Aktív hétvége a Hungexpón! Ha március, akkor Utazás Kiállítás!
Aktív hétvége a Hungexpón! Ha március, akkor Utazás Kiállítás!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Játékbirodalom nem csak gyerekeknek!
Játékbirodalom nem csak gyerekeknek!
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.

Terézvárosi Adventi Vásár a Jókai téren - hangulatos, muzsikás, gyertyafényes, barátságos léptékű kézműves adventi vásár a Belváros sűrűjében. Több éves kihagyás után tavaly óta újra van adventi vásár a terézvárosi Jókai téren, kellemes ünnepre hangoló kitérőre csábítva az arra járókat. Látnivalókat és programokat bőséggel kínál a környék, a Világörökség részét képező és Kulturális Sugárútnak is nevezett Andrássy útról nyílik a tér, közel az Oktogonhoz, a színházakban és-szórakozóhelyekben bővelkedő Pesti Broadway szomszédságában, a főváros legizgalmasabb és legkozmopolitább hangulatú részén található, ahol advent idején pezsgő élet zajlik az utcákon, tereken. Ezt az ünnepi forgatagot színesíti és gazdagítja a Jókai téri adventi vásár, hozzáadva az ünnepi élményhez egyedi, kézműves portékákkal díszített ünnepi hangulatát. A kézműves vásárt az ördögszekeres színvonal fémjelzi, válogatott kínálattal. Kézműves alkotások mellett a hazai kézműves gasztronómia adventi ízeit is megtalálják itt a látogatók a mézes kalácstól a szaloncukorig, a forralt bortól a kürtős kalácsig. Érdemes lesz hát idén is betérni a térre egy kis ünnepi hangolódásra, ajándékkeresőre, megállni egy kis pihenőre, találkozni egy forralt boros beszélgetésre, hamisítatlan adventi élménnyel, apró kincsekkel távozik aki megteszi. A Jókai téri adventi vásár egész advent idején, november 24. és december 23.között várja látogatóit.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

A tavalyi sikeres visszatérést követően idén is lesz Terézvárosi Advent a Jókai téren, a tapasztalataink hasznosításával, jól megalapozottan és szépen felépítve. A korábbi években népszerű Jókai téri adventi vásárt tavaly keltettük újra életre az önkormányzat és az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérrel karöltve.

A helyszín kiváló: a Jókai tér Budapest szívében, a VI. kerületi Terézvárosban, az Oktogon szomszédságában található. A Világörökség részét képező Andrássy útról nyíló kis tér egy rendezett belvárosi tér, méltó párja a vele szemközti Liszt Ferenc térnek. Meghitt, jól berendezhető, játszóteres pihenőpark, vásárhelyszínnek ideális. Áthalad rajta az idegenforgalmi szakemberek által Kulturális Sugárútnak nevezett Andrási út: jelentős a turistaforgalom.

A Pesti Broadwayként emlegetett Nagymező út szomszédságában található, ahol színházak és szórakozóhelyek sorakoznak: a Radnóti, a Thália, Fővárosi Operett Színház, a Mikroszkóp Színpad, az Új Színház, a Mai Manó Ház, kávéházak, éttermek, a környező utcák zenés szórakozóhelyei. Ha a Nagymező utca a Broadway, akkor a Liszt Ferenc tér a Times Square Budapesten: Budapest egyik legizgalmasabb és legkozmopolitább stílusú tere. Itt található a Zeneakadémia, a Zeneművészeti Főiskola szecessziós palotája. A Jókai téren működik a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, amely a budapesti 5-12 éves gyermekek kedvenc gyerek- és bábszínháza. A környék kulturális intézményei, szórakozóhelyei és látnivalói advent idejére pezsgő és népes ünnepi forgatagot kínálnak.

Adventi kézműves vásárunkkal ezt a forgatagot szeretnénk tovább színesíteni, az ünnepi élményhez hozzáadni a magunk meghitt, egyedi és természetes portékákkal díszített ünnepi hangulatát.Adventi vásárunk jól illeszkedik a látnivalókban és szórakozóhelyekben bővelkedő Pesti Bródvej hangulatához és a Belváros hagyományos adventi helyszíneihez egyaránt. Hangulatában és helyszínében ugyanakkor jól elkülönül és különbözik a többi adventi vásártól, kínálatában ízig-vérig ördögszekeres, bóvlimentes, kézműves. Akik tavaly megfordultak a vásárban, bizonyára idén is visszatérnek, bár jellemzően a látogatók többségét az idegenforgalom hozza. Hangulatos, hamisítatlan, muzsikás, gyertyafényes, barátságos léptékű adventi vásárra számíthat idén is, aki velünk tart.

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Terézvárosi Adventi Vásár 2017

Programajánlat

Szolgáltató

MÁV Nosztalgia Jegyiroda
MÁV Nosztalgia Jegyiroda
 • Budapest
 • VI. kerület
City Tour Hop on Hop off Utazási Iroda
Városnézés Budapest
 • Budapest
 • VI. kerület
La Grotta Holidays Utazási Iroda
La Grotta Holidays Utazási Iroda
 • Budapest
 • VI. kerület
MINIVERSUM Élményközpont
Mini Világ & Óriási Élmények!
 • Budapest
 • VI. kerület
Miniversum Játszóház
Miniversum Játszóház
 • Budapest
 • VI. kerület
Miniversum Ajándékbolt
Miniversum Ajándékbolt
 • Budapest
 • VI. kerület