Tiszavirágzás 2023

Tiszavirágzás 2023

, Több településen és helyszínen
Népszerűség

Évente egyszer egyedülálló természeti jelenséget csodálhatunk meg a Tiszán, amelyet tiszavirágzásként ismerünk. A tiszavirág a legnagyobb európai kérész; 2,5-3,8 cm-es, a fehér farksertéivel 12 cm hosszú is lehet. Két pár szárnya egyenlő alkotású, hártyás, gyengén recézett, világos-barna színű.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Tiszavirágzás 2023

Tisztelt tiszavirágzás iránt érdeklődők!

A Tiszakürti Arborétum tiszavirág túráit az elmúlt évek gyakorlatától eltérően szervezzük meg 2023-ban.

Idén a tiszainokai Haven kikötőbe költözik három napra a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság mobil kiállítása, ami a tiszavirágzásról nyújt sok érdekes információt. A kiállítás mellett – a rajzásra várva- gyermekfoglalkoztatóval tesszük tartalmassá a várakozást a gyermekek számára. A foglalkoztatót a meghirdetett napokon 17.30 – 19.00 óráig lehet igénybe venni, ami ingyenes.

Ennek a három napnak a pontos idejét a megfigyelések alapján később jelöljük ki.

A Haven kikötő szervez saját programot, ahol lehetőség lesz tábortűz mellett egy kellemes este eltöltésére. A tiszainokai kikötőben lehetőség van sétahajózásra is.

Természetesen aki szívesen egybeköti kirándulását egy arborétumi látogatással, szeretettel várjuk a nyitva tartási időben Tiszakürtön.

A tiszavirágzásról érdekes napi beszámolót olvashatnak, sok hasznos információval, Tálas Lászlótól a  Facebookon, a Tiszavirágzás oldalán.

Az előzetes felkészüléshez szeretnénk néhány tanácsot adni: Először is, felhívjuk a figyelmüket, hogy a rendezvény a természet körülményei között zajlik. Ajánlatos megfelelő öltözéket viselni, lehetőleg könnyű ruházatot, terepen is használható cipőt.  Érdemes készülni egy kicsire összehajtható esőkabáttal, ami akár egy zsebben is elfér és szúnyogriasztót is hozni.. Általában elég meleg szokott lenni, megfelelő mennyiségű vizet hozzanak magukkal. Felhívom mindenki figyelmét, hogy a résztvevő gyerekekre különös figyelemmel legyenek, de egymás testi épségére is vigyázzanak.          Mi minden igyekezetükkel azon vagyunk, hogy a legoptimálisabb időpontot válasszuk Önöknek, hogy minél többet tudjanak látni ebből a jelenségből, azonban felhívnám a figyelmüket, hogy mi is és Önök is csak békés és alázatos szemlélők lehetünk ebben az előadásban. Az események lefolyására semmilyen befolyással nem tudunk lenni.

Forrás: a Hortobágyi Nemzeti Park weboldala

 

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG