Élmény, kaland, pihenés, egészség egy helyen!
Élmény, kaland, pihenés, egészség egy helyen!

Az Ozora a béke és a szeretet fesztiválja, ide nem vadulni jönnek az emberek, hanem táncolni és jól érezni magukat. A közösség és a megnyugvás völgye az Ozora, ahogy a fesztivál üdvözlő táblája is írja, egy talpalatnyi Földi Paradicsom.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Képzeletednek és vágyaidnak legmélyebben rejlő, utánozhatatlan, egyszerre groteszk és fenséges kincsei. Ezek O.Z.O.R.A. tartópillérei. Egy párhuzamos dimenzió: saját színes álmaink és látomásaink által létrehozott makulátlan tér. Földi paradicsom. Tündérmese. Alternatív valóság, ahol mindannyian egymásra figyelünk, ahol szeretetünk és tiszteletünk egyformán irányul a világ minden teremtményére. A nyitottság és összetartozás világa, ahol a természeten, a tudatosságon, a közös fejlődésen, táncon, átalakuláson, alkotáson és békén keresztül eggyé válunk a kozmikus energiákkal.

Játszótér, ahol megtanulunk megnyílni és gondoskodni, kapcsolatokat teremteni és kifejezni magunkat, alkotni és gyógyítani, közösséget teremteni és szebbé varázsolni a világot önmagunkban és magunk körül.

Programok

A Bölcsesség Köre

„A bölcsesség kereke egy ősi szimbólum, mely évezredekkel korábbról származik, mint hogy az amerikai indiánok használni kezdték volna. Látható egy 40.000 éves rodéziai szikla lakhely falába vésve. Szinte a világ összes kultúrájában megjelent. Leggyakrabban iránytűként szolgál. A tibeti buddhisták mandalának nevezik. Látni lehet a kelta kereszten. Mindenhol hasonló funkcióval jelenik meg: hogy útmutatást adjon, bölcsességet tanítson, hogy növelje a tudatosságot. Az indiánok tanítási eszközként használták, képessé tette őket, hogy a szimbólumon keresztül átadják szertartásaikat és hagyományaikat a szájhagyomány útján. Számukra az orvosság a bölcsességet jelentette. Noha a szimbólum lényeges, a valóság, amire rámutat, még sokkal inkább az.”

Ehhez a kövekből, fából és csontokból alkotott, többezer éves szimbólumhoz egy elképzelés és egy tanfolyam tartozik. A Wheel of Wisdom kurzust évek óta egy házaspár, Dr. Sally Torkos pszichológus és Prof. Béla Torkos fizikus tartja. Minden évben fejlesztik és csiszolják a programot, követvén céljukat, hogy olyan tényleges útmutatást nyújtsanak a résztvevők számára, aminek a révén sokkal tudatosabb emberi lény válhat belőlük.

A Hétfejű Tündér Kertje

Az újraálmodott Hétfejű Tündér Kert fémjelzi a hosszútávú önfenntartó biogazdálkodás és a permakultúrás szemlélet kezdetét az Ozorai Völgyben. A megszokott egynyári növényeken kívül, a kert új izgalmas növényfajtákkal és évelőkkel is gyarapodott, és három úgynevezett hugelkultur dombágyással is kiegészült, amely változatos mikroklímát teremt, táplálja a növényeket és a gyökerek szintjén őrzi meg a talaj nedvességét. Ezen felül pedig, a kert terméseiből készülnek a közösségi konyha finom főztjei.

A kert nevében és szellemiségében is Lázár Ervin meséjét idézi. A történet a világ legcsúnyább fiújáról szól, aki elkeseredésében elindult megölni a hétfejű szörnyet, aki elbűvölte és csúnyává tette. Ám amikor elkezte levágni a szörny fejeit, illatok szabadultak el, kikerics, fodormenta, kakukkfű, orgona és nárcisz illata; források, csermelyek bugyogtak fel; aranyhajfonatok libbentek s tűntek el a fák közt; felcsilingeltek s elhaltak szánhúzó lovak téli csengettyűi; harang szólalt meg akkor, sok békességes harang. Egyre halkabban, egyre halkabban…

Gyógyító pontok

TESTNEK ÉS LÉLEKNEK A különböző gyógyító technikákat (shiatzu, vezetett relaxáció, prana nadi, ma uri, kranio sacral terápia, tibeti hangtál, quantum balance method) a JURTÁ-ban és a DRAGON AGORA-ban próbálhatjátok és gyakorolhatjátok, miközben a CSÁMBÓK HÁZ-ban minden nap hanggyógyászok várnak titeket egy reggeli közös szessönre.

Főzőliget

A főzőligetben évről-évre heti hét napban tematikus gasztrotechnológiai workshopokon vehettek részt, ahol a nemzetközi konyha – túlnyomó részben vegetáriánus és vegán – alapjainak, különleges fogásainak ősi vagy praktikus elkészítési módját sajátíthatjátok el, miközben rengeteg bio eltárolási és tartósítási módszert is tanulhattok. A liget témavezetői mindezt alternatív és modern deep tech technológiák segítségével mutatják be.

ARTIbarn

Amennyiben éppen nem a zenében és a táncban szeretnéd kreatív energiáidat szabadjára engedni, az ARTibarn környékén számtalan olyan műhelyt találsz ahol szabadon alkothatsz, megismerkedhetsz a különböző anyagokkal, technikákkal és egy olyan közösség részese lehetsz, amellyel a hétköznapokban talán soha nem találkoznál. És még csak művésznek sem kell lenned ahhoz, hogy némi segítséggel valami olyat készíts, amit az előtt soha.

A felújított régi pajtában próbálgathatjátok, tanulhatjátok többek között a nemezelés, agyagozás, kerámia, kosárfonás, pillekő, testfestés, diafestés, kovácsolás, üvegfújás, kosárfonás, újrahasznosított ékszer-, tűzzománc-, homokszobor- és sárkánykészítés fogásait.

Cirkusz

Az underground vagy újcirkusz hazai és nemzetközi képviselői idén is nagy számban képviseltetik majd magukat a fesztiválon, ahol csatlakoznak az ozorai trupphoz, a társulathoz, ami minden évben egyszer áll össze, a fesztivál ideje alatt.

A napi több előadás mellett minden délután workshopokon vehettek részt, ahol a zsonglőrködés és a flow művészetek mellett olyan cirkuszi műfajokat is kipróbálhattok és gyakorolhattok mint pl. a levegőakrobatika vagy a cyr wheel.

Csámbok ház

Ozora legkísértetiesebb múltú építményében nem csak a hazajáró lelkek érzik otthon magukat: négy éve már, hogy a Völgy legrégebben emelt épületében a szellemjárás már napközben megkezdődik. A Csámbok ház ad ugyanis otthont az előadásoknak, az ezotériától a bölcseleten át a tudomány legkülönbözőbb szegletéiig bezárólag (pl. asztrológia, nemnövekedés elmélete, permakultúra, transzformáció, elektronikus zene etc). Ezen kívül beszélgetnek majd még a színpadon különböző foglalkozásvezetők, zenei, cirkuszi és színházi fellépők, a fesztiválon alkotó és kiállító művészek, legkülönlegesebb pillanatok pedig az évek altta hagyománnyá vált kerekasztal-beszélgetések, melyeken a szcéna meghatározó szereplői vesznek részt. Az előadások angol nyelven zajlanak.

Sárkányudvar

A Sárkányudvarban (és a Chambok House tornácán), a fesztivál minden napján kézműves foglalkozások zajlanak, melyeknek mindegyike kimondottan gyermekbarát: E mellett bábszínház, árnyékszínház, társasjáték készítés és az egyre bővülő játszótér várja a fiatal korosztályt. A fesztiválozók megismerkedhetnek a testfestés és a henna művészetével, valamint részt vehetnek főző-, ének-, indiai ritmus-, beatbox-, didgeridoo- vagy akár trombita-tanfolyamokon is. Szintén ez a helyszín ad helyet a különböző gyógyító technikáknak, a fesztivál ideje alatt a shiatzu, vezetett relaxáció, prana nadi, ma uri, kranio sacral terápia, tibeti hangtál magasan képzett mesterei várnak mindenkit kezelésre illetve gyakorlásra egyaránt.

Mirador

A 2014-ben felavatott új torony és galéria – mely különösen izgalmas és szemkápráztató mérföldköve kultúránknak – megkoronázta és méltó magasságokba emelte nem csak az ozorai művészeti kiállításokat, és a egész fesztivál vizuális kultúrájának sokszínűségét is kifejezi, kiegészítve a folyamatosan fejlődő és táguló játszótéri élményt. A látomásos művészet tornya egy olyan kilátó, amely rálátást ad egy alternatív vizuális világra, betekintést nyújt a művészek elméjébe, képzeletébe, világnézetébe és lelkébe; ablakokat tárva a magaslatokra és a mélységekre.

A MIRADOR az a hely, ahol a technikai és művészi találékonyságot és felfedezést átszövik a pszichedelikus, spirituális és misztikus hangulatok, szimbólumok. Ahol a fesztivál zenei univerzuma és az ősi transzcendentális kultúrák egy még mélyebb és maradandóbb multiszenzoriális élménnyé transzformálódnak.

2015 a MIRADOR mellett felépült a TÁJOLÓ, ami elsősorban művészeti terápiás programoknak ad helyet.

Haven

A ‘haven’ az angol szótárban kikötőt jelent. Valóban: a HAVEN egy biztos pont, ahol bárki felvonultathatja, ünnepelheti és megoszthatja érzelmi és spirituális utazását. Emellett a rendezvény ideje alatt mindenki felvilágosítást kaphat a szenvedélybetegségek lehetséges formáiról, a különböző szenvedélyszerekről, az azok által okozott ártalmakról és a lehetséges megelőzés-formákról. A HAVEN fő hitvallása, hogy az érezheti igazán jól magát a fesztiválokon, aki megbecsüli a testét és a lelkét.

The Dome

A helyszínnek éveken át, a fesztivál ‘99-es kezdeteitől fogva egy hatalmas cirkuszsátor adott helyett. A sátor ponyvái alatt kialakult közösségi lét számára megépült a Dóm mesébe illő épülete, mely azóta is otthonául szolgál a stílus színterének.

Az építészetileg és zeneileg is egyformán impozáns helyszín páratlan hangulatával és hangzásával különleges pszichedelikus zenei utazásra hívja az ide zarándokolókat, az ambient, a dub és a techno ágazatain keresztül. Ez az egyetlen helyszín, ahol a fesztivál ideje alatt soha nem áll le a zene.

Pumpui

Amellett, hogy a fesztivállal egyidős PUMPUI a ‘99-es Solipse óta együtt lüktet és fejlődik Ozorával, a mozinak is helyet adó utánozhatatlan hangulatú és hangzású zenei helyszín önálló entitásként is megállja a helyét.

A véget nem érő after- és beforepartyk legendásak, a hétközi programot pedig az elmúlt években máshol nagyszínpadot érő nevek egyedi produkcióival sikerült csúcsra járatni. Emellett pedig példamutató, ahogy a lineup összeállításakor a PUMPUI évről-évre nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a nemzetközi közönség találkozhasson és megismerkedhessen a magyar szcéna képviselőivel.

Kempingezés

A kempingezés INGYENES, erre a célra 100 hektárnyi főként füves terület áll rendelkezésre, sok-sok fával is árnyékolt résszel. Gépjárművetekkel közvetlenül táborhelyeteknél parkolhattok – ugyanakkor felhívjuk azon látogatók figyelmét, akik motorkerékpárral érkeznek, hogy azokra a balesetek elkerülése végett ugyanazok a szabályok érvényesek, mint négykerekű társaikra, azaz a rendezvényterületen használni SZIGORÚAN TILOS.

Utazás

AZ O.Z.O.R.A. Fesztivál pontos helyszíne és koordinátái: Dádpuszta, Igar, Magyarország. GPS: 46°46’12″N 18°26’12″E

Mindenkit csak biztatni tudunk arra, hogy amennyiben AUTÓval tervezi útját a fesztiválra, akkor ha lehetséges, teli gépjárművel érkezzetek. Ez nem csak olcsóbb, de sokkal környezetkímélőbb megoldás.

Aki külföldről érkezik REPÜLŐVEL a Liszt Ferenc reptérre, annak a legkényelmesebb megoldás a hivatalos Fesztivál-Busz.

VONAT Simontornyára naponta többször érkezik vonat a Déli Pályaudvarról, amely általában megáll Kelenföldön is. Simontornyán pedig keressétek a Party Bus Shuttle-t, ami kb. 3 euróért elvisz egészen a kapuig.

Jegyárak:

július 15-ig € 130 (+ kezelési költség). A továbbiakban csak a kapuban van lehetőség jegyvásárlásra: hetijegy € 150, hétvégi jegy € 130 (péntek estétől). FIGYELEM! Csak eurót áll módunkban elfogadni.

Forrás: a fesztivál honlapja és közösségi oldala


2018.07.30. - 2018.08.05.
Kapcsolódó időpontok

2018.08.01. - 2018.08.31. Augusztusi fesztiválok 2018
2018.01.01. - 2018.12.31. Tolna megyei programok 2018

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
O.Z.O.R.A. 2018. Ozora Fesztivál

Programajánlat

Augusztusi fesztiválok 2018
Augusztusi fesztiválok 2018
2018. augusztus 1 - 31.
Tolna megyei programok 2018
Tolna megyei programok 2018
2018.01.01. - 12.31.
Muzsikál az Erdő 2018
Muzsikál az Erdő 2018
2018.06.30. - 07.08.
Gönci Barack Fesztivál 2018
Gönci Barack Fesztivál 2018
  • Boldogkőváralja
2018. július 6 - 7.
Alterába Fesztivál Körmend 2018
Alterába Fesztivál Körmend 2018
  • Körmend
2018. július 10 - 14.
Alföldi Street Food Fesztivál 2018
Alföldi Street Food Fesztivál 2018
  • Cegléd
2018. július 20 - 22.

Szolgáltató