Szeretném, ha jobbak lennének az anyagi körülményeim! Gyere, várunk és segítünk!
Szeretném, ha jobbak lennének az anyagi körülményeim! Gyere, várunk és segítünk!
PONTYSHOW - Közép-Európa legnagyobb horgászkiállítása Budapesten!
PONTYSHOW - Közép-Európa legnagyobb horgászkiállítása Budapesten!
Korda György és Balázs Klári - Életműkoncert 2018. Online jegyek!
Korda György és Balázs Klári - Életműkoncert 2018. Online jegyek!
Presser Gábor 1507. és 1508. koncertjét tartja a Papp László Budapest Sportarénában
Presser Gábor 1507. és 1508. koncertjét tartja a Papp László Budapest Sportarénában
`ZENE-BOR` a 100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi Koncertje
`ZENE-BOR` a 100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi Koncertje
Rosalia Fesztivál 2018. Rosé és Pezsgő Liget

A Budapest Borfesztivál bemutatja: Rosalia Fesztivál - Rosé és Pezsgő Liget 2018. május 11-13. között lesz Budapesten a Városligetben. Széles borkínálat, kiemelt rosé paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Idén hetedik alkalommal rosék, pezsgők, finom borok, street food, koncertek, minden idők leggazdagabb családi programjai és persze szerelem vár mindenkit Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválján.  Több mint 50 borász borai mellett a trendi street food ételek legfrissebb kínálata is bemutatkozik. A színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókat: fellép többek között a New Level Empire, a Hősök, Lóci játszik, és DJ Juhász Laci. A Fonó izgalmas és fiatalos folklór programmal készül: néptáncos flashmob a Hősök teréről, bemutatkozik az örökvidám Vadrózsák Néptáncegyüttes, részesei lehetünk az egykori táncházmozgalom újra gondolt hangulatának.

Gasztronómia

A roséhoz, gyöngyöző és habzó borhoz, pezsgőhöz szinte bármilyen étel illik, amit szívesen fogyasztunk sétálás közben. A fénykorát élő „street food” irányzat változatos gasztronómiai kínálattal készül az idei Rosaliára is. Felfedezésre vár a bisztró konyha kínálata, sajtok és sonkák világa, a kemencés buci és pita, kolbászkák kenyértölcsérben, lepénykenyérben kínált hazai felvágottak, vasalós lepény, burgerek házikészítésű cipóval. A tenger gyümölcseit kedvelő vendégek füstölt lazacot is kóstolhatnak, és nem hiányozhat a fish and chips sem. Az édesszájúak sem maradnak éhesek, lesz kifejezetten a Rosaliára megálmodott kürtőskalács, bonbonok, csokoládés finomságok, macaronok, főzött fagylaltok, rétesek és finom kávé.

Fesztivál színpad

A Rosalia színpada idén is gazdag zenei kínálattal készül, igazi nyáreleji borozgatós és egyben bulizós hangulat szórakoztatja a vendégeket. Május 11-én, pénteken 16.30-kor jazzes hangulatot teremt a Stúdió11, közreműködik többek között Szőke Nikoletta. Őket követi a Koalabell, egy feltörekvő fiatal zenekar. 20.30-kor a New Level Empire lép színpadra, akik kellőképp felpezsdítik a hangulatot a nagy buli előtt, amikor is DJ Juhász Laci szolgáltat változatos zenét. A közönségtől függően bármi előfordulhat: hiphop, rnb, house, dnb, rock vagy akár dubstep.

A szombat ismét jazz hangulattal indul. 14.30-tól „Az Év Fiatal Jazz-zenésze” verseny nyertesei lépnek a nagyközönség elé: Farkas Zsolti Quartet, valamint Richter Ambrus és zenekara. Később következik a The Big Bunny Hall Swinger Club, aki nem ismeretlen a hazai szintér számára, hiszen a csapat majd mindegyike egykor a népszerű Honeyball zenekarban játszott. 18.30-tól a Mongooz and the Magnet lép színpadra, akik különleges elegyét képviselik a vérbeli rock&rollnak, a szétesős funknak és az érzelgős soulnak. A koncert után éjfélig DJ Juhász Laci keveri a zenét.

A vasárnapot a népzene és a folklór határozza meg, a megszokottól eltérően nagyon vidám és fiatalos stílusban. A Fonó Budai Zeneház ismét nagyszerű programot állított össze. Kora délután kezdődik a varázslat: először a Vadrózsák Néptáncegyüttes lép fel, akiket élő zenekar kísér. Őket követi a Dalinda, majd a Budapest Bartók és Kertész Táncegylet. 16 órától a Poklade zenekar játszik délszláv népzenét, akik mellett a Tabán néptánccal és táncházzal készül. Az este nagy fellépője a Nagy-Szín-Pad!  tehetségkutató tavalyi nyertese, a Lóci játszik zenekar lesz. Figyelem, aki egyszer elmegy egy Lóci koncertre az szinte egyből rajongóvá válhat!

2018. május 11. Péntek

16:30 Stúdió11 Ensemble
18:30 Koalabell
20:30 New Level Empire
22:00 Dj Juhász Laci

2018. május 12. Szombat

14:30 Farkas Zsolti Quartet
Az Év Fiatal Jazz Zenésze nyertese
15:45 Richter Ambrus és zenekara
Az Év Fiatal Jazz Zenésze nyertese
17:00 The Big Bunny Hall Swinger Club
18:30 Mongooz and the Magnet
20:30 Hősök
22:00 Dj Juhász Laci

2018. május 13. Vasárnap

10:30 Testébresztő JÓGA kicsiknek-nagyoknak
13:00 Vadrózsák Néptáncegyüttes
14:00 Dalinda: közreműködik Róka Szabolcs, Bognár András, Halászi Lehel
14:45 Budapest Bartók és Kertész Táncegylet
16:00 Poklade, közreműködik: Tabán Táncegyüttes
17:45 Liget Bora díjátadó ceremónia
18:00 Lóci Játszik

Fonó Budai Zeneház családi programja - Népzene kicsiknek, nagyoknak egyaránt!

A Prima Primissima díjas és Magyar Örökség díjas Fonó több mint 20 éve a Kárpát-medencei népzene és néptánc, valamint az ezekhez szorosan kacsolódó műfajok otthona. Az Unesco védettséget élvező Magyar Táncház Módszer egyik legfontosabb, helyszíne, ahol a kezdetektől rendszeres és magas színvonalú táncházak működnek, szoros kapcsolatot tartva az adatközlőkkel, falusi mesterekkel. A Fonó nemcsak mint koncert- és táncházi helyszín is, hanem mint lemezkiadó is elsőrangú: a kelet-közép európai térségben 5 éve az egyetlen Top Label besorolású világzenei kiadó, egyben a legaktívabb magyar világzenei kiadó is, amelynek lemezei sorra a nemzetközi toplisták élén szerepelnek.

Liget Bora választás

Kerestetik a tavasz legnépszerűbb roséja! A nagy népszerűségnek köszönhetően idén is folytatódik a Liget Bora választás a Rosalián. Közel 40 kiváló rosé verseng a kitüntető címért – van köztük csendes és buborékos is. Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben induló rosék közül minél többet megkóstolni, majd a 3 legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni. Aki szavazatát a helyszínen sétáló hostesseknek adja le, meglepetésben részesül.

Butlers Borkvíz Bár

Nincs is jobb hely a boros ismereteink elmélyítéséhez, mint egy impozáns enteriőr. A Butlers lakberendezési üzlet által kialakított sátor modern hangulata méltó helyszínt nyújt a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága borismereti játékaihoz. 2018 a Kékfrankos éve, így előtérbe kerülnek a fajtával kapcsolatos tudnivalók, érdekességek. Amire a játék során választ kaphatunk: vajon el tudjuk-e dönteni egy Kékfrankos roséról, hogy valódi vagy sem? Meg tudjuk mondani, hogy melyek Magyarország legjelentősebb Kékfrankos-termő borvidékei? Felismerjük a Kékfrankos legjellegzetesebb illatait? Az interaktív sátorba beléphet és próbára teheti tudását bárki, aki rendelkezik egy Rosalia logós kóstolópohárral. A játék végén mindenkire garantált nyeremény vár!

Családi programok        

2018 a Családok éve, így a Rosalia olyan programokkal is készül, ahol a kisebb és nagyobb gyerekek is találnak maguknak aktív, kreatív, szórakoztató elfoglaltságot. A ZigZag Mesesarok kényelmes babzsákfoteleiben egészen különleges élmény lesz mesét hallgatni. Szombaton kortárs mesék szólnak Dávid Ádám író tolmácsolásában, vasárnap pedig autentikus meséket mond Soós Emőke kicsiknek, majd a felnőtteknek. A Rosalia Fesztiválon a gyerekek kipróbálhatják, milyen autót vezetni, közlekedni. A ŠKODA KRESZ Parkban felállított közlekedési táblák és lábbal hajtható kisautók mókás, de biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek. A Liget Budapest Projekt az Art Parkkal és a Néprajzi Múzeummal karöltve számos izgalmas gyerek-, és családbarát programmal érkezik a fesztiválra. Hagyományőrző kiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal, mindent eldöntő versenyekkel és hetedhét országra szóló mesékkel igyekszik elvarázsolni az aprónépet. A Rosalia alatt a Városliget hatalmas füves területei, focipályái, bmx és roller pályája, játszóterei nyújtanak teljes kikapcsolódást a családok számára.

Újdonságok a Rosalián

Egyedi pohár a vállalkozó kedvűeknek! Aki a Rosalia Fesztivál helyszínén regisztrál a Hello Biznisz weboldalon, névre szóló pohárra tehet szert! A T-Systems Hello Biznisz standjánál kalligráfusok várják a látogatókat, hogy a poharaikra rajzolják a nevüket, vagy az általuk kitalált rövid üzenetet.

Városképkeret- Budapest Veled! Aki szereti a finom borokat és nem akarja kihagyni a Budapest Borfesztivált sem, annak nem kell mást tennie, mint felkeresni a Fővárosi Önkormányzat által felállított „Budapest Veled” fotópontot a Rosália területén és egy hangulatos fotót készíteni. A publikált képek tulajdonosai között a Rosalia után ajándékokat sorsolnak ki.

Testébresztő jóga

A Városliget ideális környezet a testi-lelki feltöltődéshez. Éppen ezért idén a Rosalia összefogott a hazai jógamozgalom egyik legfontosabb műhelyével, az Amrita Jógaközponttal, hogy vasárnap, közvetlenül a nyitás után, kis ízelítőt adjanak az Iyengar jóga csodálatos világából, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Jöhetnek gyerekek, tinik és felnőttek, 10:30-tól 11:30-ig a színpad előtt! Aki tudja, hozza magával saját jóga matracát.

A Rosalia – Rosé és Pezsgő Liget nyitvatartása:

Május 11. péntek                           14-24 óra között
Május 12. szombat                        12-24 óra között
Május 13. vasárnap                       10-21 óra között

Belépés: ingyenes. A borkóstoláshoz 1500 forintért kristály kóstolópohár vásárolandó. Aki elővételben vesz poharat, május 6-ig kedvezményesen juthat pohárhoz. A rendezvény fizetőeszköze az 500 forintért bérelhető és feltölthető Festipay fesztiválkártya, illetve ingyenesen használható az érintés nélküli MasterCard PayPass és VISA payWave bankkártya.

Tölts el egy szép májusi napot a városligeti fák árnyékában, beszélgess, borozgass, falatozz, élvezd a koncerteket és válaszd ki idei kedvenc rosédat, pezsgődet!

Kiállító borászok

2 Lajvér Borbirtok Szekszárd
4 Ostorosbor Pincészet Eger
5 Dúzsi Tamás Pincéje Szekszárd
21 Bock / Frittmann (Selection.hu) Villány / Kunság
22 Eszterbauer / Heimann (Selection.hu) Szekszárd
23 Hajdu Roland Bükk
24 Maczkó Róbert Pincészete Villány
25 750 (Ital Magyarország) Borkereskedő
27 Juhász Testvérek Pincészete Eger
28 Gancia Pezsgőház Olaszország - Italy
29 L. Simon Borászat Etyek - Buda
30 Varsányi Pincészet Eger
32 Proseccoshop Olaszország - Italy
33 Jammertal Borbirtok Villány Villány
34 Streit-Zágonyi Borászat Villány
35 Gál Szőlőbirtok és Pincészet Kunság
36 Gedeon Birtok Kunság
37 Kontyos Borház Csongrád
38 Garamvári Szőlőbirtok Balatonboglár
39 Sterlik Pince Sopron
40 Várszegi Pincészet Balatonboglár
42 Zelna Borászat - Balatonfüred Balatonfüred-Csopak
43 Dula Pincészet Eger
44 Szivek Pince Neszmély
45 Bezerics Borház Zala
46 Haraszthy Pincészet Etyek - Buda
47 Petrény Winery Eger
48 Pócz Pincészet Balatonboglár
49 Creatura Wine Borműhely Eger
50 Laposa Birtok Badacsony
51 Nagygombos Borászat Mátra
52 Gallay Kézműves Pince Bükk
53 Kamocsay Prémium Neszmély
54 Feind Borház Balatonfüred-Csopak
55 Etyeki Kúria Etyek - Buda
56 Dubicz Borászat & Szőlőbirtok Mátra
57 Vesztergom Pince Balatonfüred - Csopak
58 Kemendy Tradícionális Pezsgőműhely Kft. Etyek - Buda, Balatonfüred-Csopak
59 Vinatus Pincészet Villány Villány
60 Teleki Villány Villány
61 Koch Borászat Vin Art Pincészet Kunság / Villány
62 Borbély Családi Pincészet Badacsony
63 Astoria Wines Olaszország - Italy
64 Gere Tamás és Zsolt Pincészet - Royal Tokaji Borászat Villány / Tokaj
65 Gere Attila Pincészete Villány
66 Gere & Schubert Csillagvölgy Pincészet Villány
67 Tiffán Pincészet Villány
68 Nyakas Pince Etyek-Buda
69 Fülöp Pince Neszmély
70 Simigh Családi Pincészet Tolna
71 Katona Borház - Balatonboglár Balatonboglár
72 Mokos Pincészet Villány
73 Kősziklás Borászat Neszmély
75 Béla Borászat Kunság
76 Bodri Pincészet Szekszárd

Gasztronómia

6 NaturAqua Víz Pont
7 Capella Kecskesajtok
8 Őshonos Delikát
9 Bolka
10 Vitéz Kürtős
11 Szittya Pita Kenyérlángosozó
12 Kemencés Szittya Buci
14 Burger Market by Market BDPST
15 Low Cost Gourmet Trailer
16 Reinpold's KOLBice
17 NaturAqua Víz Pont
18 Rétes Műhely, Rétes Ház
19 Országkonyha
20 Szega Market
41 Pellini Caffé

Egyéb kiállítók

1 Liget Pont
3 BUTLERS Borkvíz Bár
13 VIP és Zig Zag Mese Sarok
26 ŠKODA KRESZ Park
31 Vinometer
74 VinCE Magzin
77 T-Systems Hello Biznisz
78 Liget Budapest Art Park

FOGYASZTÁS ÉS FIZETÉS A FESZTIVÁLON

A belépés díjtalan!

A kóstoláshoz használt logózott kristálypohár kedvezményesen elővételben és a helyszínen az információs standokon vásárolható. (A standokon a vendégeket kizárólag a rendezvény saját, logóval ellátott fesztivál poharában szolgálják ki!)

Fesztivál kártya

A Rosalia Fesztiválon kényelmes, készpénz nélküli rendszerben fizethetsz mindenért, kezdve az italokon és ételeken át az egyéb termékekig.
A rendezvény hivatalos fizetőeszköze a helyszínen bérelhető és feltölthető Festipay fesztivál kártya vagy MasterCard/Maestro PayPass, VISA Pay Wave - érintés nélküli bankkártya.

Találatok száma: 1

Ypsilon Café and Restaurant

Ypsilon Café and Restaurant

Az Ypsilon Cafe Zugló egyetlen olyan szórakozóhelye, mely étterem és kávéház is egyben. Budapesten rendkívül jól megközelíthető helyen, a Puskás Ferenc Stadion metróállomás és a Papp László Sportaréna ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL
-IG
Rosalia Fesztivál 2018. Rosé és Pezsgő Liget

Szolgáltató

Legjobb élmények

Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
Buszos városnézésre hívjuk és várjuk, fedezze fel velünk Budapest legfontosabb látnivalóit!
11012
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket