Szekszárdi Szüreti Napok 2021. Szekszárdi Őszi Fesztivál

Szekszárdi Szüreti Napok 2021. Szekszárdi Őszi Fesztivál


A Szekszárdi Szüreti Napok az év legnagyobb eseménye, igazi összművészeti fesztivál. Minden évben szeptember harmadik hétvégéjén zajlik. Idén Szekszárdi Őszi Fesztivál címmel szeptember 16-19. között kerül megrendezésre!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Szekszárdi Őszi Fesztivál 2021

2021. szeptember 16-19.

2021. SZEPTEMBER 16. (CSÜTÖRTÖK)

13:00 SZERETET LÁNGJA
– BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
A Szeretet lángja a mássággal élők közvéleményt formáló és társadalmi érzékenyítő kulturális műsora.
Műsorvezető: Gödrei Zoltán
Részletes program:
12:30 Toborzó és kvízjátékok nyereményekkel
Közreműködik: Bognár Cecil, a Magyar Kultúra Lovagja
13:00 Fellobban a Szeretet Lángja
Köszöntőt mond: Kovács Lászlóné, a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesületének elnöke és Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója
13:05 Csurgó zenekar gyermekműsora
13:35 Medinai Tamburazenekar műsora
14:20 Segítséggel élő fiatalok és barátaik kulturális műsora
14:40 Rákóczi Szilvia koncertje
15:00 Vakvezető kutya bemutató
15:15 Szekszárd város közéleti szereplői kedvenc verseiket adják elő. „Életutak” címmel fogyatékkal élő emberek bemutatkozása.
15:40 Gáti László koncertje
16:00 Zárszó
Az Ügyes Kezek asztalainál kézműves foglalkozásokkal várjuk a gyerekeket – Viszlói Emőke pedagógus tart origami foglalkozást.
A Civilek asztalainál hasznos információkat kaphatnak az érdeklődők.
A program ingyenes! Mindenkit szeretettel várunk!
A program szervezője: Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete

15:30 MAGYAR BORHOZ MAGYARNÓTA – VÁRMEGYEHÁZA UDVARA
Meghívott vendégénekes: Dr. Fehér Eszter, a „daloló háziorvos”
Közreműködnek a Szekszárdi Magyarnóta Klub szólistái: Baksai Ferenc, Barkóczi Erzsébet, Fritz Anna, Lendvai Klára, Ódor Vera, Soós József, Szellő Sándor
Kísér: Oláh Attila és zenekara
17:00 KORDA GYÖRGY ÉS BALÁZS KLÁRI – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
Korda György és Balázs Klári aktív résztvevői a könnyűzenei életnek, a ’80-as évek óta duettben szerepelnek. A mai napig szórakoztatják az idősebb és a fiatalabb korosztály tömegeit.
18:30 IFJÚSÁGI FÚVÓSZENEKAR – SZEKSZÁRD – FRÖCCSTERASZ
A zenekar 1988-ban alakult Thész László, a Liszt Ferenc Zeneiskola akkori igazgatója indíttatására. Az eddigi 26 év alatt majd háromszázan játszottak a zenekarban a jelenlegi tagokon kívül. A zenekar elsődleges feladata a fiatalok zeneszeretetre való nevelése, a város zenei együttesei számára utánpótlás biztosítása. Szekszárd város kiemelt művészeti együttese.
A zenekar karnagya: Kovács Zsolt
19:30 SZEKERES ADRIEN – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
Szekeres Adrien korunk, és generációjának egyik legkiemelkedőbb előadóművésze. Nemcsak páratlan és mással össze nem téveszthető énekhangjának, hanem lebilincselő egyéniségének, előadásmódjának is köszönheti sikereit.
Tartsanak velünk egy csodálatos kora őszi estére!

20:30 BLUES TRAVEL BAND – FRÖCCSTERASZ
2019 júliusában az akkor 13 éves Fehér Ádám (a Török Ádám és a Mini zenekar gitárosa) adott koncertet a Szekszárd Jazz Klubban. Itt Ujváry Miklós és Takács Zoltán kísérte. Ez motiválta Mikit és Zolit, hogy létrehozzák a Blues Travel Bandet.
A zenekar mostani formáját 2021 januárjában érte el.
Tagok: Szakács Róbert – ének, szájharmonika
Beke Vince – gitár
Takács Zoltán – basszusgitár
Ujváry Miklós – dob
Elsősorban Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, B.B. King, Gary Moore számokat játszanak, de júliusban már saját dallal is jelentkeztek. Ennek címe a Rosé Blues, melyet a Borfaragóban mutattak be nagy sikerrel.
21:30 RUDÁN JOE BAND– BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
VENDÉG: KALAPÁCS JÓZSEF
A magyar rockzene két meghatározó alakja, Rudán Joe és Kalapács József élő nagykoncertje a Szekszárdi Őszi Fesztiválon. Aki szereti a színvonalas rockzenét, annak kötelező program a szeptemberi koncert, hiszen a műfaj ikonikus szereplői lépnek fel a Béla király téren.
23:00 NEONVEREBEK – FRÖCCSTERASZ
Végy néhány népszerű régi magyar táncdalt vagy disco slágert, adj hozzá bömbölő gitárokat, dübörgő dobot, harsogó trombitát, szórd meg rock, punk, ska fűszerekkel, majd rázd össze az egészet! Ez a Neonverebek recept! A négy éve indult banda egy igazán izgalmas és ütős repertoárral
érkezik a Fröccsteraszra, hogy fiatalok és idősek együtt bulizhassanak egy hatalmasat!

2021. SZEPTEMBER 17. (PÉNTEK)

16:00 HANGSZERELEM ZENESTÚDIÓ – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
A Hangszerelem Zenestúdió május 10-én nyitotta meg kapuit Szekszárdon, ahol a zenélni vágyó gyerekek, felnőttek szabadidős tevékenység keretein belül ismerkedhetnek meg a pop-rock műfaj világával. 2021-ben egyhetes nyári zenei táborban vehettek részt a diákok, amelynek utolsó napján egy táborzáró koncertre is sor került. Ez az énekes-zenekari formáció a mai napon Hangszerelem megnevezéssel lép színpadra. Repertoárjukban a ’70-es, ’80-as évek és a mai slágerek egyaránt hallhatóak.
17:30 SZEKSZÁRD JAZZ QUARTET – FRÖCCSTERASZ
A Szekszárd Jazz Quartet 1982-ben alakult. Az eredeti felállásban vibrafon, nagybőgő és dob szólalt meg, később hozzájuk csatlakozott Dr. Hulin István zongorán. Ez a négyes felállás határozta meg a zenekar egyedi hangzását. A 2018- ban újjáalakult csapat nagy tisztelettel vette át az alapítótagok tradícióit. Soponyai József a zenekar régi, oszlopos tagja viszi tovább a Jazz Quartet egyedi hangzását.
Tagok: Soponyai József – dob
Matók Ákos – szaxofon
Cseke Gábor – trombita
Barta Balázs – gitár
Szűts Huba Ákos – nagybőgő
Műsoraikon megszólalnak a Jazz Quartet saját szerzeményei mellett ismert jazz standardek is, Miles Davis, Chick Corea, Chet Baker, Bill Evans, Sonny Rollins tollából.

18:00 DEUTSCHE BÜHNE UNGARN: A SZŐLŐTŐKÉK ISTENE / DER GOTT DER REBEN – VÁRMEGYEHÁZA UDVARA
Német nyelvű előadás magyar felirattal.
Vidám, zenés utazás a bor története körül
„A bor az istenek ajándéka az embereknek.”
Vajon mióta van bor? Melyik népcsoport találta fel”? In vino veritas, szól a latin mondás, de a rómaiak és a görögök előtt nem voltak esetleg mások is? Mondjuk az egyiptomiak? Kinek jobb a bora: a németeknek vagy a magyaroknak? Ezekre mind választ kapunk egy rövid időutazás keretében, mely a bor történetét mutatja be a kőkorszaktól egészen napjainkig, megfűszerezve emberi kapcsolatokkal és aktuális társadalmi témákkal. Ha a kedves közönség időközben kedvet kap egy borkóstolóra, Szekszárd és környéke erre mindenképpen alkalmas hely.
Élőzenével – modern és klasszikus zeneszámokkal – kísért szórakoztató est a bor története körül.
Jegyár: 2.000 Ft
18:30 A FESZTIVÁL MEGNYITÓJA – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD

19:00 MUZSIKÁS EGYÜTTES – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
Muzsikás – Berecz István és Kacsó Hanga: Röpülj, madár – magyar népzenei koncertre
Az erdélyi, moldvai, dunántúli, szatmári falvacskák zenéinek, dalainak eltűnőben levő, izgalmas hangulatát varázsolja színpadra a Muzsikás és vendége, Kacsó Hanga.
A Muzsikás világhírű magyar népzenei együttes, akiknek elsőként sikerült elfogadtatniuk a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Kacsó Hanga már 18 évesen országos hírnévre tett szert, a Muzsikás együttessel 2016-ban Kanada nagyvárosaiban és New Yorkban debütált, hatalmas sikert aratva.
21:00 MAGNA CUM LAUDE – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
A gyulai srácokból alakult Magna Cum Laude több mint két évtizedes fennállása alatt számos Fonogram-díjat zsebelt be, de rengeteg ikonikus rádiós sláger (mint például a Pálinka dal, a Vidéki Sanzon, vagy a Színezd újra!) is fűződik nevükhöz. Koncertjeiken a fergeteges hangulat garantált!
22:30 HUMEN BRASS BAND – A 2021-ES VESZPRÉMI UTCAZENE FESZTIVÁL KÖZÖNSÉGDÍJAS ZENEKARA – FRÖCCSTERASZ
A kilenctagú csapat egy Szekszárd központú hibrid Brass Band, melyben fúvós, elektronikus és ütőhangszerek fúzióját ötvözik könnyűzenei stílusban. Koncertjük egybefüggő, szórakoztató jellegű műsort foglal magába garantáltan remek hangulattal. Felállásuk egyedi, nagyrészt tanuló fiatalokból áll, akik a jövőjüket is zenei pályán képzelik el. Hangszeres felépítésük trombitát, alt- és tenorszaxofont, vadászkürtöt, harsonát, szuzafont, gitárt és basszusgitárt, illetve dobot tartalmaz.

22:30 LUX MITHRAS - TŰZZSONGLŐR BEMUTATÓ – BÉLA KIRÁLY TÉR
A tűz, mint a négy elem egyike mindig is kiemelt szerepet kapott kortól és kultúrától függetlenül. Egy lobogó láng megnyugvást hoz és belobbantja a lélek szikráját. A csapat minden tagját lenyűgözi a jelenség és mély tisztelettel viszonyul hozzá. Nevük Lux Mithras, mely filozófiájukat tükrözi. A latin nyelv szerint a lux fényt vagy tüzet jelent, Mithras több vallásban és kultúrában is tisztelt istenség.
22:30 TÜCSÖK ZENÉS SZÍNPAD – VÁRMEGYEHÁZA UDVARA
A hazai zenei fesztiválok, versenyek rendszeres szereplői (csoportos és egyéni produkciókkal egyaránt), sikereiket számos oklevél tanúsítja. Mint Szekszárd Megyei Jogú Város kiemelkedő művészeti együttese, több ízben kapott rangos díjat, kitüntetést szakmai és karitatív munkájáért. Repertoárjuk dalait elsősorban az utóbbi 60 év könnyűzene és musical világából válogatják, valamint rendszeresen mutatnak be zenés színdarabokat, mesejátékokat, tematikus pódiumműsorokat. Több, saját szerzeményeket tartalmazó CD felvételük jelent meg.
Művészeti vezető: Béresné Kollár Éva
23:30 DJ DOMINIQUE ÉS G-HAWK – VÁRMEGYEHÁZA UDVARA
DJ Dominique az ország egyik legkeresettebb lemezlovasa. Évente több száz fellépés, 36 aranylemez, 5 platinalemez, valamint 2 dupla platinalemez büszke tulajdonosa. 1992 óta dolgozik lemezlovasként, producerként valamint műsorvezetőként DJ Dominique néven. Az est házigazdája városunk fiatal, feltörekvő tehetsége, G-Hawk

2021. SZEPTEMBER 18. (SZOMBAT)

10:00 VIDEÓS TALÁLKOZÓ – BABITS MIHÁLY KULTURÁLIS KÖZPONT, RENDEZVÉNYTEREM
Találkozz kedvenc videósaiddal DoggyAndi, KD csapat – Dave, OwnMcKendry, UborCraft, zsDav, illetve kint lesz a MesterMC is! A rendezvényen közös fotót készíthetsz a videósokkal, dedikálnak, illetve a színpadon különböző előadásokat is tartanak Neked.
1. felvonás
08:50 – dedikálás végéig (legfeljebb 11:10-ig)
2. felvonás
12:00 – dedikálás végéig (legfeljebb 14:20-ig)
3. felvonás
14:50 – dedikálás végéig (legfeljebb 17:10-ig)
Ülőhely csak az online előre kifizetett jegyeknél biztosított, ezért a jegyértékesítés csak a szabad ülőhelyek erejéig tart. Jegyet elővételben lehet venni vagy előre lefoglalni. A rendezvényen különböző exkluzív videós ajándéktárgyakat is meg lehet vásárolni. Jegyek elővételben vásárolhatóak bankkártyás fizetéssel, vagy online lefoglalhatóak és a helyszínen fizethető. Az online előre lefoglalt jegyet kifizetni és átvenni kizárólag
a rendezvény napján lehet a szervezőktől, annál a felvonásnál, amire a belépőjegy szól.
Normál jegy:
Online fizetve: 1.800 Ft
Online előzetes foglalás, helyben fizetve: 2.000 Ft
VIP jegy:
Online fizetve: 6.000 Ft
Helyszíni foglalás, helyben fizetve: nem lehetséges

10:00 HELYI CSOPORTOK BEMUTATKOZÁSA – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
MESZ Dance Tánccsoport
Iberican Táncegyesület
Alisca Taekwondo Klub
Magyar Wing Tsun Egyesület
Leung Ting Wing Tsun Kung Fu
11:00 „CSIRIBIRI” – HALÁSZ JUDIT KONCERT – BABITS MIHÁLY KULTURÁLIS KÖZPONT, SZÍNHÁZTEREM
Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben. 18 megjelent album után először egész estés filmkoncertet forgattak a művésznővel. A „Csiribiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.
Jegyár: 2.900 Ft
Jegyek kaphatók a Babits Mihály Kulturális Központ jegypénztárában, a www.jegy.hu oldalon, valamint a rendezvény előtt a helyszínen.
13:30 TÜCSÖK ZENÉS SZÍNPAD (GYERMEKCSOPORT) – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
A Szekszárdi Tücsök Zenés Színpad 1995-ben alakult (általános iskolás korú tanulókból) az akkori Babits Mihály Művelődési Ház énekegyütteseként. Jelenleg két korcsoportban dolgoznak. Repertoárjuk dalait elsősorban az utóbbi 60 év könnyűzene és musical világából válogatják, valamint rendszeresen mutatnak be zenés színdarabokat, mesejátékokat, tematikus pódiumműsorokat.
Művészeti vezető: Béresné Kollár Éva

13:30 MONDSCHEIN KÓRUS EGYESÜLET – KÓRUSTALÁLKOZÓ – VÁRMEGYEHÁZA UDVARA
Fellépő csoportok / Mitwirkende Gruppen:
Wunderland Kindergarten, Kindertanzgruppe – Seksard
Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule – Seksard
Mondschein Deutscher Nationalitätenchor aus Seksard
Deutscher Nationalitätenchor aus Kokersch / Kakasd
Deutscher Nationalitäten Liederchor aus Pußtavam
/ Pusztavám
Deutscher Gesangverein aus Ofen-Hidigut / Pesthidegkút
A Mondschein kórus tevékenységét és a rendezvényt támogatja a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Tolna Megyei Német Önkormányzatok Szövetsége, a Szekszárd MJV Önkormányzata, valamint a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ.
15:30 TOLNA MEGYEI NÉPTÁNCEGYÜTTESEK TALÁLKOZÓJA – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
Program:
14:45 Együttesek közös indulása a Béla király térre felvonulással, énekszóval, muzsikával
15:30 Gálaműsor
16:50 Örömtánc – Finálé
Bátai Sárköz Néptáncegyüttes
Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület
Mórágyi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes
Paksi Tehetség Táncműhely
Sárpilisi „Gerlice madár” Hagyományőrző Együttes
Szekszárdi Bartina Ifjúsági Együttes
Szekszárdi Bartina Néptáncegyüttes
Tamási Pántlika Néptánc Együttes
Zombai Hagyományőrző Egyesület
Zombai Virágszálak Roma Club

16:00 DEUTSCHE BÜHNE UNGARN: IRÁNY PANAMA / OH, WIE SCHÖN IST PANAMA! (ZsebSzínház) – DEUTSCHE BÜHNE UNGARN
Kistigris és Kismackó békésen éldegélnek együtt egy folyóparton. Boldogok, elégedettek, úgy érzik, mindenük megvan, amire csak szükségük lehet: egy házikó kéménnyel, ennivaló és egy jó társ. Egy napon Kismackó horgászás közben egy faládát fog ki a vízből. PANAMA felirat áll rajta és banánillata van. Este már együtt fantáziálnak Kistigrissel a varázslatos helyről, ahol minden nagyobb és szebb, mint otthon és ahol minden
tetőtől talpig banánillatú. Úgy döntenek, másnap útra kelnek álmaik országába, Panamába. Útjuk során több állattal is megismerkednek, megtapasztalják az otthontalanság viszontagságait, a bizonytalanságot, és azt, hogy milyen jó, ha az embernek van egy barátja, mert akkor semmitől sem kell félni. Végül megtalálják, ami után vágyakoztak. Ez a mese a barátságról, az álmokról és arról szól, hogy vajon
tudjuk-e valóban értékelni azt, amink van.
Bemutatási jogok: Merlin Verlag
Az előadás ingyenesen megtekinthető.
16:00 DOLCE VITA KLARINÉT EGYÜTTES – GARAY TÉR
Közreműködnek:
Puklics Kincső
György Bence
György Tomaj
Papp Máté
Utry Dávid
Vass Benjámin

17:00 CSOBOGÓ EGYÜTTES – FRÖCCSTERASZ
„Megmondom a titkát…” – Dalok érzelmekről, a természetről, a borról, vagyis mindenről, ami emberi.
Az együttes Szekszárdon alakult 2016-ban. A formáció tagjai mindannyian komoly zenei háttérrel érkeztek. Múltjuknak és előadásaik színvonalának köszönhetően az elmúlt években Szekszárdon kívül az ország számtalan településére eljutottak. Decsi-Kiss András a Szekszárdi Gitárkvartett tagjaként itthon és a határon túl is évek óta ismert a zenés műfajban. Fenyvesi Gábor a Mody Blues Band zenekarával a blues műfaj képviselőjeként került kapcsolatba a minőségi zenével. B. Varga Jenő az együttes zeneszerzője, énekese, gitárosa, a Csobogó és a Fabula zenekarok alapítója. Horváth Tamás több zenei formációban játszó basszusgitáros 2021-ben csatlakozott az együtteshez.
18:00 BARBÁRIA – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
A Barbária a legújabb szekszárdi rock&roll formáció, mely a nagy sikerű Hungária együttes Rock ’N Roll Party és Hotel Menthol albumaira építi repertoárját új, energikus köntösbe csomagolva. Ajánljuk kicsiknek, kicsit nagyobbaknak, nagyoknak és a legnagyobbaknak, azoknak akik csak egy kicsit, vagy kicsit jobban kikapcsolódnának, azoknak akik csak hallgatnák és azoknak is, akik táncolnák! Azoknak, akik szeretik a rock&rollt és azoknak is, akik majd megszeretik! Egyszóval: Mindenkinek! Ha kíváncsi vagy, hogy Te melyik táborba tartozol, letesztelheted a legközelebbi Barbária koncerten! A rock&roll örök és vitathatatlan

19:00 ALISCA BRASS BAND – FRÖCCSTERASZ
Az Alisca Brass Band Szekszárd Megyei Jogú Város kiemelkedő művészeti együttese, jelenlegi formájában 1992 óta működik. 2007-ben Tolna Megyei Prima díjas, 2016-ban Tolna Megye Művészetéért elismerésben részesült. A közönség rendszeresen találkozhat a zenekarral Szekszárd
város és Tolna megye kulturális rendezvényein, ünnepségein. Az együttes minden évben fellép a március 15- én, október 23-án rendezett ünnepi megemlékezéseken, a Pünkösdi Hal- és Vadünnepen és a Szekszárdi Szüreti Napokon. Többször jártak már külföldön, legutóbb 2019
októberében Németországban hallhatta a közönség. Az Őszi Fesztiválra összeállított programban a hagyományos fúvószenekarra írt indulók, polkák mellett ismét könnyűzenei feldolgozások is hallhatók lesznek.
19:30 SZEKSZÁRDI GITÁRKVARTETT ÉS VENDÉGEI – „BORÜNNEP” – VÁRMEGYEHÁZA UDVARA
„Három dolog van, és csakis három, ami feledtetheti a halandóság fájdalmát és könnyítheti az élet rombolását. Ezek pedig a bor, a nők és a dal.” (Neil Gaiman)
Ezért legyen mámor, legyen ünnep, verssel és zenével a világ minden tájáról.
A Szekszárdi Gitárkvartett:
Csele Lajos – gitár
Komjáthy Péter – gitár
Decsi-Kiss András – gitár
Szecsődi István – basszusgitár
Közreműködik:
Wessely Ágnes – ének, gitár, ütőhangszerek
Lotz Katalin – vers, ének, fuvola
Rubányi Anita – vers
Komjáthi Tamás – 12 húros gitár

19:50 II. SIÓ KAJAK-KENU KUPA FELNŐTT NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI SZÁMAINAK EREDMÉNYHIRDETÉSE – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
20:00 KFT – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
40 éve koncertezik a KFT, amely eredeti zenei és szövegvilágával a magyar pop-rock zenei újhullám emblematikus zenekara. Legismertebb slágerei, mint az Afrika, a Balatoni nyár korosztálytól függetlenül házibulik és dj-partik szinte kihagyhatatlan kedvencei a mai napig, amelyek három évtized múltán is ott szerepelnek a különböző toplistákon. A KFT 1981-es megalakulása óta rendszeresen koncertezik, mindössze a kilencvenes években volt egy időszak, amikor nem álltak színpadra, ma már közel járnak a kétezredik fellépéshez.
21:30 BAND OF STREETS – FRÖCCSTERASZ
Utcazene New Orleans-i alapokon fúvós- és ütőhangszerekre, valamint megafonra újragondolva. A pécsi Band Of StreetS 2011 óta örvendezteti meg közönségét, ma éppen a szekszárdit.
22:30 KELEMEN KABÁTBAN – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
Az egyik legpörgősebb hazai zenekar Szekszárdon! Akik voltak már Kelemen Kabátban koncerten, jól tudják, hogy a zenekar mindig nagy hangsúlyt fektet a látványra és a hangzásra, azaz arra, hogy a fellépésük ne „csak” egy koncert legyen, hanem sokkal inkább egy komplex élmény. Hogy ez mennyire így van, arról mindenki meggyőződhet szeptember 18-án.

00:00 SHABBA DISCO – VÁRMEGYEHÁZA UDVARA
Shabba, a tetovált retro dj már 26 éve gondoskodik arról, hogy egy buliban mindig a legjobb legyen a hangulat!

2021. SZEPTEMBER 19. (VASÁRNAP)

10:30 TOLNA MEGYEI NÉPTÁNCEGYÜTTESEK TALÁLKOZÓJA – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
Program:
9:45 Együttesek közös indulása a Béla király térre felvonulással, énekszóval, muzsikával
10:30 Gálaműsor
11:50 Örömtánc – Finálé
Decsi „Gyöngyösbokréta” Hagyományőrző Egyesület
Dombóvári Kapos Táncegyüttes
Hőgyész Székely Kör Bokréta Néptánccsoport
Kakasdi Sebestyén Ádám Székely Társulat
Szekszárdi Bartina Sihederek csoportja
Szekszárdi Bartina Gyermek csoportja
Szekszárdi Bartina Aprók csoportja
Szekszárdi Bartina Töpörtyűk csoportja
Szekszárdi Bartina Palánta csoportja

15:00 SZEKSZÁRD JUNIOR STARS BIG BAND – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
A Szekszárd Junior Stars Big Band 2000 novemberében alakult szekszárdi jazz tanszakos fiatalokból. A zenekar koncertrepertoárjában a professzionálisan újrahangszerelt jazz standard kompozíciók mellett (Count Basie, Duke Ellington, Benny Goodman) saját szerzemények is szerepelnek. A repertoárban szereplő műveket Molnár Ákos (ex-Syrius) hangszereli, a saját szerzeményeket szintén ő írja. A zenekar jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kapcsolatok erősítése.
16:00 DEUTSCHE BÜHNE UNGARN: AZ OROSZLÁN ÉS A NYÚL / DER LÖWE UND DER HASE (ZsebSzínház) – VÁRMEGYEHÁZA UDVARA
Egyszer volt, hol nem volt egy falu, melyben minden állat együtt élt boldogan. Mindenkinek megvolt a saját feladata: a kakas volt a polgármester, a hód az építész, a tehén mindenkit ellátott tejjel, a róka pedig művészként tűnt ki a közösségből. És a nyúl?... Hát, ő is ott volt. Szóval minden állat együtt élt ebben a faluban, kivéve az oroszlánt. Tőle mindenki félt. Ő a település fölé magasodó hegyen lakott, és ha kedve szottyant, éjjel titokban leosont a faluba, és magához ragadott egy állatot. Egészen mostanáig, amikor kakas polgármester úrnak ádáz terve támadt, melynek végrehajtása a nyúlra hárult. Egy mese bátorságról és ügyességről.
Az előadás ingyenesen megtekinthető.

17:00 A CSURGÓ ZENEKAR 25 ÉVES JUBILEUMI KONCERTJE – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
25 éves a Csurgó zenekar.
„Szeretettel hívunk a szülinapi buliba! Ünnepre hangoljuk a lelkünket és a hangszereinket. Egy különleges koncert lesz régi zenész barátokkal és sok meglepetéssel. Annyit a titokból, hogy készülünk ajándékkal is nektek. Nekünk pedig az lesz az ajándék, ha sokan eljöttök táncolni, énekelni,
játszani velünk!”
18:30 PARRAG TRIÓ – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
A Parrag Trió Parrag Tibor gitáros énekes szólóműsorát mutatja be, kiváló zenész kollégái, Szende Gábor dobos és Károlyi Kálmán basszusgitáros közreműködésével. A koncertműsorsaját szerzeményeket és rockzenei feldolgozásokat tartalmaz, amiben mindhárom hangszer fontos szerepet kap.
20:00 KALUS AKUSZTIK – FRÖCCSTERASZ
Közreműködik: Kalauz Attila – gitár, ének
Akusztikus zenei műsor, melyben a saját dalok mellett a kedvenc külföldi előadóktól – U2, Eric Clapton, Sting – való feldolgozások szerepelnek. Az eredetileg sokszor különböző zenei stílusú zenészek dalait az akusztikus előadás közös keretbe foglalja.

21:00 ISMERŐS ARCOK – BÉLA KIRÁLY TÉRI SZÍNPAD
Az Ismerős Arcok zenekar 1999 óta van jelen a magyar könnyűzenei életben. Rendszeres szövegírói-zeneszerzői munkájával, nagyszámú közönséget vonzó koncertjeivel népszerűsíti, tudatosítja az egyetemes magyar kultúra szeretetének fontosságát. A jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként kínálja azt a – kizárólag az Ismerős Arcokra jellemző izgalmas és magával ragadó – zenei hangzást és az egyedi tartalommal bíró gondolatokat, amely kiemeli az együttest a kortárs magyar rockzene táborából.
22:30 LÉZERSHOW – BÉLA KIRÁLY TÉR

TÁRSPROGRAMOK

2021. SZEPTEMBER 18. (SZOMBAT), 11:00
IMRE PÉTER SZOBRÁSZMŰVÉSZ „THEATER” CÍMŰ SZOBRÁNAK ÜNNEPÉLYES AVATÁSA – DEUTSCHE BÜHNE UNGARN ELŐTTI TÉR
2021. SZEPTEMBER 18-19. (SZOMBAT-VASÁRNAP)
FANYŰVŐ JÁTÉKPARK – DONGA VERDÁK – VÁRMEGYEHÁZA KERT
Különleges, hordódongából készült ügyességi játékok várják a játszani vágyó kicsiket és nagyokat.
Nyitva tartás: 10:00-18:00
2021. SZEPTEMBER 19. (VASÁRNAP), 9:00
BRINGÁZZ SZEKSZÁRD! – INDULÁS: VÁROSI SPORTCSARNOK
Az Európai Mobilitás Hete jegyében a Szekszárdi Sportközpont Nkft. ismét megszervezi a Bringázz Szekszárd! programot. A Szekszárd Városi Sportcsarnoktól indulva korosztálytól függetlenül kell megtalálni 5 darab, előre megadott kerékpárbarát pontot a városban. A helyszínen a Bringa Sulinak köszönhetően oktatás és kerékpáros ügyességi feladatok is várják az érdeklődőket.
2021. SZEPTEMBER 19. (VASÁRNAP), 15:00–18:00
SPURKERÉK NYÍLT NAP – AZ EGYESÜLET PÁLYÁJA (SZEKSZÁRD, BERN UTCA 34.)
A Spurkerék Modellező Sportegyesület interaktív bemutatóval és kipróbálási lehetőségekkel vár minden kedves érdeklődőt szekszárdi pályáján!

KIÁLLÍTÁSOK

„FELLEGVÁRUNK, A SZEKSZÁRDI KÁLVÁRIA KILÁTÓ” KIÁLLÍTÁS – VÁRMEGYEHÁZA UDVARA
A Szekszárdi dombok közt, a város központi részén magasodó, a Bartina hegyen álló Kálvária emberemlékezet óta fontos helyszín. Kedvelt szabadidős és turisztikai célpontja mind a helyieknek, mind az ideérkező turistáknak. Leromlott, szomorú állapota azonban arra sarkallt egy szekszárdi fiatalembert, Máté Istvánt, hogy a teljes körű, korszerű, színvonalas, ugyanakkor értékmegőrző megújulása érdekében egy nyílt, bárki által kitölthető közvéleménykutatást indítson az igények felmérésére. A kérdőívet általános lelkesedés fogadta, így az eredményeket alapul véve - szakmai támogatással - egy Ötletpályázat meghirdetésére is sor került, amelyre bárki küldhetett be anyagot. Az erre beérkező terveket szakmai szempontok, illetve a kérdőív alapján a lakossági igények ismeretében bírálták el. Ebből ad ízelítőt ez a kiállítás minden érdeklődő számára.
Megnyitó: 2021. szeptember 16. (csütörtök), 17:00
Köszöntőt mond: Orbán Attila – Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke
A projektet ismerteti: Máté István – ötletgazda
Szakmai értékelés: Hodossy László – Építész Alkotóműhely Kft., építészmérnök
Közreműködő: Komjáth(y)iak
Műsorközlő: Tóth Flóra
A megnyitón a kiállítás tárgyát képező ötletpályázat eredményhirdetésére is sor kerül.

2021. SZEPTEMBER 11. – OKTÓBER 31.
DIGITÁLIS AGORA – III. NEMZETKÖZI DIGITÁLIS MŰVÉSZETI TRIENNÁLÉ
A Digitális Agora kiemelt, nemzetközi képzőművészeti tárlatot a Magyar Elektrográfiai Társaság és a Babits Mihály Kulturális Központ közösen, immáron harmadik alkalommal rendezi meg – 169 magyar és 45 külföldi művész – digitális, elektrográfiai alkotásainak bemutatásával. Nagyméretű grafikák, digitális-, videó- és fényinstallációk, light-boxok és más fényobjektek, valamint videók, animációk színes választéka tárul az érdeklődők elé. A kiállítás célja – az utóbbi három évben született, az új innovatív eljárások és digitális technológiák alkalmazásával létrejött – kiemelkedő művészeti eredmények közzététele, illetve az alkotói sokszínűség jegyében az új témák, tartalmak és egyéni megoldások bemutatása. A nyílt pályázaton részt vett kiállítók és meghívott művészek Magyarországról, Argentínából, Kanadából, Japánból, az USA-ból, Dél-Koreából és 11 európai országból képviseltetik magukat. Idén a kötetlen téma mellett a TRISTAN TZARA 125-Hommage kiállításra pályázhattak az alkotók. Néhány jelentős meghívott művész: Joseph Kádár, Csáji Attila, Horkay István, Lévay Jenő, Szombathy Bálint, Kelle Antal Artformer, Mengyán András, Derek M. Besant (Kanada), Chang-Soo Kim (Dél-Korea), Lux Antal (Németország) és Saeko Hanji (Japán), Cecília Mandrile (Argentína), Florentia Ikonomidou (GR).
A beérkezett műveket nemzetközi zsűri válogatta.
A kiállítás megtekinthető: Művészetek Háza, Babits Mihály Kulturális Központ Márványterem, Bakta Galéria

Megnyitó: 2021. szeptember 11. szombat, 11:00
Helyszín: Művészetek Háza
Köszöntőt mond: a kiállítás fővédnöke, Fekete Vali esztéta-művészettörténész, a Zsolnai Negyed művészeti vezetője és Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója
A kiállítást megnyitja: Gyenes Zsolt DLA médiaművész
Közreműködik: Nagysolymosi Gábor zeneszerző – szintetizátor
Moderátor: Simon V. Zita
Művészeti tanácsadó: N. Mészáros Júlia művészettörténész
Kurátorok:
Baky Péter Munkácsy Mihály-díjas festőművész, Művészetek Háza, Szekszárd
Gonda Mária igazgatóhelyettes, Babits Mihály Kulturális Központ
HAász Ágnes Munkácsy Mihály-díjas festőművész, képzőművész, MET elnök, Budapest
Spitzer Fruzsina képzőművész, a MET alelnöke
Albert Judit képzőművész, a MET vezetőségi tagja
Ruzsa Dénes művészeti munkatárs

KÉZMŰVES VÁSÁR – BÉLA KIRÁLY TÉR

Ipar- és népművészeti, valamint helyi termékek vására.
natúr kozmetikumok, levendula termékek, zsűrizett üvegékszerek, lagenlook ruházat, saját készítésű ásványékszerek, dobozos ásványok gyűjtőknek, kézműves csokoládé, szörp, limonádé
Tolna Megyei Népművészeti Egyesület mesterei: bőrdíszmű, faáru, fazekas kerámiák
Nyitva tartás:
2021. szeptember 16. (csütörtök): 15:00–21:00
2021. szeptember 17. (péntek): 10:00–21:00
2021. szeptember 18. (szombat): 10:00–21:00
2021. szeptember 19. (vasárnap): 10:00–21:00

ÉTKESEK – BÉLA KIRÁLY TÉR
kemencés lángos, kürtőskalács, hamburger, hot dog, minifánk, jégkása, pecsenye, sült ételek, kolbász, lángos, grillezett ételek, nyárson sült malacos ételek, vásári édesség, vattacukor, főtt kukorica, kandírozott olajos magvak
Nyitva tartás:
2021. szeptember 16. (csütörtök): 15:00–01:00
2021. szeptember 17. (péntek): 14:00–02:00
2021. szeptember 18. (szombat): 10:00–02:00
2021. szeptember 19. (vasárnap): 10:00–23:00
ITALOS PAVILONOK – BÉLA KIRÁLY TÉR
Garay Élménypince
Koktél patika
Mokaflor Caffé
Nyitva tartás:
2021. szeptember 16. (csütörtök): 15:00–01:00
2021. szeptember 17. (péntek): 14:00–02:00
2021. szeptember 18. (szombat): 10:00–02:00
2021. szeptember 19. (vasárnap): 10:00–23:00

VIDÁMPARK – PROMÉTHEUSZ PARK
Nyitva tartás:
2021. szeptember 16. (csütörtök): 14:00–00:00
2021. szeptember 17. (péntek): 14:00–00:00
2021. szeptember 18. (szombat): 10:00–00:00
2021. szeptember 19. (vasárnap): 10:00–22:00

ÉTKESEK – SZENT ISTVÁN TÉRI SÉTÁNY (A VIDÁMPARK MELLETT)
kürtőskalács, vásári édesség, üdítő, limonádé, kávé
Nyitva tartás:
2021. szeptember 16. (csütörtök): 14:00–00:00
2021. szeptember 17. (péntek): 14:00–00:00
2021. szeptember 18. (szombat): 10:00–00:00
2021. szeptember 19. (vasárnap): 10:00–22:00

SZEKSZÁRDI SZÜRETI NYITOTT PINCÉK

 • ÁDÁM PINCE
 • ATTILA BIRTOK
 • BRILL PÁLINKAHÁZ
 • Heimann Családi Birtok
 • DÚZSI TAMÁS ÉS CSALÁDJA
 • ESZTERBAUER BORÁSZAT
 • FEKETE BORPINCE
 • GÖNDÖCS LAJOS
 • GYŰSZŰBIRTOK
 • HÁROMHÁZI PINCE
 • HEIMANN CSALÁDI BIRTOK
 • MATIEVICS BORÁSZAT ÉS VENDÉGHÁZ
 • IFJ. MÁRKVÁRT JÁNOS
 • MÉSZÁROS PÁL BORHÁZ ÉS PINCE
 • NÉMETH JÁNOS PINCÉSZET
 • PÁLINKÁS PINCE
 • PASTOR GARAGE WINERY
 • PÓSTA BORHÁZ
 • PRANTNER PINCE
 • REMETE-BOR KFT
 • SÁROSDI PINCE
 • SCHIEBER PINCÉSZET
 • SZENT GAÁL KASTÉLY ÉS BORHÁZ
 • TORONYI PINCE
 • TRINGA BORPINCE
 • TÜSKE PINCE
 • TWICKEL SZŐLŐBIRTOK
 • VIDA CSALÁDI BORBIRTOK

Forgalmirend-változások a fesztivál ideje alatt
Lezárásra kerül a Béla király tér teljes területe a volt Bartina ABC-től a Szekszárdi Járási Hivatalig (Szekszárd, Bezerédj utca 10.)
Lezárás kezdete: 2021. szeptember 14., kedd reggel 6 óra
Lezárás vége: 2021. szeptember 20., hétfő 24 óra
A Széchenyi, valamint a Béri Balogh Ádám utca felől gépjárművel érkezők 2021. szeptember 14., kedd reggel hat órától szeptember 20., hétfő éjfélig csak a Bezerédj tömbbelsőn keresztül tudják elhagyni a Bezerédj utcát.
Lezárásra kerül a Béla király téri templom mellett található buszforduló, a Szekszárdi Törvényszék, Városi Ügyészség és a Tolna Megyei BV Intézet előtti parkoló. Az épülettömb mögött lezárásra kerül a Vörösmarty utcai szakasz is, ahová csak a lakók, valamint az áruszállítók hajthatnak be gépkocsijukkal.
Lezárás kezdete: 2021. szeptember 14., kedd reggel 6 óra
Lezárás vége: 2021. szeptember 20., hétfő 24 óra
Lezárásra kerül a Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala előtt található parkoló – Béla király tér
Lezárás kezdete: 2021. szeptember 14., kedd reggel 6 óra
Lezárás vége: 2021. szeptember 20., 24 óra
A Béla király téren az áthajtásra 2021. szeptember 14., kedd reggel hat órától szeptember 20., hétfő éjfélig a kétirányúsított körforgalmon keresztül lesz lehetőség.

További ajánlataink

2021.10.21. - 2021.10.27. Agora Mozi műsor 2021 Szekszárd
AINBO: A DZSUNGEL HERCEGNŐJE
2021.10.21. - 2021.10.27. Agora Mozi műsor 2021 Szekszárd
Az utolsó párbaj
2021.10.21. - 2021.10.27. Agora Mozi műsor 2021 Szekszárd
VENOM 2: VÉRONTÓ
2021.10.21. - 2021.11.04. Szekszárdi kiállítások 2021-ben a Babits Mihály Kulturális Központban és a Művészetek Házában
Az 1956-os forradalmat követő kádári megtorlás és az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményei Tolna megyében című kiállítás
2021.10.25. - 2021.10.31. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Moziműsor
2021.10.26. - 2021.10.31. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Digitális Agora – III. Nemzetközi Digitális Triennálé
2021.10.28. 19:00 Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
TVRTKO - Túl minden határon
2021.10.28. 19:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
TVRTKO - Túl minden határon
2021.10.28. - 2021.10.31. Agora Mozi műsor 2021 Szekszárd
GYILKOS HALLOWEEN
2021.10.28. - 2021.10.31. Agora Mozi műsor 2021 Szekszárd
DŰNE
2021.10.28. - 2021.10.31. Agora Mozi műsor 2021 Szekszárd
Hibás Ron
2021.11.01. - 2021.11.03. Agora Mozi műsor 2021 Szekszárd
GYILKOS HALLOWEEN
2021.11.01. - 2021.11.03. Agora Mozi műsor 2021 Szekszárd
Hibás Ron
2021.11.01. - 2021.11.03. Agora Mozi műsor 2021 Szekszárd
DŰNE
2021.11.01. - 2021.11.07. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Moziműsor
2021.11.02. 19:00 Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Hogyan értsük félre a nőket? - Csányi Sándor színházi estje
2021.11.02. 19:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
Hogyan értsük félre a nőket? - Csányi Sándor színházi estje
2021.11.02. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2021
Hogyan értsük félre a nőket? - Csányi Sándor színházi estje
2021.11.04. 16:00 Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
1956 méter – emlékfutás az 1956-os forradalom 65. évfordulója alkalmából
2021.11.04. 16:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
1956 méter – emlékfutás az 1956-os forradalom 65. évfordulója alkalmából
2021.11.05. - 2021.11.28. Szekszárdi kiállítások 2021-ben a Babits Mihály Kulturális Központban és a Művészetek Házában
„Ecsettel írt hétköznapok” – a 80 éves Cseh Gábor kiállítása
2021.11.08. 19:00 Szekszárdi koncertek 2021
Prieger Zsolt (Anima Sound System): Káddis Térey Jánosért
2021.11.08. 19:00 Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Prieger Zsolt (Anima Sound System): Káddis Térey Jánosért
2021.11.08. 19:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
Prieger Zsolt (Anima Sound System): Káddis Térey Jánosért
2021.11.08. - 2021.11.14. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Moziműsor
2021.11.10. 19:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
Egy szoknya, egy nadrág - MÚZSA bérlet 2.előadás
2021.11.10. 19:00 Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Egy szoknya, egy nadrág - MÚZSA bérlet 2.előadás
2021.11.10. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2021
Egy szoknya, egy nadrág - MÚZSA bérlet 2.előadás
2021.11.15. - 2021.11.21. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Moziműsor
2021.11.16. 18:00 Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Aranyosi Péter és Badár Sándor
2021.11.16. 18:00 Dumaszínház Szekszárd 2021. Aranyosi Péter és Badár Sándor közös estje
2021.11.16. 18:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
Aranyosi Péter és Badár Sándor közös estje
2021.11.16. 18:00 Szekszárdi színházi előadások 2021
Aranyosi Péter és Badár Sándor közös estje
2021.11.18. 18:00 Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Traccs! Sebestyén Balázs
2021.11.18. 18:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
TRACCS! - Sebestyén Balázs
2021.11.19. 19:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
`Ábrándos szép napok` - Kovács Gergő dalestje
2021.11.19. 19:00 Szekszárdi koncertek 2021
`Ábrándos szép napok` - Kovács Gergő dalestje
2021.11.19. 19:00 Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
`Ábrándos szép napok` - Kovács Gergő dalestje
2021.11.20. - 2021.11.21. Szekszárdi Néptáncfesztivál 2021
2021.11.20. - 2021.11.21. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Néptáncfesztivál
2021.11.20. - 2021.11.21. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
I. Szekszárdi Retro Fesztivál
2021.11.20. - 2021.11.21. Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
Szekszárdi Néptáncfesztivál
2021.11.22. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
CSUKÁS ISTVÁN: SÜSÜ, A SÁRKÁNY - 10:00 és 14:30
2021.11.22. 10:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
CSUKÁS ISTVÁN: SÜSÜ, A SÁRKÁNY
2021.11.22. 10:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2021
CSUKÁS ISTVÁN: SÜSÜ, A SÁRKÁNY
2021.11.22. 10:00 Szekszárdi színházi előadások 2021
CSUKÁS ISTVÁN: SÜSÜ, A SÁRKÁNY
2021.11.22. 19:00 Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Thomas Mann: Mario és a varázsló
2021.11.22. 19:00 Szekszárdi színházi előadások 2021
Thomas Mann: Mario és a varázsló
2021.11.22. 19:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
Thomas Mann: Mario és a varázsló
2021.11.22. - 2021.11.28. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Moziműsor
2021.11.28. 15:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
Kicsi Gesztenye Klub: LIZA BÚCSÚELŐADÁS
2021.11.28. 15:00 Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Kicsi Gesztenye Klub: LIZA BÚCSÚELŐADÁS
2021.11.28. 15:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2021
Kicsi Gesztenye Klub: LIZA BÚCSÚELŐADÁS
2021.11.29. - 2021.12.05. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Moziműsor
2021.12.05. 19:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
Cotton Club Singers - „Negyedszáz” 2021
2021.12.05. 19:00 Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Cotton Club Singers - „Negyedszáz” 2021
2021.12.05. 19:00 Szekszárdi koncertek 2021
Cotton Club Singers - „Negyedszáz” 2021
2021.12.06. - 2021.12.12. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Moziműsor
2021.12.12. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
A Dal a Miénk-Csík zenekar és az LGT dalok, Presser Gábor - Karácsony János
2021.12.12. 19:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
A Dal a Miénk-Csík zenekar és az LGT dalok, Presser Gábor - Karácsony János
2021.12.12. 19:00 Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
A Dal a Miénk-Csík zenekar és az LGT dalok, Presser Gábor - Karácsony János
2021.12.12. 19:00 Szekszárdi koncertek 2021
A Dal a Miénk-Csík zenekar és az LGT dalok, Presser Gábor - Karácsony János
2021.12.13. - 2021.12.19. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Moziműsor
2021.12.19. 15:00 Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2021
Vadak Ura - The Covenant - családi musical
2021.12.19. 15:00 Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Vadak Ura - The Covenant - családi musical
2021.12.19. 15:00 Szekszárdi színházi előadások 2021
Vadak Ura - The Covenant - családi musical
2021.12.20. - 2021.12.26. Szekszárdi programok 2021. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Moziműsor
2021.01.01. - 2021.12.31. Szülinapi buli Szekszárdon, szülinapozz a Babits Mihály Kulturális Központban
2021.09.11. - 2021.10.31. Szekszárdi kiállítások 2021-ben a Babits Mihály Kulturális Központban és a Művészetek Házában
Digitális Agora – III. Nemzetközi Digitális Triennálé
Találatok száma: 41

Pósta Borház

Pósta Borház

Családi gazdaságunkban természet közeli gazdálkodást folytatunk. Szőlőből. Szívvel. Lélekkel. Gyönyörű kilátással és jobbnál jobb borokkal várjuk vendégeinket borkóstoló programunkra, előzetes bejelentkezéssel. A borok mellé igény szerint borkorcsolyát, főételt biztosítunk. Ha spontán ötlettől vezérelve ... Bővebben


Ribling Pince

Ribling Pince

Szekszárd egyetlenegy megmaradt pincesora az Istifán-gödre. Itt található a Ribling-pince. A család régi pincészetében 150 éves múltra visszatekintő hagyományos bortermelés folyik. Borok: bikavér, kadarka, kékfrankos, olaszrizling, rozé. Bővebben


Schieber Pincészet Szekszárd

Schieber Pincészet Szekszárd

A Schieber Pincészet családi szőlőbirtokként ötvennégy hektárnyi termőterülettel rendelkezik a Szekszárdi Történelmi Borvidéken, melyek a kitűnő földrajzi és talajtani adottságú Baranya-völgy és Görögszó dűlőkben találhatók. Borászatunk központja Szekszárdon található műemléki épületegyüttes, pince ... Bővebben


Szász Söröző és Étterem Szekszárd

Szász Söröző és Étterem Szekszárd

Szász éttermünk Szekszárd szívében, magyaros és nemzetközi ételválasztékkal, kiváló szekszárdi pincészetek boraival. Az étel- és ital kínálat hűen őrzi eleink ízeit, de teret ad a kezdeményező újításoknak, a gasztronómia aktuális lendületeinek. Így a válogatott, minőségi alapanyagokból, kiváló séfek keze ... Bővebben


Ti-To Bisztró

Ti-To Bisztró

Reggeliző és brunch étterem. Bővebben


Toronyi Pince Szekszárd

Toronyi Pince Szekszárd

Szőlőskertjeink a történelmi múltú szekszárdi borvidéken találhatók. A borvidék sokszínűségét kihasználva, dűlőink termését külön kezelve, hozamkorlátozással dolgozzuk fel a legmagasabb minőség elérése érdekében. A gazdálkodás során a terméskorlátozásra nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen így készíthető kiváló ... Bővebben


Toscana Étterem és Kávézó Szekszárd

Toscana Étterem és Kávézó Szekszárd

Éttermünket 2007-ben családi vállalkozásként nyitottuk. Eredetileg a patinás környezetű önkiszolgáló rendszerrel is működő éttermet alakítottunk ki, amiből később látványkonyhás étterem lett. A mediterrán környezet, családias hangulat és a kiváló konyha biztosíték egy felejthetetlen ebéd, illetve vacsora ... Bővebben


Tüske Pince Szekszárd

Tüske Pince Szekszárd

A pincészet a szekszárdi borvidék több jó fekvésű dűlőjében - Iván-völgy, Baranya-völgy, Kerék-hegy, Leányvár - 12 ha vörösborszőlőt termő területtel rendelkezik, mely nagyobbik részén saját telepítésű fiatal ültetvény termi a terméskorlátozott, kiváló minőségű kékfrankos, kadarka, merlot, cabernet ... Bővebben


Vesztergombi Pincészet Szekszárd

Vesztergombi Pincészet Szekszárd

A szekszárdi borvidék legjobb dűlőiben rendelkezünk területekkel. Jelenleg 27 ha szőlőterülettel rendelkezünk. Ennek a nagy része újratelepített, viszonylag fiatal szőlő, de ezek között is sorban lépnek a felnőttkorba az ültetvények. Vörösbor termő vidékként a termelt szőlők nagy része, kb 70%, ... Bővebben


Ízlelő Családbarát Étterem Szekszárd

Ízlelő Családbarát Étterem Szekszárd

Törekvésünk, hogy helyi szállítóktól vásárolt, friss alapanyagokból készítsünk magas minőségű ételeket, támaszkodva a hagyományokra, de keresve az új utakat. Családbarát éttermünkben vállaljuk családi, céges rendezvények megszervezését. Bővebben


   1 2 3 4 5   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
7100 Szekszárd , Szent István tér 10.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG