Egy bájos házicipő gyerekeknek: az állatos mamusz
Újra fénybe borítja Pécset a Zsolnay Fényfesztivál!
Újra fénybe borítja Pécset a Zsolnay Fényfesztivál!
A hazai dixieland fesztiválok történetének legnagyobb szabású eseménye!
A hazai dixieland fesztiválok történetének legnagyobb szabású eseménye!
Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója
Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója
Mézesvölgyi Nyár 2022 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2022 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.

Egy bájos házicipő gyerekeknek: az állatos mamusz

A mamusz egy igazi jolly joker lábbeli, hiszen egyszerű és mégis nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik. Kisgyermekes családoknál kötelező darab, de tinédzserek, sőt, felnőttek is sokan hordják. Főleg az állatos mamusz a népszerű, mutatjuk is, miért!

A mamusz jó tulajdonságai

Amikor házicipőre, otthon használatos lábbelire gondolunk, elsősorban a papucs jut mindenki eszébe. Ez valóban nagyon praktikus lábravaló, azonban a mamusz is legalább ennyire hasznos. Ezt a prémes, puha kis cipőt imádják a gyerekek, hiszen nagyon kényelmes, és jól tudnak benne mozogni.

A mamusz vásárlása esetében nem kell azon aggódnunk, jó lesz-e a gyerkőcre, hiszen a textília könnyen nyúlik. Inkább a megfelelő forma kiválasztására ügyeljünk: a Ruhafalva gyerekcipő kínálatában sokféle állatos mamusz, zoknicipő kapható, kislányokra és kisfiúkra is lehet találni megfelelőt.

A mamuszra pedig feltétlenül szükség van: ősszel és télen mindenképp, mivel a hideg okozta felfázástól védenek. Tavasszal, nyáron is hasznosak bent a lakásban, egy igazán jó mamusznak mindig van szerepe a hétköznapokban! Vicces kinézetükkel felvidítják a gyerekeket, játékosságra sarkallnak.

Állatos mamuszok

Ennek a házicipőnek is több fajtája létezik azonban. Vannak magasabb szárúak, amelyek olyanok, mint egy kis csizma. És vannak papucsszerűek is, melyek a puhaságuk miatt népszerűek.

A felnőttek inkább a praktikumot nézik, amikor mamuszt választanak, de a gyerekcipőknél a kinézet is nagyon fontos. Nem is csoda, hogy olyan nagy kedvenc a kicsik körében az állatos mamusz!

Az állatkákat minden gyerek szereti, kifestőkben, mesekönyvekben, ruházatokon, használati tárgyakon is megjelennek a legkedveltebb figurák: a cica, a kutya, az egérke, a nyuszi.

Nos, a mamusz sem lehet kivétel! Kislányoknak világosabb színű, lehetőleg cicás vagy nyuszis mamusz, kisfiúknak sötétebb színű a jó. Nagy kedvenc náluk a dinós vagy a kutyás.

Állatos mamuszból tehát mindenképp érdemes beszerezni egyet a kis lurkók számára. Ez a puha, bolyhos, selymes cipőcske ugyanis nemcsak azért kedves számukra, mert jól melegít, hanem mert érzelmileg is tudnak hozzá kötődni.

A puhaság biztonságot ad

Egyszer végeztek egy kísérletet, ahol kismajmokat két csoportra osztottak: egyikük ketrecébe csak egy drótból összeeszkábált alak került, akire ráfüggesztették az ételt. Ide csak akkor mentek a majmok, ha éhesek voltak, de nap többi részében nem voltak a bábu közelében. A másik csoportnál sem volt jelen igazi anya, de ott textilekkel borították be a drótfigurát. A kísérletezők megfigyelték, hogy a kismajmok egész nap a “szőranyán” lógtak: ugyanis a puhaság, a melegség adott nekik biztonságot.

Ugyanígy a kisgyermekek is ösztönösen érzik, hogy a lágy, selymes, meleg, puha, bolyhos textilek mennyire jók, védelmeznek, megnyugtatóan hatnak. Lelki szempontból is fontos tehát, hogy állatos mamuszt adjunk a gyerekekre néha: játszáskor, lefekvéshez készülődvén vagy ébredés után.

2022-06-13 14:23:30

Kapcsolódó témák:

EZ IS ÉRDEKELHETI!

Bundazsákkal és kézmelegítővel a hideg ellen Bundazsákkal és kézmelegítővel a hideg ellen

Kisgyermekes anyuka vagy? Akkor bizonyára te is jól tudod, hogy hiába köszöntött be a tél, hideg időben is kell sétálni a kicsivel. Ehhez nagyon jó babakocsi-kiegészítők kaphatók, például bundazsák a babának és kézmelegítő a mamának.

Nem tudod, milyen babahálózsákot válassz? Nem tudod, milyen babahálózsákot válassz?

Nehéz dolga van manapság az anyukáknak. Nagyon sok lehetősége van annak, aki prémium babatermékekre vágyik. Nehéz dönteni a sok minta és anyag közül, ráadásul azt sem egyszerűbb eldönteni, hogy egyáltalán honnan szerezze be az ember lánya gyermekének a különböző kiegészítőket. A babahálózsák egy igencsak ...

Kiemelt ajánlatok

Online jegyvásárlás


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG