Természetfilm Fesztivál 2020 Gödöllő. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Természetfilm Fesztivál 2020 Gödöllő. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál


A gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2020-tól új néven, Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválként működik tovább, nevében is érzékeltetve a programkínálat sokszínűségét. A széles programkínálatot 2020-tól a nevében is jelezve Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál címen folytatódik a rendezvény. 2020 újdonsága, hogy a Magyar Nemzeti Parkok Hetének nyitórendezvénye is csatlakozott a Fesztiválhoz.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllő

2020. szeptember 11-13.

A 6. alkalommal megrendezendő Nemzetközi Természetfilm Fesztivál - amelyre idén csaknem 2200 nevezés érkezett a világ 114 országából - marad a zászlóshajója a rendezvénynek, de az ingyenes filmvetítések mellett idén is találkozhatnak a látogatók a Trash Art Magyarország szobraival, zöld szakmai és civil szervezetekkel, valamint fotókiállításokat tekinthetnek meg.

A helyszín – a Gödöllői Királyi Kastély – és a fókusz változatlan: a természet értékeinek megőrzése és az ember felelőssége. Erre hoznak számtalan példát azok, akiknek hivatásuk a természeti értékek megóvása: tíz hazai nemzeti park igazgatóságunk. Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal csatlakozik a fesztiválhoz a Magyar Nemzeti Parkok Hetének nyitórendezvénye, melynek keretében a nemzeti park igazgatóságok ökoturisztikai bemutatóhelyeit, attrakcióit, élménygazdag programkínálatát és szolgáltatásait ismerhetik meg az érdeklődők. A folytatásban, szeptember 14-20. között pedig gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a feltöltődni vágyókat földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

A fesztivál zászlóshajója továbbra is a VI. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, amelyre idén minden eddiginél több, 2200 nevezés érkezett a világ 114 országából. A fesztivál kiemelt célja, hogy a természettel kapcsolatos filmalkotásokon keresztül hívja fel a társadalom figyelmét a világ, és ezen belül Európa és a Kárpát-medence természeti értékeire, szépségeire, környezetünk védelmére, valamint a biodiverzitás fenntartásának fontosságára.

2020-ban is két filmszemle – a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle és a Kárpát-medence Értékei Filmszemle – szekcióira nevezhettek a hazai és külföldi alkotók.

Az év legjobb alkotásainak kihirdetésére szeptember 12-én, a díjátadó gálán, a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában kerül sor.

A fesztivál időtartama alatt a legjobbnak ítélt alkotásokat – közel 150 filmet – ingyenesen tekinthetnek meg a látogatók. A járványhelyzetre tekintettel ezt 6 vetítési helyszínen tehetik, a biztonságos távolság betartása végett.

Idén is lesz Trash Art Magyarország kiállítás, ahol ezúttal kiemelt szerepet kapnak az organikus szobrok, valamint két fotókiállítást tekinthetnek meg (már augusztus 20-tól) a látogatók: a 10. évfordulóját ünneplő Varázslatos Magyarország és az Ember és Természet fotópályázat legjobbjait.

A fesztivál hétvégi napjain két izgalmas beszélgetésre válthatnak jegyet az érdeklődők:

• szeptember 12-én, 15.00-tól Sokpólusú világ – a fejlődés valódi útjai címmel beszélgetés az On The Spot alkotópárosával, Cseke Eszterrel és S. Takács Andrással

A belépődíjból befolyó összeget az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi munkájának támogatására fordítják!

• szeptember 13-án, 17.00-tól Vadlovak filmelőzetes és kulisszatitkok címmel Török Zoltán tart közönségtalálkozót

A Fesztivállal egy időben zajlanak a kapcsolódó városok art mozijaiban és nemzeti park igazgatóságok látogatóközpontjaiban a Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok.

Valamint idén először a városi TV csatornák is bekapcsolódhatnak a programba egy számukra készített több részes (részenként kb. 3 órás) „Lépj be a természet világába” c. ismeretterjesztő műsor átvételével.

Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon, Gödöllőn!

További ajánlataink

2021.01.01. - 2021.12.31. Filmfesztiválok 2021

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Filmfesztiválok 2021
Filmfesztiválok 2021
2021.01.01. - 12.31.

Hasonló ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
2100 Gödöllő , Gödöllő Királyi Kastély
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás