Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Soproni kikapcsolódás - Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok!
Soproni kikapcsolódás - Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok!
Decemberi nyereményjáték
Decemberi nyereményjáték

Vajdahunyad Vár programok 2018

2018.12.01. - 2019.01.12.

Városligeti programok Budapesten a Vajdahunyad várban és környékén.

Vajdahunyad Vár programok 2018

Advent a Városligetben

Az Advent Liget egy különleges rendezvénysorozat, ahol a tradíciónak íze, a kultúrának illata, az örömnek hangja, a segítő szándéknak súlya, a szeretetnek pedig ereje van!

2018. december 1-től egészen karácsonyig a Városliget ünnepi díszbe öltözik és szeretettel, programokkal várja a családokat az ünnepváró időszak minden egyes napján. A klasszikus karácsonyi rendezvényeken megszokott kézműves vásár, gasztronómiai különlegességek mellet a Ligetben ingyenes családi programokkal várjuk a látogatókat. A gyermekekre külön hangsúlyt fektetünk, számukra interaktív élményekkel, és tucatnyi meglepetéssel készülünk!

Az AdventLiget programjai nem érnek véget a karácsonyi ünnepekkel! Fergeteges szilveszteri rock’n'roll utcabállal és közös pezsgőzéssel búcsúztatjuk az óévet. SŐT! Az Adventi vásár Újévi vásárrá alakul, mely egészen január 12-ig várja látogatóit!

Ünnepi, interaktív családi műsorokkal, zenei csemegékkel, látvány és élmény programokkal, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára felállított AdományPonttal várja a legendás Városliget minden látogatóját, december elsejétől egészen az újévig!

Adventi programok

Fabatkaporta Népi Játszóház

Időpont: 2018.12.01, 02, 06, 07, 08, 09, 23
10:00 –tól 19:00-ig

Interaktív játszóház, ahol a kicsik, kicsi kincseket találnak.

Kalandozások Anti manó vezetésével a mesebeli Karácsony – ösvényen

Időpont: 2018.12.01, 02, 06, 07, 08, 09, 23
10:00 –tól 19:00-ig

Izgalmas mesekaland, ahol 3 próbatétel sikeres teljesítése után, minden gyermek meglepetésben részesül.  Anti a mesemanó, mókás tanácsaival segíti a gyermekek kalandos útját a Mikulás házáig. Interaktív kalandozások a mondák és mesék világában.

Bambuszka interaktív meseudvar

Időpont: 2018.12.01-23
10:00-tól 19:00-ig

Ingyenes játszóház furfangos kellékek segítségével. A legkisebbeknek kosárhinta, a nagyobbaknak csak fejtörő, remélhetően nem lábtörő ügyességi versenyek, játékok.

Mikulásország és a manók

Időpont: 2018.12.01 – 09

A Mikulás háza várja azokat a gyermekeket, akik szívesen megsúgják a manóknak, vagy akár a kedves Mikulásnak is, hogy milyen ajándékot várnak, a fényesre pucolt cipőcskéjükbe.

Zenés gyermekműsorok

Az Adventi hétvégéken szombaton és vasárnap

Gyermekeknek szóló zenés hangszeres előadások a várakozás jegyében. Karácsonyi dallamok, versek, mesék kicsiknek és kicsit nagyobbaknak

Időzített hóesés

Amennyiben a hőmérő higanyszála a mínusz 2 fokot eléri, a Vajdahunyad Várába megérkezik a hóesés, s vele együtt a móka, a kacagás, s remélhetően a hóangyalkák és a hóemberek. Persze ehhez szükség lesz kesztyűre, no és ügyes kezekre, akik a hóágyúból származó havat ügyesen szétszórják, vagy összegyúrják majd kedvükre.

Időpont: 2018.12.01-2019.01.13 amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi.

Naponta 12,15,18 órakor

SzeretetVár – Adománygyűjtő pont a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára

Az adventi vasárnapok kiemelt helyszíne a Vajdahunyadvár szíve. A csodálatos épületegyüttes belső udvara, a SzeretetVár, lélekemelő programjaival igyekszik átadni látogatói számára, a szeretet ünnepének meghitt hangulatát.

Vasárnapról-vasárnapra az adventi koszorú gyertyáinak fénye fogja bearanyozni az estéket,  ahol áldást mondunk mindazokért, akik segítő szándékkal, adományokkal érkeztek a Hunyadi udvarban található AdományPonthoz, hiszen a Liget Advent Rendezvénysorozat, célul tűzte a szeretet szolgálatát és a karitatív segítés szándékát.

Várjuk mindazokat a látogatókat, cégeket, vállalkozásokat és vállaltokat, akik hozzánk hasonlóan úgy érzik, hogy a családok évében különös figyelmet kell fordítanunk azokra a gyermekekre, akiknek nem adatott meg, hogy családban, Édesanya, Édesapa, óvó szeretete mellett nőhessenek fel.

„A Dévai Szent Ferenc Alapítvány Csaba testvér alapításával 2002-ben jött létre, elsősorban az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézmények, iskolák, óvodák támogatására.

Céljaik:
• a gyermekek érdekeinek képviselete, szellemi és szociális fejlődésük elősegítése, szociális védelme
• a gyermekek hagyományőrző tevékenységének, nevelésének elősegítése, támogatása
• ennek során a nemzetközi kapcsolatok kiépítése és ápolása
• a nemzeti kulturális értékek megismertetése nemzetközi szinten
• magyarországi és nemzetközi táborok szervezése, ezen táborokon való részvétel finanszírozása
• az alapítvány segítséget kíván nyújtani a hátrányos helyzetű gyermekek ellátásában, a beiskoláztatásában, a pályaválasztásban, szakmai képzésben, számukra munkahelyek létrehozásában, kialakításában.”

A Liget Advent szeretné, ha adományainkkal egy boldogabb újév reményét kaphatnák a Dévai Szent Ferenc Alapítvány pártfogoltjai.
Időpont: 2018.12.01-2019.01.13
10:00 – 18:00

Vizsolyi Biblianyomda és élményszínház

Időpont: 2018.12.14,15,16
10:00 –tól 19:00 – ig

A Vizsolyi Biblianyomdában bárki megpróbálhatja kinyomtatni a korabeli nyomdagépen a Biblia első oldalát mángorolt papírra, melyet emlékbe haza is vihet. A nyomdához kapcsolódó élményszínházban Daruja Mihály fogadja a látogatókat:

„Mikor az emberek belépnek a Nyomdába, egyúttal a VIZSOLYI NEMZETI SZÍNHÁZBA lépnek be. Az unalmas előadás helyett egy vidám, izgalmas, interaktív előadáson vesznek részt, amiben a nézőközönség a teljes színtársulat. Lesznek primadonnák, hősszerelmesek és balerinák.  Eljátsszuk, hogyan készült el az első, magyar nyelvre fordított biblia, milyen volt a történelmi és technikai háttere. De nem kell izgulni senkinek, mert a Mesélő a magyar hangja mindenkinek. „Önök a jelenlétükkel emelik majd az előadás fényét”.

Adventi gyertyagyújtás ünnepi gondolatokkal

A Liget Advent koszorúján lévő gyertyákat különleges meghívott vendégek gyújtják meg lélekemelő gondolatok zenés, vagy prózai kíséretében.
Időpont: 2018.12.02, 09, 16, 23
17:00

Egészségnap Véradással

Mekkora érték az egészség, mit tegyünk, hogy megőrizzük és váljunk gazdagabbá? Ha bárki szeretne erről bővebb felvilágosítást kapni, látogasson el a hozzánk 2018.12.14.-én, ahol nem csak az egészségről, egészséges életmódról, mindenmentes termékekről lesz szó, de segítséget is tudnak nyújtani, a Magyar Vöröskeresztnek.

A Fővárosi szervezet kamionja 14 és 19 óra között várja mindazokat, akik segíteni szeretnének. Adj vért, ments meg három életet!

Sport programok, bemutatók

Az Adventi hétvégéken, szombaton és vasárnap várja a hagyományos és extrém sportok iránt érdeklődőket a Vajdahunyad Vára. Nem tudod mi az a Nording Walking? Most hallasz először a Capoeira –ról? Sportbemutatók, közös tornák, edzések.  Mozdulj ki a szabadba!

Fókuszban a kutyák (egyesületek bemutatkozása)
Ha szereted a kutyákat, ha szeretnél többet tudni a felelősségteljes állattartásról, esetleg szeretnél örökbe fogadni egy hálás kutyust, látogass el hétköznaponként a Ligetbe, ahol a Retriver Rescue Fajtamentő Egyesülettel biztosan találkozhatsz

Tűzszínház

Légy részese a csodálatos tűzszínháznak! Fényjáték a természet erejével.
Időpont 2018.12.01, 02, 08, 09, 15, 16, 22, 23
17:30

Ünnepi zenés programok, koncertek és táncestek

Az Adventi hétvégéken, szombaton és vasárnap
Meglepetés vendégek, akik segítségével varázslatosnak érezhetjük az Adventi időszakot és csodának a karácsonyt.

Élmények hőlégballonnal

Az Adventi hétvégéken szombaton és vasárnap
Nem csak vizuális élményben lehet része annak, aki ellátogat az Adventi hétvégéken a legendás Városligetbe, hiszen ki is próbálhatja milyen élmény egy ballonban a földtől elrugaszkodni.

Karácsonyi és Újévi ízek utcája

Időpont 2018.12.01 – 2019.01.13
Hétfő - Csütörtök, Vasárnap: 10:00 – 20:00
Péntek – Szombat: 10:00 – 21.00

A karácsonyi és újévi ízek utcájában olyan kiállítók várják a közönséget, akik az ünnephez kapcsolódó termékeket készítenek, prémium minőségű magyar alapanyagokból, tradicionális receptek alapján.

Egy különleges gasztrokaland kóstolókkal, termékbemutatókkal fűszerezve.

Kézműves mesterségek sétánya

Népi iparművészek, mesteremberek mutatják be mesterségüket és termékeiket.
Igazán egyedi és különleges karácsonyi ajándékok vásárolhatóak itt, amellett, hogy megismerkedhetünk egy-egy népi mesterség kulisszatitkaival.
Időpont 2018.12.01 – 2019.01.13
Hétfő - Csütörtök, Vasárnap: 10:00 – 20:00
Péntek – Szombat: 10:00 – 21.00

Liget Szilveszter zenés programokkal, koncertekkel, rock’n roll utcabállal, közös pezsgőzéssel

Szilveszteri ráhangoló 2018.12.28-30
Liget Szilveszter 2018.12.31 -2019.01.01

Minden program ingyenes!

Legyen közös az ünnep!


2018.12.01. - 2019.01.12.
Találatok száma: 10

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben


Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben


Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, ... Bővebben


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben


Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben


Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben


Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Az 5 csillagos Corinthia Hotel Budapest szálloda 3 étteremmel, elegáns kávézóval és ingyenes wifihozzáféréssel várja a vendégeket a Nagykörúton. A vendégek a Royal Spa változatos szolgáltatásait is élvezhetik. Bővebben


Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

Az 1906-ban épült és 2004-ben teljesen felújított Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest szálláshelye páratlan helyen, a Lánchíddal szemben található. Vendégeit luxus szállásokkal, feszített víztükrű medencével, fitneszteremmel, valamint egy étterem és bárral várja. Bővebben


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és a klasszicizmus legnagyobb alakjaként vonult be a történelembe. Csodálatos építészet és isteni ... Bővebben


Zara Boutique Hotel Budapest

Zara Boutique Hotel Budapest

A Boutique Hotel Budapest négy csillagos szálloda 2006. augusztusában nyitotta meg kapuit Budapest szívében, a nyüzsgő belvárosi sétáló-vásárló utca, a Váci utca, az élményt adó Vásárcsarnok és a felújított Szabadság híd közelében nyitott meg. Mindamellett, hogy kiváló közlekedési csomópontban van, ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Országos Széchenyi Könyvtár

Szilveszter

Programajánlat

Sport program Budapesten, adventi sportnapok a Városligetben
Sport program Budapesten, adventi sportnapok a Városligetben
 • Budapest
 • XIV. kerület
2018. december 22 - 23.
Népi Játszóház 2018 Budapest
Népi Játszóház 2018 Budapest
 • Budapest
 • XIV. kerület
2018. december 23.
Játszóház a Városligetben
Játszóház a Városligetben
 • Budapest
 • XIV. kerület
2018. december 1 - 23.

Szolgáltató

Anonymus Bar & More
Anonymus Bar & More
 • Budapest
 • XIV. kerület
Szépművészeti Múzeum
Szépművészeti Múzeum
 • Budapest
 • XIV. kerület
Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
 • Budapest
 • XIV. kerület
Borkápolna
Borkápolna
 • Budapest
 • VII. kerület
Ecke 22 Étterem
Ecke 22 Étterem
 • Budapest
 • VI. kerület

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Vajdahunyad Vár programok 2018

Legjobb élmények

Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Corvina kiállítás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket