Gasztronómiai fesztivál kínálatunk folyamatosan frissül a kulináris élményekre vágyók nagy örömére. Válogasson kedvére a népszerű ínyenc gasztro programok és helyszínek között!

Második alkalommal rendezik meg a Gödi Kolbásztusa kolbásztöltő versenyt és fesztivált 2025. január 18-án a Feneketlen-tónál, ahol a csapatok nem csak a kolbásztöltésben és sütésben mérhetik össze tudásukat, hanem külön versenyeztethetik fogópálinkájukat és sós süteményeiket is a szakmai zsűri előtt. A versenyzőknek csapatonként összesen annyi kolbászt kell megtölteniük és kisütniük, amiből kijön 100 adag. Az elkészült finomságokból kóstolójegy váltása után bárki fogyaszthat.
Második alkalommal rendezik meg a Gödi Kolbásztusa kolbásztöltő versenyt és fesztivált 2025. január 18-án a Feneketlen-tónál, ahol a csapatok nem csak a kolbásztöltésben és sütésben mérhetik össze tudásukat, hanem külön versenyeztethetik fogópálinkájukat és sós süteményeiket is a szakmai zsűri előtt. A versenyzőknek csapatonként összesen annyi kolbászt kell megtölteniük és kisütniük, amiből kijön 100 adag. Az elkészült finomságokból kóstolójegy váltása után bárki fogyaszthat.

Második alkalommal rendezik meg a Gödi Kolbásztusa kolbásztöltő versenyt és fesztivált 2025. január 18-án a Feneketlen-tónál, ahol a csapatok nem csak a kolbásztöltésben és sütésben mérhetik össze tudásukat, hanem külön versenyeztethetik fogópálinkájukat és sós süteményeiket is a szakmai zsűri előtt. A versenyzőknek csapatonként összesen annyi kolbászt kell megtölteniük és kisütniük, amiből kijön 100 adag. Az elkészült finomságokból kóstolójegy váltása után bárki fogyaszthat.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a XIII. Kistarcsai Böllérfesztiválon 2025. február 1-jén! A versenyző csapatok a saját szokásaik alapján dolgoznak, így megismerkedhetünk a különböző falusi szokásokkal és gasztronómiai hagyományokkal, mindezt színes színpadi programokkal tarkítva. A vásári forgatagban kürtőskalács, rétes, forralt bor, tea, pálinka, sajtok, hagyományos disznótoros ételek, füstölt áru, édesség, kézműves ékszerek, ajándéktárgyak várják Önöket.
Kiemelt ajánlat
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a XIII. Kistarcsai Böllérfesztiválon 2025. február 1-jén! A versenyző csapatok a saját szokásaik alapján dolgoznak, így megismerkedhetünk a különböző falusi szokásokkal és gasztronómiai hagyományokkal, mindezt színes színpadi programokkal tarkítva. A vásári forgatagban kürtőskalács, rétes, forralt bor, tea, pálinka, sajtok, hagyományos disznótoros ételek, füstölt áru, édesség, kézműves ékszerek, ajándéktárgyak várják Önöket.
Kiemelt ajánlat

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a XIII. Kistarcsai Böllérfesztiválon 2025. február 1-jén! A versenyző csapatok a saját szokásaik alapján dolgoznak, így megismerkedhetünk a különböző falusi szokásokkal és gasztronómiai hagyományokkal, mindezt színes színpadi programokkal tarkítva. A vásári forgatagban kürtőskalács, rétes, forralt bor, tea, pálinka, sajtok, hagyományos disznótoros ételek, füstölt áru, édesség, kézműves ékszerek, ajándéktárgyak várják Önöket.
Kiemelt ajánlat

Várunk mindenkit sok szeretettel idén is a Kolbászfesztiválra! Sok színes és izgalmas programmal várjuk az érdeklődőket. Tartson velünk és lépjen be a hagyományok világába, nézze meg milyen, amikor tapasztalt mesterek lenyűgöző kopjafákat faragnak, láthatja hogy a székelyek hogyan pattintanak zsindelyt, sőt végig nézhető ahogyan a téli csodákat megelevenítve jégszobrokat faragnak. A tömérdek gasztronómiai különlegesség mellett megtekinthető, hogyan kell 150 méter hosszú kolbászt tölteni, ráadásul helyi finomságokat is meg lehet kóstolni. Ha ön is a hagyományok és finom ételek kedvelői közé tartozik, ne maradjon le! XII. Csíkszentmiklósi Kolbászfesztivál 2025. február 1-én!
Várunk mindenkit sok szeretettel idén is a Kolbászfesztiválra! Sok színes és izgalmas programmal várjuk az érdeklődőket. Tartson velünk és lépjen be a hagyományok világába, nézze meg milyen, amikor tapasztalt mesterek lenyűgöző kopjafákat faragnak, láthatja hogy a székelyek hogyan pattintanak zsindelyt, sőt végig nézhető ahogyan a téli csodákat megelevenítve jégszobrokat faragnak. A tömérdek gasztronómiai különlegesség mellett megtekinthető, hogyan kell 150 méter hosszú kolbászt tölteni, ráadásul helyi finomságokat is meg lehet kóstolni. Ha ön is a hagyományok és finom ételek kedvelői közé tartozik, ne maradjon le! XII. Csíkszentmiklósi Kolbászfesztivál 2025. február 1-én!

Várunk mindenkit sok szeretettel idén is a Kolbászfesztiválra! Sok színes és izgalmas programmal várjuk az érdeklődőket. Tartson velünk és lépjen be a hagyományok világába, nézze meg milyen, amikor tapasztalt mesterek lenyűgöző kopjafákat faragnak, láthatja hogy a székelyek hogyan pattintanak zsindelyt, sőt végig nézhető ahogyan a téli csodákat megelevenítve jégszobrokat faragnak. A tömérdek gasztronómiai különlegesség mellett megtekinthető, hogyan kell 150 méter hosszú kolbászt tölteni, ráadásul helyi finomságokat is meg lehet kóstolni. Ha ön is a hagyományok és finom ételek kedvelői közé tartozik, ne maradjon le! XII. Csíkszentmiklósi Kolbászfesztivál 2025. február 1-én!

Sóskúton mindig híres volt a trubelka a családok körében. Nagy ünnepekre, esküvőkre, karácsonyra sütötték meg a vaníliás finomságot. Amikor megalakult a Sóskúti Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, akkor az elhatározás is megszületett, hogy a trubelkát széles körben megismertessék az emberekkel. Több mint száz éves receptről van szó: egy hájas vagy vajas tésztából készül a trubelkatészta, azt kinyújtják, csíkokra vágják, majd feltekerik egy csőre, megsütik, majd pedig megtöltik egy vaníliás krémmel. A trubelka trombitácskát jelent, ilyen alakúra tekerik fel a süteményt.
Sóskúton mindig híres volt a trubelka a családok körében. Nagy ünnepekre, esküvőkre, karácsonyra sütötték meg a vaníliás finomságot. Amikor megalakult a Sóskúti Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, akkor az elhatározás is megszületett, hogy a trubelkát széles körben megismertessék az emberekkel. Több mint száz éves receptről van szó: egy hájas vagy vajas tésztából készül a trubelkatészta, azt kinyújtják, csíkokra vágják, majd feltekerik egy csőre, megsütik, majd pedig megtöltik egy vaníliás krémmel. A trubelka trombitácskát jelent, ilyen alakúra tekerik fel a süteményt.

Sóskúton mindig híres volt a trubelka a családok körében. Nagy ünnepekre, esküvőkre, karácsonyra sütötték meg a vaníliás finomságot. Amikor megalakult a Sóskúti Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, akkor az elhatározás is megszületett, hogy a trubelkát széles körben megismertessék az emberekkel. Több mint száz éves receptről van szó: egy hájas vagy vajas tésztából készül a trubelkatészta, azt kinyújtják, csíkokra vágják, majd feltekerik egy csőre, megsütik, majd pedig megtöltik egy vaníliás krémmel. A trubelka trombitácskát jelent, ilyen alakúra tekerik fel a süteményt.

Számos disznósággal készülünk, a fülétől a farkáig minden megtalálható lesz. Kolbásszal, kocsonyával, véres hurkával, májas hurkával, frissen sült vérrel, töltött káposztával és más finomságokkal várják a kiállítók a vendégeket. Hazai borászatok, pálinkafőzdék és sörfőzdék mellett nemzetközi kínálat is megtalálható lesz a fesztiválon. A kulináris élvezetek mellett, színes gyerekprogramokkal és játékokkal várjuk a kicsiket és nagyobbakat.
Számos disznósággal készülünk, a fülétől a farkáig minden megtalálható lesz. Kolbásszal, kocsonyával, véres hurkával, májas hurkával, frissen sült vérrel, töltött káposztával és más finomságokkal várják a kiállítók a vendégeket. Hazai borászatok, pálinkafőzdék és sörfőzdék mellett nemzetközi kínálat is megtalálható lesz a fesztiválon. A kulináris élvezetek mellett, színes gyerekprogramokkal és játékokkal várjuk a kicsiket és nagyobbakat.

Számos disznósággal készülünk, a fülétől a farkáig minden megtalálható lesz. Kolbásszal, kocsonyával, véres hurkával, májas hurkával, frissen sült vérrel, töltött káposztával és más finomságokkal várják a kiállítók a vendégeket. Hazai borászatok, pálinkafőzdék és sörfőzdék mellett nemzetközi kínálat is megtalálható lesz a fesztiválon. A kulináris élvezetek mellett, színes gyerekprogramokkal és játékokkal várjuk a kicsiket és nagyobbakat.