A Kaláka Pince Alkonyi László, Benedek Tibor és Lovász Pál baráti összefogásával alakult, Tokaj egyik legnagyobb múltú, legszebb épített örökséggel és legkülönlegesebb természeti adottságokkal rendelkező településén, Tállyán. Rendkívül alacsony termésmennyiséggel dolgozunk: a 3,2 hektár termő szőlőnkről 30-45 hektoliter bor készül évente. Borainkat fiatalon, jóval a teljes palackérés előtt hozzuk forgalomba. Nem a fajtát, a termőhelyet szeretnénk borainkban megragadni: éppen ezért minden borunk tartalmaz furmintot és hárslevelűt is, legfeljebb az arányuk között vannak eltérések.
A Kaláka Pince Alkonyi László, Benedek Tibor és Lovász Pál baráti összefogásával alakult, Tokaj egyik legnagyobb múltú, legszebb épített örökséggel és legkülönlegesebb természeti adottságokkal rendelkező településén, Tállyán. Rendkívül alacsony termésmennyiséggel dolgozunk: a 3,2 hektár termő szőlőnkről 30-45 hektoliter bor készül évente. Borainkat fiatalon, jóval a teljes palackérés előtt hozzuk forgalomba. Nem a fajtát, a termőhelyet szeretnénk borainkban megragadni: éppen ezért minden borunk tartalmaz furmintot és hárslevelűt is, legfeljebb az arányuk között vannak eltérések.
A Kaláka Pince Alkonyi László, Benedek Tibor és Lovász Pál baráti összefogásával alakult, Tokaj egyik legnagyobb múltú, legszebb épített örökséggel és legkülönlegesebb természeti adottságokkal rendelkező településén, Tállyán. Rendkívül alacsony termésmennyiséggel dolgozunk: a 3,2 hektár termő szőlőnkről 30-45 hektoliter bor készül évente. Borainkat fiatalon, jóval a teljes palackérés előtt hozzuk forgalomba. Nem a fajtát, a termőhelyet szeretnénk borainkban megragadni: éppen ezért minden borunk tartalmaz furmintot és hárslevelűt is, legfeljebb az arányuk között vannak eltérések.
A Hajósi úton található barátságos pincénkben egyszerre van jelen hagyományokból táplálkozó szakértelem és a fiatalos lendület. Ötvözzük a nagyszülőktől és szülőktől eltanult módszereket és a modern borkészítési technikát. Mindehhez társul a messze földön híres hajósi sváb vendégszeretet, büszkék vagyunk rá, hogy tőlünk még senki sem távozott éhesen, vagy ami még rosszabb lenne, szomjasan.
A Hajósi úton található barátságos pincénkben egyszerre van jelen hagyományokból táplálkozó szakértelem és a fiatalos lendület. Ötvözzük a nagyszülőktől és szülőktől eltanult módszereket és a modern borkészítési technikát. Mindehhez társul a messze földön híres hajósi sváb vendégszeretet, büszkék vagyunk rá, hogy tőlünk még senki sem távozott éhesen, vagy ami még rosszabb lenne, szomjasan.
A Hajósi úton található barátságos pincénkben egyszerre van jelen hagyományokból táplálkozó szakértelem és a fiatalos lendület. Ötvözzük a nagyszülőktől és szülőktől eltanult módszereket és a modern borkészítési technikát. Mindehhez társul a messze földön híres hajósi sváb vendégszeretet, büszkék vagyunk rá, hogy tőlünk még senki sem távozott éhesen, vagy ami még rosszabb lenne, szomjasan.
Családi pincészetünk, melyben törekedtünk arra hogy az idelátogató borkedvelő emberek a borkészítés modern és hagyományos technológiájával is megismerkedhessenek. Fakultatív borkóstoló programjaink mellett megtekinthetik pincészetünket, és bemutatjuk a pincefalut. Emellett helyi jellegzetességként is helytálló sváb és magyaros ételekkel igyekszünk kényeztetni látogatóinkat.
Családi pincészetünk, melyben törekedtünk arra hogy az idelátogató borkedvelő emberek a borkészítés modern és hagyományos technológiájával is megismerkedhessenek. Fakultatív borkóstoló programjaink mellett megtekinthetik pincészetünket, és bemutatjuk a pincefalut. Emellett helyi jellegzetességként is helytálló sváb és magyaros ételekkel igyekszünk kényeztetni látogatóinkat.
Családi pincészetünk, melyben törekedtünk arra hogy az idelátogató borkedvelő emberek a borkészítés modern és hagyományos technológiájával is megismerkedhessenek. Fakultatív borkóstoló programjaink mellett megtekinthetik pincészetünket, és bemutatjuk a pincefalut. Emellett helyi jellegzetességként is helytálló sváb és magyaros ételekkel igyekszünk kényeztetni látogatóinkat.