A pincészet a Hajós-Bajai borvidékhez tartozik és mintegy 26 ha saját szőlőültetvénnyel rendelkezik. Szőlőfajtáink között megtalálható a hungarikum kövidinka, valamint rajnai rizling, cserszegi fűszeres, irsai Olivér és néhány csemegeszőlő fajta. Továbbá jelentős mennyiségben termesztünk kék szőlőfajtákból is: nero, kékfrankos, cabernet sauvignon, zweigelt. Szabadtéri vendéglátásra alkalmas borkóstoló helyiségünkben előre bejelentkező csoportokat várunk. Borainkat gazdag borkorcsolyával ajánljuk, helyben sült kemencés ételekkel. Borkóstolóink során a pincében és a szabadtéri kóstoló helységben külön-külön 50 főt tudunk vendégül látni.
A pincészet a Hajós-Bajai borvidékhez tartozik és mintegy 26 ha saját szőlőültetvénnyel rendelkezik. Szőlőfajtáink között megtalálható a hungarikum kövidinka, valamint rajnai rizling, cserszegi fűszeres, irsai Olivér és néhány csemegeszőlő fajta. Továbbá jelentős mennyiségben termesztünk kék szőlőfajtákból is: nero, kékfrankos, cabernet sauvignon, zweigelt. Szabadtéri vendéglátásra alkalmas borkóstoló helyiségünkben előre bejelentkező csoportokat várunk. Borainkat gazdag borkorcsolyával ajánljuk, helyben sült kemencés ételekkel. Borkóstolóink során a pincében és a szabadtéri kóstoló helységben külön-külön 50 főt tudunk vendégül látni.
A pincészet a Hajós-Bajai borvidékhez tartozik és mintegy 26 ha saját szőlőültetvénnyel rendelkezik. Szőlőfajtáink között megtalálható a hungarikum kövidinka, valamint rajnai rizling, cserszegi fűszeres, irsai Olivér és néhány csemegeszőlő fajta. Továbbá jelentős mennyiségben termesztünk kék szőlőfajtákból is: nero, kékfrankos, cabernet sauvignon, zweigelt. Szabadtéri vendéglátásra alkalmas borkóstoló helyiségünkben előre bejelentkező csoportokat várunk. Borainkat gazdag borkorcsolyával ajánljuk, helyben sült kemencés ételekkel. Borkóstolóink során a pincében és a szabadtéri kóstoló helységben külön-külön 50 főt tudunk vendégül látni.
Szeretettel várunk Borászatunkba, ahol egy pincetúrával egybekötött kóstolón megismerkedhetsz a borkészítési filozófiánkkal, borvidékünk sajátosságaival, a hordókban pihenő borokkal, valamint bepillantást engedünk a kulisszák mögé is.Privát bortúráinkon 5, illetve 7 bort kóstolhattok meg a pincénkben, melynek során bemutatjuk a birtokot, a felszín alatt rejlő kincseket, és mesélünk arról, hogy miként, milyen szemlélettel készítjük a borainkat. A borok mellé sonka- és sajtválogatással, valamint ízletes gourmet kencékkel készülünk. Legyen szó megbeszélésről, konferenciáról vagy csapatépítő összejövetelről, nálunk biztosan egy kellemes környezetben, finom borok és gourmet ízelítők társaságában tehetitek emlékezetessé az itt töltött időt.
Szeretettel várunk Borászatunkba, ahol egy pincetúrával egybekötött kóstolón megismerkedhetsz a borkészítési filozófiánkkal, borvidékünk sajátosságaival, a hordókban pihenő borokkal, valamint bepillantást engedünk a kulisszák mögé is.Privát bortúráinkon 5, illetve 7 bort kóstolhattok meg a pincénkben, melynek során bemutatjuk a birtokot, a felszín alatt rejlő kincseket, és mesélünk arról, hogy miként, milyen szemlélettel készítjük a borainkat. A borok mellé sonka- és sajtválogatással, valamint ízletes gourmet kencékkel készülünk. Legyen szó megbeszélésről, konferenciáról vagy csapatépítő összejövetelről, nálunk biztosan egy kellemes környezetben, finom borok és gourmet ízelítők társaságában tehetitek emlékezetessé az itt töltött időt.
Szeretettel várunk Borászatunkba, ahol egy pincetúrával egybekötött kóstolón megismerkedhetsz a borkészítési filozófiánkkal, borvidékünk sajátosságaival, a hordókban pihenő borokkal, valamint bepillantást engedünk a kulisszák mögé is.Privát bortúráinkon 5, illetve 7 bort kóstolhattok meg a pincénkben, melynek során bemutatjuk a birtokot, a felszín alatt rejlő kincseket, és mesélünk arról, hogy miként, milyen szemlélettel készítjük a borainkat. A borok mellé sonka- és sajtválogatással, valamint ízletes gourmet kencékkel készülünk. Legyen szó megbeszélésről, konferenciáról vagy csapatépítő összejövetelről, nálunk biztosan egy kellemes környezetben, finom borok és gourmet ízelítők társaságában tehetitek emlékezetessé az itt töltött időt.
A Barcza család badacsonyi mikroborászatában a Négy80-ban kézműves borok készítésével foglalkozik. A pincészet elnevezése az ültetvény szőlősorainak sortávolságából ered. A család jelenleg összesen 11 hektár szőlőt művel a borvidék különböző részein. Kiemelkedő adottságú, déli tájolású területeinken elsősorban fehér fajták találhatók, köztük a jellegzetesen badacsonyi kéknyelű, szürkebarát és zeus. Az érdeklődőket szeretettel várjuk borkóstolóval egybekötött pincelátogatásra előzetes egyeztetéssel. Nyolc tételes kóstolósorunk a Négy80 legjavát mutatja be.
A Barcza család badacsonyi mikroborászatában a Négy80-ban kézműves borok készítésével foglalkozik. A pincészet elnevezése az ültetvény szőlősorainak sortávolságából ered. A család jelenleg összesen 11 hektár szőlőt művel a borvidék különböző részein. Kiemelkedő adottságú, déli tájolású területeinken elsősorban fehér fajták találhatók, köztük a jellegzetesen badacsonyi kéknyelű, szürkebarát és zeus. Az érdeklődőket szeretettel várjuk borkóstolóval egybekötött pincelátogatásra előzetes egyeztetéssel. Nyolc tételes kóstolósorunk a Négy80 legjavát mutatja be.
A Barcza család badacsonyi mikroborászatában a Négy80-ban kézműves borok készítésével foglalkozik. A pincészet elnevezése az ültetvény szőlősorainak sortávolságából ered. A család jelenleg összesen 11 hektár szőlőt művel a borvidék különböző részein. Kiemelkedő adottságú, déli tájolású területeinken elsősorban fehér fajták találhatók, köztük a jellegzetesen badacsonyi kéknyelű, szürkebarát és zeus. Az érdeklődőket szeretettel várjuk borkóstolóval egybekötött pincelátogatásra előzetes egyeztetéssel. Nyolc tételes kóstolósorunk a Négy80 legjavát mutatja be.
Tőkéinken többek között kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon, chardonnay fürtöket érlelnek a szekszárdi borvidéket melengető nap sugarai, melyekből vörös, fehér és rozé borokat egyaránt készítünk. Kínálatunkban megtalálható még a cabernet franc, kadarka és vörösborainkból készült cuvéeink is. Boraink évről - évre nemzetközi (Challenge International du vin Bordeaux, Monde Selection Brussel, Mundus Vini) és hazai borversenyeken egyaránt megmérettetnek, több arany, ezüst és bronzéremmel öregbítve mind pincészetünk, mind a szekszárdi borvidék hírnevét.
Tőkéinken többek között kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon, chardonnay fürtöket érlelnek a szekszárdi borvidéket melengető nap sugarai, melyekből vörös, fehér és rozé borokat egyaránt készítünk. Kínálatunkban megtalálható még a cabernet franc, kadarka és vörösborainkból készült cuvéeink is. Boraink évről - évre nemzetközi (Challenge International du vin Bordeaux, Monde Selection Brussel, Mundus Vini) és hazai borversenyeken egyaránt megmérettetnek, több arany, ezüst és bronzéremmel öregbítve mind pincészetünk, mind a szekszárdi borvidék hírnevét.
Tőkéinken többek között kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon, chardonnay fürtöket érlelnek a szekszárdi borvidéket melengető nap sugarai, melyekből vörös, fehér és rozé borokat egyaránt készítünk. Kínálatunkban megtalálható még a cabernet franc, kadarka és vörösborainkból készült cuvéeink is. Boraink évről - évre nemzetközi (Challenge International du vin Bordeaux, Monde Selection Brussel, Mundus Vini) és hazai borversenyeken egyaránt megmérettetnek, több arany, ezüst és bronzéremmel öregbítve mind pincészetünk, mind a szekszárdi borvidék hírnevét.
Fajtaválasztékunkban kiemelt szerepet kap a borvidék két legfontosabb szőlője a Kadarka és a Kékfrankos, illetve a Syrah szőlőfajta, amiből a közkedvelt és népszerű Deviant tételünk készül. Világfajták közül az itthon leginkább ismert négy fajtával dolgozunk: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot és a korábban említett Syrah. Emellett Zweigelt, és fehér fajták közül pedig Olaszrizling, Chardonnay és adja a borok alapját. Szinte minden fajtánk önálló borként is megjelenik, emellett évjárattól függően elkészítjük a cuvée-ket is.
Fajtaválasztékunkban kiemelt szerepet kap a borvidék két legfontosabb szőlője a Kadarka és a Kékfrankos, illetve a Syrah szőlőfajta, amiből a közkedvelt és népszerű Deviant tételünk készül. Világfajták közül az itthon leginkább ismert négy fajtával dolgozunk: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot és a korábban említett Syrah. Emellett Zweigelt, és fehér fajták közül pedig Olaszrizling, Chardonnay és adja a borok alapját. Szinte minden fajtánk önálló borként is megjelenik, emellett évjárattól függően elkészítjük a cuvée-ket is.
Fajtaválasztékunkban kiemelt szerepet kap a borvidék két legfontosabb szőlője a Kadarka és a Kékfrankos, illetve a Syrah szőlőfajta, amiből a közkedvelt és népszerű Deviant tételünk készül. Világfajták közül az itthon leginkább ismert négy fajtával dolgozunk: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot és a korábban említett Syrah. Emellett Zweigelt, és fehér fajták közül pedig Olaszrizling, Chardonnay és adja a borok alapját. Szinte minden fajtánk önálló borként is megjelenik, emellett évjárattól függően elkészítjük a cuvée-ket is.
Jelenleg e `borház` tájházként üzemel, mely a hagyományos, zalai szőlőhegyi építészetet mutatja be. A hagyományos borászati eszközökkel felszerelt borház előzetes bejelentkezés után megtekinthető. Szintén megtekinthető a borház körül elterülő 1100 tőből álló őshonos, magyar fajtájú szőlő génállomány. A borházban borkóstolókat 25-30 főig szerveznek.
Jelenleg e `borház` tájházként üzemel, mely a hagyományos, zalai szőlőhegyi építészetet mutatja be. A hagyományos borászati eszközökkel felszerelt borház előzetes bejelentkezés után megtekinthető. Szintén megtekinthető a borház körül elterülő 1100 tőből álló őshonos, magyar fajtájú szőlő génállomány. A borházban borkóstolókat 25-30 főig szerveznek.
Jelenleg e `borház` tájházként üzemel, mely a hagyományos, zalai szőlőhegyi építészetet mutatja be. A hagyományos borászati eszközökkel felszerelt borház előzetes bejelentkezés után megtekinthető. Szintén megtekinthető a borház körül elterülő 1100 tőből álló őshonos, magyar fajtájú szőlő génállomány. A borházban borkóstolókat 25-30 főig szerveznek.
A szőlőbirtoknak a Nyakas-hegy lábánál meghúzódó kicsiny település, Tök ad otthont. A telepített fajták között megtalálható az irsai olivér, chardonnay, rizlingszilváni, sauvignon blanc, rajnai rizling, szürkebarát, kadarka, pinot noir, merlot és kékfrankos. Vegyen részt a Nyakas Pince birtokán lévő borkóstoló programunkon és fedezze fel velünk borászatunkat, borainkat! NYAKAS Pinceséta és kóstoló program legfeljebb 12 fős csoportok részére előzetes bejelentkezéssel. Pincénk szomszédságában lévő mintaboltunkban megismerkedhet palackozott boraink széles választékával, valamint kiváló minőségű folyóborainkkal.
A szőlőbirtoknak a Nyakas-hegy lábánál meghúzódó kicsiny település, Tök ad otthont. A telepített fajták között megtalálható az irsai olivér, chardonnay, rizlingszilváni, sauvignon blanc, rajnai rizling, szürkebarát, kadarka, pinot noir, merlot és kékfrankos. Vegyen részt a Nyakas Pince birtokán lévő borkóstoló programunkon és fedezze fel velünk borászatunkat, borainkat! NYAKAS Pinceséta és kóstoló program legfeljebb 12 fős csoportok részére előzetes bejelentkezéssel. Pincénk szomszédságában lévő mintaboltunkban megismerkedhet palackozott boraink széles választékával, valamint kiváló minőségű folyóborainkkal.
A szőlőbirtoknak a Nyakas-hegy lábánál meghúzódó kicsiny település, Tök ad otthont. A telepített fajták között megtalálható az irsai olivér, chardonnay, rizlingszilváni, sauvignon blanc, rajnai rizling, szürkebarát, kadarka, pinot noir, merlot és kékfrankos. Vegyen részt a Nyakas Pince birtokán lévő borkóstoló programunkon és fedezze fel velünk borászatunkat, borainkat! NYAKAS Pinceséta és kóstoló program legfeljebb 12 fős csoportok részére előzetes bejelentkezéssel. Pincénk szomszédságában lévő mintaboltunkban megismerkedhet palackozott boraink széles választékával, valamint kiváló minőségű folyóborainkkal.
A Mátrai Borvidék második legnagyobb szőlőtermelő települése Gyöngyössolymos, melynek meghatározó szőlészeti és borászati egysége a 220 hektáron gazdálkodó Nyilas Pincészet. A családi vállalkozást Dr. Nyilas János agrármérnök és lánya Nyilas Ilona szőlész borász szakmérnök alapította. Az idők során a család többi tagja is bekapcsolódott a munkába. A borokat irányított erjesztéssel készítik, hangsúlyozva a gyümölcsös aromákat. A pincészetbe ellátogató vendégek 11 féle bort kóstolhatnak.
A Mátrai Borvidék második legnagyobb szőlőtermelő települése Gyöngyössolymos, melynek meghatározó szőlészeti és borászati egysége a 220 hektáron gazdálkodó Nyilas Pincészet. A családi vállalkozást Dr. Nyilas János agrármérnök és lánya Nyilas Ilona szőlész borász szakmérnök alapította. Az idők során a család többi tagja is bekapcsolódott a munkába. A borokat irányított erjesztéssel készítik, hangsúlyozva a gyümölcsös aromákat. A pincészetbe ellátogató vendégek 11 féle bort kóstolhatnak.
A Mátrai Borvidék második legnagyobb szőlőtermelő települése Gyöngyössolymos, melynek meghatározó szőlészeti és borászati egysége a 220 hektáron gazdálkodó Nyilas Pincészet. A családi vállalkozást Dr. Nyilas János agrármérnök és lánya Nyilas Ilona szőlész borász szakmérnök alapította. Az idők során a család többi tagja is bekapcsolódott a munkába. A borokat irányított erjesztéssel készítik, hangsúlyozva a gyümölcsös aromákat. A pincészetbe ellátogató vendégek 11 féle bort kóstolhatnak.