Repülőtér látogatás Budapesten a Liszt Ferenc Repülőtéren, titokzatos kisváros a kulisszák mögött

TOP 10-es ajánlat TOP 10-es ajánlat
2019.01.01. - 12.31.

Érdekli a repülés világa? Kíváncsi, hogy működik egy forgalmas légikikötő? Szeretne betekinteni a kulisszák mögé? Jelentkezzen programunkra! Utunk során eljutunk a repülőtér olyan területeire is, ami nemcsak az utasok, de még a reptéri dolgozók jelentős része elől is elzárt! Megnézzük a forgalmi és műszaki előtereket, a futópályákat, a navigációs berendezéseket, a radarokat, valamint rengeteg, eddig titkos helyszínt. Tartson velünk! A repülőtér életét bemutató programunk során betekintést nyerhetünk a repülőtér titkaiba.

Egyéni repülőtérlátogatás

  • Tudta-e Ön, hogy a Liszt Ferenc Repülőtér egy önálló kisváros a nagyvárosban, saját kutakkal és vízművel, víztisztítóval, hőerőművel?
  • Tudta-e Ön, hogy egy repülőgép leszállásától egy századnyi ember dolgozik másodpercre pontos koreográfia szerint azon, hogy 30 perc múlva újra felszállhasson?
  • Tudta-e Ön, hogy a légiforgalmi irányítás legnagyobb része nem is az irányítótoronyban történik, de még csak nem is a repülőtéren?
  • Látta már a futópályák fényeit, a radarokat, az irányítótornyot vagy épp a tűzoltóbázist közvetlen közelről?

Ha bármelyik kérdésünkre "nem" a válasz, akkor csatlakozzon hozzánk, és látogassa meg velünk a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret buszos túránk keretében!

A repülőtér életét bemutató 3 órás programunk során betekintést nyerhetünk a repülőtér titkaiba, valamint lehetőség nyílik kiszállni a buszból a repülőtér bizonyos pontjain:

•     A Központi Tűzoltóbázison
•     A forgalmi előtéren, kiszolgálás alatt nem álló, parkoló repülőgépnél
•     Gurulóút vagy futópálya mellett a biztonsági sávon kívül

A kiszállások alatt szigorúan követni kell a túravezetők utasításait. A repülőtér kiemelt biztonsági szabályai miatt a programváltozás jogát fenntartjuk, amennyiben VIP járat, kényszerhelyzet illetve bármely olyan esemény adódik, amely miatt a látogatást a reptérrend szerint fel kell függeszteni.

Túratípusok

Szakavatott túravezetőink minden esetben az aktuális forgalom figyelembevételével alakítják a busz mozgását, hogy a legtöbbet fel- és leszállást, állóhelyre történő beállást, hátratolást, elgurulást mutathassuk meg, minél közelebbről. A csak csoportoknak kínált két órás túrák kivételével a túra során több helyen is kiszállunk a buszból, hogy még közvetlenebbül érzékelhessük a repülőgépek hangját, a kerozin illatát, a leszálló gépek keltette légörvényt. A túrákon természetesen szabad fényképezni, eltekintve a túravezetők által mindig jelzett ritka kivételektől.

Fotós túra

A Fotós túrára azokat az igényes, amatőr vagy profi fotósokat várjuk, akiket érdekel a repülőtér, mint fotózási helyszín. Azokat, akik szeretnének szép felvételeket készíteni a reptéri életről, épületekről, különleges kiszolgáló-eszközökről és persze repülőgépekről. A túra időpontját a szép fények kialakulásához igazítjuk. Izgalmas helyszínekre visszük a fotósokat, ahol a buszból kiszállva, akár állványt használva a komponáláshoz, a szükséges időt rááldozva készíthetik el a felvételeket. A forgalom függvényében fel- és leszálló, parkoló, kiszolgálás alatt álló repülőgépeket is fogunk fotózni.

Spotter túra

A Spotter túra is fotós túra, de itt csak repülőgépeket fényképezünk, abból viszont minél többet és minél különlegesebbeket. A spottereket elsősorban az egyes repülőgép-típusok egyedi variánsai, a Ferihegyen ritkán látható típusok vagy légitársaságok, a szokásostól eltérő repülőgép-festések motiválják. Ők is nagyon igényes és felkészült fotósok, szeretik a szép fényeket, remekül komponálnak, de a kép tárgya mindig repülőgép – számukra egy ritka repülőgép mindig fontosabb, mint például a lenyugvó nap az irányítótorony pillérei között.

Szeretnénk mindkét, egymástól jelentősen eltérő fotós igényt kielégíteni, ezért a túrák meghirdetésénél különbséget teszünk az általános fotós túrák és a speciális spotter túrák között.

Közös vonása mindkét, fotósoknak szánt túratípusnak, hogy azok, akik nem kifejezetten fotózni jönnek a repülőtérre – elsősorban a gyerekek, hozzátartozók, valamint a telefonnal, tablettel mindenütt egyet-kettőt gyorsan kattintók – általában unják ezeket a túrákat, ugyanis egy adott helyszínen kifejezetten sok időt is igényelhet a fotózás. Nekik az alap repülőtér-látogatásainkon való részvételt javasoljuk.

Éjszakai túra

Az Éjszakai túrák útvonala, programja megegyezik az alap-repülőtérlátogatással, azzal a különbséggel, hogy sötétben mutatjuk be a kivilágított repülőteret, pálya- és gurulóút-fényeket, a kivilágított induló és érkező repülőgépeket (amelyekből ilyenkor is sok van!). Az Éjszakai túrán a tűzoltóbázis általában nem látogatható.

A túrákat gondosan restaurált, muzeális buszainkkal teljesítjük. Annak érdekében, hogy ezeket minél tovább megőrizzük, a buszokon vizen kívül semmi más ételt és italt nem szabad fogyasztani. E szabály tekintetében egészségügyi okokból (pl. cukorbetegség) kivételt teszünk; kérjük, ilyen esetben ezt jelezzék a túravezetőnek.Túránk során a repülőtér biztonsági szempontból kritikus területeire is belépünk majd, ezért néhány alapvető biztonsági szabályt be kell tartanunk, különös tekintettel a repülőtér területére be nem vihető, úgynevezett tiltott tárgyakra.

Jegyáraink

Reptérlátogatás egyéni jegyárak (kivéve a gyermekbarát túrákat)

  • Teljes árú (felnőtt) jegy: 4.400 Ft/fő
  • Kedvezményes árú (gyermek, diák, nyugdíjas) jegy: 3.500 Ft/fő
  • Családi jegy:  11.500 Ft (két felnőtt, két gyermek)
  • VIP oldtiler előteres autóval: 52.000 Ft (3 fő)

Egyéni repülőtérlátogatás áraira vonatkozó feltételek, kedvezmények:

•     A repülőtér-látogatásra vásárolt egyéni jegyek egyúttal tartalmazzák az Aeroparkba való ingyenes belépést is.
•     3 éves kor alatt nem tudjuk fogadni a gyerekeket (ezért megértésüket kérjük, de a biztonsági ellenőrzés és a 3 óra hosszú túra túl nagy kihívásnak bizonyult)
•     Kedvezményes árú jegy: 3 évesnél idősebb gyermekek, (általános vagy középiskolai, valamint felsőoktatási intézmény által kiállított) diákigazolvánnyal rendelkező, illetve nyugdíjas és sérült látogatóink számára.
•     Családi jegy: Kis-és nagy családok számára kedvezményes belépést biztosítunk. Családi jegy vásárlása 2 felnőtt + 2 gyermek részvétele esetén váltható ki, 2 felnőtt + 3 vagy több gyermek részvételével kiegészítő gyermek jegy ára 1000 Ft, legfeljebb 6 gyermekig. A 7. gyermek és a felett kedvezményes árú jegyet állítunk ki.
•     A reptérlátogatásra szóló jegyek online foglalási felületünkön bankkártyával vagy ajándékutalvánnyal fizethetők.

Kedvezmény repülőtéren dolgozók számára:

Budapest Airport ZRt. Polaroid csoport által kiállított belépőkártyával rendelkezők (zöld, sárga vagy fehér, arcképpel ellátott kártya) és családtagjaik számára az egyéni repülőtérlátogatások árából 20% kedvezményt biztosítunk, mely viszont többi kedvezményünkkel nem vonható össze!

Új túratípus - Gyermekbarát túrák

Havi rendszerességgel indítunk gyerekbarát túrákat is, ahol betöltött 3. életév után szeretettel várjuk a gyerekeket, szüleikkel, nagyszüleikkel együtt. Gyereksírás miatti panaszt ezeken a túrákon nem fogadunk el! A gyerekek életkorát hitelt érdemlő dokumentummal igazolni kell, ugyanis 3 év alatti kicsiket a repülőtér biztonsági területeire nem vihetünk be. Ezeket a túrákat a kicsikhez szabjuk, így játékosabb lesz a túravezetés is, és – biztonsági okokból – kevesebb helyen szállunk ki a buszból. A túra eleve rövidebb (2-2,5 óra), és ennek megfelelően az ára is alacsonyabb.

Teljes árú felnőtt jegy: 3600 Ft/fő, Kedvezményes árú (gyermek, diák, nyugdíjas) jegy: 3000 Ft/fő, Családi jegy: 10.300 Ft (két felnőtt, két gyermek)


JELENTKEZÉS

Amennyiben felkeltette érdeklődését programunk, használja az online foglalási lehetőséget!
Érdeklődését a lehető leghamarabb visszaigazoljuk e-mailben vagy telefonon.

Parkolás

A parkolás az Aeropark területén belül, saját parkolónkban, kizárólag a múzeum látogatói számára INGYENESEN lehetséges. Mindenki másnak, aki nem a múzeumlátogatás vagy a reptérlátogatás alatt veszi igénybe a parkolót 50.000,-Ft díjat kell fizetni. Az Aeropark parkolója a múzeum nyitvatartási idején kívül zárva van.

Különjárati buszok a 4., 5. és 6. buszparkolóba állhatnak be, személygépkocsik számára murvás parkoló van kijelölve a buszparkoló mögött.

Figyelem!

A repülőtér szigorúan ellenőrzött objektum. A látogatáshoz, biztonsági okokból, hatósági háttérellenőrzés szükséges. Csak olyan személyeket vihetünk be a túrára, akik belépését a hatóságok előzetesen engedélyezték. Ennek következtében a látogatóknak meg kell adniuk személyes adataikat a regisztrációnál, és ugyancsak ennek következtében a regisztrációt le kell zárnunk a túrák előtt 5 munkanappal, mert ez számunkra a leadási határidő.

Kizárólag a foglalási rendszerből érkező jelentkezéseket tudjuk elfogadni, a facebook-on meghirdetett eseményhez csatlakozást, vagy a hozzászólásban jelzett részvételi szándékot nem. A foglaláskor megadott személyazonosító okmányát mindenképpen hozza magával, ennek hiányában a belépés a repülőtér területére nem lehetséges!

Csoportos repülőtérlátogatás

Ön osztályfőnök és osztálykirándulást szervez? Munkatársaival szeretne kirándulni csapatépítés céljából? Esetleg szakmai csoport számára keres programot?

Csoportos programjaink óvodás csoportok, iskolai osztályok és felnőtt látogatók számára egyaránt érdekesek. Szeretettel várjuk jelentkezését!

NAGYCSOPORTOS óvodás, általános iskola alsó tagozatos tanulóknak (2 vagy 3 órás program)

Az Aeroparkot, az ott kiállított repülőgépeket egészen kicsiknek is szívesen ajánljuk. A “Reptérlátogatás” nevű buszos programunkon, amelynek során biztonsági ellenőrzésen keresztül visszük be a látogatókat a repülőtér forgalmi területeire, csak nagycsoportos óvodás kortól kezdve tudjuk fogadni a látogatókat. A túrák során a repülőtér területének izgalmas részeit tekintjük meg közvetlen közelről, karnyújtásnyira gurulnak tőlünk a repülőgépek, fel- és leszállásokat nézünk meg autóbuszunkról, miközben felkészült túravezetőnk a kicsik számára élvezhető előadást tart!

Óvodásokat szeretettel várjuk 2 órás programunkra, alsó tagozatosok pedig választhatnak 2 vagy 3 órás programjaink közül.

Felső tagozatos és annál idősebb gyermek-, valamint felnőtt csoportok számára (3 órás program)

A nagyobb gyermekek, felnőtt csoportok számára készített program 3 órás, melynek részeként betekintést nyerhetünk a repülőtér titkaiba, valamint lehetőség nyílik többször is kiszállni a buszból a repülőtér izgalmas pontjain!

Látogatást teszünk a repülőtér központi tűzoltóbázisán, megtekintjük a fel- és leszálló, guruló és földön tartózkodó, kiszolgálás allatt lévő repülőgépeket olyan közelről, amilyen közelről csak látni lehet aktív repülőgépet! Felkészült túravezetőink, akik maguk is a légiipar résztvevői, a buszon és a bust mellett izgalmas előadást tartanak a repülőtér működéséről!

A túravezetés nyelve a magyar. Külön kérés és egyeztetés esetén angolul és németül vezetett túrát is tudunk vállalni, ennek felára 20%.

Szakmai csoportok számára

Sok szeretettel várjuk közlekedési szakiskola tanulóit, közlekedésmérnök hallgatókat, logisztika- és teheráru forgalom iránt érdeklődő, légiutaskísérő vagy pilóta-növendék csoportok jelentkezését! Egyéni megbeszélés alapján az adott csoport számára rendkívül érdekes területeket mutatjuk meg, felkészült, az adott szakterületen dolgozó kollégáink előadásában 3 órában, vagy akár ennél hosszabban is!

Minden tizedik gyermek után 1 felnőtt kísérő belépése ingyenes! A kísérőknek járó ingyenes kedvezmény nem vonatkozik a felnőtt csoportokra.

A repülőtér-látogatásra vásárolt csoportos jegyek egyúttal tartalmazzák az Aeroparkba való ingyenes belépést is.

A csoportos jegyárak elérhetők honlapunkon.

Találkozási pont

Találkozási pont a 2-es terminál mellett található Aeropark.

Szeretné elkerülni a tömegközlekedést a gyermekekkel? Szeretne a legkényelmesebb és legbiztonságosabb módon eljutni a repülőtérre?

Válasszon minket a közlekedéshez is! Kérés esetén házhoz megyünk csoportjainkért, a program végeztével pedig biztosítjuk a visszajutást.


2019.01.01. - 2019.12.31.
Találatok száma: 5

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazdaA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Pontos cím, geokód, térkép
1185 Budapest XVIII. kerület, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Gödöllői Királyi Kastély
Időutazása hívjuk! Ismerje meg, hogy milyen lehetett az élet a középkori Magyarországon!
MINI világ ÓRIÁSI élmények! A világ egyik legnagyobb modellvasút kiállítása Budapest belvárosában
Katica Tanya, egy élményparadicsom a kisgyermekes családok számára
Kalandpark Játszóház
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket