Summerfest Fesztivál 2021 Szigetszentmiklós
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Summerfest Fesztivál 2021 Szigetszentmiklós


A Summertest Nemzetközi Folklórfesztivál a Kis-Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális programja minden év augusztusában. A szervezők fő célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása, népszerűsítése és terjesztése, valamint a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi produkcióin keresztül.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Az idén már 28 éves Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyar Nemzet folklórkincsének gazdagságára, oly módon, hogy évente 20 más nemzetet hívunk meg a világ minden tájáról, ezzel is érzékeltetve felelősségünket a saját kulturális értékeink őrzésében és ápolásában.

Részletes program – 2021

 augusztus 13. péntek

16:00  Bolgár-Német Est
helyszín: Szent Erzsébet tér
Térzene – Sváb Ifjúsági Zenekar – Taksony;
Bolgár táncház – Nagy Timi vezetésével;
Daltanítás – Német Nemzetiségi Kórus vezetésével;
Német nemzetiségi táncház;
Bolgár paradicsomnevelő verseny eredményhirdetés;
Ifjúsági Zenekar – Taksony;
Köszöntő és díjátadás;
Roszica Táncegyüttes;
Pravo Zenekar;
Martenica Együttes;
Sankt Martin Német Nemzetiségi Tánccsoport;
Lohr Kapelle Zenekar;
Német nemzetiségi táncház;

Flamenco Táncvarázs
Előadók:
Tánc: Lippai Andrea, Pirók Zsófia
Gitár: Alex Torres
Cajon: Tar Gergely
A flamenco az ellentétek harmóniája!
A mai estén, a gitárjáték, a ritmus, és a tánc összhangja varázsol el minket egy pillanatra a flamenco különleges világába. Két ellentétes hangulatú szóló táncot fognak látni, melyekben a táncos a karmester.
Az első tánc egy Zapateado, azaz egy szóló kopogás, melyben a szikár férfias erő, de a lágyabb nőies energiák is megmutatkoznak. A második szóló pedig egy érzelmes női kendős tánc. A manton, azaz a nagyméretű tánckendő mozgása nagyon kifejező, és a táncostól külön speciális technikát igényel.
Gitáron kísér Alex Torres perui származású gitárművész, és a cajont (ejtsd: kahon) Tar Gergely ütőhangszeres szólaltatja meg.

18:00  Kortárs matyó népi iparművészeti kiállítás
helyszín: Városi Könyvtár és Közösségi Ház

augusztus 14. szombat

10:00  Kis-Duna Családi Nap
helyszín: Dunapart
Paár Julcsi – Hangoló: Kerekerdő mesekoncert
kézműves foglalkozások, Így Tedd Rá!, Berebe játszóház, csónakázás, túra a Tanösvényen 10.00-18.00 között

20:00  RitMusa zenekar koncertje
helyszín: Szent Erzsébet tér
A RitMusa Zenekar muzsikája az autentikus cigányzene és a magyar népzene egyedi alkotói elképzeléssel. Hangzásuk jellegzetessége a népi hangszerek megszólaltatása a megszokottól eltérő hangszerelésben. Koncertjeiken a közönséget magával ragadó dinamikával és lendülettel muzsikálnak együtt a Musa testvérek és szívükhöz közel álló barátaik. 2021. márciusában jelent meg első albumuk „Szívünk Ritmusa” címmel a Gryllus kiadó által.

A zenekar tagjai:
Musa József „Josy” – ének, tambura, gitár, nagybőgő;
Musa Krisztián – ének, gitár, cajon;
Vajda Gergely – ének, gitár, tambura, kanál;
Homoki Dénes – harmonika;
Kazóski-Mészöly János – szájbőgő, kanna;
Musa Szandra – ének;
Szatmári Dolóresz „Dolly” – ének;

augusztus 15. vasárnap

16:00  Gyermekek Summerfestje
helyszín: Fesztiválsátor
Szigetszentmiklósi Szotyola és a ráckevei Bokréta táncegyüttesek bemutatói
matyó bemutató, játék a Busókkal, kézműves foglalkozások

20:00  Matyó Táncegyüttes, Mohácsi Busójárás bemutató
helyszín: Szent Erzsébet tér

Matyó Táncegyüttes
Észak-Magyarországon található Matyóföld gazdag népművészete messze földön híres, immár az UNESCO szellemi világörökség listáján és a Hungarikumok gyűjteményében is szerepel. A méltán nagy hírű folklórkincs őrzője Mezőkövesden a Matyó Táncegyüttes.
Műsoraikban az eredeti néptánc és népzene hagyományait dolgozzák fel, a koreográfiákat csodálatos népviseletben adják elő, nem csak a Matyóföldről.
Művészeti vezető: Baranyai Viktor és Oláh Eszter

Mohácsi Busójárás bemutató
A busójárás a más népek hiedelemvilágában is megtalálható télbúcsúztató, tavaszköszöntő, oltalmazó, termékenységet varázsló ünnepek családjába tartozik. Éppúgy rokonságot mutat a riói és a velencei karnevállal, mint az afrikai népek szokásaival.

augusztus 16. hétfő

16:00  Gyermekek Summerfestje
helyszín: Fesztiválsátor
Lara Mesék Társulat: Bújócska mesekoncert
kézműves foglalkozások, népi játékok

20:00  Folkbeat zenekar koncertje
helyszín: Szent Erzsébet tér
A Folkbeat hivatalosan mint zenekar, viszonylag még új a zenei palettán. A megalakulásukhoz vezető út, szinte meseszerűen történt. Rengeteg "véletlen" találkozás és hajnalig tartó beszélgetés az élet nagy kérdéseiről, hozta a tagokat egyre közelebb egymáshoz és mivel zenészek, a zenekar már csak következménye az egymásra hangolódásuknak.

Kitűzött céljuk, hogy ne csak a kulturális ismereteink bővítése céljából tanuljuk a népdalokat, hanem annak eredeti jelentősége a közös éneklés és közösség kovácsoló ereje miatt is. Szeretnék, ha a népdalok nem csak egy bizonyos közegben lennének ismertek, hanem zenei irányzattól függetlenül is.

augusztus 17. kedd

16:00  Gyermekek Summerfestje
helyszín: Fesztiválsátor
Bahorka Társulat: A molnár meséje c. gyermekműsora
kézműves foglalkozások, népi játékok, Így Tedd Rá! foglalkozás

20:00  Magyar Gála
helyszín: Szent Erzsébet tér

A Napraforgók Néptáncegyüttes 2007. évben a József Attila Általános Iskolában Szigetszentmiklóson alakult. Autentikus néptáncot táncolnak. Rendszeresen részt vesznek Szigetszentmiklós város rendezvényein. 2011-es évtől kezdve nemcsak szigetszentmiklósi, hanem más helyszíneket is megmutatkoztak, eljutottak Nagymuzsajba, Erdélybe, illetőleg Macedóniába, Szigetszentmiklós testvérvárosába, ahol Rizsünnepségeken két alkalommal is képviselték a várost.

A Kéve Néptáncegyüttes 38 éves múltra tekint vissza. 1997-ben a Ráckevei Önkormányzat Közművelődési Díjjal, 1998-ban a Megyei Önkormányzat Pest Megye Művészetéért díjjal ismerte el az együttes magas színvonalú tevékenységét. A tánccsoport kétszer is minősült. 2008 végén pedig a negyedszáz éves Kéve megkapta a Megyei Önkormányzat Közművelődési Díját és a Közép- Magyarországi Folklórszövetség Pest megye Népművészetéért Díját.

A Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes a rendszerváltozást követően újjászülető Gazdakör fiataljainak kezdeményezése révén született meg. A csoport kezdetben helyi rendezvények alkalmával gyűlt össze, a rendszeres próbák 1997-ben kezdődtek, nem sokkal ezután vették fel a Szilas nevet, amit a Rákospalotához is köthető Szilas-patak ihletett.

Kísér: Bara Zenekar

augusztus 18. szerda

16:00  Gyermekek Summerfestje
helyszín: Fesztiválsátor
Fabula Bábszínház: Vitéz László c. gyermekműsora
kézműves foglalkozások, népi játékok
 
20:00  Csík Zenekar koncertje
helyszín: Szent Erzsébet tér
Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket leküzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik.
Nos, ez a Csík Zenekar.
Jövőbeli műsorainkban a közönségünk által szeretett igényes, sokszínű zenei világunkat visszük tovább az új dalainkban, miközben megidézzük azokat a régi szép összeállításokat is, amelyek nemcsak a mi szívünkben, a közönségünk lelkében, hanem az utóbbi évtizedek magyar zenei palettáján is nyomot hagytak végérvényesen.

augusztus 19. csütörtök

16:00  Gyermekek Summerfestje
helyszín: Fesztiválsátor
Klárisok – Korzenszky Klára: "Szerelem csütörtök" c. gyermekműsora
kézműves foglalkozások, népi játékok

20:00  Magyar Állami Népi Együttes Ezerarcú Délvidék című előadása
helyszín: Szent Erzsébet tér

Az előadás a magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be a Délvidéken élő népek: magyarok, szerbek, horvátok, németek, románok sokszínű tradicionális kultúráját. A Délvidék változatos tánc- és zenei hagyományokkal rendelkezik, és magában hordozza a közép-európai és a balkáni kultúra sajátos jegyeit, melyek ezen a területen különlegesen hatottak egymásra.
Az előadás fontos dramaturgiai motívuma a víz: a Tisza, a Dráva, a Száva, a Maros, a Mura – megannyi buzgó, patak és folyó ömlik egy irányba, hogy végül a Dunában váljék eggyé. A víz gazdag szimbolikája – az élet forrása, a megtisztulás eszköze és az újjászületés eleme – minden kultúrának sajátja. E tartalmi gazdagság segítségével jutunk el – változó idősíkokon keresztül – az előadásban egy-egy tájegység sajátos tánc- és zenekultúrájának bemutatásáig. A színpadkép segíti az állandóan változó képek egymás utáni megjelenítését – mindezt animációval, vetítéssel, árnyjátékkal kiegészítve. A látványnak nagyon fontos részei az eredeti viseletek, melyek az adott népcsoportok tájjellegű különbségeit hivatottak megjeleníteni.

Az előadás a Müpa és a Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes együttműködése keretében jött létre.

Zenei rendező: Kelemen László;
Zenei szerkesztő: Gera Attila, Kelemen László, Pál István Szalonna;
Zeneszerző: Hetényi Milán, Kelemen László;
Koreográfus: Fitos Dezső, Kocsis Enikő;
Viselet és jelmeztervező: Kocsis Enikő;
Díszlettervező: Molnár Zsuzsa;
Animáció: Sárvári Enikő;
Fény: Papp Kornél;
Rendező: Mihályi Gábor, Fitos Dezső, Kocsis Enikő;
Előadja: a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara;
Szólót énekel: Pál Eszter, Hetényi Milán;
Vendégként közreműködik: ifj. Szerényi Béla, KOLO együttes;
hangfelvételről közreműködik: DALINDA, Pál Lajos;
Zenekarvezető: Radics Ferenc;
Tánckarvezető: Ágfalvi György;
Tánckari asszisztensek: Borbély Beatrix, Jávor Katalin, Farkas Máté, ifj. Zsuráfszky Zoltán;
Művészeti vezető: Pál István Szalonna;
Együttesvezető: Mihályi Gábor;

augusztus 20. péntek

16:00  Gyermekek Summerfestje
helyszín: Fesztiválsátor
Árpád Népe Egyesület gyermekprogramja
jurta kiállítás, íjászkodás, kosaras körhinta, ügyességi népi játékok, kézműves foglalkozások, vívás

18:30  Államalapító Szent István király napja
helyszín: Szent Erzsébet tér
Ünnepi köszöntőt mond:
Nagy János Szigetszentmiklós Város polgármestere

Imát mond és az új kenyeret megáldja:
Dr. Varga Emese református lelkész

A műsorban közreműködik:
Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett,
Székely Miklós Városi Kórus,
Milosits Dániel versmondó
20:00  Régi magyar filmzenék
helyszín: Szent Erzsébet tér
A Budapest Jazz Orchestra koncertje.
Vendég fellépők:
Bolba Éva, Farkas Gábor Gábriel, Mujahid Zoltán, Urbán Orsi

A koncertre ingyenes, helyre szóló jegyek igényelhetőek a VKKH információs pultjában.

GYERMEKEK SUMMERFESTJE

AUGUSZTUS 14. szombat 10.00 – 18.00
Kis-Duna Családi Nap
• Így Tedd Rá! foglalkozás
• kézműves foglalkozások
• Berebe Játszóház
• népi játékok
16.00 Paár Julcsi – Hangoló: Kerekerdő mesekoncert

AUGUSZTUS 15. vasárnap 16.00
• Szotyola, Bokréta táncegyüttesek bemutatói
• kézműves foglalkozások
• népi játékok
• játék a Busókkal

AUGUSZTUS 16. hétfő 16.00
• Lara Mesék Társulat: Bújócska mesekoncert
• kézműves foglalkozások
• népi játékok

AUGUSZTUS 17. kedd 16.00
• Bahorka Társulat: A molnár meséje c. gyerekműsor
• kézműves foglalkozások
• népi játékok
• Így Tedd Rá! foglalkozás

AUGUSZTUS 18. szerda 16.00
• Fabula Bábszínház: Vitéz László c. gyerekműsora
• kézműves foglalkozások
• népi játékok

AUGUSZTUS 19. csütörtök 16.00
• Klárisok – Korzenszky Klára: „Szerelem csütörtök” mesekoncert
• kézműves foglalkozások
• népi játékok

AUGUSZTUS 20. péntek 16.00
Árpád Népe Hagyományőrző, Kulturális és Sport Egyesület
• Jurta kiállítás
• Íjászat
• Kosaras körhinta
• Ügyességi népi játékok
• Kézműves foglalkozások
• Vívás
A belépés díjtalan!

Helyszín: Fesztiválsátor
Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti parkoló
Szigetszentmiklós, Tököli út 19.

Forrás: Szervezők

Találatok száma: 1

Gastland MO Étterem Hotel és Konferencia Központ

Gastland MO Étterem Hotel és Konferencia Központ

Cégünk a Gastland csoport tagjaként a magyar vendéglátás meghatározó szereplője immáron több mint húsz éve. A Gastland M0 Hotel*** Budapest közelében, távol a város zajától, könnyen megközelíthető, zöldövezeti környe- zetben magyaros vendéglátással várja kedves vendégeit. Szolgáltatáspalettánkat – az ... Bővebben
Találatok száma: 2

Cukorfalat Cukrászda és Kávéház Szigetszentmiklós

Cukorfalat Cukrászda és Kávéház Szigetszentmiklós

Torták, forma torták készítése egyedi igények alapján. Házi készítésű forró csoki, teák széles választékban. Házi jellegű sütemény különlegességek, glutén, cukor, laktóz mentes készítmények a Cukorfalat Cukrászda és Kávéházban. Kávéházunk vállalja 40 főig céges partik, partner találkozók, üzleti reggelik, ... Bővebben


Gastland MO Étterem Hotel és Konferencia Központ

Gastland MO Étterem Hotel és Konferencia Központ

Cégünk a Gastland csoport tagjaként a magyar vendéglátás meghatározó szereplője immáron több mint húsz éve. A Gastland M0 Hotel*** Budapest közelében, távol a város zajától, könnyen megközelíthető, zöldövezeti környe- zetben magyaros vendéglátással várja kedves vendégeit. Szolgáltatáspalettánkat – az ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Csabai Kolbász fesztiválhangulatban 2021
Csabai Kolbász fesztiválhangulatban 2021
  • Békéscsaba
2021. október 29 - 31.
Pest megyei fesztiválok 2021
2021.01.01. - 12.31.

Figyelmébe ajánljuk!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Szigetszentmiklósi programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események