Borászatunkban a hagyományos szőlő feldolgozás mellé jól illeszkedik egy kis modernizáció is. Szőlőterületeink bővülésével párhuzamosan egyre növekszik pincénk. A régebb óta meglévő Kékfrankos és Zweigelt szőlőfajtáinkat Cabernet Sauvignonnal és Cserszegi fűszeressel is bővítettük. Több évtizedes hagyományokkal rendelkezünk. Teljes egészében családi vállalkozásként dolgozunk.
Borászatunkban a hagyományos szőlő feldolgozás mellé jól illeszkedik egy kis modernizáció is. Szőlőterületeink bővülésével párhuzamosan egyre növekszik pincénk. A régebb óta meglévő Kékfrankos és Zweigelt szőlőfajtáinkat Cabernet Sauvignonnal és Cserszegi fűszeressel is bővítettük. Több évtizedes hagyományokkal rendelkezünk. Teljes egészében családi vállalkozásként dolgozunk.
Borászatunkban a hagyományos szőlő feldolgozás mellé jól illeszkedik egy kis modernizáció is. Szőlőterületeink bővülésével párhuzamosan egyre növekszik pincénk. A régebb óta meglévő Kékfrankos és Zweigelt szőlőfajtáinkat Cabernet Sauvignonnal és Cserszegi fűszeressel is bővítettük. Több évtizedes hagyományokkal rendelkezünk. Teljes egészében családi vállalkozásként dolgozunk.
A Thetis Birtok a Balaton északi partján, Balatonfüredtől és Tihanytól 5 kilométerre fekvő Balatonszőlősön található. A Balatonfüred-Csopaki Borvidéken Balatonfüreden a Bocsár dűlőben készítjük borainkat. A fehér boraink jellemzőjen reduktívak, a vörös borainkat pedig barrique tölgyfahordókban érlejük. A Thetis Birtok része egy két szinten 80 fő (–földszinten 50 fő, emeleten 30 fő–) befogadására alkalmas épület, amely teraszán további 120 fő tud helyet foglalni. Kiváló helyszín esküvőre, születésnapra, céges sütögetésre, borkóstolóra. A rendezvényház mögötti vincellér házban gyönyörű panorámával a szőlődombokra és a Balatonra, hét romantikus vintage hangulatú szobával várjuk vendégeinket egész évben.
A Thetis Birtok a Balaton északi partján, Balatonfüredtől és Tihanytól 5 kilométerre fekvő Balatonszőlősön található. A Balatonfüred-Csopaki Borvidéken Balatonfüreden a Bocsár dűlőben készítjük borainkat. A fehér boraink jellemzőjen reduktívak, a vörös borainkat pedig barrique tölgyfahordókban érlejük. A Thetis Birtok része egy két szinten 80 fő (–földszinten 50 fő, emeleten 30 fő–) befogadására alkalmas épület, amely teraszán további 120 fő tud helyet foglalni. Kiváló helyszín esküvőre, születésnapra, céges sütögetésre, borkóstolóra. A rendezvényház mögötti vincellér házban gyönyörű panorámával a szőlődombokra és a Balatonra, hét romantikus vintage hangulatú szobával várjuk vendégeinket egész évben.
A Thetis Birtok a Balaton északi partján, Balatonfüredtől és Tihanytól 5 kilométerre fekvő Balatonszőlősön található. A Balatonfüred-Csopaki Borvidéken Balatonfüreden a Bocsár dűlőben készítjük borainkat. A fehér boraink jellemzőjen reduktívak, a vörös borainkat pedig barrique tölgyfahordókban érlejük. A Thetis Birtok része egy két szinten 80 fő (–földszinten 50 fő, emeleten 30 fő–) befogadására alkalmas épület, amely teraszán további 120 fő tud helyet foglalni. Kiváló helyszín esküvőre, születésnapra, céges sütögetésre, borkóstolóra. A rendezvényház mögötti vincellér házban gyönyörű panorámával a szőlődombokra és a Balatonra, hét romantikus vintage hangulatú szobával várjuk vendégeinket egész évben.
A Thummerer Pince 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 90 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítik boraikat a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatra, de a szőlészetre is vonatkozik. Boraik mind a hazai, mind nemzetközi borversenyeken elnyert értékes díjakkal büszkélkedhetnek. Pincelátogatásra és borkóstolásra csak előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség.
A Thummerer Pince 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 90 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítik boraikat a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatra, de a szőlészetre is vonatkozik. Boraik mind a hazai, mind nemzetközi borversenyeken elnyert értékes díjakkal büszkélkedhetnek. Pincelátogatásra és borkóstolásra csak előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség.
A Thummerer Pince 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 90 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítik boraikat a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatra, de a szőlészetre is vonatkozik. Boraik mind a hazai, mind nemzetközi borversenyeken elnyert értékes díjakkal büszkélkedhetnek. Pincelátogatásra és borkóstolásra csak előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség.
A Tiffán család az 1700-as években települt a villányi borvidékre. Tiffán Imre és fia már a kilencedik generáció a családban, akik szőlőműveléssel és borászkodással foglalkoznak. Az 1992-ben 7 hektáron elkezdett családi vállalkozást folyamatosan fejlesztve, évente 40.000-50.000 palack bort állítanak elő.
A Tiffán család az 1700-as években települt a villányi borvidékre. Tiffán Imre és fia már a kilencedik generáció a családban, akik szőlőműveléssel és borászkodással foglalkoznak. Az 1992-ben 7 hektáron elkezdett családi vállalkozást folyamatosan fejlesztve, évente 40.000-50.000 palack bort állítanak elő.
A Tiffán család az 1700-as években települt a villányi borvidékre. Tiffán Imre és fia már a kilencedik generáció a családban, akik szőlőműveléssel és borászkodással foglalkoznak. Az 1992-ben 7 hektáron elkezdett családi vállalkozást folyamatosan fejlesztve, évente 40.000-50.000 palack bort állítanak elő.
A borlovagrend célkitűzése ápolni és átadni Tihany-félsziget szőlészeti borászati hagyományait. Népszerűsíteni a kulturált borfogyasztást, hogy a borgasztronómia turisztikai vonzerővé váljon. Mindezt úgy, hogy közben Tihany jó híre növekedjen. A tihanyi borrend zászlósbora a Tihanyi Cabernet. A tihanyi félszigeten termett bor íz- gazdagsága és eleganciája utolérhetetlen, illata rabul ejtő, a fogyasztónak csodálatos élményt nyújt. Színgazdagsága a tihanyi bércek ékköve.
A borlovagrend célkitűzése ápolni és átadni Tihany-félsziget szőlészeti borászati hagyományait. Népszerűsíteni a kulturált borfogyasztást, hogy a borgasztronómia turisztikai vonzerővé váljon. Mindezt úgy, hogy közben Tihany jó híre növekedjen. A tihanyi borrend zászlósbora a Tihanyi Cabernet. A tihanyi félszigeten termett bor íz- gazdagsága és eleganciája utolérhetetlen, illata rabul ejtő, a fogyasztónak csodálatos élményt nyújt. Színgazdagsága a tihanyi bércek ékköve.
A borlovagrend célkitűzése ápolni és átadni Tihany-félsziget szőlészeti borászati hagyományait. Népszerűsíteni a kulturált borfogyasztást, hogy a borgasztronómia turisztikai vonzerővé váljon. Mindezt úgy, hogy közben Tihany jó híre növekedjen. A tihanyi borrend zászlósbora a Tihanyi Cabernet. A tihanyi félszigeten termett bor íz- gazdagsága és eleganciája utolérhetetlen, illata rabul ejtő, a fogyasztónak csodálatos élményt nyújt. Színgazdagsága a tihanyi bércek ékköve.
A TILIA több, mint egy borvendéglő. Az ízletes ételek mellett, szellemi és lelki táplálékot is nyújtunk TILIART koncert sorozatunkkal, mert szerintünk a dolgok összefüggenek, és aki értékeli a finom ízeket, a zamatos borokat, az szereti a jó zenét, és a tartalmas gondolatokat is. A Tilia Borvendéglő a Magyar Konyha Magazin szerint a 10 legjobb észak-balatoni hely között található. Hagyományos, magyaros konyhát képviselünk, megspékelve egy kis mediterrán, néha észak-afrikai, ázsiai vagy skandináv stíluselemmel. Az ételeket friss, helyi alapanyagokból készítjük. Ételeinket az itt lévő hegyek boraihoz társítjuk.
A TILIA több, mint egy borvendéglő. Az ízletes ételek mellett, szellemi és lelki táplálékot is nyújtunk TILIART koncert sorozatunkkal, mert szerintünk a dolgok összefüggenek, és aki értékeli a finom ízeket, a zamatos borokat, az szereti a jó zenét, és a tartalmas gondolatokat is. A Tilia Borvendéglő a Magyar Konyha Magazin szerint a 10 legjobb észak-balatoni hely között található. Hagyományos, magyaros konyhát képviselünk, megspékelve egy kis mediterrán, néha észak-afrikai, ázsiai vagy skandináv stíluselemmel. Az ételeket friss, helyi alapanyagokból készítjük. Ételeinket az itt lévő hegyek boraihoz társítjuk.
A TILIA több, mint egy borvendéglő. Az ízletes ételek mellett, szellemi és lelki táplálékot is nyújtunk TILIART koncert sorozatunkkal, mert szerintünk a dolgok összefüggenek, és aki értékeli a finom ízeket, a zamatos borokat, az szereti a jó zenét, és a tartalmas gondolatokat is. A Tilia Borvendéglő a Magyar Konyha Magazin szerint a 10 legjobb észak-balatoni hely között található. Hagyományos, magyaros konyhát képviselünk, megspékelve egy kis mediterrán, néha észak-afrikai, ázsiai vagy skandináv stíluselemmel. Az ételeket friss, helyi alapanyagokból készítjük. Ételeinket az itt lévő hegyek boraihoz társítjuk.
A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokon az összes feltétellel adott az oly kívánatos Botrytis cinerea kifejlődéséhez: több, mint egy terroir, igazi kincs. A bor világában azonban semmi nincs előre eldöntve… Az egyedülálló terroir rejtélyes kvalitásain túl az emberek hozzáértése tovább fokozza ezt az egyedi adottságot, hiszen engedményeket nem téve és hozamkorlátozást alkalmazva, mindig a minőség szem előtt tartásával művelik a területet.
A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokon az összes feltétellel adott az oly kívánatos Botrytis cinerea kifejlődéséhez: több, mint egy terroir, igazi kincs. A bor világában azonban semmi nincs előre eldöntve… Az egyedülálló terroir rejtélyes kvalitásain túl az emberek hozzáértése tovább fokozza ezt az egyedi adottságot, hiszen engedményeket nem téve és hozamkorlátozást alkalmazva, mindig a minőség szem előtt tartásával művelik a területet.
A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtokon az összes feltétellel adott az oly kívánatos Botrytis cinerea kifejlődéséhez: több, mint egy terroir, igazi kincs. A bor világában azonban semmi nincs előre eldöntve… Az egyedülálló terroir rejtélyes kvalitásain túl az emberek hozzáértése tovább fokozza ezt az egyedi adottságot, hiszen engedményeket nem téve és hozamkorlátozást alkalmazva, mindig a minőség szem előtt tartásával művelik a területet.