Hódmezővásárhely a csongrádi borvidék része. A város határának sóshalmi részén minőségi bortermelés folyik már évszázadok óta. A Vásárhelyi Róna Kft. Sóshalmon közel 100 ha szőlőültetvény termelését koordinálja. Termesztett szőlőfajták: chasselas, kövidinka, olaszrizling, zöldveltelini, kékfrankos, cabernet franc. A szőlőfeldolgozót és a borpincét a szövetkezet előde építette az 1960-as évek végén. Azóta többször bővült és modernizálódott. A borpincéhez kapcsolódik egy borkimérő, ahol a betérő vendégek az itt termelt borokat kóstolhatják és megvásárolhatják. Előre bejelentett csoportokat is fogad a borkimérő és igény szerint egytálételt biztosít.
Hódmezővásárhely a csongrádi borvidék része. A város határának sóshalmi részén minőségi bortermelés folyik már évszázadok óta. A Vásárhelyi Róna Kft. Sóshalmon közel 100 ha szőlőültetvény termelését koordinálja. Termesztett szőlőfajták: chasselas, kövidinka, olaszrizling, zöldveltelini, kékfrankos, cabernet franc. A szőlőfeldolgozót és a borpincét a szövetkezet előde építette az 1960-as évek végén. Azóta többször bővült és modernizálódott. A borpincéhez kapcsolódik egy borkimérő, ahol a betérő vendégek az itt termelt borokat kóstolhatják és megvásárolhatják. Előre bejelentett csoportokat is fogad a borkimérő és igény szerint egytálételt biztosít.
Hódmezővásárhely a csongrádi borvidék része. A város határának sóshalmi részén minőségi bortermelés folyik már évszázadok óta. A Vásárhelyi Róna Kft. Sóshalmon közel 100 ha szőlőültetvény termelését koordinálja. Termesztett szőlőfajták: chasselas, kövidinka, olaszrizling, zöldveltelini, kékfrankos, cabernet franc. A szőlőfeldolgozót és a borpincét a szövetkezet előde építette az 1960-as évek végén. Azóta többször bővült és modernizálódott. A borpincéhez kapcsolódik egy borkimérő, ahol a betérő vendégek az itt termelt borokat kóstolhatják és megvásárolhatják. Előre bejelentett csoportokat is fogad a borkimérő és igény szerint egytálételt biztosít.
A Véndiófa Csárda a megye legfiatalabb csárdája. Az ötvenes években a helyén szép ámbitusos ház állott, tornácos előtérrel, előtte egy vén diófa. A mende-monda szerint a jeles debreceni költő Gulyás Pál - akinek Bocskaikertben lakóháza is volt - sokszor megcsodálta ezt a fát. Talán ehhez a fához írta: “A viharzó diófa” című versét is.
A Véndiófa Csárda a megye legfiatalabb csárdája. Az ötvenes években a helyén szép ámbitusos ház állott, tornácos előtérrel, előtte egy vén diófa. A mende-monda szerint a jeles debreceni költő Gulyás Pál - akinek Bocskaikertben lakóháza is volt - sokszor megcsodálta ezt a fát. Talán ehhez a fához írta: “A viharzó diófa” című versét is.
A Véndiófa Csárda a megye legfiatalabb csárdája. Az ötvenes években a helyén szép ámbitusos ház állott, tornácos előtérrel, előtte egy vén diófa. A mende-monda szerint a jeles debreceni költő Gulyás Pál - akinek Bocskaikertben lakóháza is volt - sokszor megcsodálta ezt a fát. Talán ehhez a fához írta: “A viharzó diófa” című versét is.
A Virágoskúti Rózsakert Biocsárda rendezvényhelyszínként működik. Az itt készített ételekhez kizárólag bio alapanyagokat használnak fel. A nyersanyagok nagy része saját gazdaságukból származik, a többit pedig más biotermelőktől és kereskedőktől szerzik be. A meghirdetett rendezvényeikre(pl. Svédasztalos ebéd korlátlan ételfogyasztással, Országos Bio Főzőverseny és Pásztortalálkozó) szeretettel várják vendégeiket.
A Virágoskúti Rózsakert Biocsárda rendezvényhelyszínként működik. Az itt készített ételekhez kizárólag bio alapanyagokat használnak fel. A nyersanyagok nagy része saját gazdaságukból származik, a többit pedig más biotermelőktől és kereskedőktől szerzik be. A meghirdetett rendezvényeikre(pl. Svédasztalos ebéd korlátlan ételfogyasztással, Országos Bio Főzőverseny és Pásztortalálkozó) szeretettel várják vendégeiket.
A Virágoskúti Rózsakert Biocsárda rendezvényhelyszínként működik. Az itt készített ételekhez kizárólag bio alapanyagokat használnak fel. A nyersanyagok nagy része saját gazdaságukból származik, a többit pedig más biotermelőktől és kereskedőktől szerzik be. A meghirdetett rendezvényeikre(pl. Svédasztalos ebéd korlátlan ételfogyasztással, Országos Bio Főzőverseny és Pásztortalálkozó) szeretettel várják vendégeiket.
Japán, thai, koreai és fúziós ízvilágot mutatjuk be running sushi szalagjainkon és visszük el hozzád Debrecenbe! Konyhánkon jól képzett távol-keleti wok és sushi chef-ek dolgoznak profi magyar szakácsokkal. Az ételek tradicionális ízekből tevődnek össze, egyfajta modern szellemiséggel ötvözve. Nálunk a vendég(kör) az első, akinek a jelen kor távol-keleti ízeit éppúgy közelebb szeretnénk hozni, mint az ősi korok világát.
Japán, thai, koreai és fúziós ízvilágot mutatjuk be running sushi szalagjainkon és visszük el hozzád Debrecenbe! Konyhánkon jól képzett távol-keleti wok és sushi chef-ek dolgoznak profi magyar szakácsokkal. Az ételek tradicionális ízekből tevődnek össze, egyfajta modern szellemiséggel ötvözve. Nálunk a vendég(kör) az első, akinek a jelen kor távol-keleti ízeit éppúgy közelebb szeretnénk hozni, mint az ősi korok világát.
Japán, thai, koreai és fúziós ízvilágot mutatjuk be running sushi szalagjainkon és visszük el hozzád Debrecenbe! Konyhánkon jól képzett távol-keleti wok és sushi chef-ek dolgoznak profi magyar szakácsokkal. Az ételek tradicionális ízekből tevődnek össze, egyfajta modern szellemiséggel ötvözve. Nálunk a vendég(kör) az első, akinek a jelen kor távol-keleti ízeit éppúgy közelebb szeretnénk hozni, mint az ősi korok világát.
A közel száz éve alapított `Aranykalász Étterem`, 1992-ben került a Hegedűs család tulajdonába. A 150 férőhelyes, légkondicionált vendéglőben, a különböző ételek, a magyar konyha hagyományait megőrizve kerülnek a vendégek asztalára. Az étterem közvetlen szomszédságában található az `Aranykalász Panzió`, melynek felszereltsége megfelel az EU-s elvárásoknak.
A közel száz éve alapított `Aranykalász Étterem`, 1992-ben került a Hegedűs család tulajdonába. A 150 férőhelyes, légkondicionált vendéglőben, a különböző ételek, a magyar konyha hagyományait megőrizve kerülnek a vendégek asztalára. Az étterem közvetlen szomszédságában található az `Aranykalász Panzió`, melynek felszereltsége megfelel az EU-s elvárásoknak.
A közel száz éve alapított `Aranykalász Étterem`, 1992-ben került a Hegedűs család tulajdonába. A 150 férőhelyes, légkondicionált vendéglőben, a különböző ételek, a magyar konyha hagyományait megőrizve kerülnek a vendégek asztalára. Az étterem közvetlen szomszédságában található az `Aranykalász Panzió`, melynek felszereltsége megfelel az EU-s elvárásoknak.