Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
Az 1914-ben épült családi pince 40 fő befogadására alkalmas helyiségében bemutatót láthatunk Magyarország régi borvidékéről, és megtekinthetjük a szőlészetben használt régi eszközöket. Könnyed sétával a környék legmagasabb pontjára is fel lehet jutni, ahonnan remek kilátás nyílik az osztrák Alpokra, a Ság és Somló-hegyre. A borösvénynél lévő táblákon a szőlészet és borászat történetiségét lehet megismerni. A borösvény része az országos túraútvonalnak. A fél hektáros területen főleg olaszrizlinget termelnek.
Az 1914-ben épült családi pince 40 fő befogadására alkalmas helyiségében bemutatót láthatunk Magyarország régi borvidékéről, és megtekinthetjük a szőlészetben használt régi eszközöket. Könnyed sétával a környék legmagasabb pontjára is fel lehet jutni, ahonnan remek kilátás nyílik az osztrák Alpokra, a Ság és Somló-hegyre. A borösvénynél lévő táblákon a szőlészet és borászat történetiségét lehet megismerni. A borösvény része az országos túraútvonalnak. A fél hektáros területen főleg olaszrizlinget termelnek.
Az 1914-ben épült családi pince 40 fő befogadására alkalmas helyiségében bemutatót láthatunk Magyarország régi borvidékéről, és megtekinthetjük a szőlészetben használt régi eszközöket. Könnyed sétával a környék legmagasabb pontjára is fel lehet jutni, ahonnan remek kilátás nyílik az osztrák Alpokra, a Ság és Somló-hegyre. A borösvénynél lévő táblákon a szőlészet és borászat történetiségét lehet megismerni. A borösvény része az országos túraútvonalnak. A fél hektáros területen főleg olaszrizlinget termelnek.
A Márton birtok napról napra dolgozik azon, hogy a tokaj-hegyaljai borkultúrának összes pillérét megtartsa, ezeket pedig korszerű csavarokkal ötvözze. A Márton Birtok ma már közel 30 hektáron gazdálkodik Tállyán, Tokaj-Hegyalja első osztályú dűlőiben, a Hasznos, Vár, Pipiske, Palánta, Vár, Sípos dűlőkben.
A Márton birtok napról napra dolgozik azon, hogy a tokaj-hegyaljai borkultúrának összes pillérét megtartsa, ezeket pedig korszerű csavarokkal ötvözze. A Márton Birtok ma már közel 30 hektáron gazdálkodik Tállyán, Tokaj-Hegyalja első osztályú dűlőiben, a Hasznos, Vár, Pipiske, Palánta, Vár, Sípos dűlőkben.
A Márton birtok napról napra dolgozik azon, hogy a tokaj-hegyaljai borkultúrának összes pillérét megtartsa, ezeket pedig korszerű csavarokkal ötvözze. A Márton Birtok ma már közel 30 hektáron gazdálkodik Tállyán, Tokaj-Hegyalja első osztályú dűlőiben, a Hasznos, Vár, Pipiske, Palánta, Vár, Sípos dűlőkben.
Borászatunkat a Szekszárdi-dombvidéken egy gyönyörű fekvésű, lenyűgöző panorámájú, három hektáros birtokon alakítottuk ki. A két hektárnyi saját telepítésű szőlő melletti kóstolóterünkben és pincénkben lehetőséget nyújtunk borkóstolásra, amely segít a megfelelő bor választásában. Vendégházunkban minden szoba igényesen, egyedileg készített bútorokkal van berendezve, saját fürdőszobával. A szobákból gyönyörű kilátás nyílik a környékbeli dombokra, a szőlőre, a halastóra. A pince melletti hangulatos kóstolótér minden vendégünk számára bármikor rendelkezésre áll kávézásra, csendes olvasgatásra, közös beszélgetésre vagy borozásra. A ház környéke számos lehetőséget nyújt a pihenésre.
Borászatunkat a Szekszárdi-dombvidéken egy gyönyörű fekvésű, lenyűgöző panorámájú, három hektáros birtokon alakítottuk ki. A két hektárnyi saját telepítésű szőlő melletti kóstolóterünkben és pincénkben lehetőséget nyújtunk borkóstolásra, amely segít a megfelelő bor választásában. Vendégházunkban minden szoba igényesen, egyedileg készített bútorokkal van berendezve, saját fürdőszobával. A szobákból gyönyörű kilátás nyílik a környékbeli dombokra, a szőlőre, a halastóra. A pince melletti hangulatos kóstolótér minden vendégünk számára bármikor rendelkezésre áll kávézásra, csendes olvasgatásra, közös beszélgetésre vagy borozásra. A ház környéke számos lehetőséget nyújt a pihenésre.
Borászatunkat a Szekszárdi-dombvidéken egy gyönyörű fekvésű, lenyűgöző panorámájú, három hektáros birtokon alakítottuk ki. A két hektárnyi saját telepítésű szőlő melletti kóstolóterünkben és pincénkben lehetőséget nyújtunk borkóstolásra, amely segít a megfelelő bor választásában. Vendégházunkban minden szoba igényesen, egyedileg készített bútorokkal van berendezve, saját fürdőszobával. A szobákból gyönyörű kilátás nyílik a környékbeli dombokra, a szőlőre, a halastóra. A pince melletti hangulatos kóstolótér minden vendégünk számára bármikor rendelkezésre áll kávézásra, csendes olvasgatásra, közös beszélgetésre vagy borozásra. A ház környéke számos lehetőséget nyújt a pihenésre.
Matyisák-Vízkeleti Pincészet egy kézműves családi pincészet Tarcalon. A pincészetet jómagam, Matyisák Gábor és feleségem, Vízkeleti Anikó alapítottuk 2010-ben. Célunk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.
Matyisák-Vízkeleti Pincészet egy kézműves családi pincészet Tarcalon. A pincészetet jómagam, Matyisák Gábor és feleségem, Vízkeleti Anikó alapítottuk 2010-ben. Célunk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.
Matyisák-Vízkeleti Pincészet egy kézműves családi pincészet Tarcalon. A pincészetet jómagam, Matyisák Gábor és feleségem, Vízkeleti Anikó alapítottuk 2010-ben. Célunk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.