4032 Debrecen, Vezér utca 37. (47.5553517 x 21.5894024)
Kedves Látogató!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
2025. szeptember 9-10.
A kétnapos program széles spektrumon szólítja meg az ökológiai gazdálkodás iránt érdeklődőket. Az interaktív tudásátadást támogató szakmai bemutatók, előadások fókuszában, a biogazdák mindennapjait és a fenntarthatóságot segítő megoldások és technológiák állnak.
2025. szeptember 9. (kedd)
9:00 – 9:30
Megnyitó
Prof. Dr. Balla György kuratóriumi tag, Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány
Prof. Dr. Harsányi Endre agrárinnovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettes
Papp Zsolt György elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (felkérés alatt)
Jakab István a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke
Szólláth Tibor elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezet
9:30 – 10:00
A magyar ökológiai gazdálkodás helyzete, a bio élelmiszerek fogyasztásának ösztönzési lehetőségei
Dr. Nagy István agrárminiszter, Agrárminisztérium (felkérés alatt)
10:00 – 10:30
Jelenlegi lehetőségek és kihívások a magyar ökogazdálkodók számára
Dr. Roszík Péter általános alelnök, Magyar Biokultúra Szövetség
10:30 – 13:00
Talajélettől a tápláló ételig - avagy az egészséges talaj - egészséges, ellenálló növény és emberi egészség kapcsolata.
Egy egészség szemlélet.
I. szekció:
10:30 – 10:55
Bevezető gondolatok, megemlékezés Manninger G. Adolf munkássága előtt
Szólláth Tibor elnök, NAK Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezet
10:55 – 11:20
A talajélet fontossága és annak hatása és szerepe a gazdálkodás során
Víg Vitália talajökológus
11:20 – 11:45
Tápanyaggazdálkodás ökológiai gazdálkodásban
Szőllősi Gábor ügyvezető, Agrofutura Kft
11:45 – 12:00
SZÜNET
12:00 – 12:25
Kutatási eredmények bemutatása a termesztett növények beltartalmát érintően - táplálkozásbiológiai szempontból értékes összetevők és a szennyezőanyagok mennyiségének összehasonlítása
Dr. Györéné Dr. Kis Gyöngyi ÖMKi
12:25 – 12:45
Tápanyagban gazdag élelmiszer – Talaj mikrobiom – élelem – emberi mikrobiom és egészségünk kapcsolata
Kokavecz Katalin funkcionális életmód medicina nagykövete, M.E.D. központ alapítója
12:45 – 13:10
Mikrobiom, a legapróbb részlet – Úttörő eredmények a Debreceni Egyetemen
Gálné Prof. Dr. Remenyik Judit egyetemi tanár, Debreceni Egyetem
13:10 – 14:00
Kerekasztal beszélgetés:
Hova tovább ökológiai gazdálkodás?
Hogyan tudja élővé tenni a talajt egy öko gazda, milyen gyakorlatok vannak erre? Az átállásban ki lehet segítségére, honnan jut tudáshoz, ami a váltáshoz kell? Miért éri meg az ökológiai és talajkímélő gazdálkodás az öko termelő számára? Milyen lehetőségei vannak a fogyasztóknak arra, hogy egészséges és tápanyagban sűrű élelemhez jussanak?
Résztvevők:
Víg Vitália, Szőllősi Gábor, Kokavecz Katalin,
Dr. Györéné Dr. Kis Gyöngyi, Szólláth Tibor,
Gálné Prof. Dr. Remenyik Judit
Moderál:
Balázs Viktor környezeti fenntarthatóságért és innovációért felelős országos alelnök, NAK
14:00 – 14:30
SZÜNET
14:30 – 16:30
SZÁNTÓFÖLDI BEMUTATÓ
Programok
II. szekció:
9:00 – 9:30
Az ökológiai művelés vízmegtartást segítő gyakorlatai
Dr. Drexler Dóra ügyvezető, ÖMKi
9:30 – 9:55
Talajmegújító gyakorlatok alkalmazása bio-intenzív zöldségtermesztésben és értékesítés lehetőségei
Dezsény Zoltán Magosvölgy, gazdálkodó
9:55 – 10:30
Gyomszabályozás ökológiai gazdálkodásban
Gál Izóra egyetemi adjunktus, MATE
10:30 – 10:45
SZÜNET
10:45 – 11:10
Az ÖKO vetőmag jelentősége a növénytermesztésben
Zsombik László igazgató, DE AKIT NYKI
11:10 – 11:35
Zöld út a profithoz - A bio mezőgazdasági termények értékesítésének folyamata az előkészületektől az adásvételig, s az irányadó szabályok bemutatása, a különböző szerződés típusok főbb sajátosságai: minőségirányítása rendszerek, jó gyakorlatok
Jóni Antal Tamás operatív vezető, MAGORGANIC Kft.
11:35 – 12:10
Hogyan gazdálkodjunk ökológiai szemlélettel eredményesen – Jó példák gyakorló gazdálkodóktól!
12:10 – 12:50
Kerekasztal beszélgetés:
Milyen nehézségekkel néz szembe ma egy regeneratív-öko gazda gazdálkodása során? A gyomszabályozás hogyan lehet megoldani úgy, hogy közben építsük is a talajt?
Mit tud tenni azért a gazda, hogy kedvezően értékesítse terményét? Mire lenne szüksége ehhez? Milyen ma az ökológiai termékek megítélése?
Résztvevők:
Dr. Drexler Dóra, Dezsény Zoltán, Gál Izóra, Zsombik László, Dr. Jóni Antal Tamás
Moderál:
Balázs Viktor környezeti fenntarthatóságért és innovációért felelős országos alelnök, NAK
12:50 – 13:00
SZÜNET
13:00 – 14:40
A középfokú duális agrárszakképzés gazdálkodói szemmel „Tapasztalatok, kihívások és jövőképek”
III. szekció:
13:00 – 13:30
Duális képzési forma az agrárszakképzésben – lehetőségek, tapasztalatok
Székely Erika igazgató, NAK Szakképzési és Szaktanácsadási Igazgatóság
13:30 – 14:30
Kerekasztal beszélgetés
Beszélgető partnerek: (felkérés alatt)
Északi Agrárszakképzési Centrum
Debreceni Szakképzési Centrum
Északi Agrárszakképzési Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft.
Nemzeti Adó- és Vámhivatal Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága
Duális képzőhelyek képviselői
Moderál:
Székely Erika igazgató, NAK Szakképzési és Szaktanácsadási Igazgatóság
14:30 – 14:40
Kérdések és válaszok
14:30 – 16:30
SZÁNTÓFÖLDI BEMUTATÓ
15:40 – 16:20
Záró ünnepség
A rendezvény értékelése
Kiállítói díjak átadása
Találatok száma: 35

Debrecen zöldövezetében, a Nagyerdő szívében a Debreceni Klinika területén található az Auguszta Apartman Hotel és Diákszálló. A Debreceni Egyetem Orvos Egészségtudományi Centruma és a Hunép Universal között létrejött szerződés értelmében a komplexum a külföldi orvostanhallgatók hosszú távú szállásigényeinek kielégítésére épült, mely szabad kapacitásában egész évben szállodaként is működik.
Debrecen zöldövezetében, a Nagyerdő szívében a Debreceni Klinika területén található az Auguszta Apartman Hotel és Diákszálló. A Debreceni Egyetem Orvos Egészségtudományi Centruma és a Hunép Universal között létrejött szerződés értelmében a komplexum a külföldi orvostanhallgatók hosszú távú szállásigényeinek kielégítésére épült, mely szabad kapacitásában egész évben szállodaként is működik.

Debrecen zöldövezetében, a Nagyerdő szívében a Debreceni Klinika területén található az Auguszta Apartman Hotel és Diákszálló. A Debreceni Egyetem Orvos Egészségtudományi Centruma és a Hunép Universal között létrejött szerződés értelmében a komplexum a külföldi orvostanhallgatók hosszú távú szállásigényeinek kielégítésére épült, mely szabad kapacitásában egész évben szállodaként is működik.

A Centrum Hotel Debrecen *** Superior 65 szobás szálloda, ami Debrecen óvárosának központjában várja kedves vendégeit, a Református Nagytemplom és a Kulturális rendezvények színhelyéül szolgáló Főtértől mindössze 50 méterre, nem messze Debrecen legfontosabb nevezetességeitől, irodáitól és intézményeitől.
A Centrum Hotel Debrecen *** Superior 65 szobás szálloda, ami Debrecen óvárosának központjában várja kedves vendégeit, a Református Nagytemplom és a Kulturális rendezvények színhelyéül szolgáló Főtértől mindössze 50 méterre, nem messze Debrecen legfontosabb nevezetességeitől, irodáitól és intézményeitől.

A Centrum Hotel Debrecen *** Superior 65 szobás szálloda, ami Debrecen óvárosának központjában várja kedves vendégeit, a Református Nagytemplom és a Kulturális rendezvények színhelyéül szolgáló Főtértől mindössze 50 méterre, nem messze Debrecen legfontosabb nevezetességeitől, irodáitól és intézményeitől.

Mindössze 300 méterre a vasútállomástól, illetve a távolsági buszállomástól. A panzió 2 - 3 ágyas exkluzív szobákkal rendelkezik, minden szobához saját fürdőszoba tartozik. 2006-ban épült, belső udvaros, egy emeletes épület. Ezen felül vendégeink számára kínálunk az épületben étkezési lehetőséget, korlátozott számban zárt parkolót.
Mindössze 300 méterre a vasútállomástól, illetve a távolsági buszállomástól. A panzió 2 - 3 ágyas exkluzív szobákkal rendelkezik, minden szobához saját fürdőszoba tartozik. 2006-ban épült, belső udvaros, egy emeletes épület. Ezen felül vendégeink számára kínálunk az épületben étkezési lehetőséget, korlátozott számban zárt parkolót.

Mindössze 300 méterre a vasútállomástól, illetve a távolsági buszállomástól. A panzió 2 - 3 ágyas exkluzív szobákkal rendelkezik, minden szobához saját fürdőszoba tartozik. 2006-ban épült, belső udvaros, egy emeletes épület. Ezen felül vendégeink számára kínálunk az épületben étkezési lehetőséget, korlátozott számban zárt parkolót.

A Debreceni Egyetem jelenleg 4.983 kollégiumi férőhellyel rendelkezik, amelyből 922 Magyarország egyik legkorszerűbb diákotthonában, a Campus Hotelban található. További 1.700 férőhelyet az elmúlt öt évben újítottak fel, illetve 600 férőhely tíz éven belül épült, jó állapotban lévő épületekben található.
A Debreceni Egyetem jelenleg 4.983 kollégiumi férőhellyel rendelkezik, amelyből 922 Magyarország egyik legkorszerűbb diákotthonában, a Campus Hotelban található. További 1.700 férőhelyet az elmúlt öt évben újítottak fel, illetve 600 férőhely tíz éven belül épült, jó állapotban lévő épületekben található.

A Debreceni Egyetem jelenleg 4.983 kollégiumi férőhellyel rendelkezik, amelyből 922 Magyarország egyik legkorszerűbb diákotthonában, a Campus Hotelban található. További 1.700 férőhelyet az elmúlt öt évben újítottak fel, illetve 600 férőhely tíz éven belül épült, jó állapotban lévő épületekben található.

Az Erdőspuszta Club Hotel**** Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig karnyújtásnyira a Club Hotel négycsillagos szolgáltatásokkal várja a pihenni, feltöltődni, szórakozni vágyókat. A különleges atmoszférájú szálloda- és rendezvénykomplexum a családi üdülések mellett kiváló helyszínt kínál céges rendezvények, konferenciák lebonyolításához is. A hotelhez egy 12 hektáros tanya, az Arbo Tanya is tartozik, mely színes lovas programokat (tereplovaglás, pályán lovas oktatás, díjugratás, hintózás, télen lovas szán) kínál, illetve állatsimogatóval és horgásztóval is várja érdeklődőit.
Az Erdőspuszta Club Hotel**** Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig karnyújtásnyira a Club Hotel négycsillagos szolgáltatásokkal várja a pihenni, feltöltődni, szórakozni vágyókat. A különleges atmoszférájú szálloda- és rendezvénykomplexum a családi üdülések mellett kiváló helyszínt kínál céges rendezvények, konferenciák lebonyolításához is. A hotelhez egy 12 hektáros tanya, az Arbo Tanya is tartozik, mely színes lovas programokat (tereplovaglás, pályán lovas oktatás, díjugratás, hintózás, télen lovas szán) kínál, illetve állatsimogatóval és horgásztóval is várja érdeklődőit.

Az Erdőspuszta Club Hotel**** Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig karnyújtásnyira a Club Hotel négycsillagos szolgáltatásokkal várja a pihenni, feltöltődni, szórakozni vágyókat. A különleges atmoszférájú szálloda- és rendezvénykomplexum a családi üdülések mellett kiváló helyszínt kínál céges rendezvények, konferenciák lebonyolításához is. A hotelhez egy 12 hektáros tanya, az Arbo Tanya is tartozik, mely színes lovas programokat (tereplovaglás, pályán lovas oktatás, díjugratás, hintózás, télen lovas szán) kínál, illetve állatsimogatóval és horgásztóval is várja érdeklődőit.
Találatok száma: 48

A Bistro Debrecen egyik közlekedési csomópontjában, a nagyállomás mellett helyezkedik el. Változatos étlapunkon megtalálhatóak pizzák, hamburgerek, gyrosok, snackek, melegszendvicsek, szárnyas-, hal- és sertés ételek, saláták, desszertek. Illetve hétfőtől-szombatig bőséges napimenü kínálattal várjuk vendégeinket. A finom ételek előtt vagy után sokszínű szórakozási lehetőséggel várjuk az emeleten vendégeinket. Nálunk lehet bowlingozni, biliárdozni, snookerezni, emellett dartsozni és autós szimulátoron gyakorolni.
Kiemelt partner
A Bistro Debrecen egyik közlekedési csomópontjában, a nagyállomás mellett helyezkedik el. Változatos étlapunkon megtalálhatóak pizzák, hamburgerek, gyrosok, snackek, melegszendvicsek, szárnyas-, hal- és sertés ételek, saláták, desszertek. Illetve hétfőtől-szombatig bőséges napimenü kínálattal várjuk vendégeinket. A finom ételek előtt vagy után sokszínű szórakozási lehetőséggel várjuk az emeleten vendégeinket. Nálunk lehet bowlingozni, biliárdozni, snookerezni, emellett dartsozni és autós szimulátoron gyakorolni.
Kiemelt partner

A Bistro Debrecen egyik közlekedési csomópontjában, a nagyállomás mellett helyezkedik el. Változatos étlapunkon megtalálhatóak pizzák, hamburgerek, gyrosok, snackek, melegszendvicsek, szárnyas-, hal- és sertés ételek, saláták, desszertek. Illetve hétfőtől-szombatig bőséges napimenü kínálattal várjuk vendégeinket. A finom ételek előtt vagy után sokszínű szórakozási lehetőséggel várjuk az emeleten vendégeinket. Nálunk lehet bowlingozni, biliárdozni, snookerezni, emellett dartsozni és autós szimulátoron gyakorolni.
Kiemelt partner

Borterasz éttermünkben Kelet-Magyarország legszélesebb borkínálatát ajánljuk gasztronómiai élménnyel párosítva, mindezt Debrecen város szívében. Külön teremünk a pincében helyezkedik el. Alkalmas borvacsorák, szülinapok, családi és baráti összejövetelek lebonyolítására. Esküvőkre és céges rendezvényekre külön egyeztetett ételsorral készülünk.
Borterasz éttermünkben Kelet-Magyarország legszélesebb borkínálatát ajánljuk gasztronómiai élménnyel párosítva, mindezt Debrecen város szívében. Külön teremünk a pincében helyezkedik el. Alkalmas borvacsorák, szülinapok, családi és baráti összejövetelek lebonyolítására. Esküvőkre és céges rendezvényekre külön egyeztetett ételsorral készülünk.

Borterasz éttermünkben Kelet-Magyarország legszélesebb borkínálatát ajánljuk gasztronómiai élménnyel párosítva, mindezt Debrecen város szívében. Külön teremünk a pincében helyezkedik el. Alkalmas borvacsorák, szülinapok, családi és baráti összejövetelek lebonyolítására. Esküvőkre és céges rendezvényekre külön egyeztetett ételsorral készülünk.

A Carol Gasztroműhely főzőiskola keretein belül lehetőség nyílik bekukkantani, s részese lenni a gasztronómia több ágazatának főzőkurzusaink és élményfőzéseink segítségével. Napjainkban egyre fontosabbá vált a minőségi fogyasztás. Mi nemcsak a húsimádóknak, hanem a vegánok, nyers vegánok számára is kedvezni szeretnénk. Külön kurzusokat indítunk kezdő és gyakorlott háziasszonyok, főzni szerető férfiak, s nem utolsó sorban gyerekeknek. Mindezt nagyszerű alapanyagokból, friss, és bio zöldségekből, gyümölcsökből. Az élményfőzéseket magas minősítéssel rendelkező séfjeink vezetik, hogy ti is profikká váljatok. Lehetőség van különböző rendezvények, események (csapatépítő tréning, születésnap, névnap, családi események stb.) szervezésére is.
A Carol Gasztroműhely főzőiskola keretein belül lehetőség nyílik bekukkantani, s részese lenni a gasztronómia több ágazatának főzőkurzusaink és élményfőzéseink segítségével. Napjainkban egyre fontosabbá vált a minőségi fogyasztás. Mi nemcsak a húsimádóknak, hanem a vegánok, nyers vegánok számára is kedvezni szeretnénk. Külön kurzusokat indítunk kezdő és gyakorlott háziasszonyok, főzni szerető férfiak, s nem utolsó sorban gyerekeknek. Mindezt nagyszerű alapanyagokból, friss, és bio zöldségekből, gyümölcsökből. Az élményfőzéseket magas minősítéssel rendelkező séfjeink vezetik, hogy ti is profikká váljatok. Lehetőség van különböző rendezvények, események (csapatépítő tréning, születésnap, névnap, családi események stb.) szervezésére is.

A Carol Gasztroműhely főzőiskola keretein belül lehetőség nyílik bekukkantani, s részese lenni a gasztronómia több ágazatának főzőkurzusaink és élményfőzéseink segítségével. Napjainkban egyre fontosabbá vált a minőségi fogyasztás. Mi nemcsak a húsimádóknak, hanem a vegánok, nyers vegánok számára is kedvezni szeretnénk. Külön kurzusokat indítunk kezdő és gyakorlott háziasszonyok, főzni szerető férfiak, s nem utolsó sorban gyerekeknek. Mindezt nagyszerű alapanyagokból, friss, és bio zöldségekből, gyümölcsökből. Az élményfőzéseket magas minősítéssel rendelkező séfjeink vezetik, hogy ti is profikká váljatok. Lehetőség van különböző rendezvények, események (csapatépítő tréning, születésnap, névnap, családi események stb.) szervezésére is.

Debrecenben nyílt meg a Creppy PalacsintaHáz első franchise étterme. A Creppy PalacsintaBistro Debrecen elkápráztatja Debrecent a Creppy palacsinta csodáival, elhozza a cívisvárosba az egyedülálló Creppy élményt. A bisztróban 40 féle palacsintát kínálnak. A Creppy nem csupán egy kiváló étterem, nem egy remek palacsintázó, a Creppy a palacsintás vendéglátás Disneylandje! Válts nézőpontot, lépj át a Creppy különleges világába!
Debrecenben nyílt meg a Creppy PalacsintaHáz első franchise étterme. A Creppy PalacsintaBistro Debrecen elkápráztatja Debrecent a Creppy palacsinta csodáival, elhozza a cívisvárosba az egyedülálló Creppy élményt. A bisztróban 40 féle palacsintát kínálnak. A Creppy nem csupán egy kiváló étterem, nem egy remek palacsintázó, a Creppy a palacsintás vendéglátás Disneylandje! Válts nézőpontot, lépj át a Creppy különleges világába!

Debrecenben nyílt meg a Creppy PalacsintaHáz első franchise étterme. A Creppy PalacsintaBistro Debrecen elkápráztatja Debrecent a Creppy palacsinta csodáival, elhozza a cívisvárosba az egyedülálló Creppy élményt. A bisztróban 40 féle palacsintát kínálnak. A Creppy nem csupán egy kiváló étterem, nem egy remek palacsintázó, a Creppy a palacsintás vendéglátás Disneylandje! Válts nézőpontot, lépj át a Creppy különleges világába!
Megjelenés forrása: ajánlat weboldala
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!
Megosztás
Kapcsolódó témák:
Országos eseménynaptár