Magyarország 365 fotópályázat amatőr és hivatásos fotósok részére!
Magyarország 365 fotópályázat amatőr és hivatásos fotósok részére!
Székesfehérváron a Giro D`Italia kerékpáros körverseny világa!
Székesfehérváron a Giro D`Italia kerékpáros körverseny világa!
25 ország közel félezer sajtkülönlegessége hazánk legnagyobb sajtünnepén!
25 ország közel félezer sajtkülönlegessége hazánk legnagyobb sajtünnepén!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Tudományfesztivál Budapest 2019


A fesztivált 2010-ben a szervezők azzal a céllal hívták életre, hogy a tudományos ismeretterjesztést népszerűsítse egy minden korosztály számára vonzó, ingyenes rendezvény keretében. A tudományünnep programelemei különös hangsúlyt helyeznek a köznevelésben tanuló diákok megszólítására. A IX. Tudományfesztivál az előző évek tapasztalatait és együttműködési kapcsolatait felhasználva idén új helyszínen, a Corvin sétányon és a Grundon, a korábbi rendezvényeknél grandiózusabb formában mutatja be a legújabb innovációkat a középiskolás diákok találmányaitól a nagyvállalati fejlesztésekig.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
Székesfehérváron a Giro D`Italia kerékpáros körverseny világa!

Célunk, hogy a közoktatásban tanuló diákok számára élményszerű tapasztalati tanulás módszertanával biztosítsunk szemléletformálási platformot, amely jelentős mértékben befolyásolhatja pályaválasztási lehetőségeiket. Fontos szempont számunkra az oktatás innovatív oldalának széles körű bemutatása, ezért a közoktatás és a felsőoktatás mellett külön hangsúlyt helyezünk a megújult szakképzés reprezentációjára.

FENNTARTHATÓSÁGI PROGRAMOK A GRUNDON

 

A tudományfesztivál hagyományosan kapcsolódik a Föld Napjához, így a Street Science programelemek mellett, mindig jelen vannak a fenntarthatósággal, környezetvédelemmel kapcsolatos programok is.

2019-ben ismét különleges foglakozásokkal készülünk, amelyek alternatív módon segítik a diákok környezeti problémák felé irányuló érzékenységének fejlesztését és a konkrét környezettudatos viselkedésminták kialakulását. A környezeti érzékenyítés erősítésére, a híres közlegelők tragédiája modellből kialakított drámapedagógiai foglalkozás nyújt lehetőséget, míg a környezettudatos viselkedésminták kialakítására egy interaktív cselekvési programot kidolgozó foglalkozás ad lehetőséget.

Emellett a kisebb korosztály részére olyan kiállítást tervezünk, amely bemutatja, hogy a mindennapi életünk során, egy háztartáson belül, milyen eszközökkel és viselkedési mintákkal tudunk fenntarthatóbb módon élni.

URBANISZTIKA (JÖVŐ UTCÁJA)

Idei helyszínválasztásunk egyik fontos szempontja volt az élhető környezet, a városrehabilitáció szemléletes formáinak bemutatása. A Corvin-negyed fejlesztése nagyszerű példája az önkormányzati városfejlesztés, az egyetemi és nagyvállalati érdekek és az innovatív építőipari vállalatok együttműködésének. Ennek szemléltetésére a Futureallal együttműködve interaktív kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők a beruházást megelőző állapotot és a fejlesztés további terveit. Ezzel párhuzamosan a Grundon bemutatásra kerül az organikus ingatlanfejlesztés egyik budapesti mintapéldája. A megújuló ódon falak között modern terek épülnek ki, választási lehetőséget biztosítva a nagyvállalati reprezentációra, ennek példája az intézményben kialakított Google Ground impozáns helyszíne, amely a drámapedagógia foglalkozások, az interaktív cselekvési programok és a műhelybeszélgetések helyszíne lesz. Úgy gondoljuk, hogy mindkét fejlesztési modellt fontos bemutatni, rámutatva, hogy egymás mellett is békésen működik két eltérő városrehabilitációs modell.

Az interaktív tudományos kiállításon a technológia iránt érdeklődők testközelből ismerhetik meg a jövőformáló fejlesztéseket, több terméket és szolgáltatást pedig ki is próbálhatnak. Az ingyenes rendezvény gyerekek és felnőttek számára is élményekben gazdag programlehetőség.

# 5G # robotok # drónok # hegesztő szimulátor # Formula1 # programozás # 3D tervezés # űrkutatás # planetárium # virtuális valóság # IT a moziban # digitális múzeumpedagógia # innovációs tanösvény #

Programok és kiállítók a Jövő utcájában:
● Az EPAM e-kids sátrában a többi között táncoló és beszélő robotok, agyhullámokkal vezérelhető társasjáték, digitális kifestő és tetoválógép várja az érdeklődőket.
● A Digitális Közösségi Alkotóműhelyben rendelkezésre áll és kipróbálható minden eszköz, gép, ami szükséges lehet egy ötlet megvalósításához.
● Az informatikai, távközlési terület (Nokia, Prezi, Ericson, Arm) nagyvállalatai és a Magyarországon ipari kutatóbázissal rendelkező cégek (Bosch, Siemens) saját standon fogadják a látogatókat.
● Kitelepülnek startupok és a járműfejlesztésben élenjáró egyetemek is.
● A Nemzeti Tehetségprogram által támogatott fiatal feltalálók személyesen mutatják be ötleteiket és prototípusaikat, pl.: hazugságvizsgáló, palacsinta nyomtató, drónreptető alkalmazás, pókrobotok.
● A fiatalabbak scratch, minecraft és micro:bit oktatáson és robotika szakkörön is részt vehetnek.
● A Google Grundon műhelybeszélgetések lesznek a oktatás innovációs lehetőségeiről pedagógusok, fejlesztők és döntéshozók részvételével.

A Jövő utcája egyben a IX. Tudományfesztivál helyszíne is, amely hagyományosan kapcsolódik a Föld Napjához, így a környezettudatos életmódot népszerűsítő interaktív játékok, kiállítások és drámapedagógiai foglalkozások is lesznek.

STREET SCIENCE

Hagyományosan a leghangsúlyosabb elem a Tudományfesztivál programjában. A tavalyi évben először szerveztük rendezvényünket innovatív nagyvállalatokkal közösen. Idén az EPAM segítségével szólítottuk meg a nagyvállalati szektort. Kiemelt szempont, hogy többdimenziós innovációs tér bemutatására legyen lehetőségünk, ezért az informatikai, távközlési terület (Nokia, Prezi, Ericson, Arm) mellett az ipari fejlesztések területén (Bosch, Siemens) önálló magyarországi kutatóbázissal rendelkező cégek is saját standon fogadják a látogatókat. A nagyvállalati innováció bemutatása mellett a fiatalabb korosztályok részére scratch és micro:bit oktatást és robotika szakkört biztosítanak az érdeklődőknek.

A nagyvállalatok mellett külön soron mutatkoznak be a startupok. Az elmúlt években Budapest startup hub-bá vált, s ennek az ökoszisztémának legjelentősebb közép-európai rendezvénye a Startup Safary. Már 2016-ban a Nemzeti Múzeum dísztermében közösen szerveztük a programsorozat kiemelkedő eseményét: az invesztori vacsorát. Amelyen több mint 300 befektető, startupper, kormányzati támogató és külföldi kereskedelmi képviselet találkozására és kapcsolatépítésére van lehetőség. A jó együttműködés idén is tovább folytatódik, a fesztivál keretében 10 validált vállalkozás mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

2017 óta az YXPO pavilon látja vendégül a Nemzeti Tehetségprogram által támogatott innovációs versenyek győzteseit. A fiatal feltalálópalánták személyesen mutatják be ötleteiket, a prototípus bemutatása révén. Idén új elemmel bővül a pavilon tartalma, mivel a Nyíregyházi Szakképzési Centrum keretein belül működő tavaly indított Digitális Alkotóműhely is csatlakozik programunkhoz. A diákok amellett, hogy a részükre kialakított standon kisebb csoportoknak bemutatkoznak, a felállított színpadon is előadnak a nagyközönségnek.

A street science kiállítók negyedik lába a felsőoktatási innováció. Ebben az évben a járműfejlesztésben élen járó egyetemek kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. A BME és SZIE alternatív energiahajtású versenyautóval, a Neumann János Egyetem diákjai saját építésű motorral és applikációfejlesztéssel vesznek részt. A fesztiválhoz csatalakozott a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Kara is, amely önálló állomásként saját épületében fogadja a diákokat.

Külön érdekesség lesz idén először a szabadtéren felállításra kerülő 60 fő befogadására alkalmas planetárium, ahol az óvodáskorú és alsó tagozatos gyerekeket látjuk vendégül. Önálló helyet kap az idén bemutatkozó digitális múzeumpedagógia.

Új saját fejlesztésű elemként kerül be a street science programba innovációs tanösvényünk, amelynek kialakításakor törekedtünk arra, hogy ne kizárólag tudománytörténeti panteon jellegű kiállítást készítsünk, hanem korunk elismert magyar tudósai közül többeket is szeretnénk bemutatni. Többek között Szemerédi Endre Abel-díjas matematikus, Harsányi János Nobel-díjas közgazdász, vagy Roska Tamás a bionika kutatás kiemelkedő egyénisége is kiválasztott tudósok között van.

RENDHAGYÓ MÓDSZERTAN

Az elmúlt évek gyakorlata visszaigazolta, hogy magas hozzáadott értékű fesztivált kizárólag alapos előkészítés és megfelelő színvonalú adjusztálás révén lehet szervezni. Ennek érdekében a rendezvényünkre jelentkező diákcsoportok tanárait előzetesen tájékoztatjuk a programhelyszínekről, ajánlást adunk számukra életkor szerinti bontásban, meghatározzuk az egy helyszínen eltölthető időt. Bizonyos programelemekre konkrét időpontokra kell jelentkezni, ilyen pl. drámapedagógia, bionika kar. Az élményszerű tapasztalati tanulás akkor tud hatékonnyá válni, ha megfelelően felkészítjük a diákokat és nem terheljük túl őket, ezért osztályonként 90 percnyi elfoglaltságot javaslunk, ez 4-5 helyszín részletes megismerését jelenti. Az osztályokat felkészített középiskolás animátorok vezetik, akik több helyszínen (pl.: innovációs tanösvény) előadást is tartanak. A rendezvény első napján min. 1500 diáknak fogunk a helyszíneken disszeminációs foglalkozást tartani.

OKTATÁS ÉS INNOVÁCIÓ

Idén első alkalommal kerül sor az oktatásban hasznosított és tervezett innovációs projektek szakmai áttekintésére. A műhelybeszélgetések 3 témakörben kerülnek megszervezésre: 1. Közoktatás (digitális osztály, fejlesztési irányok a nagyvállalatoknál, a közoktatásban alkalmazható innovációs elemek a nemzeti alaptanterv vonatkozásában), 2. Felsőoktatás (tanulás módszertan és előadói prezentációk, digitális adatbázisok hozzáférhetőségének biztosítása), 3. Szakképzés (az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kidolgozott szakképzési program innovatív elemei, nagyvállalatok és szakképző centrumok együttműködése, új szakmák megjelenése a technológiai fejlődés vonatkozásában). Mindhárom műhelybeszélgetésen megjelenik az oktatói, a fejlesztői és a kormányzati oldal perspektívája. Célunk összekapcsolni rendezvényünk segítségével a gyakorlati és a tervezési aktorokat. A műhelybeszélgetések helyszíne a Google Ground.

Forrás: Fesztivál honlapja és sajtóanyag

Találatok száma: 5

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, tágas ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Látvány és élmény!

Budapest éjjel

Budapest nappal

Közeli ajánlatok

Érdemes felkeresni!

Actor Hotel Budapest
Actor Hotel Budapest
  • Budapest
  • IX. kerület
Adrenalinebomb Rendezvényszervező
Adrenalinebomb Rendezvényszervező
  • Budapest
  • IX. kerület

Székesfehérváron a Giro D`Italia kerékpáros körverseny világa!
Egy éves a Shopmark, nyerd meg Te az egyik Fiatot!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG