Borászatunk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen található. A rendszerváltást követően, az évszázados családi hagyományokat követve fejlesztettük a borászatot, és 1997 óta borainkat palackban értékesítjük. A szőlő telepítésétől, gondozásától a palackozásig minden munkát magunk végezünk, és irányítunk.
Borászatunk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen található. A rendszerváltást követően, az évszázados családi hagyományokat követve fejlesztettük a borászatot, és 1997 óta borainkat palackban értékesítjük. A szőlő telepítésétől, gondozásától a palackozásig minden munkát magunk végezünk, és irányítunk.
Borászatunk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen található. A rendszerváltást követően, az évszázados családi hagyományokat követve fejlesztettük a borászatot, és 1997 óta borainkat palackban értékesítjük. A szőlő telepítésétől, gondozásától a palackozásig minden munkát magunk végezünk, és irányítunk.
Egerben a borok bástyájának számít, a borászat kultikus központja a Dobó téren található Bikavér Borház. Borkóstoló és kávéház is, melyet az Ország Első Borbárjának neveztek el. Itt mintegy 50 különböző borászat boraival és kávéházi különlegességekkel találkozhat a betérő vendég. A téli időszakban pedig a forralt bor sem hiányozhat palettájukról.
Egerben a borok bástyájának számít, a borászat kultikus központja a Dobó téren található Bikavér Borház. Borkóstoló és kávéház is, melyet az Ország Első Borbárjának neveztek el. Itt mintegy 50 különböző borászat boraival és kávéházi különlegességekkel találkozhat a betérő vendég. A téli időszakban pedig a forralt bor sem hiányozhat palettájukról.
Egerben a borok bástyájának számít, a borászat kultikus központja a Dobó téren található Bikavér Borház. Borkóstoló és kávéház is, melyet az Ország Első Borbárjának neveztek el. Itt mintegy 50 különböző borászat boraival és kávéházi különlegességekkel találkozhat a betérő vendég. A téli időszakban pedig a forralt bor sem hiányozhat palettájukról.
Az Egri borvidék minden kétséget kizáróan az egyik legismertebb bortermő területe Magyarországnak, itthon és külföldön egyaránt. Főleg vörösboraival, azon belül is a bikavérrel azonosítják. A Bikavér Borozó Egerben középkori hangulatot idéző Lovagtermében az év bármely szakában lehetőség nyílik a borokkal való ismerkedésre , egyénileg és csoportosan is.
Az Egri borvidék minden kétséget kizáróan az egyik legismertebb bortermő területe Magyarországnak, itthon és külföldön egyaránt. Főleg vörösboraival, azon belül is a bikavérrel azonosítják. A Bikavér Borozó Egerben középkori hangulatot idéző Lovagtermében az év bármely szakában lehetőség nyílik a borokkal való ismerkedésre , egyénileg és csoportosan is.
Az Egri borvidék minden kétséget kizáróan az egyik legismertebb bortermő területe Magyarországnak, itthon és külföldön egyaránt. Főleg vörösboraival, azon belül is a bikavérrel azonosítják. A Bikavér Borozó Egerben középkori hangulatot idéző Lovagtermében az év bármely szakában lehetőség nyílik a borokkal való ismerkedésre , egyénileg és csoportosan is.
A pincészet Magyarország első bioszőlészete és bioborászata. A Szent György-hegyen 25 hektár ültetvényen termesztenek szőlőt: olaszrizlinget, szürkebarátot, sárga muskotályt, kéknyelűt és hárslevelűt. Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Amennyiben a látogatás során szeretnének megismerkedni a pincészet boraival, úgy borbemutató keretében erre lehetőséget biztosítunk.
A pincészet Magyarország első bioszőlészete és bioborászata. A Szent György-hegyen 25 hektár ültetvényen termesztenek szőlőt: olaszrizlinget, szürkebarátot, sárga muskotályt, kéknyelűt és hárslevelűt. Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Amennyiben a látogatás során szeretnének megismerkedni a pincészet boraival, úgy borbemutató keretében erre lehetőséget biztosítunk.
A pincészet Magyarország első bioszőlészete és bioborászata. A Szent György-hegyen 25 hektár ültetvényen termesztenek szőlőt: olaszrizlinget, szürkebarátot, sárga muskotályt, kéknyelűt és hárslevelűt. Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Amennyiben a látogatás során szeretnének megismerkedni a pincészet boraival, úgy borbemutató keretében erre lehetőséget biztosítunk.
A hagyományoknak megfelelően alacsony művelésmódban műveljük, Izsák és Szabadszállás környékén próbálkozunk más fajták termesztésével is. Az ősi birtokon van egy kis tanya, melyben a nagypapa öreg hordói és szőlőművelő eszközei kaptak helyet. Ezeket az eszközöket a mai napig megőriztük az utókor számára. Az izsáki területek egy részéről jól ismert fajtákat használunk, mint pl. a cserszegi fűszerest.
A hagyományoknak megfelelően alacsony művelésmódban műveljük, Izsák és Szabadszállás környékén próbálkozunk más fajták termesztésével is. Az ősi birtokon van egy kis tanya, melyben a nagypapa öreg hordói és szőlőművelő eszközei kaptak helyet. Ezeket az eszközöket a mai napig megőriztük az utókor számára. Az izsáki területek egy részéről jól ismert fajtákat használunk, mint pl. a cserszegi fűszerest.
A hagyományoknak megfelelően alacsony művelésmódban műveljük, Izsák és Szabadszállás környékén próbálkozunk más fajták termesztésével is. Az ősi birtokon van egy kis tanya, melyben a nagypapa öreg hordói és szőlőművelő eszközei kaptak helyet. Ezeket az eszközöket a mai napig megőriztük az utókor számára. Az izsáki területek egy részéről jól ismert fajtákat használunk, mint pl. a cserszegi fűszerest.
A Biró Borpincészet kézműves családi pincészet, jelenleg 3 hektáron gazdálkodnak. Pázmándfalui ültetvényükön évente átlagosan száz hektoliter bort termelnek, melyet palackozva és folyóborként is értékesítenek. A Biró család fahordós erjesztéssel és érleléssel készült vörös- és testesebb fehérborokkal várja a a borkedvelőket. Biró Borpincészet borai: Olaszrizling, Királyleányka, Szürkebarát, Zweigelt, Pinot noir. Borkóstolóikon akár 20 fős társaságok is részt vehetnek. A vendégeket borkorcsolyával vagy hidegtálakkal és természetesen remek borokkal várják!
A Biró Borpincészet kézműves családi pincészet, jelenleg 3 hektáron gazdálkodnak. Pázmándfalui ültetvényükön évente átlagosan száz hektoliter bort termelnek, melyet palackozva és folyóborként is értékesítenek. A Biró család fahordós erjesztéssel és érleléssel készült vörös- és testesebb fehérborokkal várja a a borkedvelőket. Biró Borpincészet borai: Olaszrizling, Királyleányka, Szürkebarát, Zweigelt, Pinot noir. Borkóstolóikon akár 20 fős társaságok is részt vehetnek. A vendégeket borkorcsolyával vagy hidegtálakkal és természetesen remek borokkal várják!
A Biró Borpincészet kézműves családi pincészet, jelenleg 3 hektáron gazdálkodnak. Pázmándfalui ültetvényükön évente átlagosan száz hektoliter bort termelnek, melyet palackozva és folyóborként is értékesítenek. A Biró család fahordós erjesztéssel és érleléssel készült vörös- és testesebb fehérborokkal várja a a borkedvelőket. Biró Borpincészet borai: Olaszrizling, Királyleányka, Szürkebarát, Zweigelt, Pinot noir. Borkóstolóikon akár 20 fős társaságok is részt vehetnek. A vendégeket borkorcsolyával vagy hidegtálakkal és természetesen remek borokkal várják!