Óriási élmények egy mini világban! Éjszaka a Miniversumban!
Óriási élmények egy mini világban! Éjszaka a Miniversumban!
Gyulai hétköznapi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Gyulai hétköznapi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Tavaszváró hétköznapok Gyopárosfürdőn - Ajándék fürdőbelépővel és kedvezménykuponokkal!
Tavaszváró hétköznapok Gyopárosfürdőn - Ajándék fürdőbelépővel és kedvezménykuponokkal!
Téli pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Téli pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat

Országos Fazekasmester Találkozó és Konferencia 2018

2018. március 24 - 25. 2899 Naszály, Rákóczi u.

A Fazekasmesterek találkozója immár 9. alkalommal várja Naszályon az érdeklődőket, a már hagyományosan színes népművészeti hagyományőrző programokkal, versenyekkel. a rendezvény fantasztikus lehetőséget nyújt a pályakezdő fazekasoknak szakmai tudásuk felmérésére és gyarapítására egy vidám párbaj keretei között, hogy országunk legnevesebb mestereitől tanulhassanak, ismerkedjenek. Vásár, kiállítások, folklórprogramok, mesterségbemutatók és konferencia szerepel a programban.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Kontakt személy: Molnárné Tamás Anetta | Tóth Anikó
Cím: 2899 Naszály , Rákóczi u.
Ingyenes

Ismertető a 2017. évi találkozóról

Naszály Község Önkormányzata, a Tata és Térsége Kézműves Egyesület közreműködésével, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat védnökségével idén is megrendezte az immár VIII. Országos Fazekasmester Találkozót, 2017. április 8-9-én Naszályon, a Művelődési házban, az IKSZT-ben és környékén.

A nyolcadik Országos Fazekasmester Találkozóra ismét hazai neves fazekasmesterek kaptak meghívást. Az Országos Fazekasmester Találkozó nyilvánvaló célja, a helyi, a régiós és az országos fazekas hagyományok ápolása, megismertetése minél szélesebb korosztállyal, a népi kultúra promóciója, és igényes, tartalmas szórakoztató, hangsúlyosan folklórprogramok megrendezése. A tavalyi évhez hasonlóan, a mesterek páros korongozóversenye mellett, 2017-ben is kiírtuk és megrendeztük a fazekas inasok korongozóversenyét, melynek védnökségére és támogatására ez évben is a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát kértük fel.

A szombati négykezes korongozóversenyt, -melyen háromlábú lábast készítettek a Mesterek- idén a debreceni Lévai Gábor és az őriszentpéteri Horváth Katalin nyerte meg. Második lett a magyarszombatfai Ifj. Albert Attila és a nádudvari Ifj. Fazekas István párosa; míg a harmadik helyen a tatai Molnárné Tamás Anetta és a nyárlőrinci Bánföldi Ferenc kettős végzett. Az inasok idén bödönt korongoztak. A versenyt a döri Mácsai László nyerte meg, második lett a budapesti Török Eőry Géza.

Az idei évben a rendezvény ideje alatt is kiállítást állítottunk össze a mesterek alkotásaiból.

A 2017-es kiállítás témája: „ A lánykérés; jegyajándék” volt.

A két napos programkínálatban a kísérő folklór programban, megyénk és településünk tehetségeit vonultattuk fel. A folklórprogram során többek között a tatai Pötörke Néptáncegyüttes, a Kincső Zenekar; a komáromi Horsa István zenekara és Havay Viktória, a Csevergő Énekegyüttes; Szabó Krisztina népzenész, Kelemen Petra Piroska felvidéki mesemondó lépett színpadra. Emellett bábelőadással, mesterbemutatóval, kézműves játszóházzal, gasztronómiai bemutatóval vártuk az érdeklődőket. A szakmai program összeállításában idén is a Kuny Domokos Múzeum munkatársai; - Dr. Schmidtmayer Richárd; Kövesdi Mónika, Busa Mónika, Kürthy Dóra- voltak a segítségünkre, akik szakmai előadás keretében, múzeumpedagógiai foglalkozásokon, szakmai zsűrizéssel, illetve kiállítás ajánlóval működtek közre.

A 2017-es találkozón résztvevő fazekasmesterek:

 • Ifj. Albert Attila- Magyarszombatfa
 • Bánföldi Ferenc-Nyárlőrinc
 • Chlumetzky Ildikó -Szolnok
 • Czibor Imre –Alsópáhok
 • Donkó Károly-Abony
 • Donkóné Angyal Kornélia-Abony
 • Ifj. Fazekas István-Nádudvar
 • Harangozó Rita- Marcali
 • Kabai Erzsébet - Dunakeszi
 • Kollár Szabolcs Gyenesdiás
 • Les Gábor-Bodony
 • Lévai Gábor-Debrecen
 • Lőcsei Krisztina-Nyergesújfalu
 • Molnárné Tamás Anetta-Tata
 • Horváth Kata-Őriszentpéter
 • Török Zsóka-Tiszafüred

2018.03.24. - 2018.03.25.
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Országos Fazekasmester Találkozó és Konferencia 2018