Balatoni Hal- és Borünnep Balatonfüred 2019

Balatoni Hal- és Borünnep Balatonfüred 2019


Ismét hal- és borünnep Balatonfüreden. Péntektől négy napon gyermek- és családi programok, koncertek és természetesen gasztronómiai élmények várnak mindenkit Balatonfüreden, a hal- és borünnep rendezvénysorozatán. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a balatoni halakra, a helyi és országos borosgazdákra, a vendéglátókra. Füred a reformkorban a magyar progresszív értelmiség gyülekezőhelye volt, s ez az ünnep is ilyen alkalom. A kezdeményezés mára Balaton-felvidéki és kisrégiós ünneppé alakult, ahol egy jó pohár bor mellett cserélhetünk eszmét jelenről, jövőről vagy a múltról. A programok Füred mellett Paloznakon is zajlanak. A borbemutatókhoz és borkóstolókhoz remek koncertek, gyermekprogramok és számos más rendezvény is kapcsolódik.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Balatoni Hal és Bor Ünnep 2019 Balatonfüred

2019. június 7-10.

Helyszín: Balatonfüred, Tagore sétány

Koncertek, borbemutatók, gasztronómia. Fesztivál a parton. A Tagore sétány nagyszínpadán zenél a Hot Jazz Band, Pribojszki Mátyás és zenekara, a Füred Dixieland, templomi koncertet ad a Szent Efrém Férfikar. Újra Balatoni Hal- és Bor ünnep.

A sétányon álló pavilonokba ezúttal is kitelepülnek a helyi borászok, a Koronczay-, a Hudák-, a Koczor-, a Gyukli-, a Balogh-, és a Figula Pince, a Zelna Borászat, Koch Csaba illetve Dúzsi Tamás kínálatából lehet válogatni. Minden nap borbemutatók, borvásár, balatoni halak kóstolója várja majd az érdeklődőket.

A borok mellé balatoni hal dukál, a pontyok és süllők mellett idén tiszafüredi halételeket is lehet kóstolni a sétányon. Kitelepül a Borcsa Étterem, a Horváth-ház Borgaléria, és a Garabonciás Csemege.

2019. június 7. péntek

 • 17.00-23.00 Borbemutató és borvásár a Tagore sétányon

Balatoni és tiszafüredi halak kóstolója

 • 17.30 Térzene
 • 18.00 Ünnepélyes megnyitó

Köszöntőt mond: Bóka István polgármester, ünnepi áldást mond Dr. Korzenszky Ricárd OSB

 • 18.30-20.00 Fölszállott a Páva gálaműsor

Közreműködnek: Fafka Júlia, Marosy Gerda, Józsa Tamás, Okányi Mihály, Kovács Norbert, Csercsel énekegyüttes, Debreceni-Kis Helga, Berta Alexandra, Tarsoly zenekar, Körömi Máté, Bíró Norbert

2019. június 8. szombat

 • 08.00-11.00 Gyerekhorgászverseny (Tagore sétány – Bodorka előtt)

A versenyre két korcsoportban: 9 éves korig és 10-14 éves korig lehet jelentkezni. Nevezés a helyszínen 7.30-8.00 óra között,). Nevezési díj nincs, Balatonra érvényes horgászjegy szükséges. 

A versenyre két korcsoportban: 0-9 éves korig és 10-14 éves korig jelentkezhetnek, akik 2019-ben tizennegyedik életévüket még nem töltötték be. Nevezés a helyszínen 7.30-8.00 óra között, vagy e-mailben (info@bfuredihe.hu). Nevezési díj NINCS. Balatonra érvényes horgászjegy szükséges. Az értékelés a fogott zsákmány összsúlya alapján történik. Mindkét korcsoportban az első három helyezett serleg, érem és tárgyjutalomban részesül. Eredményhirdetés és díjkiosztó közvetlenül a mérlegelés és értékelés után a színpadon, várhatóan 11.45 órától.

 • 11.45 Eredményhirdetés és díjkiosztó
 • 10.00-23.00 Borbemutató és borvásár – Balatoni, tiszafüredi halak kóstolója
 • 10.00-11.00 Kifli gyerekzenekar koncertje

A Kifli zenekart az Alma együttes négy korábbi tagja alapította 2018-ban. A hosszú évek közös muzsikálása a tagokat csapattá és barátokká kovácsolta. Annak ellenére, hogy egymástól gyökeresen eltérő zenei világból érkeztek, az együtt létrehozott színes, vidám hangzás kicsik és nagyok kedvencévé vált. Ezért magától értetődő volt, hogy a megszokott hangzásvilág egy új zenekar égisze alatt halad tovább.
Az új zenekart a tagok Kiflinek nevezték el. A kifli ideális választás, hiszen lehet édes vagy sós, tejes vagy vajas, mákos vagy diós, pont ahogyan a zene is … vidám és változatos.

A Kifli Zenekar tagjai:
Körmendy Dávid – ének, ütőhangszerek
Maroevich Zsolt – brácsa, basszusgitár, vokál
Szabó Tibor – gitár, buzouki, tambura, basszusgitár
Székely Zoltán – fúvós hangszerek, vokál

 • 17.30-18.30 Gasztro beszélgetés Havas Dórával a Lila füge gasztrobloggerével és Dúzsi Tamás, Figula János borászokkal
 • 18.30-19.30 Zűrös Banda koncert

A Zűrös Banda zenéjében a magyar és balkáni zenei hagyományok mellett a jazz és a modern tánczenék kapaszkodnak össze. Ebből a különböző kultúrákat és zenei stílusokat magába foglaló elegyből alakul ki a Zűrös Bandát jellemző egyéni zenei arculat.

Első lemezük a Fonó Budai Zeneház gondozásában jelent meg 2015-ben. A megjelenés után szinte azonnal, igen erős nemzetközi mezőnyben felkerült a legrangosabb világzenei toplista, a World Music ChartsEurope (WMCE) legjobb albumai közé.
Az együttes a magyar világzenei színtér jól ismert zenekarainak tagjaiból verbuválódott.

 • 20.30-22.00 JUMPING MATT AND HIS COMBO koncert – Pribojszki Mátyás és zenekara

Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát több, mint harminc országban koncertezett és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat.

A “JUMPING MATT AND HIS COMBO” név utal a frontember becenevére, valamint a zenekar egyedi zenei stílusára, ami egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nehezen szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues zene, boogie-woogie és rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel.

2019. június 9. vasárnap

 • 10.00-23.00 Borbemutató és borvásár – Balatoni és tiszafüredi halak kóstolója
 • 10.00-11.00 Májusfa kitáncolás és táncház a Vaszary kertben
 • 17.00-20.00 Fanyűvő játékpark
 • 17.00-18.00 Szent Efrém Férfikar (Piros Templom)

Az együttes névadójáról, Szír Szent Efrémről (306-373) – akit már kortársai a Szentlélek hárfája megtisztelő címmel illettek – feljegyezték, hogy énekei, himnuszai sok embert vezettek vissza az „igaz útra”.
A Magyar Örökség és Budapest Márka díjas Szent Efrém Férfikar célja és küldetése három pilléren nyugszik: egyrészt a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása és bemutatása, másrészt a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti) ápolása, harmadrészt pedig a vokális kortárszene népszerűsítése.
A Szent Efrém Férfikar 2002-ben alakult meg és az utóbbi években Magyarország legnépszerűbb vokális együttesévé vált. Alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas Bubnó Tamás, Magyarország érdemes művésze.

Jegyár: 2000 Ft felnőtt, 1000 Ft nyugdíjas, diák

 • 18.30-19.30 Cimbaliband Folk Quartet koncert

Kelet-európai életérzés, népzenével, és modern zenei stílusokkal keverve. Kilenc nagylemez után is töretlenül száguld a Cimbaliband cimbalom meghajtásos tandembiciklije. A Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband „boszorkánykonyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-zel, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a „cimbalom Chuck Berry-je”-ként!

 • 20.30-22.00 Hot Jazz Band koncert

A Hot Jazz Band-et leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés Karády, Kabos, Jávor, Latabár filmek zenéinek korhű megszólaltatóiként ismeri és szereti a hazai hallgatóság.
Az 1990-es évek második felében egyedüli magyar jazz-zenekarként négy nemzetközi versenyt nyertek Franciaországban, ezek közt a legkiemelkedőbb a St. Raphael-ben megrendezett Nemzetközi New Orleans Jazz Verseny, ahol 54 zenekar közül hozták el az első díjat. Az amerikai sikerek sem maradtak el a zenekar életéből. A jazz szülőhazájában hat ízben jártak. A kaliforniai Sacramento-ban, a világ legnagyobb szabású jazz-találkozóján kétszer voltak a fesztivál legnépszerűbb zenekara.
A Hot Jazz Band kétszer részesült eMeRTon díjban, megkapta a Líra-díjat, a Louis Armstrong Emlékdíjat, az Ezüst Életfa díjat.
2015-ben páratlanul sikeres, külföldön is nagyra értékelt, a tradicionális dzsessz autentikus megszólaltatására épülő előadóművészi tevékenységük, valamint a magyar könnyűzenei örökség ápolását szolgáló, értékőrző művészi munkájuk elismeréseként a hazai jazz-zenekarok közül elsőként részesült a legmagasabb állami kitüntetésben, a Kossuth-díjban.

2019. június 10. hétfő

 • 10.00 Májusfa-kitáncolás - Vaszary Galéria kertje

A Balatonfüred Néptánc Együttes és a Koloska Senior Néptáncegyüttes közreműködésével, amelyen minden érdeklődő részt vehet.

 • 16.00-19.00 Tarka-bárka – interaktív játéktér, családi program

A játékok segítségével a gyerekek elsősorban a Balaton élővilágával, állatokkal és növényekkel ismerkedhetnek meg. A nagyobbak logikai és ismeretterjesztő játékokon vehetnek részt

 • 17.00-18.00 Cimbora Együttes koncertje

Legyél a cimboránk! – interaktív verskoncert. Sztárvendég: Huzella Péter

Cimbora Együttes tíz éve alakult Korhecz Imola vezetésével. A névválasztás nem véletlen, hiszen a formáció szorosan kapcsolódik a legendás Cimbora című televíziós műsor szellemiségéhez, amelynek fő célja a művészetek útján való barátkozás, cimborálás (volt). Ezt a mottót tűzte ki zászlajára a ma is élő cimbora-klubhálózat, amelynek a Cimbora Együttes is aktív tagja. A zenekar Legyél a cimboránk! című interaktív verskoncertjein a gyerekek segítségével keresi elveszett cimboráját, majd a közös játék, tánc, éneklés és versmondás során meg is találja, mivel a közönség soraiban barátokra, cimborákra talál.

 • 19.00-20.00 Bognár Szilvia Sextet

Bognár Szilvia új világzenei formációjának repertoárjában magyar, cigány, bolgár és görög dalok szólalnak meg egy szokványosnak nem nevezhető felállással, illetve hangszerelésben, hiszen a műsorban három világ – a népzene, a jazz és az észak-indiai klasszikus zene – találkozik.
Az alapvetően akusztikus hangzásvilágot és a hagyományos előadásmód természetességét megőrizve, biztonsággal eveznek az eltérő zenei stílusok és a hagyományos dallamok bábelien sokszínű folyamán.

Bognár Szilvia – ének
Bede Péter – szaxofon
Csókás Zsolt – gitár
Kovács Zoltán – nagybőgő
Szalai Péter – tabla, kalimba, ütőhangszerek
Gyulai Csaba – ütőhangszerek, gadulka

 • 20.30-22.00 Füred Dixieland Band koncertje

Sztárfellépő: Szolnoki Péter

A zenekar 2017-ben alakult az autentikus dixieland-swing hagyományait követve, amely egy zenei időutazás formájában bemutatja a 20-as 30-as 40-es évek Amerikájának korhű irányzatát. Elhivatottságuknak érezik, hogy tovább vigyék a korszak kiválóságainak: Louis Armstrong, Benny Goodman, Glenn Miller, Ella Fitzgerald, Lionel Hampton legismertebb és legtöbbet játszott dalait és feldolgozzák a kevésbé ismert, ámde kiemelkedően virtuóz szerzeményeket is.
Tagok:
Dervalics Róbert, klarinét, szaxofon, ének, zenekarvezető
Bér Zsolt trombita,
Potesz Tamás zongora
Szász Dávid gitár, banjo
Németh Csaba dob,
Nagy Ferenc nagybőgő,
Mike Krisztián harsona,
Zabos Regina,ének

Kísérőprogramok

Paloznakon

Június 8. (szombat)
19.00 Paloznaki Kórus pünkösdi koncertje a templomban
Június 9-10. (vasárnap, hétfő)
10.00-13.00 Kézműves foglalkozás a Tájház udvarán
Június 8-9-10. (szombat, vasárnap, hétfő)
16.00-17.00 paloznaki borok bemutatója a Tájház udvarán

Csopakon

Június 9. vasárnap
19.00 Teleki Gergő zongoraművész koncertje Lukács Péter brácsaművésszel (Strand, Vízi színpad)

Tihanyban

Június 8. szombat
15.00 Kézműves bütykölde gyerekeknek (Tihanyi Tájházak)
16.00 Bogármuzsika – gyerekkoncert (Mádl Ferenc tér)
17.30 A színpadon: Szekeres Adrien
19.00 LongStoryShort koncert
20.00 – 23.00: Dj. Aaron Wise nosztalgiadiscoja

Június 9. vasárnap
15.00 Kézműves bütykölde gyerekeknek (Tihanyi Tájházak)
17.00 Farkas Gábor Gábriel koncertje (Mádl Ferenc tér)
Pünkösdi király választás
19.00 A színpadon: a Padödő együttes
21.00 – 23.00: Utcabál a Funthomas Banddel

Június 10. hétfő
10.00 Németh Anikó meséldéje (Tihanyi Tájházak)
17.00 Niki Miki és a Csinibabák koncert (Mádl Ferenc tér)
18.30 Rockabilly-buli a Leonardo PickupTrioval

Kézműves kirakodóvásár a Pisky-sétányon június 07. és 23. között

Találatok száma: 5

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Az Anna Grand Hotel Wine & Vital Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavának északi partján, Balatonfüred történelmi belvárosában helyezkedik el. Az Anna Grand Hotel Wine & Vital régmúltat idéző patinájával tökéletes választás konferenciája számára is. Vállalati rendezvény, partnertalálkozó vagy ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Astoria Hotel***

Astoria Hotel***

Az Astoria Hotel a Balaton északi partján, Balatonfüred központjában - a Balaton parttól 150 méterre -, a Reformkori városrészben található. A hotel épülete műemlék jellegű. A patinás megjelenés Balatonfüred egyik jellegzetes épületei közé emeli. A szálloda épületét a Dőry család építette – ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

GoldHaus Vendégház Balatonfüred

GoldHaus Vendégház Balatonfüred

Vendégházunk Balatonfüreden, a Móricz Zsigmond utcában található, ahonnan a strand cca.15, a Tagore sétány cca.10 perces sétával közelíthető meg. Panziónkat 2000. májusában nyitottuk meg, összesen 10 klímás szobával, 22 férőhellyel. 8 db franciaágyas és 2 db családi szobánk van, amelyek szükség esetén ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Akadémia Hotel**** Balatonfüred

Akadémia Hotel**** Balatonfüred

Az Akadémia Hotel a Balaton északi partjának fővárosában Balatonfüreden a Tihanyi Apátságra lenyűgöző kilátással rendelkező szállodánk csendes környezetben, közvetlen az uszoda mellett a városközponttól csupán 10 perc sétára található. A szálloda 50 szobája, mintegy 120 fő elhelyezését teszi lehetővé. ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Hotel Silverine Lake Resort **** superior

Hotel Silverine Lake Resort **** superior

A hotel egy, a régmúltat idéző csodálatos, már a római korban is lakott településen Balatonfüreden, a parti városrész központjában a Tagore sétány és a hajókikötő valamint a reformkori városrész közvetlen szomszédságában, a vízparton nyújt minden igényt kielégítő szolgáltatást az aktív pihenésre és ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerTalálatok száma: 3

Astoria Étterem

Astoria Étterem

Konyhaművészeti remekek a reformkortól napjainkig. Éttermünk nemzetközi és hazai ételkínálattal várja kedves vendégeit, külön kívánságra vegetáriánus és diétás ételeket is készítünk. Jó idő esetén a mediterrán hangulatú, leanderekkel díszített 100 fős kerthelyiségünk nyújt kellemes felüdülést egy frissítő ital ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Portunus Étterem

Portunus Étterem

Portunus Éttermünkben elkalauzoljuk Önt a hazai és nemzetközi gasztronómia remekeinek világába! Érezze át a római lakomák hangulatát éttermünkben, ismerkedjen meg kulináris ételkülönlegességeinkkel a balatoni Riviéra legszebb fekvésű vízparti panorámás svédasztalos és a’ la carte éttermében, ahol randevút ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Anna Grand Hotel Étterem

Anna Grand Hotel Étterem

Az Anna Grand Hotel 180 fős étterme, a balatonfüredi Anna-bálok helyszíne, egyszerre otthona a tradicionális magyar konyha különlegességeinek a svédasztalos étkezések keretén belül, valamint kreatív, ínyenc konyhát mutat meg az a’la carte étkezések esetében. Tóth József executive chef remekbe ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Balatonfüredi koncertek 2019
Balatonfüredi koncertek 2019
 • Balatonfüred
2019. november 15.
Balatonfüredi fesztiválok 2019
Balatonfüredi fesztiválok 2019
 • Balatonfüred
2019.01.01. - 12.31.

Figyelmébe ajánljuk!

Tagore sétány
Tagore sétány
 • Balatonfüred

Foglaljon szállást nálunk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG