Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!

Pécs-Harkány Decathlon Országúti Futó- és Kerékpárverseny 2019


A Pécsi Vasutas Sportkör Atlétikai Szakosztálya 2019-ben 35. alkalommal rendezi meg a Pécs - Harkány Országúti Futóversenyt pécsi rajttal és harkányi célba érkezéssel 2019. március 3-án.

Pécs-Harkány Decathlon Országúti Futó- és Kerékpárverseny 2019
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

35. PÉCS-HARKÁNY a 100 éves PVSK Jubileumi Országúti Futóversenye

Időpont: 2019. március 03., vasárnap; rajt: 11.00 óra

Versenytáv: 25 km (váltóknak 8,5 – 9 – 7,5 km)

Rajt és versenyközpont: PVSK Sportcsarnok (Pécs, Verseny utca 2.)

NEVEZÉS

Online:

 • A nevezés a nevezési lap beküldésével és a nevezési díj megfizetésével, annak igazolásával együttesen kerül elfogadásra.
 • Az közleményben kérjük ráírni a versenyző(k) vagy csapat(ok) nevét.

E-mailen:

 • A nevezés a nevezési lap beküldésével és a nevezési díj egyidejű  befizetésével, annak igazolásával együttesen kerül elfogadásra.
 • A közlemény rovatba kérjük ráírni a versenyző(k) vagy csapat(ok) nevét.

Személyesen:

 • Készpénzben, 2019. január 16 - február 01, és február 13 - március 01 között a PVSK atlétikai irodában (Pécs, Verseny u. 11. szám alatt, az atlétikai pálya melletti faház déli oldalán az 1. ajtó) Hétfő, szerda, péntek: 11:00-12:30 óra között.
 • A verseny napján, március 03-án: A verseny központban, (7622 Pécs, Verseny u. 2) 8.00-10.00-ig.
 • Az előnevezett versenyzők rajtszám felvételének időpontja szintén 8:00-10:00. Aki tudja, az vegye fel előbbi időpontban a rajtszámát. A rajtszám felvételéhez a nevezési díj befizetésének igazolása szükséges!
 • A nevezés a nevezési lap beküldésével és a nevezési díj megfizetésével, annak igazolásával együttesen kerül elfogadásra.
 • Az átutaláson a közlemény rovatba kérjük ráírni a versenyző(k) vagy csapat(ok) nevét.
 • A benevezett, de el nem indult nevezők nevezési díját a rendezőség nem téríti vissza, helyettük más személy nem indulhat! A befizetett nevezési díjat, ebben az esetben a következőévi versenyre beszámítjuk, de előtte emailben 2019.02.25-ig jelezni kell és a felvett rajtszámot és a pólót vissza kell juttatni szintén 2019.02.25-ig!  Ez esetben csak a következő évi különbözeti díjat kell megfizetni!

Chip használata: A chipek a rajtszámba beépítve találhatók. Az egyéni versenyzőknek csak ezt a rajtszámot kell előre feltűzniük.

A váltó tagok váltóbottal váltanak. A chip a váltóbotba van beépítve. Minden váltótag rajtszámot kap. A rajtszámot  elöl kell viselni. A rajtszámot másként viselő versenyzők kizárásra kerülnek.A rajtszám nélkül versenyzőket kiállítjuk a versenyből. A váltó kapun mindenkinek át kell futnia, az egyéni és a váltó tagoknak is. Ellenkező esetében nem lesz mért részidejük.

Váltófutás:
3 fő teljesítheti a távot, férfi és női kategóriában.  Az első futó lehet egyéni induló is. A csapat nevezési díja ebben az esetben is a teljes összeg! Az első váltás 8,5 km-nél, a pogányi repülőtérnél, a második 17 km-nél, Túrony előtt lesz. A váltótagokat a rendezőség buszai szállítják a váltóhelyekre, de az utazás egyénileg is lehetséges. A vegyes csapatok a férfi kategóriában kerülnek értékelésre. Kizárásra kerül az a csapat, amelynek második vagy harmadik tagja egyéni versenyző!

Céges váltó:
Céges váltófutást rendezünk munkahelyi csapatok részére, férfi és női kategóriában. A táv és a váltóhelyek ugyanott lesznek, mint a váltónál. Céges váltóban indulhatnak ugyanazon munkahelyeken dolgozók vagy vállalat által támogatott csapatok. Kérjük a nevezési lapon a céges kategóriát megjelölni és a cég nevét is beírni. Célunk a munkahelyi tömegsport segítése. A csapatoknak a cég által a megbízást igazolni kell!

Családi váltó:
Külön kategóriában a családi váltókat is versenyeztetjük. Szintén 3 fős váltóban futhatnak az egy családhoz tartozók. A szabályok és a váltóhelyek ugyan ott lesznek, mint a váltóknál.A nevezési lapon kérjük megjelölni a családi váltót.

Tilos!
Kerékpárral indulni vagy kísérni a versenyzőket!
Gördeszkával, görkorcsolyával vagy egyéb segédeszközt használni a futáshoz!
Kutyával vagy más állattal együtt futni!
Fülhallgatóval futni, mivel így a verseny közbeni veszélyhelyzeteket nem érzékeli a futó!

Versenyközpont: PVSK Sportcsarnok (Pécs, Verseny u. 2.)
Rajt: Pécs, Verseny u. (Siklósi úti felüljáró mellett).
Cél: Harkány Gyógyfürdő Zrt Igazgatósága előtti szerviz úton. (Harkány, Kossuth L. u. 5-7.). A régi célhelyen. (Harkányi út átépítések miatt).
Frissítés: A 8.13. és a 18. km-nél (Pogányi repülőtérnél, Szalántán és Túronyban) valamint a célban meleg tea, víz, energia ital, szőlőcukor, banán.
WC: A versenyközpontban, a pogányi repülőtérnél és a 2. váltópontnál.

Eredményhirdetés: A fürdő átépítése miatt a Művelődési Házban (céltól kb. 200 m-re a túloldalon) 15.00 órakor. Az a versenyző, aki az eredményhirdetésen nem jelenik meg pontosan, nyereményét később nem veheti át.
Visszautazás:16.00 órakor és 17,00 a rendezőség autóbuszaival vagy egyénileg.

Egyéb:
A versenyzők saját felelősségükre indulhatnak a versenyen. Sportorvosi vizsgálat minden versenyző  számára ajánlott.  A 25 km-es távon csak a 14. életévüket betöltött versenyzők indulhatnak. A 14 éven aluliak szülői engedéllyel csak a váltófutásokban indulhatnak. A versenyzők utcai ruházatát, csomagját, zsákokban Pécsről Harkányba, illetve a váltóhelyekre szállítjuk, melyet a rajtszám bemutatásával a váltóhelyeken és a célban, az autóbuszokon lehet átvenni. A rendezőség az elveszett felszerelésekért, ruházatért, értéktárgyakért nem vállal felelősséget! A verseny ideje alatt orvosi ügyelet és rendőri biztosítás lesz. Forgalom elől az út nem lesz lezárva, ezért kérünk mindenkit a KRESZ szabályainak betartására. A versenyen rajtszám nélkül indulni nem lehetséges. Az eredményeket a verseny után a www.pvsk.hu és a facebookon (Pécs-Harkány csoport)lehet megtalálni. A rosszul vagy hiányosan kitöltött nevezési lapok után reklamációt nem tudunk elfogadni!

MÚLT ÉS JELEN
Honnan indult a Pécs-Harkány Országúti Futóverseny története? Az 1970-s évek közepén a PVSK tájfutói szervezték meg, hogy a téli felkészülés felmérőjeként lefutnak 25 km-t.

Így indultak el a PVSK csarnoktól a harkányi Gyógyfürdő bejáratáig. A váltó öltözéküket a családtagok vitték utánuk. A beérkezés után egy közös fürdéssel lazították ki a fáradt izmaikat .Sokáig téma volt ez a futás, így a következő években csatlakoztak hozzájuk a környékbeli atléták is. A következő évben a február utolsó hétvégéjére eső felmérőkre már egy 35-40 fős csoport vágott neki. A komlói maratonfutók még hozzátettek 20 km-t ehhez a távhoz, mivel ők már futva érkeztek Komlóról.

Az 1980-s évek elején a Melitta Szabadidő SE – melynek vezetői szintén PVSK-s tájfutók voltak – versenyének keretei között hirdették meg a futást. Az első hivatalos Pécs-Harkány versenyt 1984 február utolsó vasárnapján rendezték meg. Az első győztes Bauer Attila, a KBSK maratoni bajnok futója volt, 80 percen belüli idővel. A 2000-s évek elejétől a PVSK Atlétikai Szakosztálya is bekapcsolódott a szervezésébe. Egyre több versenyző gondolta úgy, hogy a téli felmérőjének a Pécs-Harkányt válassza. Az addig közel 50 fős indulói létszám nemsokára 500 fő fölé emelkedett. A váltóverseny bevezetésével még vagy 300 fővel emelkedett a létszám. Az időpont is változott, a február végi hideg időket kikerülve a március első hétvégéje már barátságosabb időjárással fogadja a versenyzőket.Később a vállalatok váltóversenyei és a korosztályok bevezetése tette színesebbé a programot.

A verseny célja: A futás népszerűsítése. A téli felkészülés felmérése 25 km-s távon. (a Pécs-Harkány minden évben ugyan abban az időpontban kerül megrendezésre, így könnyen összehasonlíthatóak az eredmények). Felkészülés az év fontos versenyeire (maraton, félmaraton). Lehetőség biztosítása a tömegsport, a versenysport és a vállalati sport részére. Pécs és Harkány, valamint a környékük nevezetességeinek a megismertetése.

Forrás: Sportkör honlapja

Találatok száma: 1

Hotel Makár Sport & Wellness ***/****

Hotel Makár Sport & Wellness ***/****

Pécsi zöldövezeti szálloda, szabadidőközpont sport és wellness szolgáltatással az egyetemi klinikák szomszédságában. A szálláshoz kapcsolódóan éttermi vendéglátás, többféle méretű konferenciaterem, illetve sport- és wellness szolgáltatás áll a vendégek rendelkezésére. Minden szállodai szoba ... Bővebben
Találatok száma: 1

Makár Óbester Étterem

Makár Óbester Étterem

Modern klímás éttermünk Pécs zöldövezetében, az egyetemi klinikák szomszédságában 4* -os wellness szálloda részeként működik. Kétszekciós kupolaterem, kapcsolódó árnyékos grillterasz és téglaboltozatú egykori püspöki borospince – ma taverna – áll vendégeink rendelkezésére. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Közeli ajánlatok

Biopiac Pécs
Biopiac Pécs
 • Pécs
2019. március 22 - 23.
Bababörze Pécs 2019
Bababörze Pécs 2019
 • Pécs
2019. április 7.
Made in Pécs Fesztivál 2020
Made in Pécs Fesztivál 2020
 • Pécs
2020. január 4 - 5.

Hasonló ajánlatok

Balatonparti Futónap 2019 Balatonszemes
Balatonparti Futónap 2019 Balatonszemes
 • Balatonszemes
2019. szeptember 21.
Panorámafutás Szentendre 2019
Panorámafutás Szentendre 2019
 • Szentendre
2019. november 10.

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
Pécs , Verseny utca, Siklósi úti felüljáró mellett
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Zsolnay Mauzóleum látogatás Pécsen, a Zsolnay-család nyughelyén
Fóka etetés látványprogram a Pécsi Állatkertben
Zsolnay Kulturális Negyed
Vadon a város felett! Pécs Zoo Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium
Hotel Makár Sport & Wellness ***/****
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket