Szigetszentmiklósi programok 2020. Események, rendezvények, fesztiválok
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, wellness, klimatikus gyógyhely!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, wellness, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Programok, rendezvények Szigetszentmiklóson 2020

Gondolatok képekben - A Szigetszentmiklósi Alkotókör csoportos kiállítása
Városi Könyvtár - Aula Galéria, Szigetszentmiklós Tököli út 19.

Kiállítók:
Beczné Brudi Renáta, Desics Erzsébet, Fekete Andrea, H. Tóth Maja, Lukács Judit,
Márkosi Erzsébet, Prekop Géza, Somogyi Eszter, Vajay Margó, Váradi Pál
Megtekinthető: 2020. október 2. 
A belépés díjtalan.


2020. szeptember 18-20.
Őszi Zenés Hétvége

Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti tér

Őszi Zenés Hétvége - péntek

Mézing Színészzenekar
A Madách Színház, a Budapesti Operettszínház és a Centrál Színház művészeivel, pop, rock műfajban. Céljuk, hogy igényes zenével szórakoztassák a nagyérdeműt. Műsorukban sokféle dal elhangzik a mindenki által ismert világslágerektől kezdve a retro dalokon át egészen a filmzenékig. Játszanak többek között Joe Cocker, Aretha Franklin, Chuck Berry-dalokat, de a felsorolást még hosszan lehetne folytatni.

Tagok:
Magyar Attila - basszusgitár(színművész Mádách Színház); Sándor Dávid - gitár (színművész Mádách Színház, Operaház különdíjas); Scheich Dávid - billentyű (színművész, Mádách Színház); Kecskés Tímea - ének (színésznő Madách Színház); Czuczor Dávid - ének (színész Operett Színház); András Attila - dob (hangmérnök Centrál Színház); Gorzsás Gábor - hangmérnök (hangmérnök Dankó rádió)

Mező Zoltán és a Piggy Dance
A Piggy Dance, a Mező tesók új formációja. Saját dalaik ötvözik a a raggie, a blues, a funky és olykor a népzene elemeit is. A feldolgozásaik zenei palettáján minden megtalálható a 90-es évek rap beat-jétől a napjaink rádióslágereiig.

Tagok:
Mező Márió - ének, rap; Mező Zoltán -ének, rap; Puchner Benedek - dob; Horváth Martin - bass; Oláh Benedek - billentyű; Hollós Marci - saxofon; Herlen Enh – hegedű

Őszi Zenés Hétvége - szombat

16:00 Jammal & The GrooveTroop
A zenekar 2017-ben alakult. Műfaj, amit játszanak BrassBeat, azaz a hip-hop, pop, R’n’B, illetve rap zene keveredése a fúvószenével. A felállás rendkívül exkluzív: trombita, szaxofon, harsona, tuba és dob hangszerekből áll, melyet olykor ritmusos rap szövegek és pörgős beatbox (szájdobolás) fűszerez. Az akusztikus hangszerek lehetővé teszik, hogy a produkció bármilyen helyszínen, akár hangosítás nélkül is egyből megszólaljon. Repertoárunkon szerepelnek - a mai és régebbi világslágerek mellett - saját szerzemények is.

Tagok:
Jammal - rap, beatbox, dob; Oláh Márton - szaxofon, hangszerelés; Simai László - trombita; Tóth Gergő - trombita; Koppányi Béla - harsona; Rózsa István – tuba

17:30 Békefi Viktória
1993-ban született Budapesten. 1999-2007 között a szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola, 2007-2011 között az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium tanulója volt. 2006-2009 között a Sziget Színház stúdiósa volt. 2009-2016 között a Sziget Színház, mellette 2012-2016 között a Nemzeti Lovas Színház előadásaiban szerepelt. 2016-tól szabadúszó. 2019-ben megnyerte a TV2 Sztárban sztár leszek! című műsorának első évadát.

18:00 Siménfalvy Ágota
Színművész, énekesnő, színészdinasztiából származik, édesapja és apai nagyapja, valamint annak testvérei szintén színművészek voltak. Gyermekkora óta a zene, az éneklés, a színpad határozza meg az életét. A klasszikus zenétől a népzenén át, a musicalek, a klezmer, a sanzonok és a popzene világáig számos műfajban otthon van. Elnyerte a Súgó Csiga Díj-közönségdíját és a Bársony Rózsi Emlékgyűrűt, mint az év szubrettje.

18:35 Dolhai Attila
Hazánk egyik legnépszerűbb és legismertebb zenés-színésze. 37 éves korára a musicaltörténelem összes fontos darabjának férfi főszerepét eljátszotta már. 2006-ban jelentette meg első szólólemezét Ébredjen a nap címmel, melyet még három követett. Legutolsó, 2012-ben megjelent Ragyogás című albuma Aranylemez lett. Színészi és énekesi munkáját két Súgó Csiga díjjal, Emerton díjjal, 2013-ban pedig Jászai Mari díjjal ismerték el.

Őszi Zenés Hétvége - vasárnap

Süsü a sárkány
című mesejáték egy felvonásban a Fogi Színház előadásában
A televízióból jól ismert egyfejû sárkány, a jóságos Süsü kel életre a színpadon, hogy barátjával, a királyfival járja végig kalandos útját. „Útitársuk” a sok nagyszerű sláger és – remélhetően – a gyerekek szüntelen nevetése.

Kiskalász Zenekar Hepehupa koncertje
A Kiskalász zenekar első stúdiófelvételei 2009 januárjában kezdődtek, így ettől az évtől számítják megalakulásukat. Elsőként pár verset zenésítettek meg Bartos Erika Zsákbamacska kötetéből, de aztán hamar kiderült, hogy Erika csodás költeményei újabb és újabb dalokra inspirálták őket. Ebből a szerencsés találkozásból születtek meg első lemezeik: Zsákbamacska (2009), Százlábú (2011) és Hepehupa (2012). A Zsákbamacska illetve a Százlábú aranylemez lett, illetve mindkettő Fonogram díj jelölést is kapott.

Tagok:
Varga Bori - ének, szaxofonok, furulyák; Sántha Gábor – ének, gitár; Boros Attila - basszusgitár; Mogyoró Kornél – ütőhangszerek


2020. szeptember 24.  19:00 óra
Quimby: Ékszerelmére Varga Liviusszal

Városbarátként keressük az alkalmakat, amikor beszélgethetünk egymással, amikor olyan művészeti, közérzeti témát karolhatunk fel, ami nincs jelen a robogó hétköznapokon.
A Bakelit Barát 2310 esték ilyenek.
A világ egyik legegyszerűbb dolgát "találtuk fel" - fogunk egy hanglemezt, feltesszük a lemezjátszóra, közösen meghallgatjuk. Meghívjuk az alkotót/alkotókat és beszélgetünk velük.

A 3. alkalmon:
Lemezhallgatós beszélgetés Varga Liviusszal, a Quimby alapító tagjával.
A sokszor Kutyának szólított Varga Livius a Quimby kalandora, a zenekar leghangosabb, legnagyobb szájú tagja. Elképesztően sokat és jól tud dumálni, Ő a konferanszié, aki megmenti a necces helyzeteket, netán disznó vicceket mesél a közönség szórakoztatására és persze bevállal bármilyen hülyeséget, csak hogy a többiek jól szórakozzanak. Nagyjából konszenzus van a körül a magyar popkultúrában, hogy az Ékszerelmére Kiss Tibiék pályafutásának eddigi kreatív csúcspontja, egyben a magyar könnyűzene elmúlt 30 évének egyik legjobb lemeze. Az album 2019-ben volt 20 éves, a zenekar jubileumi turnéra is vitte a lemezanyagot. A vinyl lemezt hallgatjuk meg közösen Liviusszal, aki sztorikban sem lesz híján.
Az elmaradt március 25-ei alkalomra vásárolt jegyek érvényesek!
Szervező: Városbarát 2310 Egyesület

Jegyár: 1000 Ft


2020. szeptember 25. péntek, 19:30
Nemcsak Jazz Klub - Maszkura és a Tücsökraj

Lóbár Vendéglő és Pizzéria

Az elmaradt áprlis 17-i koncert pótlása)
A 2007-ben alakult Maszkura és a Tücsökraj a hazai koncertélet rendszeres résztvevője. Eddig 6 lemezük jelent meg, amelyeken a cilinderes Maszkura korszakait és személyes stílusának fejlődését követheti nyomon a hallgatóság. Ezek közül a Szégyentelent, a Kérlek így szeress-t és a Pesti Nőket az Év albuma díjra jelölték. Zenéjük a hip-hop, funk, jazz, soul és rock műfajaiból merítő, egyedi hangzásvilágú muzsika, amelyet Maszkura szerethető, olykor pikáns, kacérkodó szövegei koronáznak.
Esőhelyszín: Hangversenyterem (Szebeni u. 81.)
Az eredetileg április 17-re meghirdetett koncertre vásárolt jegyek érvényesek.
Jegyár: 2200 Ft, diákoknak 1500 Ft
Jegyek elővételben kaphatók.


2020. szeptember 25.  18:00
Cinema Sziget Filmklub-Kölcsönlakás - 
magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019
Városi Könyvtár színházterem, Szigetszentmiklós Tököli út 19.
Havi 1 alkalommal jelentkezünk filmvetítéssel, meghívott vendéggel, akivel Petró Karesz körüljárja az aktuális film témáját, érdekességeit, amelynek folyamában a közönség részvételére is feltétlen számítunk!

Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs és Henrik. Balázsnak a család fontos meg az otthona – amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon – amit a haverja éppen felújít. A feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges.Nemek egymás mellett, egymásért, egymás ellen…
vendég: Klem Viktor színművész
Házigazda: Petró Karesz (Lakihegy Rádió műsorvezetője)
Jegyár: 800 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 500 Ft
Jegyek elővételben kaphatók.


ELMARAD! !  2020. szeptember 26.  09:00-14:00
Városi Sportágválasztó Nap

Kéktó Szabadidőpark, Szigetszentmiklós, Diófa u. 3.
Szigetszentmiklósi sportegyesületek bemutatkozása
20 sportág
Gyere ki a családdal és válassz sportot magadnak!
A belépés díjtalan.


2020. szeptember 27. 10:00, 11:40, 13:30
Sétahajózás a Kis-Dunán

Szigetszentmiklós kikötő (Tanösvény)
A másfél órás sétahajózáson vendégeink a szigethalmi holtágakig csodálhatják a Kis-Duna élővilágát és az úszólápokat. Az út során a hajó vezetője tájékoztatást ad a Duna-ág állat-, és növényvilágáról, egyéb érdekességeiről.
Indulási időpontok: 10:00, 11:40, 13:30
Ár:
3 000 Ft/fő,
1 500 Ft/3-16 éves gyermek,
1 500 Ft/nyugdíjas
A PROGRAMRA ELŐZETES JELENTKEZÉS SZÜKSÉGES - Kis-Duna Mente e-mail címén.


2020. október 4. vasárnap, 17:00
Elvis, oltár, Miami

Ádám Jenő Általános Iskola és AMI, Hangversenyterem

A Bánfalvy Stúdió előadása.

Írta: Miles Tredinnick
Fordította: Benedek Albert

A fordulatos, pergő komédia egy bőröndcserével indul, amikor is az Elvis-rajongó Tom és felesége (Alice) Miami-ba készül a várva várt Elvis-gyűlésre, de a nagy köd miatt törlik járatukat. Csalódottan hazatérnek, majd otthon veszik észre, hogy egy „szerencsés” csere folytán fél millió dollár kerül a birtokukba, amikor is véletlenül más bőröndjét hozták el a reptérről.

További bonyodalmakat okoz Tom pofátlanul jóképű testvére, Barney érkezése. Tervei szerint aznap este, bátyja lakásában szeretné meghódítani legújabb trófeáját, Murielt. Barney reményei azonban szertefoszlanak, amikor Tomékat otthon találja. Váratlanul betoppan Alice nagynénje is 20 ezer dollárral a táskájában, amit nászajándékba szán Alice-nak és Tomnak. A kalamajka itt még nem ér véget, hiszen „csatlakozik a társasághoz” Frankie, a bandita, aki az elcserélt táska tulajdonosának dolgozik, és akit mindenki rendőrnek gondol. Hendy felügyelő megjelenésével megoldódni látszik a helyzet...

Szereposztás:

Tom Weals, a legnagyobb Elvis Presley rajongó a világon – Beleznay Endre
Alice Martin, Tom menyasszonya – Bugár Anna/Görgényi Fruzsina
Barney Weals, Tom testvére – Vastag Tamás
Muriel, Barney új barátnője – Kiss Ramóna/Bugár Anna
Mary néni, Alice nagynénje – Bánfalvy Ági
Frankie, a maffiózó – Urmai Gábor/Faragó András
Hendy, rendőr felügyelő – Harmath Imre

Rendező: Harmath Imre

Forrás: Szervezők


2020.09.16. - 2020.10.02.
2020.10.04.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Lap tetejére
Ár: 500 Ft -tól 3 000 Ft -ig Online jegyvásárlás
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Laffert Kúria programok 2020
Laffert Kúria programok 2020
  • Dunaharaszti
2020. október 4 - 25.
Dunaharaszti városi piac 2020
Dunaharaszti városi piac 2020
  • Dunaharaszti
2020. szeptember 19.
Halásztelek programok 2020. Események, rendezvények
Halásztelek programok 2020. Események, rendezvények
  • Halásztelek
2020. szeptember 19.

Érdemes felkeresni!

Ez is érdekelheti!


Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 500 Ft -tól 3 000 Ft -ig Online jegyvásárlás
Kapcsolat, elérhetőség
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Szigetszentmiklósi programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás