Mi a street workout, és mire van szükség hozzá?
Csabai Kolbászfesztivál programok
Csabai Kolbászfesztivál programok
Budapest Varieté 2022 Dinner & Show
Budapest Varieté 2022 Dinner & Show
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Őszi programajánló
Őszi programajánló

Mi a street workout, és mire van szükség hozzá?

Manapság már a street workout is egy igen népszerű sportnak számít hazánkban. Az edzésforma igen ismert, hiszen tulajdonképpen a saját testsúlyos edzést takarja extrább gyakorlatokkal karöltve a parkokban. Előnye, hogy látványos és ingyenes, nem kell érte se bérletet venni, se külön ruházati cikkeket. Lássuk, hogy mi ez, és mire van szükség hozzá!

A street workout jelentése és származása

A street workout az Egyesült Államokból indult ki, amely tulajdonképpen a calisthenics alapjait használta fel és alakult meg ez az ágazat. Az edzések során saját testsúlyt használva formálódhatunk, mindezt a szabad levegőn. Manapság már egy igen népszerű sportról van szó, ami az egész világot meghódította. Azért ennyire ismert és kedvelt, mert szabadságot ad, nem kell hozzá se pénz, kizárólag idő és mi magunk.

Ahhoz viszont, hogy valaki ezt csinálja, sokszor hozzátartozik a divat. A Pamutlabor Pólónyomda street workout pólói iránt is nagy az érdeklődés, hiszen ezekkel garantáltan stílusosan jelenhetünk meg a parkban. A “Street Workout Evolution” vagy éppen az “Ez nem csak sport” felsőkben sokkal kényelmesebb lesz a mozgás, hiszen pamutból készülnek, így jól szellőznek. Több színben és méretben kaphatóak, így mindenki találhat magának megfelelő típust.

Milyen gyakorlatokat tartalmaz?

A sport olyan feladatokat vesz alapul, mint például az egyszerű fekvőtámasz, a tolódzkodás vagy éppen a húzódzkodás. Ezeket összekapcsolja, illetve megszínesíti akrobatikus gyakorlatokkal, freestyle elemekkel. Olyanok alkalmazzák, akik szeretik az egészséges életmódot, társaságra vágynak, imádnak a szabad levegőn tartózkodni. Manapság pedig már világkupa sorozatokat is tartanak minden évben több helyszínen, így már egy egész világon híres és kedvelt versenysportnak számít.

A saját testsúlyos edzés során erősíthetőek az izmok, nem terheljük meg őket, minden izomcsoportot megmozgatunk vele, így igen hatásos mozgásforma. Lehetőséget ad arra, hogy ne kelljen súlyokat magunkkal cipelni, ne kelljen edzőterembe járni, hiszen ezeknél sokkal könnyedebb gyakorlatokból áll össze.

Miben különbözik a többi sporttól?

Ez egy külön életforma, nem véletlen, hogy külön divat épül a street workoutra. A Pamutlabor Pólónyomdánál kapható felsők népszerűsége sem furcsa, hiszen egyre nagyobb közösség épül ki, így egyre többen akarnak hasonló darabokat beszerezni. A mozgás során természet adta mozgásokkal dolgozhatunk, szemben az edzőtermi változattal. Nem vagyunk beszorítva a négy fal közé, nem vagyunk korlátozva szabadidőnkben. A funkcionális edzés teljes mértékben felér egy rendes HIIT-tel vagy futással, viszont tökéletes megoldás, ha esetleg utóbbit akarnák kiegészíteni erősítéssel. Megfér tehát egymás mellett a bicikli, az úszás, a tenisz a street workouttal, így nem is csoda, hogy egyre többen napi rendszerességgel építik be a mindennapjaikba. Minimális eszköz szükséges hozzá, így nem kell nagy táskával sem végigjárni az egész várost, elegendő egy kényelmes cipő és egy passzoló ruha.

2022-08-10 13:32:10


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG