Hotel Vécsecity**** | A kastélyba zárt város
Hotel Vécsecity**** | A kastélyba zárt város

Egy nap Tolcsván, rendezvény sorozat a Zempléni Fesztiválon! Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménysorozata az augusztus derekán idén 26. alkalommal megrendezésre kerülő Zempléni Fesztivál. A Fesztiválminősítési program által „Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál” kategóriába sorolt rendezvény keretében a térség legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein a magyar művészeti élet kiválóságai, neves hazai és külföldi vendégművészek, együttesek várják a komolyzene, jazz, tánc, irodalom és színház rajongóit. Az Egy nap Tolcsván rendezvénysorozatot Tolcsva Önkormányzata támogatja.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Cím: 3934 Tolcsva , Több helyszínen

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Zempléni Fesztivál 2018

Trüffel Kvartett
2018. augusztus 18., szombat  15:00

Tolcsva - Szirmay-Waldbott-kastély

Lajhó Barbara, Kristó-Varga Nikolett – hegedű
Kusz Viktória – brácsa
Kószás Ágnes – gordonka

A Trüffel kvartett tagjai évek óta játszanak együtt a Dohnányi zenekarban, és miután szabadidejüket is szívesen töltik együtt, a színes műsorukban is megmutatkozó jókedvű összhang nem véletlen. Régi korok dallamaival kezdődő koncertjük könnyed nyári kalandozást ígér a barokk zenétől napjainkig. Bach, Mozart, Boccherini világából egészen Óz csodás birodalmáig ível a program, de elhangzanak népszerű musical részletek, mint a My Fair Lady betétdala, vagy éppen a híres, vérpezsdítő tangó az Egy asszony illata című filmből. Itt mindenki megtalálja kedvenc dallamát, ami jókedvre deríti, a koncert minden korosztálynak kellemes nyári kikapcsolódást kínál.

Belépőjegy: 1.500 Ft


Egy nap Tolcsván: Bogányi & Csajkovszkij & Bogányi Oremus-szalon - Zempléni Fesztivál
2018. augusztus 18. 17:00

Helyszín: Tolcsva, Oremus-szalon

Bogányi & Csajkovszkij & Bogányi
Bogányi Gergely – zongora
Bogányi Tibor – gordonka

P. I. Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára, Op.33
P. I. Csajkovszkij: Évszakok, Op.37/b – válogatás

Ritka és kiemelkedő esemény Bogányi Gergely világhírű zongoraművész és nem kevésbé ismert csellóművész testvérének közös fellépése. Bogányi Tibor, a Pannon Filharmonikusok vezető karmestere számára mindig örömteli esemény, amikor saját eredeti hangszerén koncertezhet. Az emberi hangot leghűebben imitáló hangszer rezonanciájával és hangfrekvenciájával nem csak boldogságot, jó érzést áraszt, de titkon a gyógyulás felé tereli a sejteket. A hangszerek királya, Bogányi Gergely megszólaltatásában még erősíti is ezt a hatást. Ha pedig a mindkettőjüket rendkívüli módon inspiráló nagy romantikus szerző, Csajkovszkij műveiből válogatják műsorukat, valóban különleges élmény várja a közönséget.

Jegyár: 10.000,-Ft

Az Oremus Pincészet exkluzív vendéglátásával és borkóstolójával


Egy nap Tolcsván: Group'n'Swing - Zempléni Fesztivál
2018. augusztus 18. 19:00

Helyszín: Tolcsva, Látogatóközpont, Szabadtéri Színpad

Group'n'Swing

  • Mihályi Réka, Magyar Bálint - ének
  • Lőrincz Ádám - zongora
  • Almási Attila - harsona
  • Bakó István - szaxofon
  • Csík Tibor - trombita
  • Bille Gergő - trombita
  • Gyalog Zoltán - gitár
  • Molnár Péter - nagybőgő
  • Péntek Tibor - dob

Az ország első számú swing és boogie zenekara, a Group’n’Swing tavaly ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. Koncertjeik közönsége az utóbbi években már rendre megtölti a MÜPA, a MILLENÁRIS, a MOM Kulturális Központ, a RAM Colosseum, a Várkert Bazár nagy koncerttermeit, bizonyítva, hogy nagyszínpadi show műsorukat igényli a közönség. Szakmai sikert jelentett a zenekar Jazzy Dalversenyen kapott díja, népszerűségükhöz hozzájárul az is, hogy a televízió Ridikül című műsora az együttes Retikül című dalának taktusaiva l indul napról napra. A swing varázslatos magyar dívája, Mihályi Réka énekesnő és a sármos, színpadra született Magyar Bálint duója alá vörös szőnyegként teríti a zenekar a boogie-s swinges, jazzes, latinos, helyenként rockabilly-s dallamokat és lüktetést, rajta tartva ujjaikat a koncert ritmus-ütőerén. „Swing, amíg élek!” és a Fonogram-díjat nyert „Botrány” után legutóbbi nagylemezük „Most légy férfi!” címmel nemrég jelent meg.

Jegyár: 1.500,-Ft

Online jegyvásárlás

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Zempléni Fesztivál programok Tolcsva 2018. Online jegyvásárlás

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket