Milyen látásprobléma esetén segít a lézeres szemműtét?
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Téli programajánló
Téli programajánló

Milyen látásprobléma esetén segít a lézeres szemműtét?

Sokáig a látásproblémát csak egy dologgal lehetett korrigálni: szemüveggel. A technológia fejlődésével azonban új időket élünk, ahol pár perces kezeléssel visszakapjuk az egykori látásunkat. A lézeres szemműtét sokak számára még mindig tabu, pedig rengeteg látásproblémát orvosolhatunk vele. Mielőtt beleéljük magunkat a szemüveg eldobásába, érdemes megismerkedni a műtétek fajtájával. Nem mindegy, hogy valaki egyszerű fénytörési problémától szenved, vagy sokkal bonyolultabb beavatkozásra van szüksége. Éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy ha biztosra akar menni, akkor forduljon szakemberhez! Addig is összegyűjtöttük azokat a problémákat, amiket könnyen orvosolhatunk a műtéttel.

Milyen látásprobléma esetén segít a lézeres szemműtét?

Sokáig a látásproblémát csak egy dologgal lehetett korrigálni: szemüveggel. A technológia fejlődésével azonban új időket élünk, ahol pár perces kezeléssel visszakapjuk az egykori látásunkat.

A lézeres szemműtét sokak számára még mindig tabu, pedig rengeteg látásproblémát orvosolhatunk vele. Mielőtt beleéljük magunkat a szemüveg eldobásába, érdemes megismerkedni a műtétek fajtájával. Nem mindegy, hogy valaki egyszerű fénytörési problémától szenved, vagy sokkal bonyolultabb beavatkozásra van szüksége. Éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy ha biztosra akar menni, akkor forduljon szakemberhez!
Addig is összegyűjtöttük azokat a problémákat, amiket könnyen orvosolhatunk a műtéttel.

Rövidlátás kezelése lézeres szemműtéttel

A rövidlátás olyan fénytörési probléma, amely akkor jelentkezik, amikor a beteg a távoli tárgyakat homályosnak érzékeli. A rövidlátás oka, hogy a kép a retina előtt alakul ki. Vagy azért, mert a szaruhártya, a szemlencse vagy mindkettő túl erős, vagy azért, mert a szem a normálisnál hosszabb. Ilyenkor mindig homorú lencsére van szükség a fénytörés kompenzálásához, aminek a mértékét dioptriában határozzuk meg.

Enyhe rövidlátásról beszélünk, amikor a dioptria száma nem haladja meg a mínusz 3-at. Ezután mínusz 3 és 6 között közepes, afölött pedig erős rövidlátásról van szó. Fontos megjegyezni, hogy a lézeres látásjavítás azoknál jöhet szóba, akik mínusz 12 dioptriaérték alatt vannak.

Távollátás korrigálása

A távollátás olyan szemészeti fénytörési hiba, amelynél a fénysugarak az emberi szembe érve a retina mögött konvergálnak, így alakítva ki a fókuszt vagy a képet. Sokan a rövidlátás ellentétének nevezik, hiszen ilyenkor az emberek a távoli tárgyakat kevésbé látják homályosnak, miközben a közeliek sokkal homályosabbak.

A műtétet általában az idősebb (50 év feletti) pácienseknél szokták végrehajtani, ha valaki ennél fiatalabb, akkor több feltételnek kell megfelelnie a korrigáláshoz. Sajnos sok távollátóval megesik, hogy se közelre, se távolra nem lát élesen, ráadásul az évek múlásával tovább szokott romlani. A lézeres szemműtét a Focus Medicalban úgy változtatja meg a szaruhártya fénytörését, hogy ne kelljen többé szemüveget hordaniuk.

Az asztigmia kezelése

Az asztigmia vagy cilinder azt jelenti, hogy a szaruhártya eltérő görbületű, mint a rögbi labda oldalról nézve, így a fénysugarak eltérő módon egyesülnek, ami ismét homályossá teszi a megjelenő képet. Ez ahhoz vezet, hogy nehezebben olvassuk el a szövegeket és nem látjuk az apró részleteket.

A lézer azonban képes kijavítani az asztigmiás szaruhártya fénytörését is, ráadásul csak a nagykorúságot kell vele megvárni, mivel nagyjából 20 éves korig a szem fénytörése még változhat.

Öregszeműség kezelése

40-45 éves kor felett mindenki megérzi, hogy a könyv betűi egyre kisebbé válnak. Ha azt tapasztaljuk, hogy már fáj a kezünk az erőlködéstől, akkor érdemes elgondolkodni az olvasószemüveg beszerzésén. Olvasószemüveg? Nem! Ma már lézerrel is kezelhető az öregszeműség. Ezt a kezelést azonban csak 65 éves korig végzik, úgyhogy ne várjunk vele túl sokáig.

2022-01-13 11:53:19

Kapcsolódó témák:

Hasonló ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt programok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG