Céges rendezvényhelyszín Győrben: csapatépítés, konferencia, terembérlés, tréning, üzleti reggeli!
Céges rendezvényhelyszín Győrben: csapatépítés, konferencia, terembérlés, tréning, üzleti reggeli!
Meeting és konferencia helyszín a debreceni Kölcsey Központban
Meeting és konferencia helyszín a debreceni Kölcsey Központban

Kiránduljon osztályával a Kemenes Vulkánparkban, majd fedezzék fel együtt a Ság hegy titkait! Az ideális osztálykirándulás célpontja látványos, figyelemfelkeltő és élményekkel teli, tartalmaz szabadtéri és beltéri programokat egyaránt. A celldömölki Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont minden szempontból kiváló választás egy kirándulás megállójaként vagy akár egy egész nap eltöltésére, hiszen számos szolgáltatás várja az épületbe betérőt.


Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Amit kínálunk:

1. A Föld tűzhányóit bemutató vulkanológai kiállítás

Az intézmény országos szinten is egyedülálló kiállításanyaga interaktív és hagyományos múzeumi eszközök révén szeretteti meg a diákokkal a természettudományok világát. Rögtön a kiállítás kezdő szakaszában kipróbálhatnak egy gejzírkitörés-szimulátort, illetve egy földrengés-szimulátort, de akár bele is bújhatnak egy vulkanológus bőrébe, annak felszerelése által. Az intézmény minden korosztály számára közérthető módon ad átfogó képet a Föld vulkánosságáról, sőt más égitestek tűzhányó-tevékenységéről is. A Naprendszer-terem bemutatja a különböző megfigyelési eszközöket, űrszondákat, sőt lehetőségünk van arra is, hogy virtuálisan leszálljunk egy másik vulkáni égitest felszínére egy érintőképernyős kiállítási eszköz által. A vulkáni működésekről kapott ismereteket a harmadik emeleti Vulkánmozi-terem teszi kézzelfoghatóbbá. A negyedórás kisfilm bemutatja a tűzhányók változatos világát, ugyanakkor megmutatja azt is, hogy ezek a lenyűgöző természeti képződmények milyen veszélyeket hordoznak magukban. A kiállítás utolsó szakaszában a Kárpát-medence meghökkentően színes vulkáni múltja tárul elénk.

A kiállítás megtekintésére diákcsoportok számára kedvezményes áron van lehetőség: 900 Ft/ fő+ ingyenes tárlatvezetés

2. Időszakos kiállítás Eötvös Loránd fizikus életéről, munkásságáról

A tanuló az utolsó, ötödik emeletre érve a globális megközelítéstől egészen lokális szintig jut el, hisz az egész Föld vulkánosságának tanulmányozásától hazánk - egyik, ha nem a legkülönlegesebb - egykor működő tűzhányójáról, a Ság hegyről nyer végül információkat. E terepet nem véletlenül választotta 1891-ben Eötvös Loránd fizikus sem kísérleteinek helyszínéül, melyek végül beírták magukat természettudományok „történelmébe”. Eötvös eredményei ma már a fizikai alaptéziseinek számítanak, s mi elmondhatjuk, hogy ezeket a méréseket itt, Kemenesalján végezte el.

A Vulkánpark e tény mellett nem mehet el szó nélkül, így a folyamatosan megújulásra törekvő intézményben már a téli zárva tartás alatt felmerült a gondolat a kiállítás esetleges bővítéséről, majd e lendület továbbgyűrűzése folytán a projekt megvalósítása a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet munkatársaival közösen zajlott le még ez év tavaszán. A szükséges átalakítások sikeres elvégzése után, 2016. június 24-én ( a mérések végzésétől számított 125 év elteltével) hivatalosan is megnyílt az Eötvös életét, munkásságát, s munkásságának eredményeit bemutató ún. „Eötvös-kiállítás”, melyet e napon ünnepélyes megnyitó keretében tekinthetett meg először a nagyközönség. Az új kiállításanyag nem csak elméleti szinten mutatja be a fizikus életpályáját, hűen szemlélteti az eszközt, a torziós ingát, mely világhírűvé tette feltalálóját. A műszert fejlődésének tükrében, több változatban is megvizsgálhatja közelről az érdeklődő a komplexum negyedik emeletén.

Az „Eötvös-kiállítás” tökéletesen illeszkedik az intézmény ismeretanyagának struktúrájába, minden korosztály számára érdekes és értékes információkat hordoz, így nem csak az újonnan érkező látogatók, hanem a visszatérő érdeklődők számára is nyugodt szívvel ajánljuk. A bővítés a nemzeti alaptanterv tananyagának elsajátításához kiváló segítséget nyújt nem csak a kiállítás tartalma, de figyelemfelkeltő funkciója által is.

3. Vezetett Vulkántúra a festői szépségű Ság hegyre

A Vulkánház számos szolgáltatással rendelkezik. Így például folyamatos a túrák szervezése az intézmény lába mellett elterülő Ság hegyre. Az 5 és fél millió éves bazaltvulkán nem hasonlítható az országban található további tanúhegyekhez, hiszen a hegyen 50 évig zajló bányászat egy egyedülálló mesterséges krátert hozott létre, így betekintést nyerhetünk egy kialudt tűzhányó belső felépítésébe, megismerhetjük és megcsodálhatjuk a különböző vulkáni rétegeket, képződményeket, így tárulhat elénk egy vulkán sokszínű múltja.

Túra ára: egységesen 900 Ft/fő

Előzetes bejelentkezés szükséges.

4. Múzeumpedagógiai foglalkozások

Az intézmény oktatási funkciója keretében eddig két tematika köré felépülő múzeumpedagógiai foglalkozással várta az óvodásokat és az általános iskolásokat egyaránt. 2015. szeptemberétől folyamatosan bővül foglalkozásaink köre, így érdemes rendszeresen figyelni holnapunkat!

5. Étkezési lehetőség ajánlása, segítség az utazás szervezésében

A Ság hegyen található Krisztina Csárda, nem csak csodálatos panorámát, de természetesen étkezési lehetőséget is biztosít a kiránduló csoportoknak 890 Ft-tól.

Igény esetén a Kemenes Vulkánpark munkatársai segítséget nyújtanak az utazás szervezésében is.

Kérjük a programokra előre bejelentkezni szíveskedjenek, hogy az előzetes igényeknek megfelelően alakíthassuk programjainkat, illetve elkerülhessük a csoportok feltorlódását!

6. Kedvezményes ajánlat a Vulkán Gyógy- és Élményfürdőbe

Kivételesen gyönyörű környezetben, a vulkanikus Ság hegy lábánál  fekszik a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő, ahol mintegy 1600 négyzetméter vízfelület áll az érkezők rendelkezésére. Nyolc medencében érezhetik a látogatók a víz gyógyító hatását. A teljesen fedett medencék között található egy 25 méteres, hatsávos medence és egy tanmedence. A szabadban gyerek csúszdamedence, kisgyermek- pancsoló és egy 560 négyzetméter vízfelületű élménymedence buzgárokkal, szökőkutakkal, örvénnyel és hidromasszaázs elemekkel várja a vendégeket szezonális nyitva tartással.

A Kemenes Vulkánpark meglátogatása esetén kedvezményes jegyárral léphetnek be a Vulkánfürdőbe.
A kedvezmény igénybevétele előzetes bejelentkezéshez kötött a Vulkán Gyógy- és Élményfürdőn.

A Vulkánfürdő kedvezményes ára: 690 Ft/fő

Kapcsolódó időpontok

2017.11.24. Kemenes Vulkánpark programok 2017
Természettudományok Napja a Vulkánparkban!
2017.11.24. Celldömölki programok 2017. Fesztiválok, rendezvények, események
Természettudományos előadások napja a Vulkánparkban - Legyél Te az ötödik elem!
2017.11.24. Celldömölki programok 2017. Fesztiválok, rendezvények, események
2017.11.25. Kemenes Vulkánpark programok 2017
Vulkántúra
2017.11.25. Celldömölki programok 2017. Fesztiválok, rendezvények, események
Vulkántúra a Ság hegyre
2017.11.25. 15:00 Vezetett vulkántúra novemberben a festői szépségű Ság hegyre
2017.11.27. - 2017.11.30. Celldömölki programok 2017. Fesztiválok, rendezvények, események
Európai Hulladékcsökkentési Hét
2017.12.04. Celldömölki programok 2017. Fesztiválok, rendezvények, események
2017.12.15. Celldömölki programok 2017. Fesztiválok, rendezvények, események
2017.01.01. - 2017.12.31. Múzeumi foglalkozások és óra gyerekeknek a Kemenes Vulkánparkban
2017.01.01. - 2017.12.31. Különleges családi, esküvői vagy céges rendezvényhelyszín a Kemenes Vulkánparkban
2018.01.19. Celldömölki programok 2017. Fesztiválok, rendezvények, események
2018.01.25. 19:00 Celldömölki programok 2017. Fesztiválok, rendezvények, események
Kis ember nagy gonddal jár - Dombóvári István önálló előadása, vendég: Bellus István - Kemenesaljai Művelődési Központ - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.03.09. Celldömölki programok 2017. Fesztiválok, rendezvények, események
2018.03.10. Celldömölki programok 2017. Fesztiválok, rendezvények, események
Találatok száma: 8

JUFA Vulkán Fürdő Resort Camping****

JUFA Vulkán Fürdő Resort Camping****

Az új JUFA Vulkán Fürdő Resort Camping**** megnyitott! A Vulkán Fürdő Resort Kemping**** egy tökéletes alternatívája a 4-csillagos szállodának, melyet hosszan tartózkodó kempingvendégeinknek is ...


JUFA Vulkán Fürdő Resort Hotel****

JUFA Vulkán Fürdő Resort Hotel****

Ausztria és Németország után 2014 áprilisától már Magyarországon is, a vulkánvárosban, Celldömölkön köszönthetjük Önt az első négycsillagos szállodánkban kempinggel, valamit gyógy-, és termálfürdővel. ...


Krisztina Csárda Étterem és Fogadó

Krisztina Csárda Étterem és Fogadó

A Ság hegy Vas megye keleti részén, a Kemenesalján található, Celldömölk fölött. Celldömölk hangulatos városában múzeumok, vendéglátóhelyek mellett az új Vulkán Termál-, és Élményfürdő várja a ...


Bóbita Vendégház

Bóbita Vendégház

A Bóbita Vendégház Celldömölk központi részén, nyugodt és biztonságos környezetben található. A vendégház korszerű berendezésével, szolgáltatásaival megfelel a legigényesebb elvárásoknak is.
A ...


Deja Vu Panzió

Deja Vu Panzió

Celldömölk központjában, mégis csendes környezetben található a családias hangulatú panzió. Öt színvonalas, kényelmes, jól felszerelt szobával rendelkezik, melyből három franciaágyas. A szobákban ...


Pipics Roland Vendégháza

Pipics Roland Vendégháza

A vendégház Celldömölk központjában új építésű apartman, külön fürdőszobával ellátott 2-3 ágyas szobákban, zárt, térkövezett parkolóval csendes, igényes környezetben várja a pihenni vágyó Vendégeit.


Sághegy Fogadó

Sághegy Fogadó

Ha a Kemenesaljára, Celldömölkre érkezik akár kikapcsolódni, nosztalgiázni, kirándulni, akár üzleti útra vagy családi hétvégét tervez, válassza szállásként a város legszebb és legmagasabb pontján ...


Vasvirág Hotel

Vasvirág Hotel

A Vasvirág Hotel várja kedves vendégeit 2-3 ágyas, valamint csoportoknak fenntartott 3-4 ágyas szobáiba. Buszok és személyautók számára is zárt parkolási lehetőség. Barátságos árak, nyugodt pihenés.
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Osztálykirándulás a Kemenes Vulkánparkba, vulkanológiai kiállítás, vulkántúra, foglalkozások