjában a Tisza és az egykori öntésterületének élővilága áll.
A program során a résztvevők különféle interaktív játékok segítségével (tojásrakodó játék, svédasztal madaraknak, madárszótár, tollas tapéta, árulkodó nyomok) megismerhetik e táj jellegzetes élővilágát. Különféle bemutató foglalkozások keretében információt kaphatnak az itt élő állatokról.

JEGYÁRAK:
Belépő: 1790 Ft/fő

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

2020. október 10. 17:00 - 22:59
MÚZEUMOK ŐSZI ÉJSZAKÁJA

Egy színes, felhőtlen éjszakára invitáljuk a szegedi és a szeged környékén élő családokat.
A program során rendhagyó tárlatvezetésekkel, táncjátékkal várjuk a látogatókat. A múzeum felújítása során létrehozott kilátóban a Szegedi Csillagvizsgáló munkatársai előadásokkal várják a csillagászat iránt érdeklődőket.

JEGYÁRAK:
Teljes árú jegy: 2.000 Ft/fő

Kedvezményes jegy: 1.000 Ft/fő

2020. október 14. 13:00 - 15:59
KÖZÉPPONTBAN A KURÁTOROK

A Szegedi Tudományegyetem kurátor szakos hallgatóit egy szakmai napra várjuk, mely során bepillantást nyerhetnek, hogyan lehet létrehozni egy 21. századi kiállítást.
A természetvédő Móra Ferenc kiállításon keresztül megnézhetik, hogy hogyan lehet egy kiállítást digitális játékokkal színesíteni. Megtudhatják azt is, hogy a Várban kialakított az egykori vár és az árvíz történetét, Rózsa Sándor és a boszorkányok titkait bemutató kiállításban milyen fontos szerepet kapnak az érzékszerveinkre ható effektek (fény, hang). Emellett kipróbálhatják az is, hogyan lehet egy kiállítást különféle appok vagy más programok segítségével, egy fogyatékkal élő ember számára is élvezhetővé tenni.

Ingyenes program.

2020. október 15. 14:00 - 17:59
TÁRLATVEZETÉS ANGOL NYELVŰ DIÁKOKNAK

Egy különleges múzeum bemutatóra várjuk a Szegedi Tudományegyetem külföldi hallgatóit.
A természetvédő Móra Ferenc, egykori szegedi vár és az árvíz története, Rózsa Sándor és a boszorkányok titkai nem csak a magyar, hanem a külföldi diákok számára is értékes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak. Az angol nyelvű tárlatvezetések lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a külföldi diákok teljes képet kapjanak annak a városnak a kultúrájáról, hagyományairól, ahol élnek.

JEGYÁRAK:
Móra Ferenc Múzeum: 990 Ft/fő
Vár Épület: 790 Ft/fő

Regisztráció szükséges!

2020. október 24. 10:00 - 12:59
ŐSZI CSALÁDI MATINÉ

Egy felhőtlen programra invitáljuk a családokat az őszi szünetben, melynek a középpontjában mi más is állhatna, mint az ősz.
A program során az ősz terméseiből (színes falevelek, őszi termések) különféle kézműves tárgyakat, díszeket, ékszereket készíthetnek a résztvevők. Játékos feladványok segítségével pedig megismerhetik az őszi munkákhoz kapcsolódó hagyományokat.

JEGYÁRAK:
Belépő: 1000 Ft/fő

Napsugaras Tájház, Szeged, Nyíl utca 43.

2020. október 3. 15:00 - 18:59
ŐSZI KAVALKÁD

Mára már hagyományt teremtve egy felhőtlen programra invitáljuk a családokat, melynek középpontjában természetesen az ősz áll.
Az őszi termésekből különféle kézműves tárgyakat, díszeket készíthetnek a résztvevők. Különféle játékos feladatok és előadások során megismerkedhetnek az őszi jeles napjaival és a hozzájuk kapcsolódó hagyományokkal. A legkisebbeket pedig bábelőadással várjuk.

JEGYÁRAK:
Belépő: 600 Ft/fő

2020. október 5. -2020. november 11. (hétfő-péntek): 8.00-16.00
A SZEGEDI BŐRMŰVESSÉG ALAKJAI I.: VARGÁK, TÍMÁROK, TABAKOSOK

Egy időutazásra invitáljuk az érdeklődőket, mely során bepillantást nyerhetnek a szegedi bőrkikészítők munkájába.
A mai kor emberének teljesen megszokott, hogy ha cipőre van szüksége, akkor megvásárolja boltban. Régen a vargák vagy más éven a tímárok készítették az egyszerűbb lábbeliket. Ők maguk készítették ki a lábbelikhez szükséges bőröket is. Ebben az évben az Urazó Múzeum program keretében a szegedi bőrművesség 3 jeles alakjával ismerkedhetnek meg a résztevő gyerekek. A játékos feladatok során megtudhatják Szegeden melyik városrészben éltek, milyen anyagokkal és eszközökkel dolgozták ki a bőrt, vagy ilyen lábbeliket készítettek. A feladatokat helyes megoldásával ők maguk is tímár, varga vagy tabakos mesterekké válnak és megkapják a céhlevelüket, mellyel műhelyt alapíthatnak.

INGYENES PROGRAM!

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

2020. október 16. 10:00 - 11:30
2020. október 23. 10:00 - 11:30, 
16:00 - 17:30
2020. október 28. 10:00 - 11:30, 15:00 - 16:30
2020. október 30. 10:00 - 11:30, 15:00 - 16:30
ALSÓVÁROS AZ IRODALOMBAN…

Tartson velünk és nézzük meg Szeged- Alsóvárost Tömörkény, Cserzy, Móricz vagy Kálmány szemével!
Alsóváros Szeged egyik legarchaikusabb és legzártabb településrésze volt sok évszázadon keresztül. A középkortól itt élő ferencesek miatt Jámborvárosnak, a paprikakikészítők miatt pedig Paprikavárosnak is nevezték ezt a városrészt. Tömörkény István szerint a belvárosiak számára Alsóváros csak a ferences templomig tartott, és tovább már nem voltak hajlandóak menni és megismerni kik élnek itt. A séta során Kálmány Lajos gyűjtéseit, Tömörkény István és Cserzy Mihály novelláit, valamint a helyi anekdotákat felidézve felkeressük Alsóváros kultikus helyeit, megnézzük hogyan éltek a századfordulón az alsóvárosi emberek.JEGYÁRAK:

Belépő: 800 Ft/fő

2020. október 20-21. 08:00 - 16:59
AZ ELHAGYATOTT FALU TITKA...

Ha kíváncsi vagy a titokra és elég bátornak érzed magad, akkor itt a helyed!
Ebben az évben a középiskolásokat egy szabaduló játékra invitáljuk. Egy kis csapat felfedező útra indul, mely során betérnek egy rég elfeledett faluba. Mivel rájuk esteledik betérnek az egyik elhagyatott házba hogy ott éjszakázzanak. Az éjszaka azonban nem úgy alakul, ahogy várják. Hirtelen bezárul minden, furcsa hangokra lesznek figyelmesek. Lehet, hogy nincsenek egyedül? Csak úgy tudnak kijutni a házból ha, megtalálják az elrejtett kulcsokat Ezeknek a megtalálásához közösen összedolgozva rejtvényeket kell megfejteniük, nyomokat, elrejtett tárgyakat kell megkeresniük.

JEGYÁRAK:
Belépő: 300 Ft/fő

2020. október 27. 08:00 - 16:59
NEM TÖK MINDEGY!

Az őszi szünetben az újvilági növény a tök és a hozzá kapcsolódó hagyományok nyomába eredünk.
Megnézzük honnan ered a tökfaragás, mire lehet használni a lopótököt. Kézműves programok keretében tökös asztali díszeket, álarcokat, tökmagképeket, tökállatokat készítünk. A konyhában tökös csemegéket készítünk. Végül a sok finomságot ledolgozzuk a tájház udvarán ügyességi játékkal várjuk a résztvevőket.

JEGYÁRAK:
Belépő:
2000 Ft/fő (3-szori étkezéssel)
500 Ft/fő (étkezés nélkül)

Forrás: Múzeumok Őszi Fesztiváljának honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események