Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy, Cserekút, Kisgyepű és Csákvölgy dűlőiben fekszenek. Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád házi királyainknak szállított Káli-medence borai újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak. A jelenlegi 16 ha területen olaszrizling, szürkebarát, tramini, furmint, juhfark, riesling, pinot noir, cabernet sauvignon, kékfrankos és syrah szőlőt termelünk. Tematikus borkóstolót 8 főtől vállalunk előre egyeztetett időpontban.
Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy, Cserekút, Kisgyepű és Csákvölgy dűlőiben fekszenek. Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád házi királyainknak szállított Káli-medence borai újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak. A jelenlegi 16 ha területen olaszrizling, szürkebarát, tramini, furmint, juhfark, riesling, pinot noir, cabernet sauvignon, kékfrankos és syrah szőlőt termelünk. Tematikus borkóstolót 8 főtől vállalunk előre egyeztetett időpontban.
Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy, Cserekút, Kisgyepű és Csákvölgy dűlőiben fekszenek. Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád házi királyainknak szállított Káli-medence borai újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak. A jelenlegi 16 ha területen olaszrizling, szürkebarát, tramini, furmint, juhfark, riesling, pinot noir, cabernet sauvignon, kékfrankos és syrah szőlőt termelünk. Tematikus borkóstolót 8 főtől vállalunk előre egyeztetett időpontban.
Sümeg legcsodálatosabb terén 1999 tavaszán nyitotta meg ajtaját a közönség előtt a Palota Pince, bormúzeum és borkereskedés. A felújított palota pincében szőlészettel és borászattal kapcsolatos eszközök és század eleji szakmai lapok kiállításán kívül borajánlással, szakmai borkóstoltatással, gasztronómiai programok szervezésével foglalkozunk.
Sümeg legcsodálatosabb terén 1999 tavaszán nyitotta meg ajtaját a közönség előtt a Palota Pince, bormúzeum és borkereskedés. A felújított palota pincében szőlészettel és borászattal kapcsolatos eszközök és század eleji szakmai lapok kiállításán kívül borajánlással, szakmai borkóstoltatással, gasztronómiai programok szervezésével foglalkozunk.
Sümeg legcsodálatosabb terén 1999 tavaszán nyitotta meg ajtaját a közönség előtt a Palota Pince, bormúzeum és borkereskedés. A felújított palota pincében szőlészettel és borászattal kapcsolatos eszközök és század eleji szakmai lapok kiállításán kívül borajánlással, szakmai borkóstoltatással, gasztronómiai programok szervezésével foglalkozunk.
A pincészet a történelmi Balaton-felvidék egyik vulkáni kúpján, Dörgicsén található. A falu 900 éve híres tüzes borairól. Ezt a hagyományt szeretnénk mi is megőrizni, és továbbvinni. A Pántlika Pincészet mozgatóereje a szőlő iránti rajongás és a bor szeretete. A gazdaság jelenleg 40 ha-on dolgozik. Az itt termelt alapanyagból készítünk nemrég átadott új épület-komplexumunkban hagyományos és modern technológiával minőségi borokat, amelyek frissek, üdék, lendületesek és harmonikusak. Megjelenik bennük a talaj mineralitása és a szőlő gyümölcsössége. Boraink rendszeresen kiváló eredményekkel szerepelnek hazai és nemzetközi megmérettetéseken, amire nagyon büszkénk vagyunk.
A pincészet a történelmi Balaton-felvidék egyik vulkáni kúpján, Dörgicsén található. A falu 900 éve híres tüzes borairól. Ezt a hagyományt szeretnénk mi is megőrizni, és továbbvinni. A Pántlika Pincészet mozgatóereje a szőlő iránti rajongás és a bor szeretete. A gazdaság jelenleg 40 ha-on dolgozik. Az itt termelt alapanyagból készítünk nemrég átadott új épület-komplexumunkban hagyományos és modern technológiával minőségi borokat, amelyek frissek, üdék, lendületesek és harmonikusak. Megjelenik bennük a talaj mineralitása és a szőlő gyümölcsössége. Boraink rendszeresen kiváló eredményekkel szerepelnek hazai és nemzetközi megmérettetéseken, amire nagyon büszkénk vagyunk.
A pincészet a történelmi Balaton-felvidék egyik vulkáni kúpján, Dörgicsén található. A falu 900 éve híres tüzes borairól. Ezt a hagyományt szeretnénk mi is megőrizni, és továbbvinni. A Pántlika Pincészet mozgatóereje a szőlő iránti rajongás és a bor szeretete. A gazdaság jelenleg 40 ha-on dolgozik. Az itt termelt alapanyagból készítünk nemrég átadott új épület-komplexumunkban hagyományos és modern technológiával minőségi borokat, amelyek frissek, üdék, lendületesek és harmonikusak. Megjelenik bennük a talaj mineralitása és a szőlő gyümölcsössége. Boraink rendszeresen kiváló eredményekkel szerepelnek hazai és nemzetközi megmérettetéseken, amire nagyon büszkénk vagyunk.
A Papírkutya egy kutyabarát kultúrbisztró finom ételekkel. Azokat is várják, akik vegetáriánus étrendet folytatnak, vagy akik csak gluténmentes vagy laktózmentes ételeket fogyaszthatnak. Reggelizőhely is, villás reggelik és különleges szendvicsek közül lehet válogatni. A bisztró, zenés helyszín, valamint kulturális alkotások nagyközönség előtt való bemutatásának a színtere. Tökéletes helyszín kikapcsolódásra, szórakozásra.
A Papírkutya egy kutyabarát kultúrbisztró finom ételekkel. Azokat is várják, akik vegetáriánus étrendet folytatnak, vagy akik csak gluténmentes vagy laktózmentes ételeket fogyaszthatnak. Reggelizőhely is, villás reggelik és különleges szendvicsek közül lehet válogatni. A bisztró, zenés helyszín, valamint kulturális alkotások nagyközönség előtt való bemutatásának a színtere. Tökéletes helyszín kikapcsolódásra, szórakozásra.
A Papírkutya egy kutyabarát kultúrbisztró finom ételekkel. Azokat is várják, akik vegetáriánus étrendet folytatnak, vagy akik csak gluténmentes vagy laktózmentes ételeket fogyaszthatnak. Reggelizőhely is, villás reggelik és különleges szendvicsek közül lehet válogatni. A bisztró, zenés helyszín, valamint kulturális alkotások nagyközönség előtt való bemutatásának a színtere. Tökéletes helyszín kikapcsolódásra, szórakozásra.
Kenyereinket kézműves technológiával készítjük, természetesen, adalékok nélkül. Az igazi kovász vízből és lisztből álló élő anyag, mely természetes módon ízesíti, tartósítja legalapvetőbb élelmiszerünket. Meggátolja a morzsálódást és a hosszú fermentációnak köszönhetően szervezetünk számára előkészíti a tápanyagokat, hogy azok könnyen emészthetőek legyenek. Péksüteményeinkhez a legkiválóbb minőségű hazai alapanyagokat, francia vajat és belga csokoládét, adalékanyag mentes lekvárokat és aszalványokat használjuk. Arra törekszünk, hogy megtaláljuk a legtisztább forrásból származó hozzávalókat, és ha lehet azok bio változatait. Kis pékségünkben finom kávét is kínálunk, delicatesse polcunkon pedig egy pár különlegességet gyűjtöttünk össze. Várunk Benneteket szeretettel!
Kenyereinket kézműves technológiával készítjük, természetesen, adalékok nélkül. Az igazi kovász vízből és lisztből álló élő anyag, mely természetes módon ízesíti, tartósítja legalapvetőbb élelmiszerünket. Meggátolja a morzsálódást és a hosszú fermentációnak köszönhetően szervezetünk számára előkészíti a tápanyagokat, hogy azok könnyen emészthetőek legyenek. Péksüteményeinkhez a legkiválóbb minőségű hazai alapanyagokat, francia vajat és belga csokoládét, adalékanyag mentes lekvárokat és aszalványokat használjuk. Arra törekszünk, hogy megtaláljuk a legtisztább forrásból származó hozzávalókat, és ha lehet azok bio változatait. Kis pékségünkben finom kávét is kínálunk, delicatesse polcunkon pedig egy pár különlegességet gyűjtöttünk össze. Várunk Benneteket szeretettel!
Kenyereinket kézműves technológiával készítjük, természetesen, adalékok nélkül. Az igazi kovász vízből és lisztből álló élő anyag, mely természetes módon ízesíti, tartósítja legalapvetőbb élelmiszerünket. Meggátolja a morzsálódást és a hosszú fermentációnak köszönhetően szervezetünk számára előkészíti a tápanyagokat, hogy azok könnyen emészthetőek legyenek. Péksüteményeinkhez a legkiválóbb minőségű hazai alapanyagokat, francia vajat és belga csokoládét, adalékanyag mentes lekvárokat és aszalványokat használjuk. Arra törekszünk, hogy megtaláljuk a legtisztább forrásból származó hozzávalókat, és ha lehet azok bio változatait. Kis pékségünkben finom kávét is kínálunk, delicatesse polcunkon pedig egy pár különlegességet gyűjtöttünk össze. Várunk Benneteket szeretettel!