Turizmus Program

Zsolnay Fényfesztivál

Strandok éjszakája

Balatonalmádi Nyár

Mézesvölgyi nyár

Hajókirándulások

Balatoni borkoncertek

Szín-Tér Fesztivál Hajdúszoboszló - összművészeti fesztivál a Szent István Parkban
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
Szín-Tér Fesztivál Hajdúszoboszló - összművészeti fesztivál a Szent István Parkban
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Nyitott Porta Napok 2025

2025.08.23. (szombat) - 2025.10.04. (szombat)

, Több településen és helyszínen

Megnézem a térképen

2025-ben augusztus 23. és október 4. között keresd a Nyitott Portákat országszerte és "Kóstolj bele tájról-tájra" az agroturizmusba! Országszerte több mint 150 családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg a kapuit és kalauzol el a helyi termék élményeken át a vidéki élet szépségeibe. A látogatók helyi termékkóstolókon, porta túrákon, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt – sokszor aktívan, saját kezűleg. Lesz közös kovászos kenyérsütés, bio malom program, fermentálás, fűszer- és gyógynövényes élményműhely, és természetesen a legendás szatmári szilvalekvár sem marad ki a sorból.
Nyitott Porta Napok 2025

Kapcsolat, elérhetőség

Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon?

Partner információ

Nyitott Porta Napok

2025. augusztus 23. - 2025. október 4.

Azokat a helyi termékeket előállító családi gazdaságokat - divatosabban farmokat - hívjuk Nyitott Portának, akik rendszeresen megnyitják kapuikat a vendégek előtt és bemutatják a termelés és feldolgozás folyamatát.

A látogatók megnézhetik, sőt meg is tapasztalhatják a folyamatokat. Például megetethetik, megsimogathatják az állatokat. Megpróbálhatják megfejni a kecskét. Felülhetnek a kistraktorra, lóra. Magukra ölthetnek méhész védőfelszerelést a méhesben. A borospincében közvetlenül a hordóból is kaphatnak a poharukba egy kóstolót, esetleg ők maguk próbálhatják megszívni a hébért.

A sokszínű programok során felejthetetlen emlékeket gyűjthetnek a vendégek, miközben a gazdák megmutatják, elmagyarázzák, hogy hogyan készülnek a hagyományos kézműves termékek és élelmiszerek, és ezek miben mások, mint a boltokban kapható ipari áruk.

Az élménynek fontos elem a kóstolás: legyen szó gyümölcsléről, szörpről, lekvárról, mézről, sajtról, húskészítményekről, pálinkáról vagy borról.

Mindez a porták túlnyomó többségénél nem azt jelenti, hogy az év bármely napján betoppanhatnak a vendégek a gazdaságba, hiszen a gazdák legtöbbször a termeléssel, a termékelőállítással vannak elfoglalva.

Erre teremt helyet és időt a NYITOTT PORTA NAPOK kezdeményezés, amikor a gazdák országszerte különleges programokkal készülnek!

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Megosztás

Kapcsolódó témák:

Kapcsolat, elérhetőség

Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon?

Partner információ

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Legjobb élmények