Gyermeknapi korlátlan vidámparkozás, vidám családi szórakozás Budapesten!
Gyermeknapi korlátlan vidámparkozás, vidám családi szórakozás Budapesten!
Gyermeknap a Veresegyházi Medveotthonban
Gyermeknap a Veresegyházi Medveotthonban
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Cardoner Hotel **** - természetközeli kikapcsolódás Dobogókőn
Cardoner Hotel **** - természetközeli kikapcsolódás Dobogókőn
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Miért fontos az éves nőgyógyászati szűrés?

Minden hölgy számára javasolt évente részt venni nőgyógyászati szűrésen. Miért fontos felkeresni a nőgyógyászt panaszmentesség esetén is? Milyen szűrővizsgálatok elvégzésére kerül sor? Mi történik a rendelőben? Hova érdemes bejelentkezni? Cikkünkben utánajártunk a témának, minden fontos kérdést részletesen megválaszolunk.

Minden nő számára javasolt évente legalább egy alkalommal részt venni nőgyógyászati szűrővizsgálaton. Abban az esetben is sort kell keríteni erre, ha a páciens még nem élt szexuális életet. Nem érdemes halogatni, javasolt minél hamarabb bejelentkezni a Belvárosi Orvosi Centrum nőgyógyászati magánrendelésére.

A szűrővizsgálatok segítségével korán felismerhetőek a különféle betegségek

A vizsgálat során többek között sor kerül méhnyakrákszűrésre, valamint a méh, az emlő és a petefészek vizsgálatára. A szűrővizsgálatokon való rendszeres részvételre azért van feltétlenül szükség, hogy még időben fény derülhessen a kóros elváltozásokra, ne csak akkor, amikor már késő és jelentkeznek a tünetek.

Mellrákszűrés leginkább a 35 év feletti hölgyek számára javasolt, amennyiben nincs még panasz. Ha van panasz, például csomó tapintható a mellben, váladék keletkezik a mellbimbóknál vagy pedig elszíneződés alakul ki, azonnal szakorvoshoz kell fordulni. Nem szabad halogatni a vizsgálatot.

Hüvelyi ultrahangra is sor kerül

A nőgyógyászati rákszűrés során minden olyan szervet megvizsgál a szakorvos, amelyben daganat jöhet létre. Sor kerül citológiai mintavételre, a minta értékelése laborban történik. Továbbá a vizsgálat során a nőgyógyász megtekinti a hüvelybemenet-gátat, a hüvelyboltozatot és a méhnyakat. Mindemellett hüvelyi ultrahangra is sor kerül, melynek segítségével megvizsgálhatóak a petefészek esetleges elváltozásai.

Az említettek mellett sor kerül a méh állapotának vizsgálatára, melynek során kiderül, hogy van-e érzékenység vagy gyulladás. Végül pedig az emlők vizsgálata következik. Amennyiben a családban már anyai ágon előfordult emlődaganat, kötelező részt venni rendszeres szűrésen.

Panaszmentesség esetén is javasolt évente részt venni nőgyógyászati szűrésen

A rákszűrésen érdemes a menstruációs ciklust követő 10-22. napon részt venni, mivel ekkor a levett mintában biztosan nem lesznek olyan sejtek, amik megzavarhatják annak eredményét. A mintavételre vonatkozó szabályokat természetesen minden esetben be kell tartani. Panaszmentesség esetén is javasolt évente részt venni nőgyógyászati szűrésen.

Mi történik a rendelőben? A páciens kényelmesen elhelyezkedik a nőgyógyászati vizsgálószéken, és a szakorvos hüvelytükörrel feltárást végez. Ezt követően speciális mintavevő pálcákkal a hüvely és a méhnyak területéről anyagot vesz. Amennyiben a páciens még nem élt szexuális életet, a hüvelybemenet környékéről történik a mintavétel. Ez azért fontos, hogy ne sérüljön a szűzhártya.


Kiemelt ajánlatok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megadott intervallumban:
-tól
-ig
Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!