Schlosshof Kastély látogatás
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Schlosshof Kastély látogatás

2021.01.01. - 12.31.

A Schloss Hof a Habsburg Birodalom egyik legnagyobb és legdíszesebb kastélya. A 18. században számos nagyszabású fejedelmi fogadás és ünnepség pompás helyszíne volt. Fényűző termei, Savoyai Jenő herceg és Mária Terézia császárnő privát lakosztályai, a nagy gonddal kialakított park, a hét teraszra épült, különleges barokk kert és az idilli gazdasági udvar egy lenyűgöző korszak emlékeit őrzi. Kézműves műhelyeket és régi osztrák háziállatokat bemutató majorság, kocsikázás, élmény játszótér, állatsimogató és állatkert a gyermekek számára is nagy élményt nyújt. A látogatók a megelevenedő történelem csodálatos élményével gazdagodhatnak itt.

Schlosshof Kastély

Több, mint 50 hektáron terül el a Hofi kastély, amelyet az 1720-as években Savoyai Jenő herceg reprezentatív vidéki és vadászszékhelyeként létesítettek. 1770-ben Mária Terézia még egy emeletet építtet a kastélyra. Hillebrandt udvari építész e munkálatok során a kor ízlésének szellemében gazdag klasszicista díszítéssel látta el a homlokzatot és a belső termeket is. Lényegében ekkor alakult ki a Hofi kastély mai arca.
Pompájában és eleganciájában csak kevés európai barokk kert vetekedhetett a Hofi kastély Savoyai Jenő herceg számára kialakított kertjével. A kastély impozáns kertje szezononként és évente mindig új színekben és új formában pompázik. Az "orangerie" a Hofi kastély különleges jelentőségű technikai és kultúrtörténeti drágaköve, hiszen a Jenő herceg számára építtetett üvegház jellegét tekintve az egyik legnagyobb és legimpozánsabb barokk építmény. Az egzotikus növényeket nyaranta két szimmetrikus paradicsomi kertben mutatták be. Elsősorban a déli homlokzat nagy üvegfelülete és az újonnan kifejlesztett földalatti fűtésrendszer számított majdhogynem forradalmi merészségű újításnak.

A kastélyhoz tartozó majorság gazdasági épületekből, legelőkből, istállókból és mezőgazdaságilag hasznosított területből állt. Volt itt füves kert, gyümölcsös kert, cserepes kert és különféle műhelyek is. A vidéki idill különösen hangulatos felfedezésére keddtől vasárnapig sétakocsik állnak a látogatók rendelkezésére. A majorság állatai közé őshonos osztrák állatok és megfogyatkozott háziállat-fajták tartoznak. A legelőkön és az istállókban például nóri és lipicai lovakat, fehér szamarakat, pápaszemes és morva juhokat, gyapjas mangalicákat, négyszarvú kecskéket és magyar szürkemarhákat láthatunk.

Útközben érdemes megállni Hainburgban is. A középkori romantikus kisváros nevezetességei a várhegy, a 13. századi városfalak és a Bécsi városkapu.


2021.01.01. - 2021.12.31.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Érdemes felkeresni!

Cselley-ház
Cselley-ház
  • Mosonmagyaróvár
Fészek Fogadó - Pension Nest
Fészek Fogadó - Pension Nest
  • Mosonmagyaróvár

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Mosonmagyaróvári programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás