Koronavírus információk
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Koronavírus információk

A programok megtartását és a programhelyek nyitvatartását is érinti a koronavírus járvány, ezért javasoljuk, hogy mindenképp tájékozódjanak a programok megrendezése és a programhelyek nyitvatartása felől!

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség

Közlemény: 2020. június 18. 10:58

A mai nappal megszűnt a veszélyhelyzet, ugyanakkor a kormány kihirdette a járványügyi készültség bevezetését - az erről szóló kormányrendeletek megjelentek a Magyar Közlönyben. Mától megszűnt a 65 év felettiek vásárlási idősávja, de egyelőre kötelező marad a maszkviselése a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben.

A járványügyi készültség bevezetését a kormány szükségesnek tartja, mert a járványnak nincs vége, a fertőzés még szigetszerűen felütheti a fejét. A járványügy készültséget a kormány most hat hónapra hirdette ki, fenntartásának szükségességét 3 havonta felülvizsgálja.

A mai naptól megszűnt az idősek vásárlási idősávja, de életben marad még több védelmi intézkedés. Továbbra is köteles mindenki maszkot viselni ( avagy a szájat és az orrot eltakaró sálat, kendőt használni)  a tömegközlekedési eszközökön, valamint az üzletben történő vásárlás során. Ez alól kivételt a 6 év alatti gyerekek jelentenek. Továbbra sem lehet 500 főnél nagyobb zenés, táncos rendezvényt tartani.

Az Operatív Törzs a járványügyi készültség alatt is működik.

Hivatalos információk

Ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolására.

A 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható.

E-mail cím: koronavirus@bm.gov.hu

A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról.

Ezen a linken elérhető a kormányzat hivatalos tájékoztató honlapja is: koronavirus.gov.hu

A közösségi oldalon is megjelennek hírek, információk: https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/

A veszélyhelyzettel kapcsolatos hivatalos rendeletek elérhetők a Magyar Közönyben.


Támogassuk a koronavírus elleni harcot!

A COVID-19 egyik fő módja, hogy a COVID-19 olyan légúti cseppeken keresztül terjed, amelyeket az emberek kizárnak, amikor beszélnek, énekelnek, köhögnek vagy tüsszentenek. Miközben folyik a kutatás, most már tudjuk, hogy a vírus terjedhet olyan emberek által, akik nem mutatnak tüneteket, vagyis néhányan fertőzőek lehetnek, és észre sem veszik.

Ez az egyik ok, amiért olyan fontos a fizikai távolságtartás azokon a helyeken, ahol széles körben elterjedt a vírus. De a zsúfolt nyilvános helyeken nem mindig lehet távolságot tartani másoktól, ezért ajánlott szövetmaszk használata egymás védelmére.

De ne feledd, hogy egy maszk egyedül nem akadályozza meg a COVID-19 terjedését - mindannyiunknak folytatnunk kell a fizikai eltávolodik gyakorlását és gyakran kezet mosni.

Friss információk

https://www.facebook.com/coronavirus_info/?page_source=coronavirus_inform_qp_info

Az országos online koronavírus-kutatásban mindenki részt vehet, ezen a linken.

https://www.covid.sed.hu

A résztvevőknek csak 5 perc kitölteni, de az eredmények és adatok óriási segítséget jelentenek a kiértékelők számára. A Szegedi Tudományegyetem által vezetett kutatócsoportban, világhírű magyar informatikusok, matematikusok, hálózatkutatók és járványügyi szakemberek végzik ez alapján az összehangolt munkát. A rendszeres kitöltéssel modellezhető a vírus terjedése és így akár helyi szinten célzott intézkedések hozhatók.

A válaszok rendszeresen és az ország minden területéről, minden korcsoporttól beérkeznek, így a teljes magyar lakosság összefogására szükség van. Rendszeres kitöltéssel modellezhető a vírus terjedése és így akár helyi szinten célzott intézkedések hozhatók, hogy hamarabb elháruljon a vészhelyzet.

https://www.facebook.com/szte.sed/


Programváltozás

Mivel nagyon sok programot és programhelyszínt érintett és érint a mai napig a koronavírus miatti vészhelyzet, fokozottan kérünk mindenkit, hogy mielőtt bárhová elindulna, előtte tájékozódjon a szervezők hivatalos weboldalán és/vagy közösségi oldalán az esetleges program- vagy nyitvatartás változásról!

Természetesen szerkesztőségünk soron kívül fogadja a rendezvényszervezőktől érkező információkat, ezért kérjük jelezzék felénk, ha elmarad egy rendezvény, hogy módosíthassuk a kapcsolódó eseményekről megjelent információkat.

Várjuk az információkat az info@programturizmus.hu e-mail címünkre.

Tájékoztató a Jegy.hu rendszerében online megvásárolt jegyekkel kapcsolatban

Tájékoztató partnereink intézkedéséről a koronavírus-vészhelyzettel kapcsolatosan

A magyar kormány határozata alapján számos partnerünk eseménye elmarad vagy más időpontban kerül megrendezésre. A már megvásárolt jegyek cseréjéről, vagy visszaváltásáról, valamint ezek módjáról minden esetben a rendezvényszervező dönt. Az InterTicket az általuk küldött információ alapján igyekszik naprakészen tájékoztatni a vásárlóit, valamint biztosítja a szükséges technikai feltételeket a partnerei számára. A folyamat lezárásáig szíves türelmüket és megértésüket kérjük! Az alábbi, partnereink visszajelzései nyomán folyamatosan bővülő listából kattintva megtekintheti az egyes rendezvényhelyszínekre, illetve programokra vonatkozó tájékoztatókat.

Rendezvényhelyszínek

2020-09-05 12:24:39


Kiemelt ajánlatok

Online jegyvásárlás


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG