Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Irodalmi előadás a Várkert Bazárban
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Irodalmi előadás a Várkert Bazárban
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!

Széchenyi-bál 2019. Széchenyi Lakoma és Bál a Pesti Vigadóban


A 102. Széchenyi Lakoma és Bál 2019. február 16-án lesz a Pesti Vigadóban, amelyre tisztelettel várjuk kedves vendégeinket és ismerőseiket, rokonaikat.

Széchenyi-bál 2019. Széchenyi Lakoma és Bál a Pesti Vigadóban
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

„…civil kurázsi – hiteles képviselet…”

Kedves korábbi és leendő Bálozók!

Azok számára, akik szeretnék átélni gróf Széchenyi Istvánra méltó módon emlékező, egy a mai elvárásoknak is mindenben megfelelő bál hangulatát, ezúton jelezzük, hogy 2019. február 16-án megrendezésre kerül a 102. Széchenyi Lakoma és Bál a PESTI VIGADÓBAN.

Örömmel nyújtjuk át Bálunk tervezett programját, remélve, hogy felébresztjük érdeklődését és hamarosan láthatjuk jegyigénylőink sorában, majd a Bálon találkozhatunk is Önnel és baráti körével. Kérjük, hogy jegyigényét már decemberben küldje el a honlapon található módon.

PROGRAM

19.00-tól Érkezés

A Széchenyi-bál immár tradicionális menetrendje szerint a vendégeket a Mikecz Kálmán Magyar Huszár és Lovas-hagyományőrző Társaság tagjai eredeti nemzeti értékekkel díszített ruhákba öltözve fogadják.

19.30 órakor Ünnepélyes bevonulás, megnyílnak a bálterem ajtói. Minden kedves Vendégünket egy pohár Törley pezsgővel üdvözlünk.

19.50 órakor  Köszöntés

A rendezők és a bál háziasszonya, Bényi Ildikó, köszöntik a vendégeket, majd kezdetét veszi a Gundel Károly, által lejegyzett, 30-as évek magyar konyhaművészetét idéző receptjeiből, mesterszakácsok által kiemelt figyelemmel összeállított négyfogásos, Hungarikumokat is tartalmazó lakoma. Az egyes fogásokhoz az ételhez illő, gondosan kiválasztott, ingyenesen felszolgált borokat kóstolhatunk.

A vacsora ideje alatt Horváth Levente örökzöld és klasszikus zongoradarabokkal teremti meg a kellemes zenei aláfestést.

A vacsora négy fogása közötti szünetekben az angol királyi udvarban is kedvelt Pál István „Szalonna” és zenekara műsorát tekinthetik meg, az Állami Népiegyüttes táncosainak közreműködésével, mely felvonultatja a viselet, a zene és a táncművészet csokorba válogatott remekműveit.

A program részeként a főfogás után az 1994-ben alakult és a Magyar Jazz Szövetség által Arany Diplomával kitüntetett húsz tagú Budafok Big Band a dzsessz klasszikus műveiből ad ízelítőt.

A desszert és a hozzá tartozó digestiv elfogyasztását követően csárdással nyitjuk meg a táncot.

22.00-tól 03.00-ig Tánc

A zenét hajnalig az 1995-ben alakult Madarak Zenekar szolgáltatja.

Éjfélkor hangzik el a hagyományos serlegbeszéd gróf Széchenyi István emlékére, melyhez a Tokaj Oremus Pincészet  2016-os évjáratú Szamorodnijával koccintunk.

Az Áldomás után következik a Tombola és felszolgáljuk az éjféli falatokat.

A báli vigasságnak hajnali 3 órakor vetünk véget.

Hasznos információk

A 102. Széchenyi Lakoma és Bálra jegyet vásárló vendégek a nagyteremben elhelyezett 10 fős asztaloknál foglalhatnak helyet. Az egyes fogásokhoz felszolgált ingyenes italokon felüli ital fogyasztás a bárpultnál a’ la carte lehetséges.

A báli dresszkód: estélyi öltözet.

A vacsorajegyek 2018. december 11-től vásárolhatók készpénzzel fizetve, vagy előre átutalva:

Pesti Vigadó helyszínén:

 • 2018. december 11. kedden 15-18.00 óra között;
 • 2019. január 15. kedden 15-18.00 óra között;
 • 2019. január 29. kedden 15-18.00 óra között.
 • 2019. február 12. kedden 15-18.00 óra között.

Interneten a bál honlapján.

A honlapon megtalálható a jelentkezési lap és az utaláshoz szükséges bankszámlaszám, ahol megjelölhető a jegyátvétel módja is. Az internetes megrendeléseket 2018. december 1. után fogadjuk, az így leadott megrendeléseket csak abban az esetben tartjuk fenn, ha azok a megrendelést követő 8 napon belül átutalással kifizetésre kerülnek, vagy a jegy átvételi időpontjában külön megállapodunk.

Báli vacsora- és belépőjegy ára 34.000.- Ft

A fenti díj magában foglalja a szerzői jogdíjas előadások 3.000.- Ft-os összegű belépőjegyének összegét.

Korlátozott számban - a 35 év alatti hozzátartozók részére - 5.000.- Ft-ért, sétálójegy  is vásárolható, mely a belépőjegy árán felül 2.000.- Ft büfészolgáltatást is tartalmaz.

A Széchenyi-bálról

Az első Széchenyi Lakoma

Gróf Széchenyi István, akit Kossuth 1840-ben Pest vármegye közgyűlésén a legnagyobb magyarnak nevezett, 1860-ban halt meg. Emlékére négy év elteltével, 1864. február 1-én rendezte meg az általa alapított Pesti Nemzeti Casino egyesülete az első Széchenyi Lakomát, szónokának, báró Wenckheim Bélának szavai¬val élve: “Széchenyinek azon világos óhajtásával, hogy évenkint a magyar haza legnemesebb borával emlékére üríttessék ki”.

Az első Széchenyi Lakomával vette kezdetét az a közel másfél évszázadon átívelő, esztendőnként, farsangkor megtartott vigalom, amely a háborús évek és a szocializmus korszakának kivételével lehetőséget adott a polgári értékek magyarországi megteremtésében egyedülálló szerepet játszó Széchenyire való emlékezésre.

A Lakomát a század elején felváltotta a Széchenyi-bál, amely a pesti farsang legelőkelőbb és legnagyobb báljaként először 1907. január 30-án, a Royal Szálloda híres termeiben várta vendégeit. Szervezője az Országos Széchenyi Szövetség, amelynek utódszervezetei azóta is feladatuknak tekintik e nagy hagyománnyal rendelkező bál megrendezését.

A bálok fényét és rangját, a szervezőbizottságot és védnökségét alkotó neves arisztokraták, vezető politikusok tevékeny részvétele és az előkelő vendégsereg adták. Az elegáns helyszínek és a tradicionális báli program mellett minden évben valami jellegzetességgel tették változatossá, különlegessé az eseményt. A kezdeti időkben például biedermeier stílusban, Ezeregyéjszaka jegyében pompáztak az öltözékek és a kiegészítők, vagy éppen „Ibolya-bál”-nak hirdették meg a mulatságot. A bál igazi eseményszámba ment, részt venni rajta megtiszteltetés és egyben kötelesség is volt, időpontját az előkelő társaság számon tartotta, várta. A harmincas években több alkalommal akkora volt az érdeklődés, hogy csak két társasági tag ajánlásával lehetett belépőhöz jutni.

A világháborús évek 1942-ben megálljt parancsoltak a vigasságoknak, de a hosszú, kényszerű szünet után a XX. század vége felé felébredt Csipkerózsika-álmából a Széchenyi-bál. 1989-ben a Gellért Szálló patinás termei és a fürdő nagycsarnoka biztosított elegáns helyszínt a modern kor első Széchenyi-báljának, amelyet azóta tizennyolc követett. A bál, a résztvevők szórakozásán és a névadóra való emlékezésen túl, minden évben meghatározott cél szolgálatában áll. Ilyen volt például a gellérthegyi Sziklakápolna újranyitásának segítése, a Kárpát-medencében felállítandó vagy felújítandó Széchenyi emlékhelyek költségeihez hozzájárulás, felajánlások könyvek kiadásához. A vendégek köre is a megváltozott korhoz igazodó; neves közéleti személyiségek, művészek, értelmiségiek, gazdasági életünk vezető szereplői alkotják a bál törzsközönségét.

A bál 2015-ben – a feledhetetlen Gellért Szálloda után – visszatért a gyönyörűen újjáépített Pesti Vigadóba, mely a teljes II. emeleten ad otthont a bálnak a Díszteremmel és a Dunai Panoráma Folyosóval. A program is hű a hagyományokhoz, színpompás nyitótánc, vacsora a Díszteremben népszerű klasszikus zenével. A vacsora ételsora minden évben különleges és nagy gonddal összeállított.

A Bál rendezője a Széchenyi Társaság tagjainak és elnökségének önként vállalt feladata koordinálni, elősegíteni azokat a rendezvényeket, amelyek során a Széchenyi ismeretek tovább terjedhetnek. Széchenyi István munkássága, gondolatai legyenek mindennapi életünk fontos döntéseinek iránytűi.

A bál rendezője a Széchenyi Társaság együttműködve a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával

dr. Rubovszky András főtitkár
Szemereki Zoltán alelnök
Kolozsi Gyula elnökségi tag

A szervezők fenntartják a jogot a bál programjának esetleges megváltoztatására.

Találatok száma: 3

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, ... Bővebben


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és a klasszicizmus legnagyobb alakjaként vonult be a történelembe. Csodálatos építészet és isteni ... Bővebben
Találatok száma: 4

Prime Steakhouse

Prime Steakhouse

Az igazi steak kedvelőknek a Prime Steakhouse maga a steak mennyország, a legnagyobb steak választék, a nagyvárosi elegancia és a borkultúra találkozása. Steak választékunk az országban egyedülálló. A legmagasabb Prime minősítésű amerikai USDA, Omaha, Creekstone, Japán Kobe Wagyu, argentin ANGUS ... Bővebben


Paris Budapest Bar

Paris Budapest Bar

Budapest szívében várja vendégeit a Paris Budapest Bar, exkluzív környezetben, remek koktélokkal. Paris Budapest Bar lenyűgöző és kifinomult környezetében, egy remek koktéllal a kezünkben, melyet a tehetséges és mindig szolgálatkész mixerek készítettek a számunkra, szinte a mennyben érezhetjük ... Bővebben


Paris Budapest Restaurant

Paris Budapest Restaurant

Nemzetközi, francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit a Paris Budapest Restaurant Budapest szívében. Hatalmas ablakai lehetővé teszik látogatói számára, hogy csodálatos kilátásuk nyíljon Budapest legszebb építményeire, mint a Lánchíd, vagy a Budai Vár. Az étterem egyedi látványkonyhájának ... Bővebben


ARAZ Bisztró

ARAZ Bisztró

Az Araz Bistro 2011. február 23-tól várja vendégeit. Éttermünkben a nemzetközi konyha kínálata mellett megtalálhatók a hagyományos magyar ételek is. Az ARAZ Bistro bejárata a Szarka utca 5. szám alatt található, de elérhető a szálloda Só utcai főbejáratán is. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Érdemes felkeresni!

Hungária Koncert Programiroda
Hungária Koncert Programiroda
 • Budapest
 • V. kerület
Duna Palota
Duna Palota
 • Budapest
 • V. kerület
Várkert Bazár
Várkert Bazár
 • Budapest
 • I. kerület
Várkert Bazár Mélygarázs
Várkert Bazár Mélygarázs
 • Budapest
 • I. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Mars küldetés, Földön kívüli szórakozás
Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket