ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Pünkösdi wellness hétvége a Bonvitalban - Sztárvendég: Gájer Bálint
Pünkösdi wellness hétvége a Bonvitalban - Sztárvendég: Gájer Bálint
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

A feeder horgászbot kiválasztásának szempontjai kezdőként

Hogyan döntsünk a feeder horgászbot beszerzésének kérdésében akkor, ha kezdőként épp most ismerkedünk a módszerrel? Melyek azok a tényezők, amelyek iránytűként segíthetik a minél tudatosabb választást? Ezekről a faktorokról lesz szó a bejegyzés keretei között. Bízunk benne, hogy ezáltal is segíteni tudjuk a feeder technikával éppen ismerkedő horgászokat.

A bothossz fontossága egy kezdő feeder horgász szemszögéből

A feeder horgászbot hosszúsága döntően befolyásolja azt, hogy dobásnál mekkora távolságot lehet elérni. Persze mindezt azzal kell társítani, hogy a kiválasztott bothosszal a horgász könnyedén boldogulni is tudjon.

Vagyis a TackleBait.hu horgász webáruház feeder horgászbot kínálatát böngészve a hosszúság legyen az egyik első olyan faktor, amit figyelembe veszünk. Lehetőleg ahhoz igazítva, hogy milyen víztípuson fogunk horgászni, és ott jellemzően mekkora távolságban foghatók a halak.

Iránymutatóként annyit érdemes megjegyezni, hogy azokon a vizeken, ahol dobótávolság maximum 50 méter, ott egy 360 cm hosszúságú feeder bot tökéletes választást jelenthet. Ahol inkább 60 méter felett kell dobni, ott a 390 cm lehet a nyerő.

A választott feeder horgász módszer is kiemelten fontos a bot beszerzése kapcsán

Ugyanis a bot karakterisztikájának szinkronban kell lennie azzal, hogy konkrétan melyik módszerhez fogjuk azt használni. Nem mindegy tehát, hogy egy lágyabb pálcára vagy egy erős, gerinces botra esik a választás.

Finom keszegező feeder horgászatra készülve bőven megteszi egy lágyabb, alacsonyabb dobósúly tartománnyal bíró horgászbot. De ha sokkal inkább a nagytestű pontyok megfogása a cél, akkor bizony a bot erősségét tekintve is felfelé kell skálázni.

Kezdő horgászként nagyban segítheti a választást a spicc anyaga és érzékenysége, valamint a gyűrűk mérete. A nagyobb, erősebb gyűrűk rendszerint a robosztusabb feeder horgászbotok sajátjai, míg az apróbb gyűrűkkel jellemzően a finomszerelékes pecát lehet művelni.

Kezdő horgászként a következők segíthetnek még a feeder horgászbot választásban

A light, medium, illetve medium heavy jelölések szintén segíthetnek előre kalkulálni a választott feeder horgászbot erősségével. Ezek között a halak várható mérete, a horgász víz nehézsége, illetve a megdobni kívánt távolság alapján célszerű választani.

Ha még csak ismerkedünk a feeder horgász módszer szépségeivel, akkor nem feltétlenül érdemes mindjárt egy nehezebb, komolyabb pálcával indítani. Egy könnyebb, finomabb bot is megteszi, hogy ráérezzünk a módszer gyakorlatára.

Hasonlóképp érdemes közelíteni az ár kérdéséhez is. Amit leginkább az ár-érték arányt figyelembe véve érdemes mérlegelni. Vagyis az a feeder horgászbot lehet a nyerő választás, amelyik a pénztárcánkhoz illeszkedve a lehető legtöbb hasznot termelheti a vízparti horgászatok keretei között.


Kiemelt ajánlatok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megadott intervallumban:
-tól
-ig