
Éttermünk már a XVIII. század végétől számtalan romantikus história színhelye volt. A megújult Ködmön Csárda Borétteremben ma is őrizzük ezeket a történteket és a hagyományos magyar gasztronómia ízeit. A Ködmön Csárda szomszédságában, a Szépasszonyvölgy központjában pedig az elegáns Hotel Ködmön Wellness borszállodánk várja a vendégeket.
Éttermünk már a XVIII. század végétől számtalan romantikus história színhelye volt. A megújult Ködmön Csárda Borétteremben ma is őrizzük ezeket a történteket és a hagyományos magyar gasztronómia ízeit. A Ködmön Csárda szomszédságában, a Szépasszonyvölgy központjában pedig az elegáns Hotel Ködmön Wellness borszállodánk várja a vendégeket.

Éttermünk már a XVIII. század végétől számtalan romantikus história színhelye volt. A megújult Ködmön Csárda Borétteremben ma is őrizzük ezeket a történteket és a hagyományos magyar gasztronómia ízeit. A Ködmön Csárda szomszédságában, a Szépasszonyvölgy központjában pedig az elegáns Hotel Ködmön Wellness borszállodánk várja a vendégeket.

A borászat ültetvényeinek fajtaösszetétele széles, melyeket középmagas és alacsony kordonon művelnek. A jelenlegi ültetvény, melyben domináns a kék szőlő Eger, Egerszólát és Verpelét határában terül el. Az Egri Bikavér és az Egri Bikavér Superior nemes ízvilágát évről-évre az alábbi vörösborok közül minimum négy, de leginkább öt fajta házasításával alakítjuk ki (Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Kékoportó, Blauburger, Kadarka, Pinot Noir). A borok minőségét a borvidék sajátos mikroklímája, és a szigorúan alacsony terméshozam (50-70 q/ha) garantálja.
A borászat ültetvényeinek fajtaösszetétele széles, melyeket középmagas és alacsony kordonon művelnek. A jelenlegi ültetvény, melyben domináns a kék szőlő Eger, Egerszólát és Verpelét határában terül el. Az Egri Bikavér és az Egri Bikavér Superior nemes ízvilágát évről-évre az alábbi vörösborok közül minimum négy, de leginkább öt fajta házasításával alakítjuk ki (Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Kékoportó, Blauburger, Kadarka, Pinot Noir). A borok minőségét a borvidék sajátos mikroklímája, és a szigorúan alacsony terméshozam (50-70 q/ha) garantálja.

A borászat ültetvényeinek fajtaösszetétele széles, melyeket középmagas és alacsony kordonon művelnek. A jelenlegi ültetvény, melyben domináns a kék szőlő Eger, Egerszólát és Verpelét határában terül el. Az Egri Bikavér és az Egri Bikavér Superior nemes ízvilágát évről-évre az alábbi vörösborok közül minimum négy, de leginkább öt fajta házasításával alakítjuk ki (Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Kékoportó, Blauburger, Kadarka, Pinot Noir). A borok minőségét a borvidék sajátos mikroklímája, és a szigorúan alacsony terméshozam (50-70 q/ha) garantálja.

Családi pincészetünk a Mátrai Borvidékhez tartozó Abasáron, a kővágói pincesoron található. Szőlőbirtokaink Sár-hegy déli lejtőin helyezkednek el. Jelenleg 30 hektáron gazdálkodunk. A borkedvelő vendégeinket a pince fölött kialakított borbemutatóban várjuk szeretettel, ahol a boraink mellé kézműves sajtokat, házi pogácsát és igény esetén egytálételeket kínálunk. A borászat mellett a család foglalkozik szőlő szaporítóanyag termeléssel közel 5 hektáros törzsültetvényen, melyből gyökeres szőlőoltványt készítünk. A borok mellett szőlőmust, szőlőlekvár, mustméz és bordzsem készítésével is foglalkozunk.
Családi pincészetünk a Mátrai Borvidékhez tartozó Abasáron, a kővágói pincesoron található. Szőlőbirtokaink Sár-hegy déli lejtőin helyezkednek el. Jelenleg 30 hektáron gazdálkodunk. A borkedvelő vendégeinket a pince fölött kialakított borbemutatóban várjuk szeretettel, ahol a boraink mellé kézműves sajtokat, házi pogácsát és igény esetén egytálételeket kínálunk. A borászat mellett a család foglalkozik szőlő szaporítóanyag termeléssel közel 5 hektáros törzsültetvényen, melyből gyökeres szőlőoltványt készítünk. A borok mellett szőlőmust, szőlőlekvár, mustméz és bordzsem készítésével is foglalkozunk.

Családi pincészetünk a Mátrai Borvidékhez tartozó Abasáron, a kővágói pincesoron található. Szőlőbirtokaink Sár-hegy déli lejtőin helyezkednek el. Jelenleg 30 hektáron gazdálkodunk. A borkedvelő vendégeinket a pince fölött kialakított borbemutatóban várjuk szeretettel, ahol a boraink mellé kézműves sajtokat, házi pogácsát és igény esetén egytálételeket kínálunk. A borászat mellett a család foglalkozik szőlő szaporítóanyag termeléssel közel 5 hektáros törzsültetvényen, melyből gyökeres szőlőoltványt készítünk. A borok mellett szőlőmust, szőlőlekvár, mustméz és bordzsem készítésével is foglalkozunk.

Borászatunk 2000 óta elérhető Gyöngyöshalászon, ahol felépült a saját kis üzemünk. Csak a Mátrai borvidéken szüretelt szőlőkkel dolgozunk; Gyöngyöspata, Gyöngyöstarján, Nagyréde, Karácsond, Visonta és természetesen Gyöngyöshalász az alapanyagok származási helye. Célunk, hogy még többen megismerjenek bennünket. Megtalálhatnak minket Gyöngyöshalászon az Atkári út 17. szám alatt is, ahol ugyan nincs cégtábla, de mint tudják: „A Jó bornak nem kell cégér!” Forrás a borászat honlapja.
Borászatunk 2000 óta elérhető Gyöngyöshalászon, ahol felépült a saját kis üzemünk. Csak a Mátrai borvidéken szüretelt szőlőkkel dolgozunk; Gyöngyöspata, Gyöngyöstarján, Nagyréde, Karácsond, Visonta és természetesen Gyöngyöshalász az alapanyagok származási helye. Célunk, hogy még többen megismerjenek bennünket. Megtalálhatnak minket Gyöngyöshalászon az Atkári út 17. szám alatt is, ahol ugyan nincs cégtábla, de mint tudják: „A Jó bornak nem kell cégér!” Forrás a borászat honlapja.

Borászatunk 2000 óta elérhető Gyöngyöshalászon, ahol felépült a saját kis üzemünk. Csak a Mátrai borvidéken szüretelt szőlőkkel dolgozunk; Gyöngyöspata, Gyöngyöstarján, Nagyréde, Karácsond, Visonta és természetesen Gyöngyöshalász az alapanyagok származási helye. Célunk, hogy még többen megismerjenek bennünket. Megtalálhatnak minket Gyöngyöshalászon az Atkári út 17. szám alatt is, ahol ugyan nincs cégtábla, de mint tudják: „A Jó bornak nem kell cégér!” Forrás a borászat honlapja.