Ajándékötlet karácsonyra: nívós társasjátékok gyerekeknek
Téli Varázs Siófokon, adventi programkavalkád a nyár fővárosában!
Téli Varázs Siófokon, adventi programkavalkád a nyár fővárosában!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Téli programajánló
Téli programajánló

Ajándékötlet karácsonyra: nívós társasjátékok gyerekeknek

A gyermekeket elég könnyű meglepni karácsonyra, hiszen bármilyen játéknak örülnek, a társasjátékokkal pedig az egész család játszhat. A nehézséget csak a társas kiválasztása okozhatja, hiszen jobbnál jobb termékeket találhatunk.

Segítségképpen összeállítottunk egy rövid ismertetőt a Compaya webshop gyerekeknek való társasjátékai közül válogatva: minden korosztály számára egyet-egyet ajánlunk a kínálatukból. Ezek mindegyike nívós, modern, izgalmas játék, és különböző képességek fejlesztésére is alkalmasak.

1. 4 éven felülieknek: Nyúlpiknik

Az óvodás korosztály számára egy igazi fejtörő játékot hoztunk, ez pedig a Nyúlpiknik. Ez a kiadó közismert egyszemélyes logikai társasjátékairól, melyekben különböző nehézségű feladványok vannak.

A Nyúlpiknik attól más, hogy ezt 2-4 fő játszhatja, de ugyanúgy fejleszti a problémamegoldó képességet, a koncentrációt és a logikus gondolkodást, mint az egyszemélyes társasok. A feladat ugyanis a következő: a táblán elrejtett zöldségeket kell összegyűjteni elsőként. Emlékezni kell viszont arra, melyik hol rejtőzik. Ügyesnek és fifikásnak kell lenni, nehogy más előbb jöjjön rá a megoldásra.

A Nyúlpiknik dobozának a tartalma: 1 játéktábla, 4 nyúl, 4 gyűjtőkártya, 16 zöldségjelölő, 15 levéllapka és a játékszabály. Előnye a játéknak, hogy 2 nehézségi szinten is játszható az életkor vagy a tapasztalat függvényében. A játékidő 10-15 perc.

2. Kisiskolásoknak: Gyémántvadászok társasjáték

Egy igazi újdonságot ajánlunk a kisiskolások figyelmébe. A Gyémántvadászok nevű társas családi játékként és party játékként is megállja a helyét, hiszen nagyon izgalmas a feladat.

A kerettörténet szerint kincskeresőként kell elindulni a misztikus Tacora barlangba, ahol Salamon király gyémántbányája található. Az út azonban rizikós, mindenhol veszély leselkedik ránk. Vigyázni kell, hova lépünk, hiszen bárhol lehet csapda. Vajon ki jut le a barlang mélyére? És a megszerzett kincset a felszínre tudja hozni?

Ez egy igazi “meddig mersz elmenni” társasjáték, ahol a bátorságért nem mindig jár jutalom. Okos döntések meghozatalára van szükség.

A doboz tartalmaz 35 felderítéskártyát, 16 szavazókártyát, 1 játéktáblát, 5 barikádlapkát, 8 felfedező figurát, 8 kincsesládát, 100 drágakőjelzőt, 1 szabálykönyvet és 1 játékos segédletet. Ahogy a felsorolásból is kiderül, maximum 8-an játszhatják ezt a játékot. A játékidő több mint fél óra, ami végig izgalmakat rejt.

3. 10 éven felülieknek: New York Zoo

Végezetül álljon itt egy másik újdonság, mely sok felnőtt kedvence is lehet: a New York Zoo. Ezt a társasjátékot a híres Uwe Rosenberg alkotta meg, akinek a neve egyet jelent a minőséggel.

Ebben a játékban kifutókat kell építeni az állatkerti lakóknak a megadott tetriszdarabok segítségével. Ki hogy illeszti össze a részeket? Összeáll egy egybefüggő terület? Az nyeri meg a játékot, aki elsőként fedi le az állatkert táblájának összes építési területét kifutólapkákkal és látványosságokkal. Sok sikert kívánunk hozzá!

2022-11-16 11:07:14


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG