
10. Alföldi Street Food Fesztivál 2026. augusztus 5-8. között új helyszínen, Albertirsán. A nyár egyik felejthetetlen bulija jó zene és különleges ételek társaságában. A rendezvényen számtalan, egyedi recept alapján készült street food étel vonul fel. Lesz minden, ami szem-szájnak ingere: sertésből, marhából, szárnyasokból készült ételkülönlegességek, megannyi sör- illetve borféle és remek koncertek.
10. Alföldi Street Food Fesztivál 2026. augusztus 5-8. között új helyszínen, Albertirsán. A nyár egyik felejthetetlen bulija jó zene és különleges ételek társaságában. A rendezvényen számtalan, egyedi recept alapján készült street food étel vonul fel. Lesz minden, ami szem-szájnak ingere: sertésből, marhából, szárnyasokból készült ételkülönlegességek, megannyi sör- illetve borféle és remek koncertek.

10. Alföldi Street Food Fesztivál 2026. augusztus 5-8. között új helyszínen, Albertirsán. A nyár egyik felejthetetlen bulija jó zene és különleges ételek társaságában. A rendezvényen számtalan, egyedi recept alapján készült street food étel vonul fel. Lesz minden, ami szem-szájnak ingere: sertésből, marhából, szárnyasokból készült ételkülönlegességek, megannyi sör- illetve borféle és remek koncertek.

A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2026 őszén harmadszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.
A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2026 őszén harmadszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.

A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2026 őszén harmadszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.

2026. március 6-15. között ismét a Taste Balaton fesztivállal indul a balatoni tavasz. A fesztivál programjainak a Balaton legjobb, egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyei adnak otthont: exkluzív kóstolómenük, gasztrotúrák, koncertvacsorák, borkóstolók, irodalmi beszélgetések, vendégséf bemutatók, szakmai és tudományos előadások, nemzetközi vendégek, rengeteg workshop, kiállítás és bepillantás a vendéglátás kulisszái mögé.
2026. március 6-15. között ismét a Taste Balaton fesztivállal indul a balatoni tavasz. A fesztivál programjainak a Balaton legjobb, egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyei adnak otthont: exkluzív kóstolómenük, gasztrotúrák, koncertvacsorák, borkóstolók, irodalmi beszélgetések, vendégséf bemutatók, szakmai és tudományos előadások, nemzetközi vendégek, rengeteg workshop, kiállítás és bepillantás a vendéglátás kulisszái mögé.

2026. március 6-15. között ismét a Taste Balaton fesztivállal indul a balatoni tavasz. A fesztivál programjainak a Balaton legjobb, egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyei adnak otthont: exkluzív kóstolómenük, gasztrotúrák, koncertvacsorák, borkóstolók, irodalmi beszélgetések, vendégséf bemutatók, szakmai és tudományos előadások, nemzetközi vendégek, rengeteg workshop, kiállítás és bepillantás a vendéglátás kulisszái mögé.

2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!
2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!

2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!

XIV. Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál Gyergyószentmiklóson 2025. december 6-án. A főzőverseny a Kossuth Lajos utcában kap helyet kulturális programmal kiegészülve. A Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál a hagyományok és ízek ünnepe, amely nemcsak a helyieket, hanem távolabbról érkező vendégeket is vonzza. A szervezők számos különlegességgel készülnek. Az esemény fő attrakciói közé tartozik az óriási, háromezer adagos disznótoros étel, és a 200 méteres, háromféle ízesítésű kolbász, amely a helyszínen sül majd. A főzőversenyen ötven főzőcsapatra számítanak.
XIV. Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál Gyergyószentmiklóson 2025. december 6-án. A főzőverseny a Kossuth Lajos utcában kap helyet kulturális programmal kiegészülve. A Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál a hagyományok és ízek ünnepe, amely nemcsak a helyieket, hanem távolabbról érkező vendégeket is vonzza. A szervezők számos különlegességgel készülnek. Az esemény fő attrakciói közé tartozik az óriási, háromezer adagos disznótoros étel, és a 200 méteres, háromféle ízesítésű kolbász, amely a helyszínen sül majd. A főzőversenyen ötven főzőcsapatra számítanak.

XIV. Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál Gyergyószentmiklóson 2025. december 6-án. A főzőverseny a Kossuth Lajos utcában kap helyet kulturális programmal kiegészülve. A Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál a hagyományok és ízek ünnepe, amely nemcsak a helyieket, hanem távolabbról érkező vendégeket is vonzza. A szervezők számos különlegességgel készülnek. Az esemény fő attrakciói közé tartozik az óriási, háromezer adagos disznótoros étel, és a 200 méteres, háromféle ízesítésű kolbász, amely a helyszínen sül majd. A főzőversenyen ötven főzőcsapatra számítanak.

2026-ban is megrendezik a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált, április 30. és május 2. között. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínál ez a jeles, programokban gazdag esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére. A koncertekkel, táncelőadásokkal színesített fesztiválon, pincészetek, méztermelők is kínálják portékáikat, így sajt-, bor- és mézkóstolóra is számíthatnak a Gyomaendrődre látogatók.
Kiemelt ajánlat
2026-ban is megrendezik a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált, április 30. és május 2. között. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínál ez a jeles, programokban gazdag esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére. A koncertekkel, táncelőadásokkal színesített fesztiválon, pincészetek, méztermelők is kínálják portékáikat, így sajt-, bor- és mézkóstolóra is számíthatnak a Gyomaendrődre látogatók.
Kiemelt ajánlat

2026-ban is megrendezik a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált, április 30. és május 2. között. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínál ez a jeles, programokban gazdag esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére. A koncertekkel, táncelőadásokkal színesített fesztiválon, pincészetek, méztermelők is kínálják portékáikat, így sajt-, bor- és mézkóstolóra is számíthatnak a Gyomaendrődre látogatók.
Kiemelt ajánlat

2026. október 22-25. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, már 29. alkalommal. Békéscsabán a négynapos gasztrokaland az ország legfinomabb kolbászaival, kolbászgyúró versennyel, disznótorral, előadásokkal, koncertekkel várja az érdeklődőket. Az ízekben, ételekben és mulatságban gazdag békéscsabai fesztiválon több megmérettetésre is lehet jelentkezni, a versenykiírások a honlapon tekinthetők meg.
Kiemelt ajánlat
2026. október 22-25. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, már 29. alkalommal. Békéscsabán a négynapos gasztrokaland az ország legfinomabb kolbászaival, kolbászgyúró versennyel, disznótorral, előadásokkal, koncertekkel várja az érdeklődőket. Az ízekben, ételekben és mulatságban gazdag békéscsabai fesztiválon több megmérettetésre is lehet jelentkezni, a versenykiírások a honlapon tekinthetők meg.
Kiemelt ajánlat

2026. október 22-25. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, már 29. alkalommal. Békéscsabán a négynapos gasztrokaland az ország legfinomabb kolbászaival, kolbászgyúró versennyel, disznótorral, előadásokkal, koncertekkel várja az érdeklődőket. Az ízekben, ételekben és mulatságban gazdag békéscsabai fesztiválon több megmérettetésre is lehet jelentkezni, a versenykiírások a honlapon tekinthetők meg.
Kiemelt ajánlat

A Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitóprogramja 2026-ban szeptember 6-án. A tematikus gasztrofesztiválon évről évre sok ezer adag sóletet vonultatunk fel, ám sosem ugyanúgy, sosem ugyanazt. A sólet, a zsidó konyha ikonikus étele, lassan megfőzött bab, árpa és füstölt hús különleges keveréke, amely a tradíciók szerint szombatra készül.
Kiemelt ajánlat
A Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitóprogramja 2026-ban szeptember 6-án. A tematikus gasztrofesztiválon évről évre sok ezer adag sóletet vonultatunk fel, ám sosem ugyanúgy, sosem ugyanazt. A sólet, a zsidó konyha ikonikus étele, lassan megfőzött bab, árpa és füstölt hús különleges keveréke, amely a tradíciók szerint szombatra készül.
Kiemelt ajánlat

A Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitóprogramja 2026-ban szeptember 6-án. A tematikus gasztrofesztiválon évről évre sok ezer adag sóletet vonultatunk fel, ám sosem ugyanúgy, sosem ugyanazt. A sólet, a zsidó konyha ikonikus étele, lassan megfőzött bab, árpa és füstölt hús különleges keveréke, amely a tradíciók szerint szombatra készül.
Kiemelt ajánlat