Látogasson el a ciszterci szellemiség magyarországi központjába! Várjuk Zircen!
Látogasson el a ciszterci szellemiség magyarországi központjába! Várjuk Zircen!
Az arborétum minden évszakban pompás látványt, kellemes felüdülést nyújt.
Az arborétum minden évszakban pompás látványt, kellemes felüdülést nyújt.

Kulturális programok, kiállítások, koncertek, tanfolyamok, filmvetítések, ismeretterjesztő előadások, gyermekprogramok, klubok, rendezvények Veszprémben, a Városi Művelődési Központban.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok

2018. szeptember 24., 18:00–19:10 Filmklub
A naplemente ragyogása - Feliratos, japán romantikus dráma, 101’ 2017

R.: Naomi Kawase
Sz.: Masatoshi Nagase, Ayame Misaki, Tatsuya Fuji
Miszako látássérültek számára ír audionarrációt filmekhez, hogy ők is megélhessék a mozi élményét. Egy vetítésen megismerkedik Nakamorival, a világhírű fényképésszel, aki lassanként veszíti el a látását. Nakamori fotóinak segítségével Miszako úgy érzi, a saját múltjába repül vissza. A remény receptje rendezőjének új filmje a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be. (Cirko Film)

Korhatár: 12 év
Belépődíj: 800 Ft
Bérlet: 1950 Ft / hónap

A rendezvény betegség miatt ELMARAD! Szabad rabmadár - Csejteiné Ríz Ilona kötetének bemutatója
2018. szeptember 26., 18:00–20:00

Bevezetőt mond: Ferencz Zsuzsanna
Szerkesztette: Sz. Csordás Éva
Közreműködik: Rábai Zsanett és Horváth Imre
Helyszín: Agóra kamaraterme
A helyszínen a könyv megvásárolható.
A belépés díjtalan.

2018. szeptember 29., 7:30–18:00
Natura Nap

A nap szlogenjéhez és témájához kapcsolódó előadások, kiállítás, jóga, meditációk, állapotfelmérések, szolgáltatások (masszázsok, kezelések, életmód tanácsadások) várják a látogatókat.
A nap háziasszonya: Kálazi Ági tradicionális reiki mester, tanár
Belépőjegy: 1.500Ft/fő/nap

2018. október 8., hétfő, 18:00–19:25
Filmklub: Virágvölgy
Magyar road movie, 83’ 2018

R.: Csuja László
SZ.: Réti László, Berényi Bianka
A vetítés után egy közönségtalálkozó keretében az érdeklődők találkozhatnak a film rendezőjével és a stábtagokkal, akik a forgatás kulisszatitkairól mesélnek nekünk.

A külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Véletlenül találkozik a jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak. A Virágvölgy Csuja László rendező egyszerre költői és realista, punkosan karcos első játékfilmje. A film különleges amatőr főszereplőkkel készült: a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható. A menekülő szerelmesekről szóló road movie világpremierje a Karlovy Vary Filmfesztiválon volt, ahol kategóriájában el is nyerte a zsűri fődíját. ( ELF Pictures)

Korhatár:16 év
Belépődíj: 800 Ft
Bérlet: 2600 Ft / hónap

2018. október 14., 16:00–17:00
Tompeti és Barátai Veszprémben

A Tompeti Show egy fergeteges hangulatú, interaktív családi show-műsor sok-sok zenével és érdekes hangszerekkel (afrikai djambe, kazu, gitár, furulya, szájharmónika, mandolin, benjo), jelmezekkel, interaktív és képességfejlesztő játékokkal, tréfás családi vetélkedővel.
jegyárak:
elővételben: 2000 Ft | 2200 Ft | 2500Ft

2018. október 20., szombat, 18:00–20:30
Silvio és a többiek
Feliratos, olasz-francia életrajzi film, 150' 2018.

R.: Paolo Sorrentino
Sz.: Toni Servillo, Kasia Smutniak
A vetítés előtt Kránicz Bence filmkritikus előadása nyitja meg a rendezvénysorozatot.

A Silvio és a többiek című eposz Paolo Sorrentino legújabb alkotása. Az Oscar-díjas A nagy szépség, az Ifjúság, valamint Az ifjú pápa rendezője visszatért hazájába, hogy leforgassa az olasz Wall Street farkasát, Silvio Berlusconival a középpontban. Sorrentino a tőle megszokott vizualitással, rengeteg zenével és humorral mutatja be Toni Servillo megformálásában a modern Olaszország leghosszabb ideig hivatalban levő miniszterelnökét. (Mozinet)
Korhatár: 12 év

2018. október 21., vasárnap, 15:30–17:30
8. Mozinet Filmnapok: A sértés

Feliratos, libanoni dráma, 113' 2017
R.: Ziad Doueiri
Sz.: Adel Karam, Kamel El Basha, Camille Salameh

A sértés az első libanoni film, amelyet Oscar-díjra jelöltek. A nemzetközi elismerések egyaránt köszönhetők a végig fenntartott, thrillerekhez fogható feszültségnek és az alkotásban bemutatott mélyen emberi, rendkívül aktuális társadalmi problémát kirajzoló személyes történeteknek. (Mozinet) Korhatár 12 év

2018. október 21., vasárnap, 18:00–20:12
8. Mozinet Filmnapok: Mindenki tudja

Feliratos, spanyol-francia-olasz dráma, 132’ 2018.
R.: Asghar Farhadi
Sz.: Penélope Cruz, Javier Bardem
Laura Buenos Airesben él, de arra készül, hogy két gyerekével együtt hazatérjen Spanyolországba, egy Madrid közelében fekvő városba, hogy részt vegyen a nővére esküvőjén. A hazaúton azonban olyan váratlan események történnek, amelyek titkokat hoznak a felszínre. A kétszeres Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi most először forgatott nemzetközi stábbal, többek között az Oscar-díjas Penélope Cruzzal és Javier Bardemmel. (Mozinet) Korhatár 16 év
A 8. Mozinet Filmnapok tematikája idén az Oscar körül forog. Négy nap alatt olyan alkotásokat láthatnak a filmek szerelmesei, melyek rendezői Oscar-díjasok vagy jelöltek voltak. A válogatásba kerülő filmeket hazánkban elsőként a Mozinet Filmnapok keretében láthatja a nagyérdemű, jóval az országos premier előtt.

A belépődíj alkalmanként 800 Ft. A Filmnapokra kedvezményes bérlet váltható 2400 Ft-ért, valamint Agóra Filmklub-kártyás kedvezmény is érvényesíthető!

2018. október 22., hétfő, 18:00–19:30
8. Mozinet Filmnapok : Hidegháború
Feliratos, lengyel-francia-angol romantikus dráma 88' 2018

R.: Pawel Pawlikowski
Sz.: Joanna Kulig, Tomasz Kot

Két különböző hátterű és vérmérsékletű ember szenvedélyes szerelmi története az 1950-es években, a hidegháború árnyékában. Az Oscar-díjas Pawel Pawlikowski filmjében két lengyel zenész kapcsolata bontakozik ki, akiket egy idő után elválaszt a férfi disszidálása. Ezt követően Európa különböző pontjain keresztezik egymás útját, és hiába telnek az évek, a köztük lévő vonzalom úgy tűnik, hogy erősebb az őket körülvevő világnál. (Mozinet) Korhatár 12 év

A vetítés után szeretettel várunk mindenkit egy hangulatos beszélgetésre és egy csésze forró teára!

2018. október 23., kedd, 18:00–21:00
8. Mozinet Filmnapok : Az átkelés madarai

Feliratos, columbiai film, 124' 2017
R.: Ciro Guerra
Sz.: Carmiña Martínez, Jose Acosta, Jhon Narváez

Az Oscar-díjra jelölt A kígyó ölelése alkotói ezúttal is különleges utazásra hívnak. A megtörtént eseményeken alapuló Birds of Passage egyszerre izgalmas gengszterfilm és a kolumbiai bennszülött tradíciók lenyűgöző dokumentuma. (Mozinet) Korhatár: 16 év

2018. október 27., 15:00–19:00
Süsü Nap

15.00 „Életre kelt mesehősök” - Süsü és barátai kiállítás (megtekinthető október 28-31-ig naponta 10-18 óra között)
A belépés díjtalan.
„Süsü, a sárkány” – rajzpályázat eredményhirdetése, játszóház
A belépés díjtalan.
17.00 Süsü a sárkány kalandjai
Zenés mesejáték 2 részben, a Hadart Színház előadásában.

A teljes két felvonásos darab egyedülálló az országban. Nagyszínházi, önmagában forgó díszlettel, eredeti ruhákkal. Az igazi, bábkészítő által engedélyezett 2 méteres Süsüvel, eredeti újrahangszerelt zenével. A színműben a zene, a próza, valamint az ének egyaránt érvényesül.

(Író: Csukás István, Zeneszerző: Bergendy István, Bábtervező: Lévai Sándor, Díszlettervező: Kovács Yvette Alida, Koreográfus: Jakus Szilvia, Rendezőasszisztens: Skrabán Judit, Rendező: Háda János)

A “Süsü, a sárkány” legendája lett több generációnak. A bájos mese mélyén egy fontos és ma is erősen aktuális figyelmeztetés rejlik, hogy, aki nem olyan, mint én: MÁS, az nem biztos, hogy ellenséges, sőt, az sem biztos, hogy más, mint én. Hasznos, ha ezt már gyermekkorban kezdik a gyerekek megsejteni vagy megérezni, esetleg megérteni. Ezzel erősítve az esélyegyenlőséget jeltolmács segítségével játsszák a darabot. Az emblematikus egyfejű sárkány igazi példája a fogyatékkal élők útkeresésének a társadalomba. A teljes két felvonásos darab egyedülálló az országban. Nagyszínházi önmagában forgó díszlettel, eredeti ruhákkal. Az igazi, bábkészítő által engedélyezett 2 méteres Süsüvel, eredeti újrahangszerelt zenével. A színműben a zene, a próza, valamint az ének egyaránt érvényesül. 8 énekes és 3 prózai színész játszik a darabban. (AZ MTVA ZRT. KÜLÖN ENGEDÉLYÉVEL) Az előadás sikere az első, 2013-as premier óta töretlen.

Belépődíj: 2.200 Ft
Jegyek október 8-tól válthatók a jegypénztárban.

Ray Cooney: A miniszter félrelép
2018. november 17., szombat 19:00

A nagysikerű A MINISZTER FÉLRELÉP című film újra színpadon kizárólagosan a Bánfalvy Stúdió produkciójában!

Richard Willey, a kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével (Jane) egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve, azonnal találnak egy ”hullát” az ablakban. Richard végül segítségül hívja parlamenti titkárát, Geroge Pidgen-t, így már hárman próbálják megoldani ezt a rendkívüli helyzetet. Nincs könnyű dolguk, hiszen a szálloda igazgatója és főpincére mindig a legrosszabb pillanatban zavarja meg őket, míg Richard felesége, George édesanyjának ápolónője, valamint a fiatal szerető féltékeny férje csak tovább bonyolítja az amúgy is kínos szituációt. Ráadásul az éjszaka még mindig tartogat meglepetéseket!

A darab elnyerte a Laurence Olivierrõl elnevezett legjobb vígjátéknak járó díjat Angliában, 1992-ben.

Szereposztás:

Richard Willey (jó fellépésû, sikeres, fiatal miniszter) – GESZTESI KÁROLY
A menedzser (a hotel kemény kezû igazgatója) – HARMATH IMRE
A fõpincér (hiú és ravasz, vén szolga) – SCHLANGER ANDRÁS/URMAI GÁBOR
Jane Worthington (vonzó, de szeleburdi ifjú hölgy) – KISS RAMÓNA/BUGÁR ANNA
A hulla (jellegzetességek nélküli, középkorú férfi) – URMAI GÁBOR/PINTÉR GÁBOR
George Pigden (tisztességes férfi, bár igen ideges) – BELEZNAY ENDRE
Ronnie (egy dühös fiatalember) – SZÁRAZ DÉNES
Pamela (finom, vonzó, ötvenéves hölgy) – BÁNFALVY ÁGNES
Ápolónõ (parancsoló, de vonzó, negyvenéves asszony) – GREGOR BERNADETT/VANYA TÍMEA

Fordította: Ungvári Tamás
Rendező: Horváth Csaba
Rendezőasszisztens és ügyelő: Szikra B. Diána
Súgó: Varga Réka
Dramaturg: Benedek Albert
Producer: HCS, Oliver W. Horvath
Koreográfus: Horváth Gyula Antal
Díszlet- és jelmeztervező: Győri Gabriella

Online jegyvásárlás


2018.09.24. - 2018.09.29.
2018.10.14.
2018.10.27.
2018.11.17.
Kapcsolódó időpontok

2018.09.24. Filmklub a veszprémi Agórában 2018
2018.09.29. Natura Nap Veszprém 2018
2018.10.07. 10:00 Vasárnapi előadások, hétvégi műsor a Kabóca Bábszínházban, online jegyvásárlás
Kabóca Bábszínház - Miú és Vau - Veszprém Agóra, Agóra - Színházterem - JEGYVÁSÁRLÁS
2018.10.14. 10:00 Vasárnapi előadások, hétvégi műsor a Kabóca Bábszínházban, online jegyvásárlás
Kabóca Bábszínház - Mamlasz királyság krónikája - Veszprém Agóra, Agóra - Színházterem - JEGYVÁSÁRLÁS
Találatok száma: 1

Hotel Magister

Hotel Magister

A Hotel Magister szálloda jellegű modern épülete Veszprém egyetemi városrészében, a belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben helyezkedik el. Igényesen berendezett 2 ágyas és 2x2 ágyas ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL
-IG
Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ programok 2018

Legjobb élmények

Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Hívjuk és várjuk Velembe az őszi gesztenye napokra.
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Behajtási ünnep a Hortobágyon
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Darufesztivál a Hortobágyon
Ki korán kel, halat lel! Horgászat a Tisza-tónál
11012
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket