Izgalmas és tartalmas programok a tavaszi szünetre az egész családnak.
Izgalmas és tartalmas programok a tavaszi szünetre az egész családnak.
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Kedvezményes tóparti nyaralás -  egyedi árakon korlátlan fürdőbelépővel!
Kedvezményes tóparti nyaralás -  egyedi árakon korlátlan fürdőbelépővel!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!

Az Olvasás Éjszakája 2018


Idén is lesz Olvasás Éjszakája! Számtalan izgalmas programmal várják az irodalom szerelmeseit az ország több városában. Az idén öt éves Az Olvasás Éjszakája fesztivál szeptember 29-én várja az irodalom szerelmeseit az ország különböző pontjain.

Az Olvasás Éjszakája 2018
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

AZ ALEXANDRA PROGRAMJAI

ALEXANDRA PÓDIUM
(1055 Budapest, V., Nyugati tér 7.)

14.00 ARANYMOSÁS IRODALMI KLUB A Könyvmolyképző Kiadó íróinak és íróiskolásainak szóló klub ez alkalommal nyilvános. A szerkesztők szeretettel várnak mindenkit ismerkedni, beszélgetni. Gyere, és kérdezd meg a könyvkiadásról, amit eddig nem mertél! Vezeti: Varga Bea

15.00 MIRE VÁGYNAK AZ OLVASÓK? Varga Beát (On Sait), a siker tintája szerzőjét kérdezi írói titkokról, olvasói csoportokról, lélektanról Wichnalek Attila.

16.00 BLOGGERTALÁLKOZÓ Kötetlen beszélgetés és ismerkedés bloggereknek, blogolni vágyóknak. Vezeti: Mihóczy Mercédesz http://deszy-konyv.hu

17.00 ÁLMODJ VELÜNK! ELINDUL A VÖRÖS PÖTTYÖS KLUB A klub vezetőjét Róbert Katalin írót, szerkesztőt kérdezi a klub terveiről, és az idén megjelenő magyar regényekről Mihóczy Mercédesz. Utána interaktív beszélgetés és ötletelés a közönséggel.

18.00 KORTÁRS TÉMÁK, SZÍVSZORÍTÓ PERCEK Rácz-Stefán Tibort népszerű regényeiről, írói titkairól, hamarosan megjelenő műveiről kérdezi Babicz Anett (Zakkant olvas blog).

19.00 MENNYIT ÉR EGY KÖNYV? A Könyvmolyképző játékos irodalmi vetélkedője könyves kincsekért. Vezeti: Mihóczy Mercédesz

20.00 FELOLVASÁS A KALLIGRAM ŐSZI KÖNYVEIBŐL Bódi Péter, Gerőcs Péter, Mesterházy Balázs és Szendi Nóra részvételével.

ALEXANDRA KÖNYVÁRUHÁZ SZÉKESFEHÉRVÁR
(8000 Székesfehérvár, Koronázó tér 5.)

Olvasás éjszakája GYEREKEKNEK Aranymosás-díjas írókkal. A program háziasszonya Kozma Réka.

15.00 BŰVEREJŰ TÖRTÉNETEK ERDŐN INNEN ÉS TÚL Lovranits Júlia Villő író, mesemondó és madártani csilingelő játékos előadása. Utána tombola gyerekeknek.

15.40 MITŐL KÉK A KÉKMANÓ? Izgalmas kalandozások K. László Szilvia íróval a mesék és versek tengerén. Utána tombola gyerekeknek.

16.20 NÓZI NYOMOZ Kántor Kata író és Nózi, a nyomozókutya élőben bemutatja, hogyan lehet kiszagolni a rosszat, és persze megszeretni az olvasást. Utána tombola gyerekeknek.

A LIBRI PROGRAMJAI

LIBRI KÖNYVPALOTA
(1072 Budapest, VII., Rákóczi út 12.)

Házigazda: Pion István

15.00 IRODALMI MAGAZIN – AZ OLVASÁS JÖVŐJE Beszélgetés az Irodalmi Magazin szerkesztőivel. Szentmártoni János, Kondor Péter János, Lipp Mónika Mária. Moderátor: Völgyi Tóth Zsuzsa.

16:00 TOMPA ANDREA: Omerta – A 2018-as Libri irodalmi díj nyertese egy igazi nagyregény, amely az ötvenes évek Kolozsvárjára, egy fojtogató történelmi környezetbe és egy furcsa szerelmi háromszög rejtelmeibe kalauzolja el az olvasót. Vendégünk a szerző.

17.00 KEMÉNY ISTVÁN – Versek jelenről, múltról és örökkévalóságról, amelyek két folyó közé ékelődve alkotnak új kontinenst egy költő életművében. A 2018-as Libri irodalmi díjak döntősével beszélgetünk új, Nílus című kötetéről.

18:00 CSERNA-SZABÓ ANDRÁS: Az abbé a fejével játszik – Egy könyv, amely a Teremtéstől az Apokalipszisig kíséri végig a világ sorsát, miközben a történelem- és irodalomkönyvek lapjairól ismert figurák szegődnek útitársnak az olvasó mellé. A szerzővel Pion István beszélget.

19.00 UNGVÁRY KRISZTIÁN: A szembenézés hiánya – Felelősségre vonás, iratnyilvánosság és átvilágítás Magyarországon 1990-2017 – Ebből a hiánypótló könyvből kiderül, hogy miért nem nyilvánosak hazánkban az ügynökakták, és hogy a rendszerváltás tényleges lezárásához szükséges számvetés elmaradása milyen következményekkel járhat. Beszélgetés Ungváry Krisztiánnal.

20:00 NÓGRÁDI GERGELY – A magyar kulturális élet egyik legsokoldalúbb alakja. Operaénekes, kántor, novella-, mese- és újságíró. Pion István legújabb novelláskötetéről beszélget a szerzővel.

21.00 ZÁVADA PÉTER: Je suis Amphitryon – A Trafó áprilisban mutatta be Závada Péter drámáját, amiben a klasszikus görög történet kortárs magyar művé változik. Költői nyelven énekel meg olyan súlyos témákat, amiktől a 21. században egyikünk sem függetlenítheti magát. Beszélgetés a szerzővel.

22:00 Háy Come Beck: Majdnem hangoskönyv – BECK ZOLTÁN, a 30Y zenekar énekesgitáros-dalszerzője és Háy János költő, író, drámaíró hangszereket és szavakat ragad magához, hogy elbontsa a határokat szépirodalom és popkultúra között. Vers-, próza- és dallamjáték sok humorral.

LIBRI KECSKEMÉT KÖNYVESBOLT
(6000 Kecskemét, Szabadság tér 1/A)

Házigazda: Puha Éva

16.00 BAUER BARBARA: Az élet hangja – Van esélyünk árral szemben úszni a történelem sodrásában? Regény egy testvérpárról, akiket a vészkorszak és Rákosi rémuralma messze sodor egymástól, és akiket éveken át csak édesapjuk búcsúajándéka köt össze egymással.

17.00 SÁNDOR ANIKÓ – Kötetlen beszélgetés a Házasságsirató, a Tévúton, a Megbukott bűvészinasok és a Thaiföldi feleség című nagy sikerű könyvek szerzőjével.

18.00 LUGOSI VIKTÓRIA – Könyvek a történelem és az egyéni sorsok összefonódásáról, emlékezésről és kitartásról. Puha Éva az Ajvé és a Vándorhomár című regények szerzőjével beszélget.

19.00 VARRÓ DÁNIEL: Aki szépen butáskodik – Varró Dani fiúból apa lett, apából mesélő, de közben mindvégig gyerek maradt. Együtt indulunk el vele és fiaival anyanyelvünk különleges és rejtélyes birodalmába vezető felfedezőútjukra, amelynek keretében a szerző hozzánk is ellátogat.

20.00 Lakatos Levente – A SZIGOR-SOROZAT sikerszerzője velünk is megosztja műhelytitkait, amiknek segítségével a magyar szórakoztató irodalom valóságos jelenségévé vált.

BOOKLINE MÓRICZ KÖNYVESBOLT ÉS KÁVÉZÓ
(1117 Budapest, XI., Móricz Zsigmond körtér 2.)

17.00 MÖRK LEONÓRA – Milyen titkokat rejthetnek egy család már-már feledésbe merült legendái, és milyen sorsfordító hatással lehet a múlt saját életünkre? A szerző legújabb, A Porcelánlány című regényéről mesél.

18.00 Hová tűntek a nők a történelemkönyvekből? – Az 50 elszánt magyar nő című könyv kapcsán a kötet egyik szerzője, NESET ADRIENN és Makai Erika szumóbajnok beszélget a múlt és a jelen elfeledett női hőseiről.

19.00 Hogyan félj bátran? – AL GHAOUI HESNA haditudósító, immár kétgyermekes riporter frissen megjelent gyermekkönyve, a Holli, a hős kapcsán mesél a félelem működéséről, és arról, miként meríthetünk belőle bátorságot.

20.00 Segítség, apa lettem! – SZÉL DÁVID blogger, pszichológus Túl a parán című könyve kapcsán beszél a szülői kihívások nehézségeiről és örömeiről. Kezdő apáknak kötelező!

21.00 Irány a grund! – A játszóterek titokzatos törvényekkel teli világába MAROS ANDRÁS vezeti be a közönségét Játszótéri pillanatok című új könyve kapcsán.

22.00 A szolgálólány meséje – Gilead közelebb van, mint gondolnánk? MARGARET ATWOOD hátborzongató regényéről Nádor Zsófia, a Jelenkor Kiadó és a Margaret Atwood-kötetek szerkesztője beszélget Ruff Orsolyával a Könyvesblogtól.

A LÍRA PROGRAMJAI

LÍRA MAGVETŐ CAFÉ
(1074 Budapest, VII., Dohány utca 13.)

Az est háziasszonya: Csapody Kinga

17.00 A VIDÁM NEUMANN – Wisinger Istvánnal

17.30 MESÉK FELESÉGEKRŐL ÉS FÉRJEKRŐL – Csóka Judit

18.00 „A NŐT KERESSÜK ELSŐ HELYEN, A PÉNZ LEGYEN RÁADÁS” – történetek a 19. századi házassági piacról – Szécsi Noémi fényképes előadása

19.00 SOHA NE KÉRDEZD – avagy Micimackótól a Vörös Rébékig versekről, dalokról és a hozzájuk tartozó történetekről beszélget Koncz Zsuzsával Karafiáth Orsolya

20.00 LEGKÖZELEBB MAJD SIKERÜL – Vámos Miklóssal

21.00 NÉZZ BE A SKANDINÁV KRIMIK KULISSZÁI MÖGÉ Jo Nesbø, Camilla Läckberg és Anders de la Motte könyveivel! Nézz be a skandináv krimik kulisszái mögé! Milyen helyszíneken játszódik, mitől megrázóak és borzongatóak Jo Nesbo és Camilla Läckberg vagy épp Anders de la Motte könyvei? Dobosi Beáta a szerzők fordítója, szerkesztője és Szász Dénes Norvégiát és Svédországot kiválóan ismerő idegenvezető lesz Oláh Andrea vendége. Animus Kiadó, General Press Kiadó

22.00 KIRÁLYI TÖBBES – Király Viktorral és Király Tamással

23.00 ROCK&ROLL ÁRUHÁZ – zenés időutazós divatbemutató Poós Zoltánnal

00.00 – 02:00 RETRO DISCO – Professzor Diszkó Múzyka

LÍRA FÓKUSZ – KÖNYV ÉS KULTÚRA
(1072 Budapest, VII., Rákóczi út 14.)

Az est háziasszonya: Oláh Andrea (Könyvbenutazom.hu, Trend FM)

17.00 Herpy Miklós: AGGHÁZY KÁROLY – EGY LISZT-TANÍTVÁNY ÉLETE ÉS KORA Aggházy Károly unokájával, Herpy Miklóssal beszélget Gombos László, az MTA Zenetudományi Intézet muzikológusa

18.00 MESETERÁPIÁS WORKSHOP Csóka Judittal

19.00 HOGYAN KÉSZÜL A NOVELLA – Légrádi Gergellyel „Csináljunk novellát!” Hogyan készül egy rövidpróza? Honnan indul és hova érkezik? Egy kezdet és több vég. Párhuzamos valóság. Miként kerül a novellába a váratlan, a véletlen és az olvasó maga? Légrádi Gergely író mesél róla, Fodor Annamária színésznő életre kelti, Oláh Andrea kérdez. Napkút Kiadó

20.00 A BUDAPESTI KRUMPLIHÉJPITE IRODALMI TÁRSASÁG MEGALAPÍTÁSA – TE EL MERED MONDANI…? El mered mondani, mi volt a legjobb könyv, amit olvastál? Ajánlanád másoknak másfél percben? Akkor gyere, és alapítsuk meg a budapesti Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot a Csatornaszigeteki Guernsey-n játszódó, nagysikerű regény alapötletét használva! Park Kiadó

21.00 AZ ALMA MEG A FÁJA – Szendi Nórával és Szendi Gáborral

22.00 BORZONGJ DRAKULÁVAL! Dacre Stoker & J.D. Barker: Dracul – könyvbemutató, Agave Könyvek.

Folyamatos program: EGY KÖNYV ILLATA – Ha van kedved játszani, bekötött szemmel szagolj könyvekbe és mondd meg, mi lehet a kezedben? Idén is éjszakába nyúlóan szimatolhatsz OLÁH ANDREÁVAL, és a „legjobb orrú” olvasók természetesen könyvet nyerhetnek!

LÍRA DEBRECEN KÖNYVÁRUHÁZ
(4025 Debrecen, Piac u. 57.)

Gyerekeknek ajánljuk

14.30 A TÖK ÉS A CSIKÓ – MESE MÁTYÁS KIRÁLYRÓL Gyermek színházi előadás

14.45 MESÉK, NÉPMESÉK, NÉPMONDÁK MÁTYÁS KIRÁLYRÓL Felolvasószínház a DMK Alföld Gyermekszínpada előadásában

15.00 MIÉRT KELL KOHN BÁCSINAK NÉGY HŰTŐSZEKRÉNY? Felolvasószínház a DMK Főnix Diákszínpada és a DMK Alföld Gyermekszínpada előadásában. Szerkesztette Várhidi Attila Csokonai-díjas rendező.

16.00 Dr. Csiba László AKIT A NAGY VÍZ ELSODORT című új novelláskötetének felolvasószínházi előadással egybekötött bemutatója. Közreműködnek a Debreceni Színjátszó Stúdió tagjai. A szerzővel beszélget R. Simor Katalin. Szerkesztette Pinczés István Jászai Mari-díjas rendező.

18.00 „A KÖNYVET MINDIG KETTEN ALKOTJÁK: AZ ÍRÓ, AKI ÍRTA, S AZ OLVASÓ, AKI OLVASSA” – debreceni szerzők felolvasása

LÍRA SZEGED FÓKUSZ KÖNYVÁRUHÁZ
(6720 Szeged, Tisza L. krt. 34.)

16.00 – 17:30 Leendő óvodapedagógusok és leendő tanítók olvasnak fel kicsiknek és kicsitnagyobbaknak az elmúlt év legjobb gyermek- és ifjúsági könyveiből.

18:00 – 22:00 Mihály-napi irodalmi érdeklődés és érlelődés.

18:10 BESZÉLGETÉS AZ IRODALMI ÉRTÉSRŐL, érésről és érlelésről. A beszélgetés résztvevői szegedi általános és középiskolai magyartanárok, egyetemi oktatók. Vezeti: Erdélyi Eszter.

19.00 FIÓKTÓL KÖTETIG Beszélgetés Kormányos Ákos, László Liza, Pejin Lea, Puskás Dániel, Új Krisztina, Vajsenbek Péter és Veszprémi Szilveszter résztvételével. A beszélgetés után a résztvevők felolvasnak egy-egy rövidet.

20.00 ÉRLELNEK-E A DÍJAK? Beszélgetés Becsy András, Bencsik Orsolya, Bíró-Balogh Tamás, Kollár Árpád és Orcsik Roland résztvételével. A beszélgetés után a résztvevők felolvasnak egy-egy rövidet.

21.00 BESZÉLGETÉS ÉS FELOLVASÁS Vendégek: Garaczi László és Nagy Ildikó Noémi.

A KOSSUTH PROGRAMJAI

ÖRKÉNY ISTVÁN KÖNYVESBOLT
(1137 Budapest, XIII., Szent István krt. 26.)

15.00 Halász Margit, a JÓMADARAK PÁCBAN című regény szerzője felolvas a művéből, melyet követően a résztvevők egy kvíz keretében megnyerhetik a kötet egy példányát.

15.30 Tamás Zsuzsa, a KICSI MIMI-SOROZAT szerzője év végén megjelenő, ünnepi kötetéből, a Kicsi Mimi karácsonyából hallgathatnak meg egy részletet a jelenlévők a szerző előadásában.

16.00 TARJÁN TAMÁS, JÓZSEF ATTILA-DÍJAS IRODALOMTÖRTÉNÉSZRE EMLÉKEZÜNK Közreműködnek: Györei Zsolt irodalomtörténész, Köves József író, kiadóvezető, Zentai Péter, a MKKE volt igazgatója, Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója és Kemény András kiadóvezető, a Kemény Szalon alapítója. Az emlékezést fotóösszeállítás vetítése és egy paródia felolvasása (Tarján Tamás – Reményi József Tamás tollából) színesíti. Moderátor: Kemény András.

17.00 KÖNYVBEMUTATÓ – Csepeli György és Ferenczi Borbála SORS-HÚZÓ című könyvét Bíró Judit történész (ELTE TáTK) mutatja be.

18.00 KÖNYVPREMIER – Steven Levitsky – Daniel Ziblatt A DEMOKRÁCIÁK HALÁLA című könyvet Krekó Péter politológus mutatja be a fordító, Felcsuti Péter társaságában.

19.00 KÖNYVPREMIER – Tóth Krisztina REPTÉRI NYÚL című könyvét, melyben Horváth Csaba kérdéseire válaszol Kőrössi P. József, a Noran Libro Kiadó vezetője mutatja be.

20.00 TITKOK KAPUJA – Galkó Balázs Juhász Ferenc – estje a költő születésének 90. évfordulója alkalmából.

21.00 BLUES MINDENKINEK! – Vendégünk lesz: Kovács József, a BLUES története című könyv szerzője, és az általa alapított BLUES NIGHT LONG zenekar.

PROPORTION – PUTTO XXL Kőszeghy Flóra kiállítása az emeleten, a Cultiris Galériában

A KATICA-KÖNYV-MŰHELY PROGRAMJAI

KÚRIA RENDEZVÉNYHÁZ
(2119 Pécel, Kossuth Lajos tér 5.)

16.00 OLVASSUNK EGYÜTT! Meseolvasás gyerekekkel, kakaó party

16.30 MILYEN IS EGY HÉTKÖZNAPI KISLÁNY NAPJAINKBAN, AKIVEL FOLYTON TÖRTÉNIK VALAMI? Bábelőadás Nádasi-Ozsvár Andreával

17.00 Holden Rose HOGYAN SZOKTASSUK GYERMEKÜNKET AZ OLVASÁSRA Interaktív

17.45 Petrőczi Éva – író, költő, irodalomtörténész, publicista, műfordító, Szigeti Jenő – művelődéstörténész TANULSÁGOS MESÉK GYEREKEKNEK ÉS IGAZ MESÉK FELNŐTTEKNEK Beszélgetés, katicabogár kiállítás, katicacsoki kóstolás

18.30 Mézes Judit HOGYAN BÁTORÍTSUK ÉS VIGASZTALJUK GYERMEKEINKET MESÉKKEL Interaktív

19.00 Fert Mónika coach, Bacsa Katie tinimentor TABUK NÉLKÜL A TINIKKEL ÖNISMERETRŐL, ÖNÉRTÉKELÉSRŐL, ELFOGADÁSRÓL Beszélgetés, kérdések, válaszok

19.45 Szöllősi Attila, Pécel polgármestere EGY APA SZEREPE GYERMEKE ÉLETÉBEN Egy apa meséje.

20.15 Kemény András VERSEK – A SZERETNI VALÓ NŐK A romantika és humor jegyében

Forrás: Szervezők honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Hasonló ajánlatok

Tihanyi fesztiválok 2019
Tihanyi fesztiválok 2019
  • Tihany
2019. május 18 - 19.
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2019
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2019
  • Budapest
  • II. kerület
2019. április 25 - 28.
Korosajt Fesztivál 2019
Korosajt Fesztivál 2019
  • Nemesbük
2019. május 11.

Pontos cím, geokód, térkép
, Több helyszínen (lásd a programoknál)
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

RiverRide Budapest
Lepence Spa Fürdő- és Wellness Központ
Segway túra Zalakaroson és környékén
Balaton Ballooning, hőlégballonos sétarepülések a Balaton felett
Időutazása hívjuk! Ismerje meg, hogy milyen lehetett az élet a középkori Magyarországon!
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket