Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Decemberi nyereményjáték
Decemberi nyereményjáték

PIM Nyári Fesztivál 2018


Irodalom másképp. A Károlyi-palota udvarán a kert gesztenyefái szolgálnak a tizenötödik PIM Nyári Fesztivál díszletéül. A könnyed nyári estéken a zene, a képzőművészet és a színház lesz az irodalom társa. A fesztivál célja, hogy könnyed szórakoztatást nyújtson, ezért az irodalmat ezen a nyári rendezvénysorozatunkon tágabban értelmezzük. Lesz koncert, színház, tartalmas programok kavalkádja jellemzi a múzeum nyári rendezvénysorozatát. Várnak idén is mindenkit a PIM Nyári Fesztiválra! Az első hétvégén dzsesszkoncerteké lesz a színpad, majd a Múzeumok éjszakáján nyüzsgő balatoni stranddá változik az udvar, végül komolyzenei hangversenyek zárják a három hetes fesztivált.

PIM Nyári Fesztivál 2018

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

PIM Nyári Fesztivál feat. V4 - A Petőfi Irodalmi Múzeum szabadtéri nyári fesztiválja

2018. június 15. 20.00 - 2018. június 30. 22.00

Petőfi Irodalmi Múzeum
Károlyi utca 16., Budapest, 1053

Itt élünk egymás szomszédságában: csehek, szlovákok, lengyelek és magyarok, együtt éltünk át diktatúrát és együtt örültünk a szabadságnak. A PIM Nyári Fesztiválja a művészet segítségével erősíti ezt a közösséget: az első hétvégén dzsesszkoncerteké lesz a színpad, majd a Múzeumok éjszakáján nyüzsgő balatoni stranddá változik az udvar, végül komolyzenei hangversenyek zárják a három hetes fesztivált.

A fesztivál minden programja ingyenes. Az előadások szabadtéren zajlanak, rossz idő esetén elmaradhatnak.

Programok

Szőke Nikolett Quartet [H] feat. Lukaš Oravec [SR]
2018. június 17. | vasárnap 19:00

A montreux-i versenygyőztes, Junior Prima díjas Szőke Nikoletta New Yorkban, Berlinben, Londonban és Koppenhágában is koncertezett hatalmas sikerrel. Még nagyobb diadalt aratott Japánban, ahol már az hetedik albuma kel el többezres példányszámban. Legutóbbi albumát, a Moonglow-t a Grammy-díjas Helik Hadar producálta. Itthon Bobby McFerrinnel, Kurt Ellinggel és Michel Legranddal is énekelt. A formáció minden egyes tagja a hazai jazz meghatározó személyisége.

Szőke Nikoletta - ének
Farkas Zsolt - zongora
Barcza Horváth József - nagybőgő
Gyárfás Attila - dobok

Vendég: Lukaš Oravec - trombita

2018. június 17. 20.30 - 22.00
Mr. Magic Trio (Lengyelország)

Maciej Strzelczyk - hegedű
Piotr Rodowicz - nagybőgő
Andrzej Kański - gitár
A Mr Magic Trio - jazz-sztenderdek és saját művek - akusztikus hangszerek nagyszerű hangzása - az improvizáció új útjai - sem zaj, sem fájdalmas zene, a modern jazz quintesszenciája.

Swing à la Django [H] feat. Eli Csóka [SR]
2018. június 18., hétfő  19.00 - 20.00

A Swing à la Django a gyökerekhez tér vissza: legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt, a belga származású gipsy-jazz gitáros. Zenéjük a magyar autentikus zene, a francia manouch swing, a sanzonok, a tangó és a jazz harmonikus ötvözete. Koncertjeik a harmincas, negyvenes évek hangulatát idézik. Először lép együtt színpadra a Eli Csóka és Swing à la Django. A Komáromban élő, zenész családból származó hegedűművész a gipsy és a swing műfajában érzi otthon magát.

2018. június 18. 20.30
Pankastic! feat. Stanislav Palúch (Szlovákia)

A Pankastic!  már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el.  Üde színfoltként tűntek fel a magyar könnyűzenei palettán. A zenekar a legelső napoktól kezdve gyümölcsöző munkát folytat Kálmán Tamás zeneszerző és dalszövegíróval, aki több neves hazai előadó slágerét is jegyzi. Eredeti stílusuk, melyet Django-Popnak neveztek el, a "boldog békeidők" jazz-es hangzásvilágát ötvözi a modern pop és világzene egyediségével. A zenekar énekesnője Pálmai Panna, akit eredeti hangszíne mellett a közönséget minden alkalommal felpezsdítő derűs előadásmódja jellemzi.

Ezen az estén meghívott vendégük: Stanislav Palúch szlovák hegedűművész, swing hegedűs Pozsonyból

2018. június 19. 20.00 - 22.00
Jára Cimrman csodálatos élete

Van a cseheknek egy elfelejtett nagyságuk, aki nem is igazán elfelejtett, mert a tudatalattijukból tör elő. Ő a jó cseh, csehesen írt német nevével, a sokféleképp történt életével. Talán ugyanarról a meglepő hiányról és telítettségről tanúskodik, mint Psyché figurája a magyar irodalomban. Mennyi minden lehetett volna a múltban, ha az őseink úgy képesek látni magukat, ahogy mi őket. Ha látják, mi nincs meg a világukban, hogy az űrt betölthessék. Jára Cimrman kitalált figura? Vagy ő az egyetlen valóságos személy az egész régiónkban? Talán kicsit Ady és Weöres Sándor? Mahler zenéje? Hasonlóképp nyúlik az örökkévalóságba az ő életének szimfóniája is. Hallgassunk bele!

Közreműködik: Scherer Péter színművész, Vörös István író

2018. június 25. 20.00
Táncórák idősebbeknek és haladóknak

Bohumil Hrabal: Táncórák idősebbeknek és haladóknak - sörözői variációk fúvósokra és ütősökre -
( A szerző azonos című regényéből összeollózta Lengyel Ferenc)
Az Európai Reneszánsz Tisztelői Együttes tagjai hetente találkoznak kedvenc kocsmájukban, örömből zenélnek és beszélgetnek. Az egyik mond valamit és a másik a szavába vág:,,Ez pontosan olyan, mint amikor én..." A közbeszóló célja kiszabadítani saját fülét, és rohammal bevenni az ellenfeléét.
Mert az ember élete az emberek között nem egyéb, mint harc a másik füléért.

2018. június 26. 20.00 - 22.00
Az Óbudai Danubia Zenekar koncertje

Műsor:
Chopin: e-moll zongoraverseny
Bartók: Magyar képek
Kodály: Háry János – szvit
Zongorán közreműködik: Balogh Ádám
Vezényel: Hámori Máté

Az Óbudai Danubia Zenekar megalakulásától kezdve a fiatalos lendületet képviseli a hazai klasszikus zenei életben. A professzionális zenekarok közül kitűnik újító kezdeményezéseivel, és az ifjúság zenei nevelését célzó eredeti törekvéseivel. A zenekar az elmúlt három évben teljes körű megújuláson esett át művészeti vezetőjük, Hámori Máté irányításával, aki új koncertsorozatokkal, és rendhagyó ifjúsági programokkal bővítette ki az együttes tevékenységét. A zenekar koncertjei állandó teltházak mellett zajlanak, és az elmúlt évek újításainak köszönhetően egyre több fiatalt üdvözölhetnek visszatérő vendégként előadásaikon. Az ÓDZ számos alkalommal öregbítette hazánk és Óbuda hírnevét a nagyvilágban is, legutóbb 2016. novemberében adtak nagy sikerű koncertet a párizsi rádió székházában. Az együttes évente több mint kilencven koncertet –bérletsorozatai a Zeneakadémián és a Budapest Music Centerben hallgathatók meg-, opera és ifjúsági előadást tart, amivel az utóbbi években hazánk egyik legsikeresebb szimfonikus zenekarává vált.

2018. június 27. 20.30
Sörgyári capriccio (rend. Jiří Menzel)

Kertmozi
Az emberi közvetlenség varázslatos légköre uralkodik a húszas évek elején ebben az álmos és vidám kisvárosban. Mintha az öröklött tradíciók szabályoznának a sörgyár külön világában is; valójában persze a változás lassanként kiterjed mindenre. A sörgyár fiatal gondnoka, Francin rádiót vesz, s ez a nagyszerű találmány végképp bebizonyítja az embereknek: eljött a "lerövidítések" korszaka, minden közelebb került, csökkennek a távolságok. A cég gépkocsit vásárol a lovak helyett, Pepin lefűrészeli az asztal lábait, Mariska pedig divatos, rövidre vágatja combig érő haját. Új világ kezdődött, új világ köszöntött be.

2018. június 28. 20.30
Tűz van, babám! (rend. Miloš Forman)

Kertmozi
A tűzoltóegylet derék tagjai nem ilyen mulatságot képzeltek el. A bálon ugyanis, amelyen nyugalmazott parancsnokukat akarták kitüntetni, meg szépségkirálynőt választani, teljes az összeomlás: az ünnepeltről elfeledkeznek, szépségkirálynő sem akar senki lenni, ráadásul eközben a faluban tűz üt ki.
Miloš Forman filmjét a valóság ihlette, a rendező ugyanis részt vett egy tűzoltóbálon, és akkor határozta el, hogy amatőr szerepelőkkel és profi színészekkel filmre viszi egy egyszerű falu történetét. Mindezt 1968-ban. Nem meglepő, hogy a film évekig dobozban állt.

2018. június 29. 20.30
Hóvirágünnep (rend. Jiří Menzel)

Kertmozi
Hol máshol történnne biciklis vaddisznóüldözés, vagy disznőtor egy Trabant hátsó ülésén, mint a szatirikus humor legjobb ismerőinek, Bohumil Hrabal és Jirí Menzel filmjében. A gyönyörű cseh kis falu, Kersko lakói utolérhetetlen leleményességgel élik a maguk hétköznapi, unalmasnak egyáltalán nem mondható életüket. Nem történhet semmi olyan, amely kizökkentené őket békés derűjükből, és a szomorú eseményekben is meglátják a dolgok fonákját.

2018. június 30. 20.00
A Concerto Budapest koncertje

Vezényel és hegedűn közreműködik: Keller András
Zongorán közreműködik: Szilasi Alex
Program:
Janacek: Mládí  JW VII/10
(Fiatalság, fúvós szextettre) (1924) 
Bartók: Duók két hegedűre
Chopin: f-moll zongoraverseny - vonósötösre és zongorára   
Weiner: Divertimento No. 1, Op. 20   

Concerto Budapest
Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagy ívű és innovatív műsorszerkesztésével, egyéni hangzásával új színt hozott a magyar zeneéletbe. Az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos koncerttermeibe is meghívást kapott. Művészeti vezetője 2007 óta a Liszt- és Bartók-Pásztory díjjal kitüntetett Keller András, hegedűművész, pedagógus, a világhírű Keller Quartet alapítója.

Szilasi Alex
Első fellépésére 9 évesen került sor, miután megnyerte az országos zeneiskolai versenyt. Zenei tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta, diplomáját 1993-ban szerezte. Zongoraművészként fellépett Európa és a világ számos koncerttermében. Pályafutása elismeréseként több díjjal is kitüntették, 2010-ben megkapta a lengyel "Chopin 2010" Évfordulós Bizottság „Chopin útlevelét”. 2011-ben a Lengyel Köztársaság Kulturális Örökség minisztere a Lengyel Kultúráért Érdemrendet adományozta a művésznek a Chopin bicentenáriumi év során végzett művészeti teljesítményéért és a lengyel kultúra külföldi népszerűsítéséért tett erőfeszítéseiért.

Kapcsolódó időpontok

2018.11.27. - 2018.12.14. Petőfi Irodalmi Múzeum programok 2018
2018.11.24. - 2018.12.29. Mesemúzeum programok 2018
2018.01.01. - 2018.12.31. Látogatás az Ady Emlékmúzeumban
2018.09.06. - 2019.01.13. Petőfi Irodalmi Múzeum programok 2018
Mesés bábok - bábos mesék. Arany János művei és a bábtechnikák - időszaki kiállítás és kapcsoló programok
2018.09.07. - 2019.03.24. Bábkiállítás Budapesten, Mesés bábok - bábos mesék kiállítás és program a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Mesés bábok - Bábos mesék Arany János művei és a bábtechnikák című kiállítás
Találatok száma: 5

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, ... Bővebben


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben


Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

Az 1906-ban épült és 2004-ben teljesen felújított Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest szálláshelye páratlan helyen, a Lánchíddal szemben található. Vendégeit luxus szállásokkal, feszített víztükrű medencével, fitneszteremmel, valamint egy étterem és bárral várja. Bővebben


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és a klasszicizmus legnagyobb alakjaként vonult be a történelembe. Csodálatos építészet és isteni ... Bővebben


Zara Boutique Hotel Budapest

Zara Boutique Hotel Budapest

A Boutique Hotel Budapest négy csillagos szálloda 2006. augusztusában nyitotta meg kapuit Budapest szívében, a nyüzsgő belvárosi sétáló-vásárló utca, a Váci utca, az élményt adó Vásárcsarnok és a felújított Szabadság híd közelében nyitott meg. Mindamellett, hogy kiváló közlekedési csomópontban van, ... Bővebben
Találatok száma: 3

Paris Budapest Bar

Paris Budapest Bar

Budapest szívében várja vendégeit a Paris Budapest Bar, exkluzív környezetben, remek koktélokkal. Paris Budapest Bar lenyűgöző és kifinomult környezetében, egy remek koktéllal a kezünkben, melyet a tehetséges és mindig szolgálatkész mixerek készítettek a számunkra, szinte a mennyben érezhetjük ... Bővebben


Paris Budapest Restaurant

Paris Budapest Restaurant

Nemzetközi, francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit a Paris Budapest Restaurant Budapest szívében. Hatalmas ablakai lehetővé teszik látogatói számára, hogy csodálatos kilátásuk nyíljon Budapest legszebb építményeire, mint a Lánchíd, vagy a Budai Vár. Az étterem egyedi látványkonyhájának ... Bővebben


ARAZ Bisztró

ARAZ Bisztró

Az Araz Bistro 2011. február 23-tól várja vendégeit. Éttermünkben a nemzetközi konyha kínálata mellett megtalálhatók a hagyományos magyar ételek is. Az ARAZ Bistro bejárata a Szarka utca 5. szám alatt található, de elérhető a szálloda Só utcai főbejáratán is. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Szilveszter


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
PIM Nyári Fesztivál 2018

Legjobb élmények

Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Corvina kiállítás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
12.000 felett
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
17.000 felett
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 felett
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket