Egy bájos házicipő gyerekeknek: az állatos mamusz
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Siófok55 Városnap: ünnepváró színes programeső Siófokon!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Nem kell Lappföldre utazni - A Veresegyházi Medveotthonba is jön a Mikulás!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!

Egy bájos házicipő gyerekeknek: az állatos mamusz

A mamusz egy igazi jolly joker lábbeli, hiszen egyszerű és mégis nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik. Kisgyermekes családoknál kötelező darab, de tinédzserek, sőt, felnőttek is sokan hordják. Főleg az állatos mamusz a népszerű, mutatjuk is, miért!

A mamusz jó tulajdonságai

Amikor házicipőre, otthon használatos lábbelire gondolunk, elsősorban a papucs jut mindenki eszébe. Ez valóban nagyon praktikus lábravaló, azonban a mamusz is legalább ennyire hasznos. Ezt a prémes, puha kis cipőt imádják a gyerekek, hiszen nagyon kényelmes, és jól tudnak benne mozogni.

A mamusz vásárlása esetében nem kell azon aggódnunk, jó lesz-e a gyerkőcre, hiszen a textília könnyen nyúlik. Inkább a megfelelő forma kiválasztására ügyeljünk: a Ruhafalva gyerekcipő kínálatában sokféle állatos mamusz, zoknicipő kapható, kislányokra és kisfiúkra is lehet találni megfelelőt.

A mamuszra pedig feltétlenül szükség van: ősszel és télen mindenképp, mivel a hideg okozta felfázástól védenek. Tavasszal, nyáron is hasznosak bent a lakásban, egy igazán jó mamusznak mindig van szerepe a hétköznapokban! Vicces kinézetükkel felvidítják a gyerekeket, játékosságra sarkallnak.

Állatos mamuszok

Ennek a házicipőnek is több fajtája létezik azonban. Vannak magasabb szárúak, amelyek olyanok, mint egy kis csizma. És vannak papucsszerűek is, melyek a puhaságuk miatt népszerűek.

A felnőttek inkább a praktikumot nézik, amikor mamuszt választanak, de a gyerekcipőknél a kinézet is nagyon fontos. Nem is csoda, hogy olyan nagy kedvenc a kicsik körében az állatos mamusz!

Az állatkákat minden gyerek szereti, kifestőkben, mesekönyvekben, ruházatokon, használati tárgyakon is megjelennek a legkedveltebb figurák: a cica, a kutya, az egérke, a nyuszi.

Nos, a mamusz sem lehet kivétel! Kislányoknak világosabb színű, lehetőleg cicás vagy nyuszis mamusz, kisfiúknak sötétebb színű a jó. Nagy kedvenc náluk a dinós vagy a kutyás.

Állatos mamuszból tehát mindenképp érdemes beszerezni egyet a kis lurkók számára. Ez a puha, bolyhos, selymes cipőcske ugyanis nemcsak azért kedves számukra, mert jól melegít, hanem mert érzelmileg is tudnak hozzá kötődni.

A puhaság biztonságot ad

Egyszer végeztek egy kísérletet, ahol kismajmokat két csoportra osztottak: egyikük ketrecébe csak egy drótból összeeszkábált alak került, akire ráfüggesztették az ételt. Ide csak akkor mentek a majmok, ha éhesek voltak, de nap többi részében nem voltak a bábu közelében. A másik csoportnál sem volt jelen igazi anya, de ott textilekkel borították be a drótfigurát. A kísérletezők megfigyelték, hogy a kismajmok egész nap a “szőranyán” lógtak: ugyanis a puhaság, a melegség adott nekik biztonságot.

Ugyanígy a kisgyermekek is ösztönösen érzik, hogy a lágy, selymes, meleg, puha, bolyhos textilek mennyire jók, védelmeznek, megnyugtatóan hatnak. Lelki szempontból is fontos tehát, hogy állatos mamuszt adjunk a gyerekekre néha: játszáskor, lefekvéshez készülődvén vagy ébredés után.

Kapcsolódó témák:

Hasonló ajánlatok

EZ IS ÉRDEKELHETI!

Bundazsákkal és kézmelegítővel a hideg ellen Bundazsákkal és kézmelegítővel a hideg ellen

Kisgyermekes anyuka vagy? Akkor bizonyára te is jól tudod, hogy hiába köszöntött be a tél, hideg időben is kell sétálni a kicsivel. Ehhez nagyon jó babakocsi-kiegészítők kaphatók, például bundazsák a babának és kézmelegítő a mamának.

Nem tudod, milyen babahálózsákot válassz? Nem tudod, milyen babahálózsákot válassz?

Nehéz dolga van manapság az anyukáknak. Nagyon sok lehetősége van annak, aki prémium babatermékekre vágyik. Nehéz dönteni a sok minta és anyag közül, ráadásul azt sem egyszerűbb eldönteni, hogy egyáltalán honnan szerezze be az ember lánya gyermekének a különböző kiegészítőket. A babahálózsák egy igencsak ...

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG