A repülőtér éjszakája 2023. Az este, amikor minden a repülésről szól

A repülőtér éjszakája 2023. Az este, amikor minden a repülésről szól

Népszerűség
Jegyvásárlás
Kiemelt ajánlat

Augusztus 12-én jön a Repülőtér Éjszakája az Aeroparkban! Az este, amikor minden a repülésről szól, múlt, jelen és jövő találkozik. Pilóták, utaskísérők, légiforgalmi irányítók, műszakiak, repteres szakemberek érkeznek az Aeroparkba, hogy mindenkihez közel hozzák ezt a különleges világot. Az este, amikor minden a repülésről szól: múlt, jelen és jövő találkozik. Bejárjuk a ferihegyi repülőteret és a történelmi 1-es Terminált. Csillagmotor és sugárhajtómű „duruzsol” a ferihegyi repülőmúzeumban, pilóták, utaskísérők, légiforgalmi irányítók, műszakiak, repteres szakemberek érkeznek az Aeroparkba, hogy mindenkihez közel hozzák ezt a különleges világot. Este pedig ikonikus repülős filmek pörögnek a csillagos égbolt alatt.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

A Repülőtér éjszakája az Aeroparkban

2023. augusztus 12.

Kezdés: 15:00 óra - Zárás: 00:00 óra

Rajongsz a repülésért? Érdekelnek a repülőgépek, a helikopterek és a különleges földi járművek? Pilótákkal, utaskísérőkkel, műszaki szakemberekkel találkoznál? A repülős szakmák felé kacsintgatsz? Akkor augusztus 12-én az Aeroparkban a helyed!

Ezen az éjszakán a repülős múlt, jelen és jövő találkozik a ferihegyi repülőmúzeumban. Ha kíváncsi vagy a repülés és a repülőtér kulisszatitkaira, arra, hogyan működik ez az ágazat, és ez a kisváros Budapest határában, nálunk megtalálod a számításodat. Izgalmas interaktív programok, repülőgépszimulátorok, repülőtéri oldtimer járművek, hangulatos beszélgetések, pilóták, légiutas-kísérők, lelkes szakemberek várnak rád délután háromtól éjfélig!

 Programok, részletek

Túrák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kulisszái mögött
Fedezd fel az 1-es Terminál titkait!

Egy 73 éves, felülnézetből egy repülőgépet formázó különleges terminálépület. Barangoljunk együtt csarnokról-csarnokra, az egykori tranzitváróban, és kapaszkodjunk fel a déli toronyba, hogy a magasból figyeljük a repülőtér forgalmát, miközben megidézzük a magyar repülés hőskorát, azokat az évtizedeket, amikor még belföldi járatok is összekötötték a hazai nagyvárosokat.

Kezdés: 16:30, 18:30, 20:30 óra.

A program az Aeroparkból indul, ahonnan az LKK Malév nosztalgia Ikarus autóbusza szállítja a résztvevőket a T1-re, a séta után pedig vissza a repülőmúzeumba. Figyelem! A bejárás előzetes regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötött. (A túrát „T1 séta” néven találod, a jelentkezés augusztus 9-én zárul. A T1 sétára váltott jegy ezen a napon az Aeroparkba történő belépésre is jogosít.)

Karbantartóbázis a kulisszák mögött

A Repülőtér éjszakáján is megnyílnak az Aeroplex hangárai a látogatók előtt. Megmutatjuk, mi minden történik az Airbus A320-asokkal, Boeing 737-esekkel és 767-esekkel az egyhónapos nagyjavítás során. Testközelből láthatod, hogyan ápolják a szakemberek a hangárba vontatott gépeket, mi minden található egy utasszállító repülőgép burkolata alatt, de elviszünk az ACE speciális műhelyeibe is, ahol az egyes alkatrészek ellenőrzése és javítása történik.

Kezdés: 11:00, 14:00, 17:00, 20:00 óra

A program az Aeroparkból indul, ahonnan az LKK Malév nosztalgia Ikarus autóbusza szállítja a résztvevőket az Aeroplex hangárához, a bejárás után pedig vissza a repülőmúzeumba. Figyelem! A Hangártúra előzetes regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötött! (A túrát „Hangártúra” néven találod, a jelentkezés augusztus 9-én zárul. A Hangártúrára váltott jegy ezen a napon az Aeroparkba történő belépésre is jogosít.)

Éjszakai reptérlátogatások

Ismerd meg Ferihegy titkait, és a repülőtér éjszakai életét. Testközelben a legmodernebb gépei, és a legkedveltebb típusok. Figyeld meg olyan szemszögből, hogyan működik egy nemzetközi légikikötő, ahogy utasként nem láthatod. Kiderül, mi történik a repülőgépek 30 perces fordulóidejében, megmutatjuk, hány ember összehangolt munkájára van szükség ahhoz, hogy egy járat pontosan induljon a következő szakaszra. Amikor leszáll az est, több mint 5500 fényforrás gondoskodik a biztonságról a pályák, gurulóutak, és a forgalmi előtér mentén, különleges hangulatot adva ennek a kisvárosnak.

Kezdés: 17:00, 17:30, 18:00, 20:30, 21:00, 21:30

Figyelem! A reptérlátogatás előzetes regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötött! (A jelentkezés augusztus 9-én zárul. A reptérlátogatásra váltott jegy ezen a napon az Aeroparkba történő belépésre is jogosít.) 

Izgalmas és interaktív attrakciók az Aeroparkban

Délutántól késő estig több alkalommal indítjuk be azt a segédhajtóművet, ami egy Boeing 737-esről származik. Testközelből nézheted meg, hogyan működik egy kisméretű, de annál hangosabb sugárhajtómű. A Repülőtér éjszakáján ismét felpörög az idén 66 éves Il-14-es (HA-MAL) 1900 lóerős csillagmotorja, és beröffentjük a „kukacbombázó” Kamov 26-os helikopter erőforrását is.

Jak-40 pilótafülke
Emellett láthatod, milyen életjeleket képesek produkálni a múzeumban kiállított történelmi repülőgépek, az 50-60 éves szerkezetek kibocsájtják a leszállófényeiket, fékszárnyaikat, lépcsőjüket, duruzsolnak a fedélzeti rádiók, üzembe helyezzük a ritkaságnak számító kalibráló berendezést.

Pilótaiskolák is kitelepülnek a repülőmúzeumba, ahol a szakemberek bemutatják, milyen út vezet a vitorlázó repülőgépektől a mai nagy utasszállítók pilótafülkéjéig, ehhez milyen tanfolyamok, képzések szükségesek a leendő pilótáknak, és beszámolnak arról is, milyen karrier vár azokra, akik ezt a hivatást választják.

Idén 50 éve, hogy Magyarországon forgalomba állt az első Tu-154-es repülőgép. LCAladár korszaknyitónak számított a Malév életében, hiszen a légitársaság egészen 2001-ig tartotta üzemben a nagyvasakat. A Repülőtér éjszakája Talkshow-n a jubileum alkalmából olyan pilótákkal is beszélgetünk, akik évtizedeken át repülték a legendás típust.

Külön standdal fogadja a vendégeket a Hungarocontrol, ahol a légiforgalmi irányítás kulisszatitkaiba avatják be a látogatókat. Az Aeroplex of Central Europe gördülő kiállítása pedig a ferihegyi karbantartó vállalat munkájából ad ízelítőt.

A repülőtéri oldtimerek mellett különféle munkagépeket, köztük óriási hómarókat, hótolókat, jégtelenítő járművet is láthatnak az érdeklődők. A szakemberek azt is megmutatják, hogyan történik a hideg, csapadékos téli hajnalokon az utasszállítók alapos jégtelenítése felszállás előtt.

Irányítás a virtuális térben: képzeljünk el egy olyan virtuális légteret, melyben egyszerre több száz, sőt esetenként több ezer repülőgép közlekedik és amelyek biztonságos közlekedésért tucatnyi légiforgalmi irányító a felelős. Az IVAO (International Virtual Aviation Organisation) egy olyan nonprofit, nemzetközi szervezet, mely lehetőséget teremt mindezek megvalósítására egy ingyenes repülésszimulációs hálózaton keresztül! Bárki csatlakozhat, mint pilóta vagy irányító és repülhet vagy irányíthat a többiekkel a hálózaton. A virtuális légiközlekedés világából mindenki ízelítőt kaphat, ugyanis az Aeroparkban táborozik az IVAO hazai csapata.

Ezen az éjszakán a ferihegyi repülőmúzeumban várja a gyerekeket a Tűzoltóplacc csapata a kis tűzoltók nagy játékaival. Izgalmas, interaktív foglalkozások a vizes játszótéren. Érkezik Rozi, a tűzoltóautó, ami 1988 decemberében állt szolgálatba egy festői környezetben lévő alsó-ausztriai városkában. Most a gyerekek nagy örömére látogat az Aeroparkba. Ismerkedj meg a tűzoltóautóval és annak felszereléseivel! Játékos tűzoltógyakorlatokkal várjuk a családokat.

Egész este üzemelő szimulátorok

Legyél Te is pilóta! Kíváncsi vagy arra, hogyan menedzselik a repülést a pilóták a világ egyik legmodernebb utasszállítóján, vagy arra, hogyan kell kiszolgálni egy Mi-2-es helikoptert? Esetleg kisgépet vezetnél? Ezen az éjszakán három repülőgép-, egy helikopter- és egy autószimulátor üzemel folyamatosan. Kóstolj bele a repülés világába, ragadd magadhoz a botkormányt, told előre a gázkart, és nézd meg a ferihegyi repülőteret, vagy Budapestet a magasból. Valósághű környezet, részletgazdag megjelenítés, segítőkész operátorok. A szabad időpontokat keresd az Aeropark külső értékesítési pontján.

  • Airbus A320 szimulátor: 6500 Ft / 15 perc
  • Mi-2 helikopterszimulátor: 6500 Ft / 15 perc
  • Cessna szimulátor: 2500 Ft / 15 perc
  • Autószimulátor: 3500 Ft / 15 perc

Nyáresti mozi a Repülőtér éjszakáján

Airport 77
Airport 79

Ahogy leszáll az est, szabadtéri moziteremmé alakítjuk a repülőmúzeum szaletlijét, és folytatjuk a legendás repülős filmek vetítését. Augusztus 12-én műsoron az Airport ’77 és az Airport ’79 Concorde! Kezdés: 20:00 órakor.

Airport 77: A milliomos Philip Stevens magán 747-ese a nyílt tenger felett halad. Az utasok minden igényt kielégítő luxust élvezhetnek a repülés során. Az idilli körülmények azonban hamar véget érnek. Az utasokat elaltatják, illetéktelenek hatolnak be a pilótafülkébe, a Jumbo pedig a tengeren landol, majd elsüllyed. Átfogó mentőakció indul, nagy kérdés, hogyan lehet az óriásgépet a felszínre hozni, hogy kimenekítsék az utasokat.

Airport 79: A szuper-biztosnak hitt, modern Concorde végveszélybe kerül, amikor egy nap, a Paul Metrand kapitány vezette repülőgépet katasztrófa fenyegeti. A moszkvai olimpiára tartó repülő fedélzetén ugyanis valaki bombát helyezett el, és, hogy biztos legyen a tragédia, a terroristák a földről is tüzet nyitnak a gépre. A sérült gépnek pedig ki tudna nagyobb segítséget nyújtani, mint a legendás és tapasztalt Joe Patroni.

További ajánlataink

2023.12.01. - 2023.12.03. Aeropark programok Budapest 2023. Események, rendezvények
Reptérlátogatások
2023.12.01. - 2023.12.03. Reptérlátogatás 2023 Budapest. Egyéni, csoportos és VIP reptérlátogatás az Aeroparkban
Reptérlátogatások
2023.12.02. - 2023.12.03. Aeropark programok Budapest 2023. Események, rendezvények
Aeropark Mikulás - Találkozz idén is a Mikulással az Aeroparkban!
2023.12.02. - 2023.12.03. Aeropark Mikulás 2023. Találkozz a repülésrajongó Mikulással az Aeroparkban!
2023.12.08. Aeropark programok Budapest 2023. Események, rendezvények
Hangártúrák
2023.12.08. Hangártúra Aeropark 2023
2023.12.09. Aeropark programok Budapest 2023. Események, rendezvények
Reptérlátogatás a Mikulással
2023.12.09. Hangártúra Aeropark 2023
2023.12.09. Aeropark programok Budapest 2023. Események, rendezvények
Hangártúrák
2023.12.09. - 2023.12.10. Aeropark programok Budapest 2023. Események, rendezvények
Reptérlátogatások
2023.12.09. - 2023.12.10. Reptérlátogatás 2023 Budapest. Egyéni, csoportos és VIP reptérlátogatás az Aeroparkban
2023.12.15. - 2023.12.17. Aeropark programok Budapest 2023. Események, rendezvények
Reptérlátogatások
2023.12.15. - 2023.12.17. Reptérlátogatás 2023 Budapest. Egyéni, csoportos és VIP reptérlátogatás az Aeroparkban
2023.12.23. Aeropark programok Budapest 2023. Események, rendezvények
Reptérlátogatások
2023.01.01. - 2023.12.31. Repülőtéri esküvő az Aeroparkban különleges szolgáltatásokkal és programszervezéssel
2023.01.01. - 2023.12.31. Akciós szimulátor, próbáld ki, milyen vezetni a világ egyik legújabb és legmodernebb repülőgépét!
2023.01.01. - 2023.12.31. Reptérlátogatás Budapest Aeropark élménycsomag, két monstrum, egy szimulátor, tripla élmény vár!
2023.01.01. - 2023.12.31. Repülőtéri látogatás és 1 óra Airbus szimulátor VIP élménycsomag az Aeroparkban
2023.01.01. - 2023.12.31. Gyerektúra Budapesten, biztonságos osztálykirándulás a Liszt Ferenc Repülőtér kulisszái mögött
2023.01.01. - 2023.12.31. Élmény ajándékutalvány 2023. Reptérlátogatás és Aeropark belépő élmény-ajándék
2023.01.01. - 2023.12.31. Sétarepülés ajándékutalvány 2023. Ajándékozz élményt, nosztalgiarepülést
2023.01.01. - 2023.12.31. Repülőtéri tűzoltóautó élményprogram az Aeroparban, körözz Simbával, a repülőtéri tűzoltóautóval
2023.01.01. - 2023.12.31. Tűzoltóság látogatás Ferihegyen, Simba repülőtéri tűzoltóautó élményprogram
2023.01.01. - 2023.12.31. Repülőgép szimulátor Budapesten az Aeroparkban, éld át vagy ajándékozd a repülőgép vezetés élményét!
2023.01.01. - 2023.12.31. Éjszakai túra Budapesten, repülőtér látogatás a kivilágított Liszt Ferenc repülőtéren
2023.01.01. - 2023.12.31. Csapatépítés Budapesten az Aeroparkban, egyedülálló élményprogram a Liszt Ferenc Repülőtér mellett
2023.01.01. - 2023.12.31. Veterán autó bérlés Budapesten, oldtimer autók az Aeroparkban
2023.01.01. - 2023.12.31. Esküvői fotóhelyszín Budapesten különleges helyszínen az Aeroparkban
2023.01.01. - 2023.12.31. Repülőgép bérlés családi-, baráti-, iskolai vagy céges rendezvényekhez Budapesten az Aeroparkban
2023.01.01. - 2023.12.31. Debreceni repülőtér látogatás élménytúrák a repülőtér kulisszái mögött
2023.01.01. - 2023.12.31. Repülőtér látogatás Budapesten a Liszt Ferenc Repülőtéren, titokzatos kisváros a kulisszák mögött
2023.01.01. - 2023.12.31. Repülőtéri osztálykirándulás Budapesten, életre szóló élmény az Aeroparkban
2023.01.01. - 2023.12.31. Repülős szülinap Budapesten az Aeroparkban ünnepelje a különleges napot különleges helyen!
Találatok száma: 4

Hotel Ferihegy

Hotel Ferihegy

A Hotel Ferihegy a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér szomszédságában található. Autóval mindkét terminál csupán 5 percre van, így tökéletes választás a hajnalban induló vagy későn érkező üzletemberek, családok, törölt járatos utasok, illetve a repülőtéri személyzet részére. Bővebben


Ráday Panzió Budapest

Ráday Panzió Budapest

A Ráday panzió egy kedves kis szálló Budapest 18. kerületben. Ajánljuk átutazóknak, reptérről érkezőknek, pároknak, akik csak néhány órára keresnek szállást. A kellemes hangulatú, pótágyazható szobák klímával, televízióval és fürdőszobával felszerelve várják a pihenni vágyókat. Külön kérésre reggeli ... Bővebben


Hotel Timon Budapest

Hotel Timon Budapest

A budapesti repülőtértől nem messze fekvő háromszintes, modern, mediterrán hangulatú épület üzletemberek, turisták, valamint diákok és sportolók számára egyaránt kellemes szálláslehetőséget biztosít. Zömében 2-3 ágyas, légkondicionált, kábel TV-vel, internet csatlakozóval, zuhanyzóval, wc-vel ... Bővebben


Irini Panzió Budapest

Irini Panzió Budapest

Az Irini Panzió háromcsillagos, 30 férőhelyes családias hangulatú panzió Budapest kertvárosi részén, nyugalmas zöldövezetben, távol a város zajától, mégis közel a centrumhoz. Bővebben


Találatok száma: 10

Gombás Étterem Budapest

Gombás Étterem Budapest

A Gombás Étterem 1990 óta várja vendégeit Pestlőrinc kertvárosi részén. A kétfős meghitt vacsorától a 300 fős rendezvényekig mindenki választhat magának megfelelő helyszínt az 5 terem és kerthelyiség közül. Bővebben


Joe Bácsi Étterem Budapest

Joe Bácsi Étterem Budapest

Pestszentimre központjában levő családias hangulatú étterem vagyunk, bőséges jóízű ételekkel. Van házhoz szállításunk, kerthelyiségünk, parkolónk. Forrás az étterem közösségi oldala. Bővebben


Kakas Étterem Budapest 18. kerület

Kakas Étterem Budapest 18. kerület

Budapest XVIII. kerületében található éttermünk hosszú idők óta, a baráti összejövetelek, a sikeres üzleti ebédek, a meghitt családi események találkozó helye. Kedves kiszolgálással, megújult hangulatos belső térrel, a magyar gasztronómia legjavát összeválogatva, sok szeretettel várjuk Önt és kedves ... Bővebben


Leroy Bistro Skycourt Budapest

Leroy Bistro Skycourt Budapest

A LEROY ma már több, mint étterem vagy kávézó: az állandó kiváló minőség és változatos, sokszínű választék szinonimája, és most már a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megfáradt utazóinak is rendelkezésére áll. Bővebben


Maci Laci Gyorsétkezde Budapest

Maci Laci Gyorsétkezde Budapest

A 18. kerületben, az Üllői úton várja vendégeit a Maci Laci Gyorsétkezde. Bővebben


Nemes Vendéglő Budapest

Nemes Vendéglő Budapest

Déli menüajánlatunk helyben fogyasztva vagy kiszállítva is kérhető. Esküvők, rendezvények szervezését, lebonyolítását vállaljuk. Bővebben


The Chef and the Butcher Restaurant Étterem Budapest

The Chef and the Butcher Restaurant Étterem Budapest

Éttermünk célja a jó értelemben vett vidéki konyha megteremtése. Minőségében, frissességben, otthonos hangulatában, minden a minőségi vendéglátás jegyében. A vidéki konyha számunkra a hagyományos ízeket jelenti, ezért az étlapon a szezonális fogások mellett mindig helyet kap pár közkedvelt, tradicionálisan ... Bővebben


Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda és Étterem

Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda és Étterem

Mind a cukrászat területén, mind éttermünkben követjük a trendeket, a klasszikus tételek mellett az újdonságokra nyitott Vendégeink részére is kínálunk süteményeket, ételkülönlegességeket. Az elmúlt évszázad kávéházak szellemiségéhez kívánunk hűek maradni, egy pezsgő, mindig érdekes, mindig újat adó kis ... Bővebben


Új Tündérkert Étterem, Nosztalgia Kávéház és Cukrászda

Új Tündérkert Étterem, Nosztalgia Kávéház és Cukrászda

Új Tündérkert Étterem, Nosztalgia Kávéház és Cukrászda. Pestszentlőrinc büszkesége a Tündérkert. Konyhánk a hagyományos magyar alapokon nyugszik a kor igényeinek megfelelően kicsit átdolgozva, melyben itt-ott némi mediterrán ill. keleti elemeket is felfedezhetünk. Ételeink elkészítésénél a “slow ... Bővebben


Tonett Étterem és Pizzéria Budapest

Két részre tagoltuk az éttermet, elől egy fiatalos stílussal, a belső teremben egy barátságos, minden korosztálynak megfelelő letisztult térrel kedveskedünk vendégeinknek. A nyári időszak kellemesebbé tételéhez terasszal leptük meg vendégeinket. Bővebben


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Repülőtér látogatás Budapesten a Liszt Ferenc Repülőtéren, titokzatos kisváros a kulisszák mögött
Repülőtér látogatás Budapesten a Liszt Ferenc Repülőtéren, titokzatos kisváros a kulisszák mögött
  • Budapest
  • XVIII. kerület
2023.01.01. (Vasárnap) - 2023.12.31. (Vasárnap)

Figyelmébe ajánljuk!

Aeropark Budapest
Aeropark Budapest
  • Budapest
  • XVIII. kerület
Repülőgép Múzeum Budapest
Repülőgép Múzeum Budapest
  • Budapest
  • XVIII. kerület

Kapcsolat, elérhetőség

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG