Városligeti Gyereknap 2019 Budapest
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Városligeti Gyereknap 2019 Budapest


Kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényére a budapesti Városligetben. A kétnapos rendezvényen 45 helyszínen, 3 színpadon neves, népszerű művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada - Kis Napozórét

Május 25., szombat 10:00-18:30

10:00-10:30 FittMóka családi zenés torna

11:00-11:45 Csudatáska Társulat - családi koncert

12:00-12:30 Blinky Ball Kid-Ball Csoport előadása

12:30-13:00 FittMóka családi zenés torna

13:15-14:00 Holle Anyó Színház előadása

14:00-14:30 FittMóka családi zenés torna

15:00-15:45 New Dance World táncbemutatója

15:45-16:15 FittMóka családi zenés torna

16:30-17:15 Réparetekmogyoró Társulat

17:30-18:30 Budapesti Operettszínház sztárjai filmslágereket adnak elő - Kálmán Petra, Maros Bernadett Eszter, Zámbó Brigitta, Cseh Dávid Péter és Horváth Dániel szórakoztatják a gyerekeket és gondoskodnak a vidám hangulatról. 

Május 26., vasárnap 10:00-18:00

10:00-10:30 FittMóka családi zenés torna

11:00-11:20 Baross Imre Artistaképző - Artista Show

11:30-12:15 Mikola Péter gyermekműsora

12:30-13:00 Hullahopp karika bemutató és verseny

13:30-14:15 Cimbora Együttes gyerekműsora 

14:40-15:20 Madách Táncművészeti Iskola műsora - művészeti vezető: Sárközi Gyula

15:30-16:00 New Dance World táncbemutatója

16:00-16:30 Angel Táncstúdió bemutatója 

16:30-18:00 Teljes Boldog Család programja- kerekasztal beszélgetés és sztárok

Napozórét, május 26., vasárnap

10.0010.30 Radoszty (Öröm) Ének-Tánc Együttes/ orosz táncok ének aláfestéssel

10:40-11:00 Japán "Yosikoi" zenés-táncos bemutató

11.00-12:45 Ibero Amerikai országok bemutatkozása

12:45-13:10 Astangajóga

13:10-13:40 Kínai Nemzeti Kulturális és Művészeti Egyesület / kínai néptánc, tradicionális hangszerek, "Arcváltozás" és kung-fu bemutatója

13:50-14:10 Kínai Nagykövetség tánc és kung-fu bemutatója

14:10-14:40 Indonézia színes programja

15:00-15:30 India zenés, táncos műsora

15:30-16:00 Törökország bemutatkozik 

16:15-17:00 Csíkszentdomokos   

A széles programkínálaton túl vásárosok és kereskedők várják az idelátogatókat, kedvező árakkal és különleges portékákkal.

A rendezvény minden érdeklődő számára ingyenes.


Idén huszonkilencedik alkalommal várja a kicsiket és nagyokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzata, közös, kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényére a budapesti Városligetbe. Az 1990 óta évente megrendezett programra idén május 25-26-án kerül sor. A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tartja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon vehessenek részt, hiszen sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalmuk. A már hagyományos, és a szervezők legnagyobb örömére igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe. 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest Főváros Önkormányzata együtt, szponzorok bevonásával finanszírozzák a gyermeknapi rendezvényt. 

A Szolgálat 2019-ben is külön meghív a gyermeknapi rendezvényre közel 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi – pécsi és pápai – intézményekből, illetve a határon túlról: Erdélyből, Csángóföldről, Felvidékről, Vajdaságból és Kárpátaljáról. A vendég gyerekek utazási, szállás- és étkezési költségét a Szolgálat teljes mértékben vállalja. 

A kétnapos rendezvényen 45 helyszínen, 3 színpadon neves, népszerű művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. A 4000 példányban készült 44 oldalas gyermeknapi programfüzetet és a 10 000 példányszámú szórólapot a helyszínen terjesztik a szervezők. Az érdeklődők ezen kívül közel 200 plakátról és újsághirdetésekből is tájékozódhatnak a programokról.

Az OTP Bank már 25 éve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat főtámogatója, így számos jótékonysági program megvalósulásához nyújtott és nyújt továbbra is segítséget. A legnagyobb magyarországi pénzintézet az NGYSZ egészségügyi programját és orvosi rendelőjének működését is támogatja. A bank 1995-ben mozgó fogorvosi rendelőnek átalakított autóbuszt vásárolt a Szolgálatnak, amelynek fenntartását azóta is biztosítja. A Gyermekmentő fogászati busza évek óta jelen van a gyermeknapi rendezvényen, ahol a két nap alatt várhatóan mintegy nyolcszáz gyermek fogait vizsgálják meg a szervezet önkéntes fogorvosai. A busz ezen kívül évente több magyarországi és erdélyi településre látogat el, ahol az önkéntes fogorvosok a rendszeres ellátásban nem részesülő gyermekek fogászati szűrését és kezelését végzik, valamint szájhigiénés felvilágosítást nyújtanak. A mobil rendelőben dolgozó fogorvosok tavaly 5103 Magyarországon és a határon túl élő gyermek fogait vizsgálták meg, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos erdélyi útja során pedig a megvizsgált gyermekek fogászati kezelését is elvégezték. 

Az OTP Bank Kalandparkban az OTP Fáy András Alapítvány általános iskolásoknak szóló programját mutatja be. Interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és nyereményekkel várja a gyerekeket az OK Projekt keretein belül.  
             
Idén Budapest Európa Sportfővárosa is csatlakozott a programhoz, ennek kapcsán Gyermeknapi Sportszigetet hoztunk létre, ahol több sportolóval is találkozhatnak a látogatók május 26-án, vasárnap:  Wichmann Tamás kilencszeres kenu világbajnokkal, Partics Katalin junior világbajnok öttusázóval,  Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok, harmincegyszeres világbajnok kajakozónővel, Polgár Judit sakkozó, nemzetközi nagymester, nyolcszoros sakkolimpikonnal, Erdei Zsolt világbajnok félnehézsúlyú profi ökölvívóval, Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes, Európa bajnok birkózóval, Kótai Mihály magyar profi ökölvívóval és Bedák Pál magyar ökölvívóval.

A Gyermeknapi Sportsziget célja, hogy egy sportmozgásokkal összekötött gyermeknapi rendezvényen, felhívjuk a szülők és a gyermekek figyelmét a sport, a mozgás jelentőségére, sportágaktól függetlenül. A rendezvényen játékos formában mutatják be a sportágukat a képviselők. Mindezen túl Domonkos Gábor vezetésével 14 órától rapid sakkversenyt is tartunk.  

Az alábbi egyesületek képviselik magukat: 

A BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztálya, a Vasas és a Monor SE birkózó szakosztálya, a Budapesti Honvéd Sportegyesület, Judo és Öttusa szakosztálya, a BVSC-Zugló kézilabda szakosztálya, a BKV Technikai és Tömegsportklubok Egyesülete, a Zrínyi Miklós Kick-box Akadémiája, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Vívó Szövetség és a Magyar Golf Szövetség.

Meglepetés vendégek, bemutatók, játékok, ajándékok, teszik színesebbé a Gyermeknapi Sportsziget rendezvényt. 

Idén 5. alkalommal találkozhatnak a gyerekek a Városligetben a Mercedes-Benz Hungária Kft. MobileKids programjával, amely játékos formában hívja fel a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek. A MobileKids sátorban KRESZ-teszttel, biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékokkal, egyedi kézműves foglalkozással, valamint egy életnagyságú MoKi-bábbal várják a gyerekeket.   A Mercedes-Benz már 28 éve támogatja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját, számtalan nagyszabású jótékonysági akció keretében összesen mindeddig már több mint 120 millió forinttal segítette az NGYSZ tevékenységét. Tavaly az Élhető Jövő Park számára készíttettek újrahasznosított reklámponyvából ülőgarnitúrát, valamint Lewis Hamiltonnal, Palvin Barbarával és a 10. születésnapját ünneplő Fashion Streettel közösen 3.390.000 Ft-ot gyűjtöttek egy exkluzív rendezvény keretében a szervezet számára.

A Liget Budapest Art Park a Szépművészeti Múzeummal és a Magyar Zene Házával karöltve számos izgalmas gyerek- és családbarát programmal érkezik a Városligeti Gyermeknapra: kézműves foglalkozásokkal, hangszerkészítő és „hangszersimogató” játékokkal várjuk a családokat.    A Gyermekmentő már május 25-én, szombaton színpadi műsorokkal várja a Ligetbe látogatókat. A Kis Napozóréten felállított színpadon fellép a Budapesti Operettszínház, a New Dance World, a FittMóka családi zenés torna, a Csudatáska Társulat, a Holle Anyó Színház és a Blinky Ball Kid-Ball Csoport. 

Május 26-án, vasárnap ugyanitt látható Mikola Péter, a New Dance World, az Angel Táncstúdió, a Baross Imre Artistaképző, a Madách Táncművészeti Iskola, a FittMóka családi zenés torna, a Réparetekmogyoró Társulat és a Blinky Ball Kid-Ball Csoport. 

A rendezvény egyik legszínesebb és leglátogatottabb programja a Napozórét két oldalán berendezett Nemzetek Utcája, ahol a Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek várják május 26án, vasárnap az európai és a távolabbi kultúrák, népi szokások és hagyományok iránt érdeklődőket. Az eseményen – egyedülálló módon – lehetőség nyílik a követségek, illetve a kulturális intézetek munkatársaival és azok családtagjaival közösen játszani, táncolni, énekelni vagy beszélgetni, és ily módon megismerni az adott ország kultúráját, szokásait.

A Nemzetek Utcája Színpadán (Napozórét) zenés, táncos bemutatók teszik még színesebbé a vasárnapot: keleti táncbemutatók, orosz néptáncbemutató és latin dalok lesznek műsoron, továbbá a Csíkszentdomokosi Ifjúsági Fúvószenekar és a Fenyőcskék csíkszentdomokosi tánccsoport lép fel együtt. 

A Nemzetek Utcájában összesen 33 ország, az Európai Bizottság képviselete és az Országgyűlés vesz részt változatos programokkal: Egyesült Arab Emírség, India, Indonézia, Japán, Katar, Kína – ELTE Konfuciusz Intézet, Oroszország, Madagaszkár, Mongólia, Törökország és az Ibér-Amerikai Országok Magyarországi Közössége (23 ország).

Az Országgyűlés gyermeknapi sátraiban és a sátrak előtt rajz- és színezőverseny, országházi kirakós játék, paravánfotózás, kvízkérdések az Országgyűlésről és az Országházról, valamint egyéb érdekességekről, az Országházat ábrázoló képeslap kiszínezése és postázási lehetősége, ügyességi játékok várnak minden érdeklődőt. A gyermeknapi sátrakban a látogatók megtekinthetik az Országgyűlési Őrség egyenruháit, rendfokozatait és díszkardjait, és lehetőség lesz közös fényképezkedésre is.

A Készenléti Rendőrség interaktív díszelgési bemutatójával, a Magyar Honvédség katonai rendész bemutatóval, különleges ruházati és díszelgő bemutatóval csatlakozik az idei rendezvényhez, színes előadásokkal, fegyver- és harckocsi-bemutatókkal várja az érdeklődőket az Olof Palme sétánynál, a Királydomb előtt. 

A Biztonságos Internet Sátor immár 11. éve fogadja az érdeklődőket a biztonságosabb internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, hasznos tanácsokkal.  A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az európai Safer Internet Programban (SIP) konzorciumvezetőként, tudatosság-növelő központként a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Szeretné elérni, hogy az országban minél több felhasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve azt, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak. Egyszerre kell felhívni a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, és megteremteni azok orvoslásának, illetve a segítségnyújtás lehetőségét, de tanítani kell a gyermekeket az internet előnyeire is.

Forrás: Sajtóanyag

Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel**** Budapest

Anna Hotel**** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Dürer Kert programok 2020
Dürer Kert programok 2020
  • Budapest
  • XIV. kerület
2020. szeptember 23 - 26.
Gardrób Közösségi Vásár 2020 Budapest
Gardrób Közösségi Vásár 2020 Budapest
  • Budapest
2020. szeptember 26.

Érdemes felkeresni!

Borkápolna
Borkápolna
  • Budapest
  • VII. kerület
Dürer Kert
Dürer Kert
  • Budapest
  • XIV. kerület
Fővárosi Nagycirkusz
Fővárosi Nagycirkusz
  • Budapest
  • XIV. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás