Családunk az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Célunk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben, kompromisszumok nélkül. Ezért is választottuk a magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőket, idős szőlőtőkékkel – az átlag életkor: 40 év feletti. Szelektáljuk a kis-, laza fürtű Furmintot főleg a mádi területeken, ugyanakkor a termőhely megismerés vágya további területek felfedezésére is ösztönöz Bodrogkeresztúr, Tarcal, Mezőzombor, Rátka és Tállya községekben is. Forrás a pincészet közösségi oldala.
Családunk az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Célunk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben, kompromisszumok nélkül. Ezért is választottuk a magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőket, idős szőlőtőkékkel – az átlag életkor: 40 év feletti. Szelektáljuk a kis-, laza fürtű Furmintot főleg a mádi területeken, ugyanakkor a termőhely megismerés vágya további területek felfedezésére is ösztönöz Bodrogkeresztúr, Tarcal, Mezőzombor, Rátka és Tállya községekben is. Forrás a pincészet közösségi oldala.
Családunk az 1500-as évektől termel Tokajban borokat, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mai generációk büszkék elődjeik teljesítményeire, melyek őket is ösztönzik, hogy méltóvá váljanak a feladathoz. Célunk a lehető legjobb minőségű szőlő megtermelése a dűlőkben, kompromisszumok nélkül. Ezért is választottuk a magasan fekvő, köves talajú, meredek lejtőjű dűlőket, idős szőlőtőkékkel – az átlag életkor: 40 év feletti. Szelektáljuk a kis-, laza fürtű Furmintot főleg a mádi területeken, ugyanakkor a termőhely megismerés vágya további területek felfedezésére is ösztönöz Bodrogkeresztúr, Tarcal, Mezőzombor, Rátka és Tállya községekben is. Forrás a pincészet közösségi oldala.
A Hajósi-pincefalu szívében található kézműves, családi borászatunk. Saját művelésű szőlőültetvényeinken gazdálkodva igyekszünk évről-évre fejlődni és szép borokat készíteni. A pince szívügyének tarja a hagyományos hajósi szőlő- és borfajták felelevenítését, azon kísérletezünk, hogy a tradicionális fajtákat milyen termesztési- és feldolgozási módszerekkel tudjuk modernizálni és jó borokat készíteni belőlük.
A Hajósi-pincefalu szívében található kézműves, családi borászatunk. Saját művelésű szőlőültetvényeinken gazdálkodva igyekszünk évről-évre fejlődni és szép borokat készíteni. A pince szívügyének tarja a hagyományos hajósi szőlő- és borfajták felelevenítését, azon kísérletezünk, hogy a tradicionális fajtákat milyen termesztési- és feldolgozási módszerekkel tudjuk modernizálni és jó borokat készíteni belőlük.
A Hajósi-pincefalu szívében található kézműves, családi borászatunk. Saját művelésű szőlőültetvényeinken gazdálkodva igyekszünk évről-évre fejlődni és szép borokat készíteni. A pince szívügyének tarja a hagyományos hajósi szőlő- és borfajták felelevenítését, azon kísérletezünk, hogy a tradicionális fajtákat milyen termesztési- és feldolgozási módszerekkel tudjuk modernizálni és jó borokat készíteni belőlük.
Ötvözzük a hagyományokra, megérzésekre épült szőlőtermesztést az új technológiával. 55 hektáron gazdálkodunk a tolnai borrégióban. A borkészítést, természeti folyamatként kezeljük, ahol az adottságokat kiemeljük, megtartva a fajta jellegzetességét. Sok érdekes, egyedi terméket készítünk, mindenki talál nálunk “testreszabott” finomságot.
Ötvözzük a hagyományokra, megérzésekre épült szőlőtermesztést az új technológiával. 55 hektáron gazdálkodunk a tolnai borrégióban. A borkészítést, természeti folyamatként kezeljük, ahol az adottságokat kiemeljük, megtartva a fajta jellegzetességét. Sok érdekes, egyedi terméket készítünk, mindenki talál nálunk “testreszabott” finomságot.
Ötvözzük a hagyományokra, megérzésekre épült szőlőtermesztést az új technológiával. 55 hektáron gazdálkodunk a tolnai borrégióban. A borkészítést, természeti folyamatként kezeljük, ahol az adottságokat kiemeljük, megtartva a fajta jellegzetességét. Sok érdekes, egyedi terméket készítünk, mindenki talál nálunk “testreszabott” finomságot.
Borászatunk a Duna-Tisza közén, a 44-es főút mellett Kecskemét várostól 18 km-re helyezkedik el, az egykori Koháry István főnemes birtokán és 1990. január 1. óta működik a jelenlegi formában. Fő profilja a szőlőfeldolgozás, borászat. A borászati tevékenységet az idő előre haladtával egyéb élelmiszeripari termékek gyártása egészítette ki. Ma már az értékesítésük nagy részét teszi ki ez a termékkör. Ezek közül a legismertebb a híres Piroska gyümölcsszörpcsalád és a közkedvelt Tini alkoholmentes pezsgőcsalád.
Borászatunk a Duna-Tisza közén, a 44-es főút mellett Kecskemét várostól 18 km-re helyezkedik el, az egykori Koháry István főnemes birtokán és 1990. január 1. óta működik a jelenlegi formában. Fő profilja a szőlőfeldolgozás, borászat. A borászati tevékenységet az idő előre haladtával egyéb élelmiszeripari termékek gyártása egészítette ki. Ma már az értékesítésük nagy részét teszi ki ez a termékkör. Ezek közül a legismertebb a híres Piroska gyümölcsszörpcsalád és a közkedvelt Tini alkoholmentes pezsgőcsalád.
Borászatunk a Duna-Tisza közén, a 44-es főút mellett Kecskemét várostól 18 km-re helyezkedik el, az egykori Koháry István főnemes birtokán és 1990. január 1. óta működik a jelenlegi formában. Fő profilja a szőlőfeldolgozás, borászat. A borászati tevékenységet az idő előre haladtával egyéb élelmiszeripari termékek gyártása egészítette ki. Ma már az értékesítésük nagy részét teszi ki ez a termékkör. Ezek közül a legismertebb a híres Piroska gyümölcsszörpcsalád és a közkedvelt Tini alkoholmentes pezsgőcsalád.
Szeretettel várjuk lovasberényi pincénkbe, ahol állandó 13°C-os hőmérsékleten érlelődnek pincészetünk fehér- és vörösborai. A pincét rendszeresen látogatják borokat kóstolgató csoportok, cégek, baráti társaságok. Ezeken a rendezvényeken, borkóstolásokon részletes szakmai információt adok az általam termelt borok paramétereiről, készítésük technológiájáról, miközben vendégeinknek lehetőséget adunk arra, hogy meg is ízleljék azokat. Így később könnyebb kiválasztani, hogy melyik borból kívánnak fogyasztani, vagy vásárolni.
Szeretettel várjuk lovasberényi pincénkbe, ahol állandó 13°C-os hőmérsékleten érlelődnek pincészetünk fehér- és vörösborai. A pincét rendszeresen látogatják borokat kóstolgató csoportok, cégek, baráti társaságok. Ezeken a rendezvényeken, borkóstolásokon részletes szakmai információt adok az általam termelt borok paramétereiről, készítésük technológiájáról, miközben vendégeinknek lehetőséget adunk arra, hogy meg is ízleljék azokat. Így később könnyebb kiválasztani, hogy melyik borból kívánnak fogyasztani, vagy vásárolni.
Szeretettel várjuk lovasberényi pincénkbe, ahol állandó 13°C-os hőmérsékleten érlelődnek pincészetünk fehér- és vörösborai. A pincét rendszeresen látogatják borokat kóstolgató csoportok, cégek, baráti társaságok. Ezeken a rendezvényeken, borkóstolásokon részletes szakmai információt adok az általam termelt borok paramétereiről, készítésük technológiájáról, miközben vendégeinknek lehetőséget adunk arra, hogy meg is ízleljék azokat. Így később könnyebb kiválasztani, hogy melyik borból kívánnak fogyasztani, vagy vásárolni.
Dióskál csodálatos domborzati viszonyok között megbúvó település Keszthely és Zalakaros közelében. Itt található Szládovics László pincéje, ahol a több mint 2 hektáros területen termő szőlőfajtákból készült borokat kóstolhat a betérő vendég. Akár 35 fős csoport számára tart borkóstolót a házigazda. A pincében megkóstolható zamatos borokon kívül a természet szépsége is idevonzza a látogatókat. Szládovics László Dióskálon várja a szállást kereső vendégeket. A falusi vendéglátást nyújtó családi házban 4 férőhely van. A közeli Kis-Balaton, Keszthely és Zalakaros kellemes programot ígér.
Dióskál csodálatos domborzati viszonyok között megbúvó település Keszthely és Zalakaros közelében. Itt található Szládovics László pincéje, ahol a több mint 2 hektáros területen termő szőlőfajtákból készült borokat kóstolhat a betérő vendég. Akár 35 fős csoport számára tart borkóstolót a házigazda. A pincében megkóstolható zamatos borokon kívül a természet szépsége is idevonzza a látogatókat. Szládovics László Dióskálon várja a szállást kereső vendégeket. A falusi vendéglátást nyújtó családi házban 4 férőhely van. A közeli Kis-Balaton, Keszthely és Zalakaros kellemes programot ígér.
Dióskál csodálatos domborzati viszonyok között megbúvó település Keszthely és Zalakaros közelében. Itt található Szládovics László pincéje, ahol a több mint 2 hektáros területen termő szőlőfajtákból készült borokat kóstolhat a betérő vendég. Akár 35 fős csoport számára tart borkóstolót a házigazda. A pincében megkóstolható zamatos borokon kívül a természet szépsége is idevonzza a látogatókat. Szládovics László Dióskálon várja a szállást kereső vendégeket. A falusi vendéglátást nyújtó családi házban 4 férőhely van. A közeli Kis-Balaton, Keszthely és Zalakaros kellemes programot ígér.