Pincénk Balatonfüreden, a Bocsár dűlőn található. A szőlőműveléstől a palackozásig és az értékesítésig minden folyamatot saját kezűleg végzünk. Minden borunk tartályos és reduktív, kivéve a vörösek, melyek spontán, fahordóban erjednek, valamint szűretlenül, derítetlenül kerülnek a palackokba. A többi bornál bentonitos derítést és szűrést alkalmazunk, más beavatkozás nincs a borokba. Borainkat megtaláljátok a balatonfüredi vásárcsarnokban.
Pincénk Balatonfüreden, a Bocsár dűlőn található. A szőlőműveléstől a palackozásig és az értékesítésig minden folyamatot saját kezűleg végzünk. Minden borunk tartályos és reduktív, kivéve a vörösek, melyek spontán, fahordóban erjednek, valamint szűretlenül, derítetlenül kerülnek a palackokba. A többi bornál bentonitos derítést és szűrést alkalmazunk, más beavatkozás nincs a borokba. Borainkat megtaláljátok a balatonfüredi vásárcsarnokban.
Pincénk Balatonfüreden, a Bocsár dűlőn található. A szőlőműveléstől a palackozásig és az értékesítésig minden folyamatot saját kezűleg végzünk. Minden borunk tartályos és reduktív, kivéve a vörösek, melyek spontán, fahordóban erjednek, valamint szűretlenül, derítetlenül kerülnek a palackokba. A többi bornál bentonitos derítést és szűrést alkalmazunk, más beavatkozás nincs a borokba. Borainkat megtaláljátok a balatonfüredi vásárcsarnokban.
Jelenleg Várdomb szőlőhegyen található a birtokközpontunk. Fajtaválasztékunkban fő szerepet kap a kékfrankos, mely fajtát sokszínűsége, magas minősége és megbízhatósága miatt előszeretettel használjuk mind önállóan illetve mind fő alapanyagként a házasított borainkban. Természetesen a többi fajtára is (nevesítve: rajnai rizling, cserszegi fűszeres, kadarka, kékoportó, merlot, cabernet franc, syrah) kiemelt figyelmet fordítunk.
Jelenleg Várdomb szőlőhegyen található a birtokközpontunk. Fajtaválasztékunkban fő szerepet kap a kékfrankos, mely fajtát sokszínűsége, magas minősége és megbízhatósága miatt előszeretettel használjuk mind önállóan illetve mind fő alapanyagként a házasított borainkban. Természetesen a többi fajtára is (nevesítve: rajnai rizling, cserszegi fűszeres, kadarka, kékoportó, merlot, cabernet franc, syrah) kiemelt figyelmet fordítunk.
Jelenleg Várdomb szőlőhegyen található a birtokközpontunk. Fajtaválasztékunkban fő szerepet kap a kékfrankos, mely fajtát sokszínűsége, magas minősége és megbízhatósága miatt előszeretettel használjuk mind önállóan illetve mind fő alapanyagként a házasított borainkban. Természetesen a többi fajtára is (nevesítve: rajnai rizling, cserszegi fűszeres, kadarka, kékoportó, merlot, cabernet franc, syrah) kiemelt figyelmet fordítunk.
A Pincefalu szélén található Wein&Speiz Fogadónk a modern, mégis falusias hangulatot ötvözi. Az egységet őseinktől tanult sváb ételek teszik egésszé. A györkönyi Pincehegy közepén két présházban és a présházakat összekötő pincében készítjük, érleljük és tároljuk borainkat. Fehér szőlőből irsai olivért és cserszegi fűszerest készítünk. Vörösboraink nagy része kékfrankos. Természetesen a rosé sem maradhat ki, mely szintén kékfrankosból készül. Rendezünk csoportoknak borkóstolót és borvacsorát. Panziónkban akár 43 főnek is tudunk szállást biztosítani. Wein&Speiz Fogadónkban 10-110 főig várjuk családi, baráti, üzleti rendezvényekre.
Asztalfoglalás
A Pincefalu szélén található Wein&Speiz Fogadónk a modern, mégis falusias hangulatot ötvözi. Az egységet őseinktől tanult sváb ételek teszik egésszé. A györkönyi Pincehegy közepén két présházban és a présházakat összekötő pincében készítjük, érleljük és tároljuk borainkat. Fehér szőlőből irsai olivért és cserszegi fűszerest készítünk. Vörösboraink nagy része kékfrankos. Természetesen a rosé sem maradhat ki, mely szintén kékfrankosból készül. Rendezünk csoportoknak borkóstolót és borvacsorát. Panziónkban akár 43 főnek is tudunk szállást biztosítani. Wein&Speiz Fogadónkban 10-110 főig várjuk családi, baráti, üzleti rendezvényekre.
Asztalfoglalás
A Pincefalu szélén található Wein&Speiz Fogadónk a modern, mégis falusias hangulatot ötvözi. Az egységet őseinktől tanult sváb ételek teszik egésszé. A györkönyi Pincehegy közepén két présházban és a présházakat összekötő pincében készítjük, érleljük és tároljuk borainkat. Fehér szőlőből irsai olivért és cserszegi fűszerest készítünk. Vörösboraink nagy része kékfrankos. Természetesen a rosé sem maradhat ki, mely szintén kékfrankosból készül. Rendezünk csoportoknak borkóstolót és borvacsorát. Panziónkban akár 43 főnek is tudunk szállást biztosítani. Wein&Speiz Fogadónkban 10-110 főig várjuk családi, baráti, üzleti rendezvényekre.
Asztalfoglalás
A borrend alapvető célja, a tájegység szőlő és bortermelési hagyományainak, értékeinek fejlesztése és megerősítése, a borkultúrával kapcsolatos tevékenységek szakszerű végzésének fenntartása és arra való ösztönzés. A borrend részt vesz a Szent György napi rendezvényeken, borversenyeken, borrendi avatásokon, a Móri Bornapok társrendezője, folyamatosan tartja a kapcsolatot a környező borrendekkel.
A borrend alapvető célja, a tájegység szőlő és bortermelési hagyományainak, értékeinek fejlesztése és megerősítése, a borkultúrával kapcsolatos tevékenységek szakszerű végzésének fenntartása és arra való ösztönzés. A borrend részt vesz a Szent György napi rendezvényeken, borversenyeken, borrendi avatásokon, a Móri Bornapok társrendezője, folyamatosan tartja a kapcsolatot a környező borrendekkel.
A borrend alapvető célja, a tájegység szőlő és bortermelési hagyományainak, értékeinek fejlesztése és megerősítése, a borkultúrával kapcsolatos tevékenységek szakszerű végzésének fenntartása és arra való ösztönzés. A borrend részt vesz a Szent György napi rendezvényeken, borversenyeken, borrendi avatásokon, a Móri Bornapok társrendezője, folyamatosan tartja a kapcsolatot a környező borrendekkel.
Hazánkban egyedülálló, de még Európában is ritkaságnak számít a Záborszky Pincészetben átadott a Borváros, ahol hazánk híres borvidékeivel ismerkedhetünk meg. A skanzenszerűen kialakított Borutcában tíz - badacsonyi, balatonboglári, egri, etyek-budai, mecsek-aljai, somlói, soproni szekszárdi, tokaj-hegyaljai és villányi - borvidéket járhatunk végig, csodálhatjuk a tájegységekre jellemző pincék homlokzatát. A többi,12 híres bortermelő vidékünk egyedi pincéit pedig videón nézhetjük meg.
Hazánkban egyedülálló, de még Európában is ritkaságnak számít a Záborszky Pincészetben átadott a Borváros, ahol hazánk híres borvidékeivel ismerkedhetünk meg. A skanzenszerűen kialakított Borutcában tíz - badacsonyi, balatonboglári, egri, etyek-budai, mecsek-aljai, somlói, soproni szekszárdi, tokaj-hegyaljai és villányi - borvidéket járhatunk végig, csodálhatjuk a tájegységekre jellemző pincék homlokzatát. A többi,12 híres bortermelő vidékünk egyedi pincéit pedig videón nézhetjük meg.
Hazánkban egyedülálló, de még Európában is ritkaságnak számít a Záborszky Pincészetben átadott a Borváros, ahol hazánk híres borvidékeivel ismerkedhetünk meg. A skanzenszerűen kialakított Borutcában tíz - badacsonyi, balatonboglári, egri, etyek-budai, mecsek-aljai, somlói, soproni szekszárdi, tokaj-hegyaljai és villányi - borvidéket járhatunk végig, csodálhatjuk a tájegységekre jellemző pincék homlokzatát. A többi,12 híres bortermelő vidékünk egyedi pincéit pedig videón nézhetjük meg.