2026.02.09. (hétfő)

Fotó: Pixabay.com
A pizza története egészen az ókori Rómáig nyúlik vissza, és már az 1-2. század környékén is ismerték a „piza” nevet. Akkoriban azonban ez még főként lepénykenyeret jelentett. A feltétekkel gazdagított, klasszikus nápolyi pizza a 17. században alakult ki. Kezdetben nem helyben fogyasztották: az ízletes lepénykenyeret az emberek hazavitték, vagy félbehajtva az utcán ették meg, igazi korabeli street foodként. Nápoly utcáit mozgóárusok is járták, akik frissen sült pizzákat árultak. Ezeket többemeletes, hordó alakú rézedényekben tartották, amelyek alsó részében parázs melegítette a pizzát, hogy ebéd- és vacsoraidőben is frissen kínálhassák.
2026.02.09.
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!
Megosztás
Kapcsolódó témák: