Izgalmas és tartalmas programok a tavaszi szünetre az egész családnak.
Izgalmas és tartalmas programok a tavaszi szünetre az egész családnak.
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Kedvezményes tóparti nyaralás -  egyedi árakon korlátlan fürdőbelépővel!
Kedvezményes tóparti nyaralás -  egyedi árakon korlátlan fürdőbelépővel!
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!

Zselici Csillagpark programok 2019

2019. április 19.

A Zselici Tájvédelmi Körzet részeként funkcionáló, világszerte egyedi értéket képviselő Csillagpark komplexumban megépült egy multifunkcionális bemutató csillagvizsgáló, ahol az idelátogató éjszakai túrák, családi és iskolai programok keretében megismerkedhet az égbolt csodáival, olyan csillagászati látványosságokkal, mint a Tejút, csillaghalmazok, melyek a fényszennyezett területekről egyáltalán nem, vagy alig láthatóak. Lehetőség van éjszakai csillagnéző túrázásra, amelyeken csillagász közreműködésével ismerkedhetnek meg a résztvevők az éjszakai égbolt látványával, mind szabad szemmel, mind pedig mobil távcsövekkel.

Zselici Csillagpark programok 2019

Aktuális programok

2019. április 19. 20:00 Távcsöves bemutató gyerekeknek
"A távcsöves bemutató során pár látványos égitestet mutatunk be, amit megelőzően a planetáriumban megismerkedünk a zselici csillagos égbolttal, a csillagképekkel. A planetáriumi programot filmvetítés zárja: ""Perzeusz és Androméda"" - rajzfilm csillagképek történetéről". A program teljes hossza kb. 1- 1,5 óra, ebből kb. fél óra távcsöves program. 
Részvételi díj: 990 Ft/fő
Megjegyzés: A programot 8-10 éves korig ajánljuk. A távcsöves bemutatót borult időben nem tudjuk megtartani. Ilyenkor hosszabb planetáriumi programot tartunk.

2019. április 22. 13:15 Az ébredő erdő - erdei túra a Föld napján
A húsvéti túrán megfigyelhetjük az újra zöldelő Zselic növényvilágát és az itt élő állatok nyomait is. A túra kb. 2 óra, ill. 5 kilométer hosszú.
Részvételi díj: 600-900 Ft/fő (ld.honlapon)
Megjegyzés: A korlátozott létszám miatt, előzetes bejelentkezés szükséges a program előtt. A program esős időben, ill. az utak járhatatlansága miatt elmaradhat.

2019. április 27. Éjszakai túra a Zselicben
Zselici éjszakai túra során megismerkedhetnek Magyarország egyik legtisztább, fényszennyezéstől majdnem mentes csillagos égboltjával, a tavaszi csillagképekkel, leglátványosabb objektumokkal. A túra kb. 3 óra, ill. 5 kilométer hosszú.
Részvételi díj: 1800 Ft/fő
Megjegyzés: A korlátozott létszám miatt, előzetes bejelentkezés szükséges a program előtt!
A regisztrálni a program előtt két héttel lehet csak, kivéve Hotel Kardosfa és a SEFAG Zrt. más szálláshelyeinek vendégeinek. Az indulás időpontját emailben küldjük a regisztráció után. A program borult, esős időben, ill. az utak járhatatlansága miatt elmaradhat.
Helyszín: Csillagvizsgáló, Kardosfapuszta, GPS: Észak 46°14'12" Kelet: 17°45'56" (A
Csillagvizsgáló a 67-s útról és Zselickisfalud felől is megközelíthető. Parkoló a Csillagvizsgáló
mellett.)


Nyárköszöntő Futóverseny a Zselici Csillagparkban
2019. május 25-én 10.30. órakor

Helyszíne a Kaposvárhoz közeli Zselici Tájvédelmi Körzet, ahol megmutatjuk számodra a somogyi erdő csodáit!
Idén is két távon mérhetik össze erejüket a sportolni vágyók. A félmaratoni táv 21 km, amely teljesíthető egyénileg és háromfős váltóban is. Aki viszont csak egy rövid megmérettetésen szeretne részt venni, annak lehetősége lesz benevezni a 4 km-es bátorító távra.

Azoknak, akik nem szeretnének futni…
A környéken túraútvonalak és a zselici erdő kincsei várnak, amelyek felfedezéséhez fogatokat is biztosítunk. Továbbá a programon résztvevőket egész nap érdekesebbnél érdekesebb programokkal várjuk az 1,5 kilométerre lévő Zselici Csillagpark Csillagvizsgálójában.

A futóversenyre jelentkezési határidő: 2019. május 10. (előregisztráció), illetve a helyszínen a verseny napján 8.30-tól 9.30-ig.
A helyszínen regisztrálókat megkérjük, hogy feltétlenül érkezzenek pontosan a torlódások elkerülése érdekében!
A futókat vadpörkölttel és langallóval várjuk ebédre, valamint
minden futó „befutó” érmet és értékes fogadó csomagot kap, az egyéni és váltó kategória I., II. és III. helyezettei pedig ajándékokat kapnak.

FIGYELEM: A helyszíni nevezés bizonytalansága miatt csak az első 200 regisztrálónak tudunk fogadócsomagot adni a helyszínen. Igény esetén a további regisztrálók utólag vehetik át a fogadócsomagot.


Éjszakai túra a Zselicben
2019. május 4., Szombat

Csillagászat napja távcsöves bemutató (járdacsillagászat) a csillagvizsgáló előtt
2019. május 11., Szombat

Tavaszi túra a Zselicben a "Madarak és fák" napja alkalmából
2019. május 11., Szombat

Éjszakai túra a Zselicben
2019. május 25., Szombat

Éjszakai túra a Zselicben
2019. június 1., Szombat

Zselici túra a környezetvédelmi világnapon
2019. június 5., Szerda

Szentivánéji túra a Zselicben
2019. június 25., Kedd

Éjszakai túra a Zselicben
2019. június 29., Szombat

Távcsöves bemutató a részleges holdfogyatkozás idején
2019. július 16., Kedd

Delta aquaridák
2019. július 27., Szombat

Éjszakai túra a Zselicben
2019. augusztus 3., Szombat

Távcsöves bemutató a Perzeidák maximumának idején
2019. augusztus 11., Vasárnap - 2019. augusztus 12., Hétfő

Éjszakai túra a Zselicben
2019. augusztus 24., Szombat

Éjszakai túra a Zselicben
2019. augusztus 31., Szombat


ESTI TÁVCSÖVES BEMUTATÓK, TUDNIVALÓK A PROGRAMRÓL

Esti távcsöves bemutatóinkon - derült időben - a csillagos égbolt legérdekesebb látnivalóival ismertetjük meg vendégeinket, részben a Csillagvizsgáló melletti észlelőteraszon (kistávcsöves és szabad szemes megfigyelés) részben pedig a kupolában a 40 centiméteres főműszerünket használva, előre meghirdetett időpontban induló turnusokon. Az aktuális időpontokat heti programunkban megtalálják.

- Időpontok: minden pénteken este (a nyári szünidőben minden kedden és pénteken) Ezekre a programokra folyamatosan lehet jelentkezni.

- Kezdés ideje: a csillagászati szürkülethez igazítva, amely mozgó időpont, adott napokon a konkrét kezdési időről a Hírek / aktuális programok rovatból tájékozódhatnak. (Téli időszakban amennyiben az első időpontra minden jegy elkel, abban az esetben második, késő esti csoportot is indítunk.)

- Időtartam: 1,5 - 2 órás turnus

- A részvétel feltétele: REGISZTRÁCIÓ, melyet telefonon, e-mailben és személyesen is megtehetnek, a kívánt létszám és egy mobiltelefonos elérhetőség megadásával.

- Max. csoportlétszám: 40 fő.

- Borult időben a bemutató elmarad. Amennyiben a program ideje alatt megjelenő felhőzet miatt a bemutató nem folytatható, a planetáriumban lehetőség van filmvetítés vagy élőszavas műsor megtekintésére.

- Korhatár: Este 9 óra után végződő programjainkon csak 10 éven felüliek vehetnek részt. (Tanítási szünetekben kisgyerekes családoknak külön programot is szervezünk)

NÉHÁNY HASZNOS INFORMÁCIÓ:

- A távcsöves bemutató szabadtéri program, ezért különösen fontos a réteges öltözködés és a meleg cipő. Javasoljuk az évszaknak megfelelő réteges ruházat +1 pulóver viseletét. 

- A tartalmas távcsöves program feltétele a derült égbolt. Ha az ég közepesen vagy erősen felhős, de szabad szemmel még pár csillagot látunk, ez már nem teszi lehetővé, hogy teljes értékű programot tartsunk. A turnust vezető csillagász feladata, hogy az égbolt aktuális állapota alapján megítélje, a bemutatót meg tudja -e tartani vagy sem. Amennyiben vendégeink nem biztosak abban, hogy milyen égkép várható, telefonon szívesen adunk felvilágosítást az esélyekről.

...ÉS PÁR ILLEMSZABÁLY:

- Erős fényű LED-lámpát, vakut a bemutatón ne használjunk, mobiltelefon erős fényű kijelzőjével ne világítsunk saját, illetve mások szemébe.

- A Csillagvizsgáló épülete tájvédelmi körzet területén található, ezért kerüljük a hangoskodást, kiabálást.

-  Távozáskor ne használjunk ködlámpát, távfényt addig, amíg a Csillagvizsgáló udvarába bevilágít a járművünk.

- Ittas személyek a programon nem vehetnek részt, már megvásárolt jegy árának visszatérítésére nem jogosultak.

NAPPALI TERMÉSZETISMERETI TÚRÁK

A csillagászati témájú programok mellett a természeti környezet bemutatása a legszélesebb közönségnek szintén fontos célkitűzése a létesítménynek. Tesszük ezt szakvezetéses túrákon, tematikus sétákon. Túráinkon a csoportok igényeinek megfelelően bemutatjuk az erdei és vízparti életközösségeket, a természetvédelem szerepét, az erdő hármas funkcióját.

Előre egyeztetett időpontokban szakember által vezetett túrákat indítunk a csillagvizsgálótól a Ropolyi tóhoz.
A túra hossza kb. 4 km, kisiskolás gyerekekkel is 2 óra alatt végigjárható.

Forrás: a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. hírlevele


2019.04.19.
2019.04.22.
2019.04.27.
2019.05.25.
Kapcsolódó időpontok

2019.04.20. - 2019.12.31. SEFAG programok 2019
Találatok száma: 3

Katica Porta

Katica Porta

A Katica Portán 2 szinten, központi fűtéssel ellátott, 8 szobában összesen 42 ággyal várjuk vendégeinket. Igény esetén 4 sátor elhelyezésére is van lehetőség. Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Katica Tanya Élményközpont

Katica Tanya Élményközpont

A Katica Tanya Élményközpont egy 10 hektáros élményparadicsom kisgyermekes családok, iskolai és óvodás csoportok, baráti társaságok és munkahelyi csapatok számára. Az itt található félszáz játszóalkalmatosság télen és nyáron egyaránt remek szórakozási, tanulási és aktív pihenési lehetőséget nyújt ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Katica Turistaház

Katica Turistaház

Turistaházunk 2 szintes, összkomfortos, központi fűtéssel ellátott, 8 szobájában összesen 72 ággyal várja a vendégeinket. A Turistaház mellett található a hat Faházikó (összesen 48 ágy) és a kemping különálló vizesblokkal. Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazdaA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

SEFAG programok 2019
SEFAG programok 2019
2019.04.20. - 12.31.

Közeli ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Kristinus Borbirtok
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket