7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
Ősök Napja – a Kárpát-medencei magyar összefogás legnagyobb ünnepe
Ősök Napja – a Kárpát-medencei magyar összefogás legnagyobb ünnepe
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Téged is vár Budapest legnagyobb augusztus huszadikai bulija a Városligetben!
Téged is vár Budapest legnagyobb augusztus huszadikai bulija a Városligetben!
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Széchenyi-bál 2019. Széchenyi Lakoma és Bál a Pesti Vigadóban


A 102. Széchenyi Lakoma és Bál 2019. február 16-án lesz a Pesti Vigadóban, amelyre tisztelettel várjuk kedves vendégeinket és ismerőseiket, rokonaikat.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

„…civil kurázsi – hiteles képviselet…”

Kedves korábbi és leendő Bálozók!

Azok számára, akik szeretnék átélni gróf Széchenyi Istvánra méltó módon emlékező, egy a mai elvárásoknak is mindenben megfelelő bál hangulatát, ezúton jelezzük, hogy 2019. február 16-án megrendezésre kerül a 102. Széchenyi Lakoma és Bál a PESTI VIGADÓBAN.

Örömmel nyújtjuk át Bálunk tervezett programját, remélve, hogy felébresztjük érdeklődését és hamarosan láthatjuk jegyigénylőink sorában, majd a Bálon találkozhatunk is Önnel és baráti körével. Kérjük, hogy jegyigényét már decemberben küldje el a honlapon található módon.

PROGRAM

19.00-tól Érkezés

A Széchenyi-bál immár tradicionális menetrendje szerint a vendégeket a Mikecz Kálmán Magyar Huszár és Lovas-hagyományőrző Társaság tagjai eredeti nemzeti értékekkel díszített ruhákba öltözve fogadják.

19.30 órakor Ünnepélyes bevonulás, megnyílnak a bálterem ajtói. Minden kedves Vendégünket egy pohár Törley pezsgővel üdvözlünk.

19.50 órakor  Köszöntés

A rendezők és a bál háziasszonya, Bényi Ildikó, köszöntik a vendégeket, majd kezdetét veszi a Gundel Károly, által lejegyzett, 30-as évek magyar konyhaművészetét idéző receptjeiből, mesterszakácsok által kiemelt figyelemmel összeállított négyfogásos, Hungarikumokat is tartalmazó lakoma. Az egyes fogásokhoz az ételhez illő, gondosan kiválasztott, ingyenesen felszolgált borokat kóstolhatunk.

A vacsora ideje alatt Horváth Levente örökzöld és klasszikus zongoradarabokkal teremti meg a kellemes zenei aláfestést.

A vacsora négy fogása közötti szünetekben az angol királyi udvarban is kedvelt Pál István „Szalonna” és zenekara műsorát tekinthetik meg, az Állami Népiegyüttes táncosainak közreműködésével, mely felvonultatja a viselet, a zene és a táncművészet csokorba válogatott remekműveit.

A program részeként a főfogás után az 1994-ben alakult és a Magyar Jazz Szövetség által Arany Diplomával kitüntetett húsz tagú Budafok Big Band a dzsessz klasszikus műveiből ad ízelítőt.

A desszert és a hozzá tartozó digestiv elfogyasztását követően csárdással nyitjuk meg a táncot.

22.00-tól 03.00-ig Tánc

A zenét hajnalig az 1995-ben alakult Madarak Zenekar szolgáltatja.

Éjfélkor hangzik el a hagyományos serlegbeszéd gróf Széchenyi István emlékére, melyhez a Tokaj Oremus Pincészet  2016-os évjáratú Szamorodnijával koccintunk.

Az Áldomás után következik a Tombola és felszolgáljuk az éjféli falatokat.

A báli vigasságnak hajnali 3 órakor vetünk véget.

Hasznos információk

A 102. Széchenyi Lakoma és Bálra jegyet vásárló vendégek a nagyteremben elhelyezett 10 fős asztaloknál foglalhatnak helyet. Az egyes fogásokhoz felszolgált ingyenes italokon felüli ital fogyasztás a bárpultnál a’ la carte lehetséges.

A báli dresszkód: estélyi öltözet.

A vacsorajegyek 2018. december 11-től vásárolhatók készpénzzel fizetve, vagy előre átutalva:

Pesti Vigadó helyszínén:

  • 2018. december 11. kedden 15-18.00 óra között;
  • 2019. január 15. kedden 15-18.00 óra között;
  • 2019. január 29. kedden 15-18.00 óra között.
  • 2019. február 12. kedden 15-18.00 óra között.

Interneten a bál honlapján.

A honlapon megtalálható a jelentkezési lap és az utaláshoz szükséges bankszámlaszám, ahol megjelölhető a jegyátvétel módja is. Az internetes megrendeléseket 2018. december 1. után fogadjuk, az így leadott megrendeléseket csak abban az esetben tartjuk fenn, ha azok a megrendelést követő 8 napon belül átutalással kifizetésre kerülnek, vagy a jegy átvételi időpontjában külön megállapodunk.

Báli vacsora- és belépőjegy ára 34.000.- Ft

A fenti díj magában foglalja a szerzői jogdíjas előadások 3.000.- Ft-os összegű belépőjegyének összegét.

Korlátozott számban - a 35 év alatti hozzátartozók részére - 5.000.- Ft-ért, sétálójegy  is vásárolható, mely a belépőjegy árán felül 2.000.- Ft büfészolgáltatást is tartalmaz.

A Széchenyi-bálról

Az első Széchenyi Lakoma

Gróf Széchenyi István, akit Kossuth 1840-ben Pest vármegye közgyűlésén a legnagyobb magyarnak nevezett, 1860-ban halt meg. Emlékére négy év elteltével, 1864. február 1-én rendezte meg az általa alapított Pesti Nemzeti Casino egyesülete az első Széchenyi Lakomát, szónokának, báró Wenckheim Bélának szavai¬val élve: “Széchenyinek azon világos óhajtásával, hogy évenkint a magyar haza legnemesebb borával emlékére üríttessék ki”.

Az első Széchenyi Lakomával vette kezdetét az a közel másfél évszázadon átívelő, esztendőnként, farsangkor megtartott vigalom, amely a háborús évek és a szocializmus korszakának kivételével lehetőséget adott a polgári értékek magyarországi megteremtésében egyedülálló szerepet játszó Széchenyire való emlékezésre.

A Lakomát a század elején felváltotta a Széchenyi-bál, amely a pesti farsang legelőkelőbb és legnagyobb báljaként először 1907. január 30-án, a Royal Szálloda híres termeiben várta vendégeit. Szervezője az Országos Széchenyi Szövetség, amelynek utódszervezetei azóta is feladatuknak tekintik e nagy hagyománnyal rendelkező bál megrendezését.

A bálok fényét és rangját, a szervezőbizottságot és védnökségét alkotó neves arisztokraták, vezető politikusok tevékeny részvétele és az előkelő vendégsereg adták. Az elegáns helyszínek és a tradicionális báli program mellett minden évben valami jellegzetességgel tették változatossá, különlegessé az eseményt. A kezdeti időkben például biedermeier stílusban, Ezeregyéjszaka jegyében pompáztak az öltözékek és a kiegészítők, vagy éppen „Ibolya-bál”-nak hirdették meg a mulatságot. A bál igazi eseményszámba ment, részt venni rajta megtiszteltetés és egyben kötelesség is volt, időpontját az előkelő társaság számon tartotta, várta. A harmincas években több alkalommal akkora volt az érdeklődés, hogy csak két társasági tag ajánlásával lehetett belépőhöz jutni.

A világháborús évek 1942-ben megálljt parancsoltak a vigasságoknak, de a hosszú, kényszerű szünet után a XX. század vége felé felébredt Csipkerózsika-álmából a Széchenyi-bál. 1989-ben a Gellért Szálló patinás termei és a fürdő nagycsarnoka biztosított elegáns helyszínt a modern kor első Széchenyi-báljának, amelyet azóta tizennyolc követett. A bál, a résztvevők szórakozásán és a névadóra való emlékezésen túl, minden évben meghatározott cél szolgálatában áll. Ilyen volt például a gellérthegyi Sziklakápolna újranyitásának segítése, a Kárpát-medencében felállítandó vagy felújítandó Széchenyi emlékhelyek költségeihez hozzájárulás, felajánlások könyvek kiadásához. A vendégek köre is a megváltozott korhoz igazodó; neves közéleti személyiségek, művészek, értelmiségiek, gazdasági életünk vezető szereplői alkotják a bál törzsközönségét.

A bál 2015-ben – a feledhetetlen Gellért Szálloda után – visszatért a gyönyörűen újjáépített Pesti Vigadóba, mely a teljes II. emeleten ad otthont a bálnak a Díszteremmel és a Dunai Panoráma Folyosóval. A program is hű a hagyományokhoz, színpompás nyitótánc, vacsora a Díszteremben népszerű klasszikus zenével. A vacsora ételsora minden évben különleges és nagy gonddal összeállított.

A Bál rendezője a Széchenyi Társaság tagjainak és elnökségének önként vállalt feladata koordinálni, elősegíteni azokat a rendezvényeket, amelyek során a Széchenyi ismeretek tovább terjedhetnek. Széchenyi István munkássága, gondolatai legyenek mindennapi életünk fontos döntéseinek iránytűi.

A bál rendezője a Széchenyi Társaság együttműködve a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával

dr. Rubovszky András főtitkár
Szemereki Zoltán alelnök
Kolozsi Gyula elnökségi tag

A szervezők fenntartják a jogot a bál programjának esetleges megváltoztatására.

Találatok száma: 1

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerTalálatok száma: 4

Prime Steakhouse

Prime Steakhouse

Az igazi steak kedvelőknek a Prime Steakhouse maga a steak mennyország, a legnagyobb steak választék, a nagyvárosi elegancia és a borkultúra találkozása. Steak választékunk az országban egyedülálló. A legmagasabb Prime minősítésű amerikai USDA, Omaha, Creekstone, Japán Kobe Wagyu, argentin ANGUS ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner Kiemelt partner

Paris Budapest Bar

Paris Budapest Bar

Budapest szívében várja vendégeit a Paris Budapest Bar, exkluzív környezetben, remek koktélokkal. Paris Budapest Bar lenyűgöző és kifinomult környezetében, egy remek koktéllal a kezünkben, melyet a tehetséges és mindig szolgálatkész mixerek készítettek a számunkra, szinte a mennyben érezhetjük magunkat. ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Paris Budapest Restaurant

Paris Budapest Restaurant

Nemzetközi, francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit a Paris Budapest Restaurant Budapest szívében. Hatalmas ablakai lehetővé teszik látogatói számára, hogy csodálatos kilátásuk nyíljon Budapest legszebb építményeire, mint a Lánchíd, vagy a Budai Vár. Az étterem egyedi látványkonyhájának köszönhetően ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

ARAZ Bisztró

ARAZ Bisztró

Az Araz Bistro 2011. február 23-tól várja vendégeit. Éttermünkben a nemzetközi konyha kínálata mellett megtalálhatók a hagyományos magyar ételek is. Az ARAZ Bistro bejárata a Szarka utca 5. szám alatt található, de elérhető a szálloda Só utcai főbejáratán is. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Hasonló ajánlatok

Pécsváradi Szent István Nap 2019
Pécsváradi Szent István Nap 2019
  • Pécsvárad
2019. augusztus 20.
Utcabál Gyál 2019
Utcabál Gyál 2019
  • Gyál
2019. augusztus 24.
Angyalfolki Utcabál 2019
Angyalfolki Utcabál 2019
  • Budapest
  • XIII. kerület
2019. augusztus 25.

Érdemes felkeresni!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

7. FINA Junior Úszó Világbajnokság 2019. Szurkoljunk együtt a fiatal magyar úszótehetségeknek!
MINI világ ÓRIÁSI élmények! A világ egyik legnagyobb modellvasút kiállítása Budapest belvárosában
Várkert Bazár, a főváros különleges ékszerdoboza.
Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket