ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Hungexpo Utazás Kiállítás 2024. február 22-25..
Hungexpo Utazás Kiállítás 2024. február 22-25..
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Milyen a profi szeletelőgép?

A jó munkához kiváló szerszámra van szükség. A vendéglátóipar szakemberei csak olyan eszközökkel tudnak hatékonyan dolgozni, amelyek jó minőségűek. A nyersanyag előkészítése és feldolgozása során sokféle eszköz és gép segíti a munkájukat, egyik legfontosabb ezek közül a szeletelőgép.

Ki találta fel a szeletelőgépet?

A szeletelőgép feltalálója William Van Berkel, aki 1898-ban, amikor elkészítette az első ilyen gépet, még nem gondolta, hogy találmánya ilyen ismertté válik, és a világ minden táján használni fogják. A mai napig ez az egyik legnépszerűbb márka, sokan ezt választják, mikor a főzéshez elkészülnek elő.

Bár Berkel eredetileg azzal a céllal készítette a gépet, hogy a húsok szeletelése ne legyen annyira fárasztó, és egyenletes hússzeleteket tudjanak vágni, ma már másra is használhatók a gépek. A Sous Vide Hungary Berkel szeletelőgépei között érdemes szétnéznünk, ha felvágott, sonka, sajt vagy kenyér szeleteléséhez keresünk eszközt.

A találmány kiválóságát az is mutatja, hogy hamar népszerűvé vált a hentesek körében, és egy évvel később Rotterdamban már gyár működött a szeletelőgép előállítására. Abban az évben már 100 gépet értékesítettek a holland piacon, a következő évben pedig már hatszázat. Jelenleg is ez az egyik legnépszerűbb márka.

A márka sikeressége

A Berkel márka egyre népszerűbb lett, s már nemcsak Hollandiában, hanem külföldön is egyre nagyobb kereslet mutatkozott a szeletelőgépek iránt. A huszadik század elején sorra nyerte a nemzetközi vásárokon a díjakat. 1904-ben az Észak-Hansa vásárokban, 1907-ben Hamburgban, 1908-ban Düsseldorfban, 1913-ban Lyonban, 1916-ban San Franciscoban, majd 1937-ben Párizsban kapott aranyérmet.

A szeletelőgép egyre népszerűbb lett, és a megnövekedett nemzetközi igényeket már nem tudta a rotterdami gyár kielégíteni, így újabb gyárak létesültek. 1905-ben Dániában, 1909-ben Belgiumban és Svédországban, 1911-ben Dél-Amerikában, Németországban, Norvégiában és Franciaországban, 1913-ban Angliában, 1924-ben Csehszlovákiában, Ausztriában és Olaszországban, 1939-ben Spanyolországban és Portugáliában kezdték meg a gyártást. A második világháború visszavetette a gyártási folyamatokat, ám a háború után sikerült a cégnek újból talpra állni.

Hogyan válasszunk szeletelőgépet?

Amikor szeletelőgépet választunk, a következő szempontokra kell figyelni, ha jó minőségű terméket szeretnénk:

  • Az egyik legfontosabb választási szempont a penge átmérője.
  • Ahhoz, hogy megfelelő gépet válasszunk, fontos ismernünk, hogy milyen az élelmiszerek vágási hossza és magassága, amit jellemzően szeletelni fogunk vele.
  • Fontos szempont a szeletelőgép konstrukciójának minősége, vagyis hogy milyen anyagból gyártják a készülékházat.
  • Mivel élelmiszer szeleteléséhez használjuk, az sem mellékes, hogy milyen a felhasznált anyagok tisztasága.
  • A szeletelőgép súlya a gép elkészítéséhez használt anyagok minőségére enged következtetni.

A Sous Vide Hungary által forgalmazott klasszikus Berkel szeletelőgépek tökéletes vágást biztosítanak, amit a kiforrott gyártási technológia, a jó anyagminőség és a szakértő által megtervezett konstrukció garantál.


Kiemelt ajánlatok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
Megadott intervallumban:
-tól
-ig